мене ме фаќа страв од антидепресивов да не ми се појават халуцинации, напади на паника и сл. Озбилно ми е страв да го пијам
Драги мои, Еве ја вашата Г,која ве храбреше деновиве , а сега на мене ми треба малце кураж.Ја немам пробллем со панични напади и страв од луѓе , нека зјапаат во мене колку сакаат , си се дружам ја со кого сакам Него денеска се чувствувам некако потиштено, празно , некаква тага осеќеам , не знам можда и благо депресивно, јбг!Се преиспитував како што ме учеше психологот , но неккао не можев да дојдам до изворот.Дали потсвесно ми фали оној , нема со кого да се малтретирам? Ма да со него се разделивме да кажам људски на крај , сфативме дека не сме еден за друг и пријателски расчистивме.Мислам он , секако не прифаќаше разделба молеше за шанса, ама мене душата не кажуваше дека таа шанса не вреди и тука нема љубов.Ајде и тоа е ОК, све фино.Но , дали сека се плашам потсесно дека сум на почеток, сама, почнувам од нула, може тоа е ? Сега сум во ваква состојба , ако некој поминувал низ ова нека пише , Ве сака вашата Г
Мила Ангел одговорот за оваа блага депресивност, празнина која ја чувствуваш го знаеш веќе ... за жал тоа е кога се се враќа на почеток ... Кога нешто на кое сме работеле и сме се труделе да го доведеме до една успешна цел пропаша во вода влијае на нас и ни создава ваква состојба. Што да ти кажам? Само да издржиш и со време ќе се навикнеш ... Па здравје може ќе се појави некој нов.
Фала ти Џули, Така е , после дождот обично доаѓа ѕуница.Да се надеваме дека така ќе биде и кај мене А ние србите имаме една поговорка-Много смо срања издржали , издржаќемо и ово хехехех Сега одам да апнам од рипчињата што ги спреми старата. Бакнежи
Da draga angel posle dozdot ide sonce i jas denovive se custvuvam prazno bas kako odsutna i kako izdisan balon ali toa e toa kaj mene faktot sto se soocuvam i pocnuvam da se boram od pocetok so ovaa sostojba koja stvarno e teska bas denes cel den bev izlezena i odev po dukanite da si kupan nesto posto sum na svadba no nemav nekoe custvo samo odev od dukan do dukan kuti na kraj nesto bedndisav toes toa mu se dopadna na soprugot i si dojdovne lele seta bev ukocena noze me bolea olele majko ama se ponina dobro so iskjucoci i si sedev vo restorance si pivnave si apnavne ama ne bese toa custvo na opustenost i udobnost kako da ne bev jas strav nemase misli nemase samo custvo na odsutnost i matna glava nadvor mi bese se cudno ama ke projde si dojdov doma i pak nesto kako pocnyva da me maci ama ne popustam imav gosti do sega celo vreme bev napnata ama se bese ok znaci se moze i muabet i se samo treba vreme poleka poleka mnogu trud bara sevo ova ama ke se drzime se ke bide dobro kako sto kaza posle dozdot ide sonce ....pozdravce
Здраво. Имам еден проблем околу две недели, бидејки вие сте упатени во оваа тема, решив да прашам.Скоро по цел ден осекам вртоглавица ама не класицна, туку како да ме бутка лево,десно и мислам дека ке се струполам.Претходно бев со некои стресови и поцнаа вртоглавициве. На моменти ми е подобро па пак се вракаат. Лекаром ми вели дека е од вратната кицма, ама мене ми е страв да не ми нешто сериозно. Ве молам за совет. Поздрав.
plazma zemi bedoksin od apteka,toa se vitamini b6 i se nekade okolu 40 denari.pij gi nekoe vreme,ne se stetni, vitamini se ,pij po dve na den ili tri nekolku nedeli,ke ti isceznat vrtoglavicite,pozdrav
искрено да ти казам јас земав Хелекс демек појаки се од Б6, се надевм не погрешив па ке видам, а дали ова е симптом на анксиозност, сто мислите вие?
ZDRAVO kako ste denes drustvo jas sum malky nervozna samo tuky se prepiram nesto so ova svekrvistevo moe po cel den samo tuky nesto zmara ama me pravi dosta nervozna i taka mi e macno ona na toa mi dotura sto da vi kazyvam resiv da se iskazam ma toa se i dadov pravo a tasna pa sega neka razmisli ustvari ona nema mozok da razmisli i svati kako se custvuvam ok so toa malky imam macina i glava me boli ama se nadevam ke projde se sprama za svadba se opustam kolky mozam pa ke vidime ...kako ke bide pozdravce se citkame ..ubav dena na site..
NEZNAM STO DA TI KAZAM PRAVO JAS TIE VRTOGLAVICI GI IMAM NE MI SE TELESNI ZNACI NEMAM ZDRASTVEN PROBLEM TOA GO OKLONIV POSTO ISPITAV SE IMAM ZNACI PSIHICKI REAKCII NA TELOTO POSLEDICI NA STESOVI TRAUMI ITD STVARI PRVEN OTKLONI DALI STANYVA ZBOR ZA ZDRASTVEN ODNOSNO ORGANSKI PROBLEM SO GRBOT VRATOT VRATNI ZIVI KRVOTOK CIRKULACIJA NA VRATOT PA POSE VIDI STO KAKO TOA E MOJOT SOVET POSTO NE ZNACI DA E ORGANSKI POSTO KAZUVAS DEKA IMAS PRETRPENO STRESOVI PA ZATOA PRVO ISPITAJ PA POSLE... SREKNO...
plazma moe mislenje e deka nemas anksioznost, zatoa sto jas imam anksioznost,i znam kako e tesko,anksioznosta e mnogu polosa od vrtoglavici,vrtoglavici ima ama toa ne e se.nema da ti gi napisam drugite simtomi na anksioznost zatoa sto se mnogu losi,no 100 procenti znam deka ne se samo vrtoglavici.zatoa bidi sreka sto ja nemas,i ne se sekiraj
Драги мои, Ја можам да кажам дека денска сум ок , не дека врискам од среќа ама добра сум фала богу. Плазма видов се мачиш со симптомите појди кај стручно лице, барем кај матичен и објасни си све убаво немој да се правиш јака како мене и да чекаш да ти се натрупа све! Драга случајна , абе батали го свекрвиштето и разбери нема никогаш да те сфати, не го очекувај тоа од другите.Разбери дека она е таква и нема да се промени, па ти и да се истргнеш и да рикаш од плачење хехехеххе Стави си ја китката на кое уво ти одговара и цепај и прави како тебе што ти одговара.И без претпоставки и проекции и објаснувања многу на сите ,те ова ми е она ми е, тука сме ние искукај се на нас Вашата Ангел денеска ќе удри едно големо чистење на собата и перење на алиштата , всушност така потсвесно може и себе си се чистам!Море вчера ми дојде една луда идеја да ја скратам косата и исфарбам во разни бои ,ама некако не стигнав да отидам кај она моето фризерче-наркоманче, ми треба малце време да ми легне оваа идеја што сакам да направам Ај доста од мене, ја отидов да пуштам музика и да чистам Бакнежи до сите вас и држете се цврство на земја
значи после долго макотрпно мислење дали да се напијам дијазепам или не се напив и покрај помислата дека нема да станам утре т.е. денес. И коа се разбудив како да сум спиела 100 години наспано се чуствувам после незнам колку време. Зашто јас имам хрочична инсомнија долги непроспиени ноќи и тоаш коа спијам излгеда како што ми кажа психичот пеовладува РЕМ фазата кај мене и затоа се чуствувм ненаспано и нервозно од сабајле, ама денес пу пу да не се подречам се чуствувам like I am on the top. сакав да ви се забагодарам затоа што секогаш бевте тука за мене. Само вие сте тие што ме разбирате и само вие знаете како ми е во некои моменти. Секогаш сте тука за да ми пружите подршка. Искрено ве гледам како второ семејство.
Pravev EEg pred 2,3 meseci,KKS mi e super, krvta ok, vratna kicma slikav i mi rekoa deka treba da odam na fizikalna i maticnata mi rece deka mi e od kicmata, ama kako do sega ne mi se vrtelo toa mi e strav. Pozdrav i fala na odogovorite.
Kaj mene ne se klasicni vrtoglavici, tuku me zanesuva desno pa levo pri odenje, a nekogas i koga miruvam.Od samata pomisla mi se skosuva i me faka panika deka mi nesto seriozno. Ova trae okolu2,3 nedeli. Od sto moze da imam vakvi simptomi? Pozzzz....
So zalenje nema nisto da postignete i mene mi bese loso denovive iako psihijatarot mi ja zgolemi dozata na antidepresivi, pijam zanfeksa ako ima nekoj iskustvo so toa neka mi kaze dali mu deluva. Voglavno nemojte da se predavate i togas koga vi e najtesko mislite deka Bog ima plan za sekoj od nas, nie zaedno se ke prebrodime, pocnete da go menuvate nacinot na razmisluvanje, dajte im sloboda na mislite koi ni go zavrzale umot bidete hrabri i togas koga se vi izgleda zaludno, borbata e taa koja ke ne napravi posilni i poistrajni , nema nazad samo hrabro Pozdrav
pocni da rabotis na toa da si ja vratis izgubenata samodoverba, sekoj od nas vo sebe si nosi nekoja ubavina samo treba da se pronajdes sebe, mora da ima nekoj koj sto te saka i na koj mu znacis ajde bidi hrabra i nemoj da dozvolis mislenjata na drugite mnogu da vlijaat na tebe , zapomni deka sega samo ti si vazna ti prakam baknezii pozzz
zdravo eve me i mene posle nekolku dena, nemav internet vo internat pa dosta sum propustila. Vcera me obzemase nervoza i me pratese cel den dali oti trebase da dobijam ili poradi aneksov ne znam. Deneska sum dobro. Svativ deka i koga e najtesko i koga mislite mi se urivaat vrz glava ne smeam da se predadam. Resiv sekoj cetvrtok da odam na psihijatar ama posto ne sum od skopje mnogu tesko go podnesuvam patuvanjeto so avtobus, prethodniot pat 6 pati povrativ, mi se cinese deka uste crevata falese da gi isturam kako ste mi vie deneska? kako se spravuvate? Dokolku ve maci nesonica navecer prvin dobro izmoorete se a potoa potopete gi nozete vo topla voda so morska sol toa prektikuvajte go pred spienje Pozdravce
Среќан Ѓурѓевдан драге моје!!!! Ајде све на добро да пројде на арно и да не се враќамо виша на стари муке, глава горе и само напред. Поздрав за свите вас , ја данас кулирам, П.С Извините за кумановски , такој ми дојде да ви напишу, Сака ве ваша Г!
Здраво Женски и машки ( иако немам забележано машко) како сте? се надевам мн добро Сакав да ве прашам како се справувате со здрвеноста , стегањето на вратот посебно пред некои луѓе или на некој места ( впродавница,в кафич и др.) и дали некој има одено по бајачки ? Се најубо..позз