Здраво на сите, како сте? Јас вчепа бев на психијатар после подолго време, и си разговаравме и тој ми рече бидејки подолго време си во оваа состојба, да пијам хелекс 0,25 ама набрго ке ги исфрлиме бидејки хелексот не го зголемувал серотонинот,кој е хормон за срека тоа го правиле антидепресивите ми даде едни елисеа, ама сакам да го слушнам вашето искуство со АД , мене ме фака страв да не ми биде нешто ако сака некој нека ми каже дали би можело од нив да ми се подобри состојбата, и плус ми даде да пијам магнезиум и витамин б6... Иначе баше е добро да се посетува психијатар, за нашата состојба, сега сум на почетоко па ке видам се надевам дека на подобро ке се одвиват работите Вие како се справувате со жешкото време ? Поздрав до сите
Jarec22 psihoterapijata e super terapija sekoj e ubavo koga moze da si go resi problemot no helexot e gubre sinteticko koe ke te zarobi i ke ti treba mnogu vreme da se trgnes idi na psihocasovi opustise prezivej ja bolkata stresot i stravot takva kakva sto e pominuva ne ja zatapuvaj so lekovi zosto pak ke ja porezivees koga ke prestanes iskreno od <3
Знам saseiefi затоа најмногу почнав да одам на психотерапија ,бидејки пред 2годинии бев на псих.и ми даде хелекс и доден денес сега неможам да си го тргнам, не го пијам нонстоп ама ... и му кажав на овој психиатар и тој ми кажа дека мн брзо ке гледаме да го исфрлиме, и ми даде ад , и сега нз дали е добро да пијам, не сакам да станам зависна и од уште некои други апчињња, тој ми рече дека хелексо само тти помагал при панични напади,ама не ти го зголемувал сертонино, хормоно за срека, а вика тебе тоа ти е битно.. Ти си пиел апчиња,одеш на психотерапии или ? поздрав фала на советот
Kakov heleks jas gi piev dve nedeli mi prepisaja edno na sabajle edno navecer i celo vreme bev kako zaspana otkakoi otkako ne gi pijam poubo mie nemojte da se lazete so tableti nisto ne pomagaat samo te vrajkaat od pocetok da se boris
а елисабета ти имаш ли пиено антидепресив, мислам кај сите нас е различно изразен стравот, можеби кај некој е потребно некој период апчиња за да се врне во нормала, па за потоа да ги исфрле сите ..нз што да правам
Mozes da gi pies samo b6 i magnezium a za heleksot kako sakas ,i nema vrska kolku dolgo si vo ovaa sostojba napadite nemozat da ostavat nikakvi posledici vrz teloto kolku i da izgledaat realno.Kolku godini imas ?
E elisabeta, imam 23 godini i edno vreme mi se bea smirile napadite, ama pocnav da odam na psihijatar namjmnogu zatoa sto sakam da gi pominam nekoi stravovi, sto se prirodni ja gi pravam mn strasni, a imam i nekoi nerealni stravovi. Eve na primer strav mi e od smrtta, i mnogu pati koga odam nekade nadvor od doma odma misli, deka na nekoj blizok ke mu se sluci nesto, eve sega sakame so decko mi da odeme vo avgust do grcija na odmor, i mene me faka strav, a sakam da idam? I odma si pravam filmovi,deka nesto ke ni sesluci vo grcija, deka ako tamu mi se slosi,so ke pravam , druga drzava i red drug gluposti, znaes kako se nadovrzuvat edna po druga rabotite.. I nz so da pravam, imas sovet? pozdrav
I jas gi imam istite stravovi za na odmor da odam neznam uste razmisluvam so kola pobrzo bi otisla otkolku so avtobus vo avtobus mene na primer povejke panika me fajka da ne me fati panika pa da ne se ustramam pred drugite taa misla sakam da ja trgnam, neznam ovoj problem i jas go imam
Ај да пробам да ви помогнам Го поминувам истото, имам страв од се - болест, смрт, отфрлање од околината, губење на сопругот, презир и ред други работи.... Благодарение на овие стравови еве една недела веќе немам апетит, ми се гади од храна, пред колапс сум. Викендов отидовме со сопругот на викендица, малку сами да бидеме, се опуштив и сега се осеќам подобро Пробајте да ја смените средината барем на ден-два, мене ми помогна тоа... И најбитно, разговарав со маж ми,и не ме отфрли туку ме разбра и се обиде низ разговор да ми помогне... Разговарајте со човекот до вас, многу значи кога имате со кого! Поздрав,
Еве тука сподели ги твоите искуства. Сите што најчесто пишуваме тука го имаме овој проблем,некој повеќе некој помалку,Добредојден е било каков совет поготово од некој што веќе го поминал ова.Повели распиши се.
i mene me interesira knigata da ne ja ima nekoj vo kompjuterda mi ja isprati?[/quote] книгата се вика помош за вашите нерви автор клер викис ја имам само во печатена верзија[/quote] Каде може да се најде? [/quote] Јас ја купив од Битола, на чаршијата има штандови со книги, таму побарај ја. Или во Скопје распрашај се кај штандовите што се близу ГТЦ, или во некои книжари дали ќе ја има. Не знам на друго место каде ја има, но многу е добра книгата, поучна. Јас да напишам за helex, пиев од 0.25 по пола таблета дневно (така ми ги препишаа, прво пиев по 1 на два пати, а потоа половинка), но пред околу 2 недели имав поголем напад и сум испила цела лента хелекс, ме однеле на болница да ми стават инфузија (јас тоа не го паметам), а потоа прочитав дека ако користеш хелекс повеќе од 3 месеци стварал физичка и психичка зависност, па потоа кога се напив ми го зголеми немирот и стравот да не ми се случи пак нешто да ме одведат во болница, па не ги пијам повеќе. Подобро ми е без нив.
zdravo Jarec22. Eliceata jas ja pijam 7 meseci i e mnogu dobar lek, najnov e ovde. mene mi deluva dobro , nemam vece napadi na panika ,a bea sekojdnevni po nekolku na den i stravot mi se namali, sega e minimalen.Inaku ne mislete deka AD stvara zavisnost ,ako se koristi so preporaka na psihijatar i so redovni kontroli , se ke e ok.Inaku koga heleksot go spomnavte , i toj ne stvara zavisnost , jas go piev 8 god. bes prekin do lani letoto , i psihijatarot mi go prekina zosto vece ne deluvase posle 8 god. pa uste ne sum osetila potreba od nego pu pu . A i ASENTRATA ja primav porano 4 god. i toa e AD pa koga se otfrla postepeno so pomos na psihijatar nema nus pojavi. Pozdrav zenski i ne samo kukajte i ne se plasete od psihijatrite i AD ..ako imate potreba posetete a ne macete se samo, oti custvoto e strasno.
Веројатно мислиш на Elicea. Ако е така, јас веќе неколку месеци ги земам, откога имав рецидив (одново појавување) на депресивната епизода и можам да кажам дека фантастично делува. Нормално ефектот е видлив после повеќе недели од редовно земање на терапијата, така да би ти препорачала трпеливост. Она што сакам да нагласам е дека можам да си пивнам и по некое пиво, не чувствувам некакви взаемни ефекти. Моментално пијам од 10 мг, бидејќи забележав дека откога почувствував подобрување 20те милиграми (препишани од лекарката) ми беа премногу. Сонот ми се регулира, анксиозноста, црните мисли, затворениот круг од филозофски прашања што ми доаѓаа на памет - (да чукнам во дрво) се' се повлече иако кога стартував со земање на лекот не верував дека постои нешто што ќе ми ја врати ведрината. Со среќа, па за се друго што те интересира пиши слободно.
zdravo da ve prasam za zanfeksa dali nekoj ima iskustvo. jas pijam od 75mg? inaku za knigata sto ja spomenavte jas ja kupiv od edna knizarnica od skopje , pa bidejki mi se dosadno ako sakate ke stavam po nekoj izvadok od nea