HAHAH, koklku se naseav ama koga go gledas od nekoj drug toa, kako da se gledas vo ogledalo.Sega gledam zasto na sredinata i sme pateticni i dosadni.I sekogas mi vikat aj nemoj da se prepravis. A nie seto toa go doziveeme kako realnost. Poz
Незнаев дека постои ваква тема, барав нешто за настинката од која неможам да се ослободам неколку дена, ама еве ке пишам за моето искуство со анксиозноста и како јас успеав да се ослободам Започна пред година дена со смртта на чичко ми, ми беше како втор татко, но почина ненадејно како гром од ведро небо една недела по погребот почнав да добивам нервни напади, се ми сметаше, ми беше страв да излезам од дома, секој ден почна по нешто да ме боли и да се влечам по доктори. Мислев дека полудувам, но од никаде не добив разбирање, сите ми викаа ајде доста веке ништо не ти е, тогаш ми стануваше уште потешко. Едн ден дојде една братучетка која поминала низ истото и ми рече: да плачам секогаш кога ке се осетам беспомошно, да плачам колку што можам повеке, така ке ја исчистам душата од товарот, дека така ке најдам сили од ова самата ке се изборам, никој кој не прошол низ тоа незнае како е и неможе да свати, мора да бидам силна и да не дозволам да ме совлада. Во тој момент тоа ми беше најдобриот совет кој сум го добила во животот. И така започнав, плачев секоја вечер додека не заспијам, по некое време почнав да барам лекови за другите болки. Почнав со употреба на Бедоксин или витамин Б6 и лажица шекер, секогаш кога ке почуствував дека не ми е добро, дека ми се слошува, секаде со себе имав од витаминот и кесичка шекер, оние што ги даваат во кафиќите со кафе, за секој случај да ми се најде и мала флаша вода. http://www.femina.mk/%D0%B7%D0%B4%D1%80 ... BD-%D0%B16 Потоа го исврлив кафето од употреба, сватив дека од него сум уште по нервозна, го заменив со какао и почнав да приметувам дека ми е подобро од него, малку на почетокот ми беше мака додека да се навикнам без кафе но морав да издржам за да можам да продолжан нормално да живеам. Исто како и кај вас имав гадење, мислев дека секој момент ке повратам, во еден разговор на моите со комшиите слушнав за Омега - 3 или рибино масло, човекот имал многу киселина во желудникот и од се му се гадело, така почнав и јас да ги пијам, може да се пијат по 3 дневно, но јас од 1 повеке неможев да испијам, мене ми беше доволна, секое утро пиев од нив, не се скапи една табла од 20 капсули е околу 40-50ден, зависи од аптеката, мислам дека секаде ги делат, во кутија мислам дека има околу 5 -6 табли, јас ги употребував оклу 6 месеци, потоа ми се среди организмот. http://doktori.mk/element/view/4e4d02a7 ... ob-bakalar http://www.zazdravje.com.mk/upload/cont ... 0%BD%D0%B8 сето ова ми помогна да можам да се ослободам и да почнам да излегувам, собрав храброст и почнав првин да шетам со дечко ми, го терав да одиме колку е можно подалеку, по некое време почнав и сама да излегувам, шетав по бутици, разгледував и да немам пари да купам пак излегував, си ставив мисла во глава дека и да ми се случи нешто секогаш ке се најде некој од страна да ми помогне, поселе 4 - 5 месеци почнав да одам по кафиќи, во почетокот гледав да одиме во работни денови кога нема многу народ, потоа пополека почнав да се опуштам и за време на викенд, пиев само чај бидејки не пиев никаков вид на кафе, ако приметев дека пред излегување пак ми е се лоши, земав по еден Б6 да ме смири и сепак излегував, недозволував да ме спречи помилсата дека нешто ке ми се случи. Повеке проблеми ми се јавуваа пред да добијам и кога имам добиено, тогаш пиев чај од коприва за да го надокнадам изгубеното железо во крвта. Така до пред 4мес кога првпат отидов во дискотека, мислев дека ке се онесвестам пред вратата, но знаев дека мора да успеам да влезам, некако собрав храброст, првите 5-10мин, се обидував да се вклопам во атмосверата, почнав да се забавувам со друштвото и по првата чашка водка сосема заборав на претходниот страв, од тогаш немам проблеми да одам никаде, можам да кажам дека 90% од болеста успеав да ја победам, за останатите 10 сеуште носам со себе бедоксин и шекер се надевам дека успеав да ви помогнам малку и дека набрзо сите ке се ослободите од ова проклетство
da navistina tia OMEGA 3 pmagaat jas minatoto leti gi piev super mi bese sega pak pocnav da gi pijam bidejki sega pak se boram od pocetok mnogu e tesko
леле сега го изгледа видеото претходно поставено, како да се гледам себе пред година дена како да ме снимале и ставиле тука за пример знам дека е тешко, но кога веке еднаш си успеала, ке успееш пак, само мисли позитивно и уживај во летото, а до вечер додека да пројдат вруќинуте и јас ке ви се приклучам на муабетот, ке ме примите ли во друштвото
фала, добро ве најдов, мило ми е што имам со кој да споделам се низ што поминав, околу мене никој не разбира или несака да зборува, мислат дека така ке ми е полесно, дека ке заборавам
Добре дојде и мило ми е што гледам дека има некои што се спасиле од оваа состојба. Јас би те прашала дали одеше на психолог/психијатар и дали земаше некаква терапија? Читам дека ти се појавувале разни телесни болки, па како се справуваше со тоа?
за првите незнам какви се, несум користела никакви апчиња, освен витамини, а за омега 3 провери во мојот пост погоре имам ставено линкови за тоа какви се, не се скапи, околу 40 - 50 денари е една табла од 20 капсули или околу 250 денари цела кутија со 6 табли внатре, само внимавајте да не ви дадат Екомер, тие се оклу 700ден, а со ист состав се. На природна база се, всушност се витамини А и Д уште се нарекуваат и рибино масло.
не одев на психијатар/ психолог, мојата матична докторка мислеше дека се занесувам, па уште ми кажа дека секој ке умре некој ден, нема потреба да се потресувам толку, како којзнае што да се случило и несакаше да ме прати на психијатар. Од болките имав повремено главоболки, за нив пиев по половина аналгин, понекогаш стомакот ме болеше, па пиев цај од нане, за гадењето веќе пишав погоре, најмногу се исплашив кога почнав да чуствувам болки во преденот на градите и грбот, поизразени ми беа на левата страна, одеднаш чувствував дека како некој со нож да ме пресечува, бев на сите можни испитувања но ништо не ми најдоа, една докторка која ме прегледа во брза помош бидејки касно навечер ми се појавија болките и мислев дека добивам срцев напад, ми кажа да пијам Бедоксин 3 пати дневно, од тоа ми се намалија и тие, други некои немав. Се излечив со витамини и чаеви, појаки лекови несум употребувала.
Тука е мојот проблем, мене ми е страв да отидам да правам испитувања, одам се проверувам, но чекањето на резултатите и периодот додека да отидам, нели да се натерам е пеколен за мене
Jas koga se provervav toj den bese pekolen za mene na sekoj cekor vo bolnicata mi se vrtese koga gi cekav rezultatite mnogu mi bese tesko ni na nebo ni na zemja bev ,koga gi zedov se bese vo red ,vejke zdosadeno mi e nemozam ni do prodavnica da pojdam odma me fajka nekoj strav nekoja panika deka ke padnam
во тој период зимај повеке Б6 витамин, тој смирува и кафе ако можеш престани да пиеш или барем намали го, што е можно поретко, мене целата нервоза од него ми излегуваше и само позитивна мисла, оди со со мислата дека ништо не ти е дека тоа се само рутински прегледи во резултатите нема ништо да најдат, а и да најдат има лек за се, могу подобро ке ти е, а кога ке отидеш удави го докторот од прашања нека ти објасни се убаво
Denes nesto kako so noz da me probode vo grbot mnogu se uplasiv dali na nekoj mu se ima ova sluceno ?
иама исто осетено во градите, одеднаш ми поминувава некоја остра болка и неможам да земам воздух, дури ми се случувало да почнам да се гушам, после неколку секунди може и минута ми проаѓа, кога ке ми се случи така секогаш по тоа пијам Б6 за да се смирам. незнам дали до витаминот или до мојата психа но мене многу ми помага
periodicno i kaj mene mi se slucuva bash taka kako ostra bolka vo grbot, napred na levata strana vo predelot na zeludnikot i kako struen shok po celo telo pominuva za nekoja sekunda am stravot ostanuva na zalost upm