Тука сум ве читам.Немам многу време деновив за пред компјутер,па затоа ме нема.Инаку јас сум одлична!Немој да ме мислите Јас искрено мислам дека џабе ви е терапија со апчиња,ако не работите во исто време и психотерапија. Психотерапијата е таа која помага,барем така беше кај мене.Да повторам,јас немам пиено никаkви апчиња а успеав да излезам на крај со анксот.Бескрајно сум му благодарна на мојот психијатар кој што ми ги отвори очите и ме насoчи на правиот пат.Најлесно е да се земат апчиња.Ке ги закамуфлираат симптомите и ке си мислите готово,сега се е во ред.Мислам дека не е така.Треба да погледнете длабоко во себе и да се сетите како и кога сте ги добиле првите симптоми.Што е тоа што кај вас ја разбудило анксиозноста.Точно, таа не доага преку нок,ама доага во момент на слабост и преосетливост.Мора нешто да се крие позади неа.Кога ке ги најдете одговорите на овие прашања,сигурна сум дека ке бидете и вие на правиот пат,на патот кон победата! Мора да бидете упорни и тврдоглави
Хелооо женски како сте , како сте мили ?Што молчите Вашиот Ангел денеска цел ден се бори со самата себе и не се предава Ве сакам позздравчиња за сите храбри мачки!
Хелоо Ангел еве тука сме, и ние се бориме во рововите сме ги спремаме минобацачите, за да пукаме во анксиозноста, да ја убиеме , уништиме, да се тргне веќе од нашите животи, да излезе од нашите глави...хехехехе се шалам малку. И јас се борам секојдневно, понекогаш добивам по некоја битка, некогаш не но сепак не се предавам. Овие денови многу читам за таа соларна јога, а и емилијамак од форумов веќе ја практицира, па некако се заинтересирав за тоа. Велат дека после 3 месеци се подобрува менталната и психичка состојба на човекот, па си викам да го пробам и тоа чудо. Се уште не сум почнала но се мислам, дали си ти запознаена нешто околу тоа или пак може имаш некој што веќе го правел тоа. Поздрав до сите на форумот и продолжуваме со борбата... не се предаваме... па тоа не е ништо... само еден обичен анкс...хехехе...оваа вечер сум расположена за шалење...
Мачкици мои , додека не се расчисти ѓубрето што го носиме во нашите во нашите главчиња ништо не сме направиле Полека , полека треба да се чисти само треба малку време и се ќе биде ОК!Ве сака вашата Ангел Г!
kumanovcanka denes naletav na eden forum kade sto gi spodeluvaat iskustvata i pridoebienite blagodeti od solarnata joga, naletav i na dva tri slucai so anksioznost kade se zadovolni, vo edniot slucaj edniot uspeal skroz da se oslobodi od farmakoterapijata, i da se oseka srekno zdravo i poln so elan i energija, mu pustiv pokana na facebook,.... drugo kaj mene sto se slucuva trebase denes da si odam za mkd no ovie denovi nonstop mi se place deka ke mi bide tesko bez soprugot, pogotovo vcera i odlucivme da odlozime za maj zaedno da si odime, no jas izgleda ke ostanam tamu on ke se vraka nazat, drugo sto me maci, sega vo sabota sme bile pokaneti na krstevka na eden kolega na mazot mi vo crkva i vo restoran, inaku tamu ke ima samo grci a koga sum megu niv se paraliziram ne deka ne mi se prijatni, tuku ne znam dovolno jazik, nemam nekoj blizok megu niv i osekam nekoja bariera megu mene i niv, uste sega glava me boli od samata pomisla , drugo Angel velis deka mozebi ne si anksiozna tuku imas emotiven problem, site ankziozni imaat emotiven problem zosto stravot e emocija neli, super stom funkcioniras preku den i stom si slobodna vo komunikacija, vo cekanje redovi site ne se agrofobicni istovremeno.... kiski do vas i drzete mi sreka vo sabota da ne se srusam pred lugeto vo restoranot
Ајде Емилија ти се молам ако сакаш напиши ми на кој форум е тоа ако сакаш може и во лична порака па ќе ми напишеш и за човекот какви искуства има кога ке стапиш во контакт со него. Немој да се нервираш поради тоа што треба да одиш таму, нема да бидеш сама тука ке биде и твојот сопруг, тој ќе ти биде најголемата подршка, што ти е гајле што не ги познаваш, и што добро нр го знаеш јазикот, опушти се и оди, победи се самата себеси...а тоа што ќе бидеш без сопругот те сваќам го имам осетено на своја кожа знам многу е тешко... Да те прашам уште нешто каде може да се најдат информации за изгревот и залезот на сонцето, нели со почетокот на летото тоа ќе се менува времето нормално... Поздрав до тебе и кога имаш време напиши и држи се... се ќе помине... еден ден на ова ќе се сеќаваме како на лош сон...
http://weather.yahoo.com/ eve ovde jas se orientiram za izgrevot i zalezot na sonceto a i go pisuva vremeto za naredniot den kakvo ke e samo treba zip kod da vnese na mestoto ili ime kade sto zivees, ...http://www.cybermikan-sungazing.org/apps/guestbook/ na ovoj forum najdov nekolkumina so anksot samo treba gi citas vnimatelno postovite se trudev sega da go najdam i da go piostiram no odam na spienje, pozzzzzzzz
a eve go i postot :maksimilijan says... pozdrav svim sangejzerima!!! ne zam sta da kazem ,sangejzing je cudo...6 sest godina patim od jakog anksiozno -depresivnog poremecaja ,pio sam antidepresive i psihostabilizatore ...pre dva meseca poceo sam da radim sangejzing, postepeno sam smanjivao dozu lekova i od pre tri dana sam izbacio i poslednji lek!!! osecam se fantasticno i pun sam energije ,ovo je neverovatno sta mi se desava ,prosto ne mogu da verujem da mi se ovo dogadja ,jer sam tokom ovih godina pokusavao na sve nacine da izbacim lekove i verujte mi da sam poceo da gubim nadu da cu ikada moci da ih izbacim ...jako sam uzbudjen zbog svega sto mi se desava ,za sada toliko !!! pozdrav i sirimo sangejzing ,oslobodimo ljude svih patnji )
eve me i mene deneska slavev 22 rodenden i imase mnogu gosti, maliot pritisok mi bese 58, a jas uspeav da se vozdrzam pred site i da se sozemam fala mu na Boga se pomina dobro ...ajde nie tuka mora da si bideme podrshka edni na drugi, znaeme deka nasiot zivot e borba i mora da se izborime so se sto nadoaga ajde dobra nok i ve sakam site
Здраво.........денеска и неколку дена наназад.......мене нешто во горниов дел на десната страна од главава, како да ми утрнува и само нервозата ми е зголемена , ама мислам дека е од времево со анксот заедно........ме паничи ова со главава, како еден дел горе десно да ми се здрвува, нешто слично имате ли почувствувано???
Не се секирај,јас со денови го осеќам веќе тоа,и ме боли главата само на десната страна освен тоа здрвување и трнење. Од времето и анксот комбинирано е. Зачудувачки е колку многу физички симптоми може да произведе анксиозноста,слушнав за случаи што имале страшни проблеми со желудник,што секој ден повраќале,несвестици,разликата во притисокот им се спуштила на 20,имале главоболки секојдневно,главоболки слични на оние кога сме мамурни,сето тоа е реакција на нашиот нервно-вегетативен систем,и сета таа поврзаност,може да забележиме нагло менување на ритамот на срцето,дури и страшни прескокнувања и лупања,она чувство гумени нозе,важно е да знаеме дека сето тоа е реакција на организмот на тој страв од страв. Многу често се појавува и агорафобија. Eве да ве потсетам на еден лик од серија што се справуваше со панични напади и анксиозност. Не сме сами,се повеќе сме,некој признава,некој не,али битното е дека ништо не е непобедливо ако сме доволно упорни http://www.youtube.com/watch?v=Q0YXWpz4KGs
Погрешно ме разбра,луѓето треба да ја ПРИФАТАТ анксиозноста како таква за да може да се соочат со неа,а нажалост,сите се грчат,бараат симптоми,прашуваат дали им се поврзани со анксиозноста,чичко Гугл ќе им каже дека имаат срцева болест или тумор,или рак,или било што фатално,што ги става уште толку во грижа,сакам да кажам дека тоа не се реакции на никаква болест туку доаѓаат од самиот стрес. Зашто да се правиме дека анксиозноста е убаво чувство и да не изненадуваат секакви симптоми,кога можеме да ја прифатиме и да мислиме на решение,а не да чекаме на изненадувања? Со тоа што ќе заборавиш дека ја имаш нема да направиш ништо,само ќе ги потиснеш симптомите,кои понатака може да ти се јават пак,и пак,и пак,тоа е и самата причина што сме стасале до тоа ниво,притискајќи секакви глупости и стресови наместо да се решиме од нив на време.
vo sekoj slucaj sekoj shto e anks vakva gletka ne mu e dobredojdena ali ok sekoj razlicno si gi tolkuva rabotite, a za toa privajkanjeto na simptomite na anksioznost si vo pravo, pomaga na nekoj nacin megutoa sekogash postoi somnez dali ova shto mi se slucuva e od anksioznostta.kako i da e odime napred ne gledame nazad pozz
Значи не можам да кажам ништо повеке од она што ти веке го кажа!Петсто посто се согласувам со тебе.Тоа е она што и јас сакам да им го кажам на сите.Да си ги решиме проблемите кои што не довеле до анксиозноста.А за да ги решиме мора прво да ги откриеме.Да се преиспитаме.Да видиме самите со себе како сме,каде сме и на што сме.Прифатете ја анксиозноста таква каква што е!!!Со самото тоа значи дека се прифакате себе си.
ZDRAVO JAS SUM NOVA OVDEKA I ISKRENO DA VI KAZAM I NE ZNAM KAKO SE CUSTVUVAM BIDEJKI SE ZACUDIV KOGA CITAV OVDE NA OVOJ FORUM NIZ SE STO STE POMINUVALE VERUVAJTE DEKA I JAS SUM ISTATA KAKO VAS NE ZNAM KAKO DA POCNAM POCUSTVUVAV POTREBA DA SO NEKOJ GO SPODELAM MOJOT PROBLEM KOJ GO IMAM VEKE IZVESEN PERIOD MISLAM DEKA MI SE SLUCI SE PRED 1GOD. I NESTO DOZIEVAV PANICEN NATAD I ZAVRSIV VO ITNA POMOS KADE ME BOCNAA DIAZEPAM I BEDOKSIN I SE MI BESE NAJ NORMALNO SAMO BEV ZAPREPASTENA SETA I ZBUNETA NE ZNAM STO MI SE LUCUVASE POSE TOA SE ODESE TAKA SO NAPADI SO STRAV NESONICI I SE RAZBIRA PROPRATNI CRNI MISLI KOI NE BEA BAS SO NEKOJ JAK INTENZITET.NE ZNAEV STO SE SLUCUVA SO MENE MISLEV DEKA POLUDUVAM ILI TAKA NESTO SEKOJ DEN MI BESE PEKOL SE DODEKA NE SE MALKU OD MALKU OSVESTIV DA POBARAM POMOS OD PSIHIJATAR.ISKRENO KAZANO KOGA ODEV ODEV SO STRAV DEKA NEZNAM STO KE MI SE DESI POSTO ODEV SAMA I MOITE LUDI MISLI DEKA NESTO KE SE SLUCI DEKA KE IZGUBAM KONTROLA NAD SAMA SEBE I LICNO MISLAM DEKA VEKE I ZNAETE KAKO BI MOZELA DA SE CUSTVUVAM MU GO RASKAZAV SVOJOT PROBLEM I MI PREPISA TERAPIJA KOJ PO EDEN IZVESEN PERIOD ME MALKY PDOBRI SMIRI NO NEKOI SIMTOMI NE ISCEZNAA I DO DEN DENES SE SO MENE JEKOJ DEN E BORBA ZA NOV DEN I SO STE SLILI ZA UTRESNIOT DEN DA BIDE PODOBAR AMA MALA BOZBUDA ILI PLASLIVOST OD MALA OPSESIVNA MISLA ILI RAZGOVOR ZA TOA DEKA NEKOJ BIL BOLEN ILI SE POVREDIL SAMIOT SEBESI ME ZAPREPASTUVA I POVTORNO SE SE VRAKA NA POCETOK SEGA SUM BEZ TARAPIJA I POVTORNO ME MACI ISTOTO PA SEDNAV D ACITAM ZA MOJOT PROBLEM I NAIDOV NA OVOJ FORU OD EDNA STRAMA MI E MILO STO PRONAJTOV DEKA NE SUM SAMA I DEKA IMA LUGE KAKO MENE KOI SE BORAT SO SITE SIMTOMI NE RADUVA SEGA BI SAKALA DA PRASAM KAKO SE SPRAVUVATE SO MISLITE OPSESIVNI MISLI KOI SE POSTOJANO SO MENE VE MOLAM ZA VASETO ISKUSTVO TOLKU NEKA BIDE ZA POCETOK POZDRAV DO SITE TUKA SE NADEVAM KE SI POMAGAME EDNI NA DREUGI VE MOLAM ZA ODGOVOR NA VASITE ISKUSTVA NE ZNAM STO DA TREAVAM DALI POVTORNO DA ODAM NA PSIHIJATAR KOJE DOSTA SKAP I NE EVO MOJOT GRAD PA SUM IZLOZENA NA PAT I NE ZNAM STO DA PRAVAM POZDRAV
lele towelie kako si me nasmeala so kipov hahahaha, mislam deka e malku preterano, mislam deka na nikoj od nas mu se nema sluceno da taka reagira na panic attac, barem vo moeto iskustvo, i so moite simptomi moze ke se sluci da podazstanam nekade ako sum bila vo dvizenje ,a primer prviot panic attac go dobiv pred 10 godini i na ulica, odejki na rabota,... potoa sledea sekojdnevni vrtoglavici i nestabilnost vo dvizenje, panic attaci vo kafici i na kraj agorafobija, no paganjevo na klipot e smesno do beskraj hahaha
http://www.youtube.com/watch?v=0P8f4ExY ... re=related eve nesto od panic away knigata kako da se soocime so panic attack
Milo mi e sto znam deka ne sum samo jas i jas gi imam istite simtomi zdrvena glava ,trnenje gumeni noze vrtoglavici i dosta zgolemene panika stav i loso misli ama ke prebrodime se nadevam do pred izvesno vreme odnosno dodeka ne go pronajdov forumov se plasev i gi kriev moite simtomi i stravovi misli ama sega mi e relativno podobro zatoa sto gledam deka ima dosta kako mene i mi i toa mi dava potik da se oputam bar za monent da gi spodelam moite macnini problemi.zaedno sme posilni'
Добредојде на форумот, така е заедно и со споделување на нашите заеднички маки полесно ке ги пребродиме, и мене ми беше така кога го пронајдов форумот и што е најважно многу работи научив од него кои не сум ги знаела. Заедно сме посилни... Поздрав до тебе