1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    da taka eden messec spored terapijata sto mi ja odredi taka ide

2. Fossil

Fossil Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6

togas stom e taka nemoj na svoja raka da prestanes da gi pijes apcinjata.odi na kontrolla kaj doktorot i konsultiraj se za sve ova tvojata sostojba.

Pozdrav ;)

На elisabeta му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Pozitiven

Pozitiven Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    80

4. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Sami si go sozdavame stravot a nikako ne mozeme da go otrgneme toa e potesko .

5. Fossil

Fossil Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6
    Како сте ми денеска?

Јас никако, не знам дали од времето што е многу топло ама не мозам да јадам никако.Ми даде докторот да пијам и еглонил ама ни тоа не функционира изгледа.Не знам веќе како ќе презивеме така.Со ова нервоза ова мака никако не мозам ниту да спијам ниту да јадам.

позз ;)

6. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    I jas isto ni spijam ni jadam sega sosila jadev na sabajle nemam apetit polsle pladne povejke jade sega da islezam nadvor malce doma mi e potesko pozz

7. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Јас сум ок, само што чувствувам дека пак ме фаќаат стравовите, ама се трудам да ги бркам, да ги одбивам, не имдозволувам да ме уништат... Сега добро јадам, малку сум порасположена, ама разочарувањата си го прават своето (денес едно мало разочарување), но јас верувам дека сум на добар пат, дека ќе ја победам оваа состојба. Верувајте во себе и Бога :hai: :hai: :hai:

8. Pozitiven

Pozitiven Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    80

Јас мислам дека е од мн топлото време и така сме преосетливи на надворешните влијанија...слично и јас се осеќам нервозен се ме нервира, неможам да спијам мн добро,главоболки нон стоп.....едвај чекам да паднат малце темп. да се опуштиме малце или нека заврни да залади малце ќе биде супер Позз

9. Fossil

Fossil Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6

Da se nadevame deka kje bide taka no sekoj den kako da mi se potrosi i toa malku optimizam sto mi ostana.

Poz ;)

10. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Kaj da se proseta na ova zesko vlreme nigde a doma ne se sedi a ovaa sostojba ne pominva samo so sedenje da neznaj coek sto da pravi kade da odi :@

11. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    здраво, како сте?
    не сум ви пишала неколку дена, добив воспаление на синуси, па со тоа се занимавам :@ најмачно ми е што неможам да си уживам со сладолед :( а времето надвор е како створено за разладување со него :lol:
    како издржувате на вакво топло време, неми се излегува ни во двор од што е топло, па се шетам од една соба во друга, си барам занимација :)

12. Sanje.90

Sanje.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    28
    pat kon osloboduvanje od stravot
    - pravete go toa od sto se plasite i stravot ke go snema.recete si na sebe ke go sovladam stravot i stravot ke go snema
    - stravot e negativna misla rodena vo umot . zamenete ja so konstruktiv misla .stravot ubil milioni luge.doverlivosta e posilna od stravot
    nisto ne e posilno od verbata vo beskrajnata intelegencija
    - stravot e najgolemiot covekov neprijatel se naoga zad sekoj slom,neuspeh ili losi megucovecki odnosi.ljubovta go pobeduva stravot.
    - protivstavete se na sugestijata na stravot so sprotivna misla , ke se isplati
    - stravot se naoga zad gubenjeto na pomnenjeto na ispitot. povtoruvajte imam sovrseno pamtenje i lesno ke pobedite , bidete istrajni
    - ako se plasite od voda plivajte, zamisluvajte si kako plovite slobodno , radosno so uzivanje .sozdadete mentalna slika na samiot sebe si vo vodata potsvesta ke ve natera da ja zasakate vodata toa e zakon na coveckiot um
    - normalniot strav e dobar, no nenormalniot e mnogu los i opasen
    nenormalniot strav ke go nadminete so verba vo sopstvenata potsvest, zamislete si nesto pozitivno i drzete se cvrsto do toa dodeka ne pomine stravot
    - ako se plasite od neuspeh nasocete go stravot kon uspeh, ako se plasite od bolest sosredocete go vnimanieto kon zdravjeto.ako se plasite od smrtta nasocete go vnimanieto kon vecniot zivot
    - odgovor na stravot e zakonot za supstitucija.resavanjeto na stravot e vo zelbata ako ste bolni posakajte zdravje ako ste okovani so strav posakajte sloboda
    - rabotite od koi se plasite postojat samo kako misli vop vasiot um.mislete go dobroto i dobroto ke nastapi
    soocete se so vasite stravovi, frlete se vo kostec so niv, naucete da im se smeete toa e najdobriot lek
    - samo sopstvenite misli mozat da ve voznemirat. drugite luge se nemokni vo toa.mokta e dlaboko vo samite nas iskoristete ja, no ne zloupotrebuvajte ja

13. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Kako ste mi denes?

На eleni27 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Одлично :inlove: :inlove: :inlove:

На Leona40 и elisabeta им се допаѓа ова.
  15. Leona40

Leona40 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    27
    Ooooo некој се вљубил баш ми е мило.Ајде и тука темава да ја размрдаме малку со убави чувства.
    Ви посакувам на сите и од срце да ви се случи нешто ептен најубаво викендов и тоа да ви ги избрише сите лоши спомени и моменти кои ви се случуваа во последно време.И тоа си го посакувам и себеси :) поздравче до сите. :* :hai:

16. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    na TERA tv IMA EMISIJA ZA NAS GLEDAJTEJA!

17. Leona40

Leona40 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    27
    А како си ни ти Елисабета,ајде ти не праша нас а ние тебе???? :) :) :)

18. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Nikako jas so ovaa depresija :(

19. Leona40

Leona40 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    27
    Јас денес се трудам да направам да ми биде убаво си слушам музиче вежбам јога пробувам да не мислам на болести и на се лошо сто ме опкружува,некако ми успева иако многу ми фали љубов во животов.Поздравче ке бидеме добро тоа го знам,самите ке направиме да ни биде супер,некогаш мора и ова да помине. :)

20. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Iako imam ljubov vo mojat zivot ima raboti mnogu so koi treba da sum srejkna neznam zosto vakvo cusvto imam kako da ne ziveam tazna i prazna sum,pijam heleks dva dena na sabajle i navecer od 0,25 mg od niv kako zsemetena sum neznam vejke so da pravam