Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Јас веќе подолго време ја имам љубовта, благодарение на сопругот (вереник уште еден месец, ок) се кренав на нозе ;)
    И среќна сум што сфатив дека ме сака мене со цело срце и дека моите стравови се непотребни, дека се што ќе се случи ќе го пребродиме заедно ( затоа и сме заедно ).
    Разговаравме, побегнавме два викенди од метежот и од сите околу нас и јас се преродив :rock:
    Од срце ви посакувам на сите да ја доживеете оваа исполнетост која ја чувствувам денес и најискрено се надевам дека стравот нема да ја надвладее :*
    Ве поздравувам и ви посакувам убав викенд (јас пак одам на викендица вечер, малку да одморам).
    Во меѓувреме сум тука да си разговараме :hai:

На Sanje.90 и Leona40 им се допаѓа ова.
  2. Fossil

Fossil Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6
    Ooooo некој се вљубил баш ми е мило.Ајде и тука темава да ја размрдаме малку со убави чувства.
    Ви посакувам на сите и од срце да ви се случи нешто ептен најубаво викендов и тоа да ви ги избрише сите лоши спомени и моменти кои ви се случуваа во последно време.И тоа си го посакувам и себеси :) поздравче до сите. :* :hai:[/quote]

Јас веќе подолго време ја имам љубовта, благодарение на сопругот (вереник уште еден месец, ок) се кренав на нозе ;)
    И среќна сум што сфатив дека ме сака мене со цело срце и дека моите стравови се непотребни, дека се што ќе се случи ќе го пребродиме заедно ( затоа и сме заедно ).
    Разговаравме, побегнавме два викенди од метежот и од сите околу нас и јас се преродив :rock:
    Од срце ви посакувам на сите да ја доживеете оваа исполнетост која ја чувствувам денес и најискрено се надевам дека стравот нема да ја надвладее :*
    Ве поздравувам и ви посакувам убав викенд (јас пак одам на викендица вечер, малку да одморам).
    Во меѓувреме сум тука да си разговараме :hai:[/quote]
    Многу ми е мило за тебе,

Камо сите да мозевме да се ослободиме од ова чуство, што секој ден ме гуши.Плус тоа вруќината никако не можам да ја поднесам.

Позз ;)

3. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    I mene mi e milo sto go pocustvuva toa zadovolstvo se nadevam deka i nie eden den ke se bideme podobri pozdrav :*

4. Leona40

Leona40 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    27
    Леле бе немој те молам да пиеш хемии отвори го тајна гледај го или линкот што го пуштив пред некое време.
    Те молам немој да се труеш со нив а сега ке ти кажам и зошто-мојата вујна која што ја паметам како многу силна прекрасна личност секогаш насмеана голема домакинка,пред некое време и отидовме на гости и ја гледаме неа пропадната цела,абе едвај збори.Почна да ни кажува како паднала во депресија и била на психолог и и препишаа хелекс и такви работи и од нив се осекала како успорен случај.Верувајте ми ништо добро не прават тие апчиња само ве успоруваат зарем мене не ми е тешко ама не попуштам.Сега вујна ми откако престана да ги пие пошто нонстоп и зборевме е друга личност верувајте многу подобра личност.Се надевам дека помагам некако само немојте по секоја цена да сакате да бидете подобро ние самите можеме се само ако сакаме.Не дека јас не сум пиела апчиња бас напротив пиев многу аспирин 100 и од нив многу се здебелив сега некое време не пијам нисто и поцнав да слабеам.Некое време пиев многу б6 некогас и диезапам нисто не ми помогнаа апсолтно нисто само ми одмогнаа.Поздравче и ајде заедно да си помогнеме да не дозволиме да пропаднеме со тие хемии туку да се исправиме со насиот ум.

На elisabeta му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Leona40

Leona40 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    27
    Во меѓувреме сум тука да си разговараме :hai:[/quote]

Кога ке слушнам нешто вакво ми е најубаво на дусичкава јас секогаш сум била за љубовта и тоа дека навистина може да направи чуда.И навистина ми е мило што така сте постапиле со идниот сопруг и навистина е тој посебен човек штом ти понудил помош обично во вакви ситуации никој не ме сака ама сепак се гледа дека мегу вас постои гоооолема љубов и баш ми е мило за тоа.Ви посакувам огромна срека и узивајте си викендов заслужено.Поздравче и убав помин.

На elisabeta и eleni27 им се допаѓа ова.
  6. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Кога ке слушнам нешто вакво ми е најубаво на дусичкава јас секогаш сум била за љубовта и тоа дека навистина може да направи чуда.И навистина ми е мило што така сте постапиле со идниот сопруг и навистина е тој посебен човек штом ти понудил помош обично во вакви ситуации никој не ме сака ама сепак се гледа дека мегу вас постои гоооолема љубов и баш ми е мило за тоа.Ви посакувам огромна срека и узивајте си викендов заслужено.Поздравче и убав помин.[/quote]

Двајцата сме во истата состојба и си помагаме еден на друг, се бориме, еве јас успевам :rock:
    Љубовта прави чуда, таа е единствената состојба која ја прифаќам, веќе не сакам да почувствувам страв, несигурност, болка... Одбивам се!!!!!!!

На Leona40 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    31.474
    ех камо да можев и јас да се заљубам :/ си велам барем тогаш малку подобро ќе се чуствував и повеќе позитивни мисли ќе имав

8. Pozitiven

Pozitiven Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    80
    зошто неможиш? :worried:

9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.328
    Допаѓања:
    12.262
    Дали сте пробале со јога ?? Пробајте навистина помага и за депресија и за анксиозност. Елисабета гледам и со депресијата се бориш, пробај да вежбаш јога ништо не губите може само да добиете. За стравовите, лошите мисли само пренасочување на нешто убаво, едноставно кажете дека тоа се вашите нереални стравови и мисли, се поминува, ќе помине и ова чудо му скиснува да се бори со нас али бидете упорни. Ви посакувам на сите да заборавите на напнатите денови, и на паниката, на стравот и лошите мисли поздрав до сите :)

На mal.ecka, Leona40, PurpleMind и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Angel-G

Angel-G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    61
    Здраво храбри девојки,

Не сум ви пишала одамна , ве читкам од време на време , гледам дека има многу девојки кои се на почетокот мисалм на состојбата и ви праќам голема подршка , да истраете и да се соочите со она што навистина ви се случува.Никој не е толку силен како што си мисли и секој може да се скрши , да падне , но тоа не значи и дека нема да се дигне повторно на нозе (како кога бевме деца , си игравме си ги кршевме колената , плачевме малку и пак се продолжувавме да си играме)...Се зависи од нас!Побарајте помош , прифатете ја најсоодветната што сметате дека е за вас, само немојте да седите и да чекате дека нешто ќе се случи и промени за една ноќ.
    Мене ми беше многу тешко , не знаев ни самата што се случуваше со мене , но ете по кратко време за околу 2 месеци се кренав на нозе и продолжив со животот ,овојпат во сосема друга насока , без притисоци, без оваа мора да го имам, без оваа мора да го завршам , без , треба и без малтретирња на самата себе! Не е лесно да се сфати и прифати дека токму ние самите си се малтритираме и дека околината и другите се само споредни ликови , одраз на нашата перцепција (наште предрасуди, стравови, убедувања)...
    И сосема на крајот една порака -Неуспесите и падовите се само кратки одмаралишта во нашите животи од кои ако сме свесни за нив , моежеме нешто и да научиме и да продолжиме похрабро и посилно во нови предизвици!

Толку од мене држете се и не се предавајте !

Кисс од мене и лека нок :*

На SparkyAngel, elisabeta, slucajna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    31.474
    Не знам оти не можам, долго време се немам заљубено, се чудам и сама како станав толку без чуствителна, имам прочитано дека за оваа состојба во која се наоѓаме убаво е и да се заљубиш сепак поинакви чуства ќе имаш и позитивни мисли ќе ти дојдат.......али не иди Купидон со стрелата да ме боцни :D

12. slucajna

slucajna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    84
    Zdravo kako sme drustvo ,jas odamna ne vi pisav ama ve sledam citam novi toa e drustvo podrska za vas i samo napred nema nazad ,da znaete ovaa sostojba e malky dosadna ama i proaga znaeme site kakvi bevne i kakvi sme ama od den na den jas barem se boram i znam deka mozam so pomos na mojot psihijatar i na samata mene gledam deka moze da se uspee da se pocustvuva podobruvanje,vcera vecer si dojdov od odmor od bugarija i toa so avtobus patuvav malky mi bese cudno no bev dobra super pypy,da ne se urocam i tamy si projdov super imase losi periodcinja ama se se pomali i pomali znaci deka se moze , :D :) .Poraka do site morate da se trudite i da rabotite na samite sebe na sekoja misla ignor i odime napred se sto doslo ke projde ovaa sostojba esamo edna faza od nasiot zivot i se nadevame deka ke ja ostavime zad nas pozdravce i :* :* :* za site na forumov . EJ ZNAETE STO NE PROCITAV OD OVIE POSTARIVE CLENOVI NA FORUMOV NISTO KADE STE PODOBRI LI SE DOBRO JA PROCITAV ANGELCITAM DOBROE SAMO NAPRED POZDRAV DO ANGEL I DO SITE VAS .. :hai: :hai: :hai: :hai: SE CITAME OSTANETE MI SO VEDAR DUH I PRIJATNA POZITIVNA MISLA ,NIE SME HRABRI MOZEME NAPRED..

На eleni27, demonio, anggell и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Towelie

Towelie Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    687
    Me нема у задње време на темава,али сакав да прашам нешто. Сите ги зборите оние психички симптоми на анксиозност,па некако и изгледаат помеки од моиве,што е со физичките симптоми? Јас воопшто не можам да влезам во некој од нашиве трговски центри,не можам да одам во гужви,почнуваат да ми се сечат нозете,срцето буквално да ми лупа како да ми излага од гради,во испрекинат ритам,со прескокнување на отчукувања,што и реално најмногу ми го создава стравот. На периоди чувствувам целосна укоченост на телото,посебно кога станувам од спиење. Се осеќам растроено,не можам да се концентрирам,заборавам ствари,во момент на паничен напад говорот ми станува неразбирлив,тешко ми е да сврзам реченица. Физичката кондиција не можам да ја вратам,затоа на секое станување ми се забрзува пулсот. Чувствувам надуеност на стомакот во тие моменти,чувствувам како нешто да ме влече од мојата лева страна надолу. Исто така во момент на паничен напад имам и болка во градите што потоа престанува. Ги откажав целосно цигарите и кафето,кафето ми ствараше немир и анксиозност,па го заменив со чај. Вие како се држите физички? Поздрав!

14. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Толку од мојата позитивност ;( ;( ;( ;( ;(
    Пак имам напад на паника, страшно ме стегаат градите, грбот ме убива од болки :sweat:
    Помагајтееееееееееее!!!!!!!!!!!!!!

15. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    lele kaj apanicni napadi pa i ovaa depresija ne se izdrzuva sekoj den eve aktivna sum se zanimavam so nesto po dva casa navecer setam vo priroda i nikako da projde pak osejkam taga i praznina aman vejke :(

Ke se borime site zaedno nemoj da se nerviras deka povtorno ti se slucuva bidi jaka.

16. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Како да не се нервирам, осеќам како да мора да ме боли нешто, па ете градите и грбот ги најдов. Неможам, ќе се откажам ;( ;( ;( ;(

17. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.196
    Како ќе се откажуваш, мораш да се бориш со себе.
    Ај смири се, мисли позитивно.

18. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Витамин Б6, сопругот на телефон, повеќе работа во канцеларија и вие на форумов = јас сега смирена си пијам кафенце :lol: :lol: :lol: :lol:
    Би требало само полека да реагирам и да се контролирам :lol:
    Поздравчеееееееееее :hai: :hai: :hai: :hai:

На elisabeta му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sanje.90

Sanje.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    28
    I kaj mene se pojavija povtorno mislite, se prasuvam zosto ne mozam da se prepustam na ubavite migovi tuku postojano moram da iskopam nesto sto ke me napravi tazna, sto ke me oneraspolozi i zbuni uste poveke. Kolku samo posakuvam ednas zasekogash da izlezam od ovoj koshmar i da se pocuvstvuvam slobodno i srekno. Se drzev cvrsto no nz zosto odednash padnav. Pocnuvam da mislam deka otplakam kazna za grev od nekoj od mojte predci inaku nz kako da ja objasnam sostojbava, celo detstvo mi pomina vo iscekuvanje na ovie migovi i sega koga dojde konecno vremeto da bidam srekna jas se cuvstvuvam kako padnata krusa . dajte nekoe iskustvo za nekloj koj uspeal da ja nadmine sostojbava

20. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Гаволот влезен е во нас несака да не остави и тоа е ,а гаволот се лошите мисли :devil: