Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Fossil

Fossil Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6
    Баш се насмеав со ова :D

Ај немој да мислиш така мисли позитивно, јас денеска сум добро и вцера така бев, не знам понекогас се ослободувам целосно како никогаш досега да не сум бил во таа состојба.Мисли позитивно и уживај, во летото, оди на одмор ти треба навистина.

Позз ;)

На eci.sk и eleni27 им се допаѓа ова.
  2. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    И јас денес сум скоро одлично, мислам дека ќе бидам одлично, на добар пат сум.
    Мисли позитивно, Fossil е во право ;)
    Ќе бидеме добро сите, верувај :rofl: :rofl: :rofl:

3. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
  4. plazma

plazma Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    16
    Дали може овој симптом што го осекамоклу 6,7 дена да биде од стрес, страв или нешто слично.Имено, осекам како стегање во грлото и нагон за повраќање што не доаѓа од желудникот. Поздравче.

5. Fossil

Fossil Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6

Сигурно е од стресот, тоа е вегетативен симптом.Така исто и мене ми се случува така ми рече докторот.Кога ти е така излези надвор да се прошеташ пешки, и ќе го надминеш полесно.Барем така мене ми се случило.

Поз ;)

6. Maximus

Maximus Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    И кај мене се јави истото пред 5-6 дена. Дали претходно си била настината? Јас бев, имав воспалено грло, па сега го имам истово чувство како и ти.

7. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Дали на некој му се има случено како струјни шокови да го маваат по телото ,посебно на сабајле рано да не те оставаат да спиеш , а кога ке станам не ми се слуцува така само кога спијам :( колку мози ова да трае?

8. eve123

eve123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    6
    мене лани летото ми се случуваше кога ќе легнам да спијам, посебно во онаа состојба на полусон пред да потонеш да ми се случи како струја да ми минува низ ногата и веднаш се будев. забележав дека ако се напијам 1/4 лорам, ова не се случуваше, по што заклучив дека повторно се должи на мојата анксиозност.

е сега јас имам едно друго прашање до вас. дали на некој му се случувало мускулите на вратот од позади да му се постојано како во некој грч, не како болка, туку како стегнатост, малаксаност... како да треба да се напрегнам за да ја држам главата нормално да наменици :worried: вчера вечерта скоро да доживеав паничен напад поради ова и во тие неколку моменти како да бев онеспособена за било што. едвај кренав слушалка да му се јавам на татко ми да му се пожалам за истово... плс ако имате некоја сугестија пишете

9. Pozitiven

Pozitiven Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    80

Јас имав таква ''мака'' пред некое време и то е од преголема напнатост,од страф од паѓање..само незнаш шо совет да ти дам освен да пробаш да ги фокусираш мислите на нешто др а не на то дали ти е стегнат врато со текот на времето само ќе помини ;) така да уживај :) Поздрав

10. pozaren

pozaren Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    9
    znaci ako sme gi napravile site ispituvanja i rezultatite bile vo red znaci se drugo shto osejkame,shto ne boli ili neshto drugo shto e za nas cudno e proizvod na anksioznost fakt,megutoa ushte da se ubedime deka toa e navstina taka bi se oslobodile od anks ednash za sekogash ,znaci samoubeduvanje deka nemame zdravstven problem,bi pomognalo pozz do site ;)

На elisabeta му/ѝ се допаѓа ова.
  11. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Јас незнам што испитувања веќе да правам :@
    Немам веќе тегоби, ми поминаа сите мачнини, сите физички болки, се , само стравот не ми поминува :@
    Ајде помагајте !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

12. Fossil

Fossil Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6
    I toa kje pomine samo treba povekje samodoverba vo sebe, jas vaka podobro sum samo toa mucnina ne mi pominuva ,me stega zeludnikot ne znam sto da prava

Pozz :)

13. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Јас мислам дека сама си се доведов до оваа состојба, кој ли ме тераше да читам за тие болести ????? :fubar:
    Сега не можам да си помогнам :@
    Кога чувствував болки правец на лекар и се знае ништо не ти е - само намали го стресот или од хеликобактеорт ти е, ќе помине :sweat:
    Сега не осеќам ништо и да одам на лекар немам што да кажам ;(
    Од една страна тоа е супер, ама од друга страна пак ме мачи, уф не можам веќе :@ :@ :@

14. Fossil

Fossil Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6

potpolno te razbiram ama treba da ne mislis na toa, misli samo deka si potpolno zdrava i deka nema potreba da odis na doktor.
    izleli proseti malku odi razgledaj po buticive nesto na soping i kje ti olesni malku veruvaj mi.

poz :(

15. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    Девојки за полесно да ја надминеме оваа состојба мора да си најдеме некое хоби. Дали тоа ке биде изработување на накит, шиење, платење, редење слагалица или било што друго што не исполнува. Хобито ке ни го одвлече вниманието и многу полесно ке се пребродат стравовите. Секако мора и стручна помош, немора апчиња да се пијат може само разговор.

Ве гушкам :*

На eci.sk и ivinakit им се допаѓа ова.
  16. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    потполно се согласуам, треба да најдете нешто што ве исполнува и што ке ви ги одвлече мислите на друга страна

17. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
  18. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Da ne znae nekoj dobar psihijatar ili psiholog od bitola?

19. Pozitiven

Pozitiven Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    80
    kolku godini imas? :)

20. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на: