kako se vikaat apcinata sto zodrzat magnezium,se vikaat samo magnezium ili imaat drugo ime i kolku pari se?
Какви се тие АД апчиња вајда е тоа скратеница кое е долгото име? Колку пари ги купувате? Само ме интересира
toa e se antidepresivi i skrateno gi piseme AD, i me interesirase dali nekoj ja pominal ovaa sostojba bez antidepresivi, samo so pomos na psihijatar i bez apcinja.. pozz fala mn na odgovorot..pozz
antidepresivi se ima razlicna cena okolu 460 denari ama ima i na prirodna baza okolu 750 denari a ima i magnezium i kalcium zaesno so d3 169 denari se
Zdravo devojki i momci kako ste mi jas sum super samo me izmacuva nesto vaka sin mi ima3ipol godini i zboruva normalno sega poslednata nedela pocna da petelce nadva tri zbora za da kaze na vika na na za kaj vika kaj kaj i za od vika odod nz mnogu sum zagrizena nz za sto se raboti pa ako saka nekoj neka dade sovet
Здраво, Јас денеска собрав храброст за да се регистрирам и да ви ја расказам и на вас мојата мака.Ве следам веќе долго време ама не сум можел да зборувам за тоа.Јас веќе 2 години патам од анксиоза и депресија со дијагноза ф41,2. Сето тоа ми е последица на еден анафилактички шок што го прежиевеав.Многу се трудам веќе две години одам на редовни контроли кај психијатар, земам терапија, прво сум земал деметрин а сега диазепам и персен.ама многу ми е лошо, се плашам да немам анорексија не можам да јадам ништо, многу ме боли желудникот, повраќам све и многу сум ослабена.За мојата висина од 165центиметри имам 45 кг.Никако не можам да се здебелам и да јадам све што сакам.Сите анализи ми кажуват дека немам ништо органски значи сето ова ми е психички.Дали имал некоја од вас ваква состојба и дали ќе има крај некогаш сето ова?Очекувам одговор од некој што може да ме разбере што веќе поминува преку ова. со почит,
Исто и јас сум толку слаба, ете ај јас имам 46кг, ама отсекогаш сум таква(знам по алиштата), и пробувам да не паничам барем за тоа, а плус и бактерија во желудник што некако не можам да ја излечам, па којзнае колкави стравови од секакви болести.... Треба да ја прифатиш состојбата и да се бориш.... Храбро, ние сме тука.Мене форумот ептен многу ми помага, се надевам и тебе ќе ти помогне
Се надевам дека ќе биде така. Мене ми е лошо зашто пред да се разболам имав 57 кг и сега сите луѓе околу мене не се навикнати да ме гледат толку слаба сите прашуват што имам, тоа уште повеќе ме нервира. Многу ти благодарам за подршката, се надевам дека разговорот со вас девојки ќе ми помага. А дали можеш да јадеш ти имаш ли исто вакви симптоми?мене психијатар ми вели дека сето тоа желудникот ми се стега од психата, а никако да се опуштам, све сум пробал ама не можам да јадам како нормалан човек. поздрав
b6 zemi go vrajkaat do nekade apetitot do psihata e da ne se somnevas vo nisto drugo samo ke se nerviras taka otprvin jadev sosila potoa mi se vrati apetitot
Zemam bedoxin neli toa e b6?taka mi kaza doktorot.Epa sega psihata e golema rabota, da bese sve vo red nemase da dojdeme do ova sostojba.Mene i mnogu mi se place se gusam od vreme na vreme porano pocesto sega poretko.Da se nadevame deka kje se podobri vo idnina.
Da se nadevame ama jas mislam deka vekje sum umorna da se boram so ova boles 2 dena dobro 1 nedela loso.
Ех, мене скоро никогаш не ми се јаде, само пијам некои витамини да ми се зголеми апетитот, ама не иде. Едвај чекам да ми помине оваа состојба !!!