Душичке Дуњичке , Фала на подршката и докторката кажа ова е нај-лајт варијанта што можам да ти дадам Ма да ја како бев растроена од неспиење и плачење и отидов во очајна состојба , и вика дај ми викам нешто јакооо-ко наркос бев кај неа ххехехех.Ама ок, таа процени и ми го даде ова -сега не знам колку време ќе треба ги пијам , но колку и да ги пијам не е важно , сакам да си помогнам.Веќе испив пола од деметринот , малце почна да делува се надевам дека вечерва ќе си обезбедам мирен сон и бистра главичка.Фала на бодрењето и ве подржувам сите. Киссчиња!!!
Дуњиче ти пишав пораче да ми ја пратиш скриптата за методот на овој босанецот!Но не ми ја пракај вечерва зашто се уште сум заматена у умот , некој ден натака нека биде малце да опоравам Зашто од некого тука на форумов прочитав дека може и малце застрашувачки да вилјае на мозокот ако не е спремен да го прими методот онакака како што е полезно Фала , кисс
Луѓе кажувајте оваа антидепресивите како реагираат.Испив едно и као да ми се замати у глава и цела сум без сила и нозите ми се тешки не можам да станам , така ли треба?Хелп!!!
еве ја таци ..подобра од со беше хаха дунја знам дека ме мислис бе женска Ангел јас пијам Елицеа и деметрин скоро 4 месеци и оди на подоброоо..каква бев а каква сум сега море добро е....да ти ја опишам малку мојата состојба накратко де со анкс сум скоро 8 год. порано пиев асентра и хелекс и ми беше добро .После 4 -5 год пиење ми ги прекратија оти бев супер....дооо летото лани кога ми се врати анксот со гооооолема и потешка форма + депресија ауууууу незнаете колку тешко ми беше ..не јадев ослабев многу не смеев од дома да излезам паники за извоз на големо ИТН. и отидов на психич бидејчи немаме во насето гратче замислете морав да патувам 50 км хехеее за мене незамисливо..и тргнавме со мм , а бе по патот со да ви кажувам цел филм да снимам ПАНИЧНА ДЕВОЈКА хахаха...и така дојдов до оваа терапија и од тогас бевме уште 3 пати на психијатар ама сега без паницни напади и спиенјето ми е добро бидејчи немозев да спијам ,ама сега пу пу итн да не ве давам оти ако се запишам абе цела книга ке напишам од 1200 стр. хахха поззз и пијте си АД ако не мозете да се справите сами ...ако несто ве интересира друго тука сам секој ден ве читам само ретттко вече пишувам..ај позз АНКСИ ГРЛЛ
P.C xaxa zaboraviv da kazam ELICEATA e najnov AD i e od krka , nema nesakani dejstva,no mozat da se javat blagi prviot pat i doktorot mi rece deka tie pobrze deluvaat odkolku drugite AD a demetrinot e da ja namali napnatosta , a koj ne ja nasetill na svoeto telo neznae niz sto nie sme pominale i mineme. Ama za se treba istrajnost treba da se pie podolgo vreme da ima rezultati .
мила Таци фала на подршката ! Ја прв пат се справувам со ваква терапија пред тоа сум пиела по некое персенче или дизеапамче, но бидејки одитов скоро распадната кај доктотката таа ми ги даде овие.Демитринот е ок, го поднесувам ме смири ,а оваа елицеа у магла ме бутна и као да сум зомби.Е сега треба да земам уште еден димитрин , да го земам ли пред спиење ?Зашто она ми кажа елиеца 5 мг навечер и деметрин 1 цело навечер.Позз и кисс
Ајде Ангел не биди дете, малку ти се заматило...ништо игноррр и отспиј се , најади се убаво,витаминче некое и на свеж воздух.Ти се причинува малку ...а и организмот мора малку да ја навикне хемијата. Елицеата би требало да проделува после 2-3 седмици , стрпи се...деметринот е лек бр.1. Не те храбрам оваа е жива вистина ,наврати се на моите поранешни потови и ке видиш дек атој ми ги смири нервите и напнатост и јас тргнав напред. Книгат PanicAway воопшто не е страшна , напротив сака дате освести дека не си болна и дек аоваа се е производ на твојата фантазија...слободно читај.Линден метод е драматична , да неа не ја читај..ма ад јас и тоа гоисчитав ...пс ништо не ми е.. Таци благодрарам што си тука ..им требаме на девојкиве , не ефер да ги оставиме сами... Поздравче и пишете јас секогаш сум тука за вас!!!!! Јасја победив анксиозноста сакам да ја победите и вие!!!! Па акосум можела јас зошто да не можете и вие?????
Фала Дуњичке, Малце сум бебенце да Ама ајде ќе се дигнам на нозе де...да ти кажам што професија имам и што работам , ќе се зачудите , па зарем ова би ме кутнало добро е што постоите , одам да пијам лекче и да спијам нема веќе заебанции.Ви праќам бацки
ангел ,јас поцнав со 5 мг елицеа насабајле и 3 пати на ден деметрин 1/2 сабајле 1/2 на руцек и цело вечер...а сега сум елицеа 10 мг цело апче сабајле пола деметрин на руцек и пола деметрин вечер..незнам зосто елицеата ја пиеш вецер ,мојот психијатар ми реце дека насабајле е подобро ..со знам секој разлицно..ама првиот пат мозе да цувствувас нус појави ама поминуваат само биди истрајна
Ало луѓе посебно ти таци тоа е премногу 5 години да пиеш такви апчиња,можда помагаат малце смируваат ама колку помагаат толку и расипуваат у организмот,тие не се воопшто здрави..Еве еден пример свекрва ми 20 години пие демитрин секој божји ден и од нив сега е како полудена ја фаќаат будали вика по сите нервозна е не знае што прави никој не сака околу неа абе што да ви кажувам,ете баш од тие апчиња зашто ја отруле..Океј е еден месец да ги пиете ама не со години,јас демитрин еднаш се напив и веќе никогаш не сакам,у секунда ме заспа и утредента ко издрогирана бев,па не е финтата само да спиеме за да не мислиме на тоа финтата е да се излечиме скроз..Сепак вие си знаете тоа е мое мислење јас не пијам никакви апчиња сама си се борам самиот организам си се брани и ок е некогаш ме фаќаат паники некогаш сум супер,денес ич не ми е гајле за ништо сега земам точакот и одам да се возам па што сака нека биде..
душички мои еве ја Г! Јас денска сум подобро спиев ок, ама не многу 7 часа мислам , ама добро ќе биде подобро.Апчињата се пијат контролирано Ане , лекарот постепено ти ги намалува и ти ја симнува дозата на крај.Штосото е во периодот кога ги пиеш да практикваш и психотерапија и да ги тргнеш засекогаш лошите симптоми.Всушност после терапијат да излезеш победник, појака и да станеш и да ја научиш лекцијата.Таа мисла секој треба да го води. ВЕ БАКНУВАМ!
Ане Сонце на свекрвати не и е од деметринот од нешто друго ии е..може е во климакс ...или има некој друг проблем. Деметринот е хемија точно но сепак смирува и опушта, и тој верувам создава зависност како и сите др беноздиазепини ама сепак е еден од подобрите лекови за смирување.Мене деметринот никогаш не ме успал, напротив ме смируваше и ден-денес пијам понекогаш кога ке ме чека некој стресен настан и одлично ме смирува. Веројатно различно реагираме на различни таблетки.Сепак треба малку доверба и во лекот и во лекарот. Јас повторувам не сум заложник за таблетки ама и без нив барем некое време не се може... за жал оваа е вистина јас со годините го искусив тоа. Ангел баш ме заинтересира твојата професија...верувам дека е нешто ,,стресно,, Вака велеше мојот психијатар ,,најцврстите гранки најбрзо се кршат,,ама ние нема дасе ,,скршиме,, одиме докрај да ја победиме анксиозноста. Поздравчиња мили мои!! Ве сака Дуња
Климаксот не може да биде 15 години,она од кога го пие е таква,не е ништо друго освен тоа,јако апче е демитринот,никој не може да ми докаже дека апчињата не се штетни,и самите доктори кажуваат да одбегнуваме премногу апчиња зошто се штетни..Мајка ми стана зависна од лексилиум така и она почнала ај некое време ај некое време и цел живот пиеше по 3 пати на ден..Како дрога и беше и што ја смируваше у пм се исто и беше...
секој си има свое мислење и јас тоа не го оспорувам,јас не сум против лековите ако помагаат и ако се пијат по препорака на лекар и стални контроли..анксот не се лекува само ако кукаме и нисто не преземеме,јас си одам стално на психијатар и се придрзувам кон неговите мислења,и така напредувам со игнорот на анксот ,а несакам само да тапскам у место и да велам тој тоа ,вака така,и да пропадам.Ане а на свекрвати деметринит 100% не и делува вече бидејчи го пие многу години и сум сигурна дека го пие без никаква консултација од лекар.Ако мислите дека сами можете да се справите со тоа цудо терајте така , јас видов дека немозам и побарав помош од стручно лице..со помош на AD и самата себе и мојата черка и мојот сопруг и моите пријателки Дуња, Ибанез, и Сања буцка која ја нема никаде вечце ама знам дека не цита направив гооолем цекор и видов дека има излез и дека не сум била сама ...поззз до сите феминки а посебно до старата гарда ДУЊА;ИБАНЕЗ;САЊА;ПЕТРАи еден кисс за них
Друго е психијатарот,не знам која од вас кажа дека психијатарот и рекол не сакам воопшто да ти препишувам апчиња,тебе апчињата не ти ја отфрлаат психата и твоите мисли туку само во моментот те смируваат,а што кога ќе станеш утре наутро пак?Пак иста песна?И што цел живот ќе пиеш апчиња за да се смируваш?Организмот сам си е способен да се бори и без апчиња кажав ок е да пиеш некој период ама највеќе еден месец а не 10 години,тоа е претерано веќе..Самите можеме да се излечиме а не апчињата,ти го контролираш твојот ум и како му наредуваш ти така работи тој..Ќе ти кажам еден пример..Тетка ми порано некоја вечер ја болело главата дури мислела дека ќе умре од болка,и во ташната имала апче и копче од јакна..И рекла чекај да се напијам апче и го испила копчето по грешка и после 10 мин и поминала главата и рекла еј ова апчево ми помогна..А уствари што е тоа?Нејзината психа,апчето ти делува затоа што ти мислиш дека ти помогнало..Се е до психата мили...
Еве ме и мене , Да се надоврзам да Дуња така е , деметринот е ок, веќе делува кај мене.Цел ден сум активна ,мирна сум доста , е сега од време на време ќе ми се замати мислата , но како што и самите стучњаци велат -треба период додека да се избистри и секако работа на себе , отклонување на конфликтите еден , по еден , како кога чистиш кромид Зависи од случај до случај, јас пред извесно време исто имав проблем , поминав без апчиња , но најверојатно дел од она што требало да се исчисти не се исчистило, ми беше подпбро и ок шибав...после некое време плус сум додавала и чашата се прелеала ...Ане ти самата велиш колку се мачиш и колку ти е тешко , пробај без таблетки те подржувам , но не можеш да ги игнорираш симптомите кои ти се повторуваат -некогаш е многу важно на време да се реагира П.С Дуња ја сум новинарка по професија -имам пишувано и гледано секакви ситации ,(да не набројувам од убиства , педофилии ... се справувам секој ден со секакви луѓе и разни животни приказни. И јас се борев да прифатам дека ете ова мене ми се случува, но ете прифартив и барам пат до излезот! Позз до сите и храбро!
ANE ti izgleda dosta ne si informirana sto se antidepresivi a sto sedativi .sedativot e da te smiri kratkotrajno , no so podolga i kontrolirana upotreba ke bides smiren i posle bez niv , a primenata na ANTIDEPRESIVITE deluvaat dolgotrajno na otklonuvanje na simptomite na strav , depresija panicni napadi ,fobii ili anksioznost,..no se razbira so konsultacii na psihijatar ,i so razgovori ,toj ke opredeli kolku vreme i koi antidepresivi treba da se pijat za da imame efekt na dolgotrajno izlekuvanje.
поздрав до новите паничарки Ч) бидејки старите гледам ги нема што баш ми е мило бидејки сигурно се подобри се надевам дека и вие нови ке научите да се справите со себе што е можно побрзо
Луѓе особено вие постарите членови бидејќи ја имате проучено темата доста добро -би сакала да ве прашам што се подразбира под тоа опсесивни црти во карактерот на личноста кои подоцна некогаш се проследени и со хистерични испади -тоа ми го кажа докторката ама ја некако не ја сконтав.Она кажа дека тоа е главниот пробелем кај мене -т.е дека јас велегувам во пасивно-зависни врски мисалм на партнер, нели љубовник , го идеализирам и после испливуваат овие работи на повшина и нормаално несоници , матна глава и све по ред?Ако некој имал искуство слично нека шкртне кисс