Здраво на сите како сте ми Јас деновиве се чуствувам добро се обидувам само на позитивно нешто да мислам, ги одбегнувам лошите мисли, добро ми оди Утре заминувам на одмор конечно малку relax, рајат малку од се, малку и психава да ми се одмори, да нема кој да ме нервира Сакав само да ве поздравам, ќе ви пишам после откако ќе си дојдам. Ви посакувам се најубаво, само со позитивни убави мисли, игнор лошите мисли кои не напаѓаат, па да успеваме некако да преживуваме. Поздрав срцки
кога го процитав ова ми делувасе вулгарно поради она РМ, па морав да го цитам и претходниот пост и ми стана смесно (сама на себе се изнасмеав) КАДЕ ми одат мислите
хејјјј девојки и дечки јас само сакам да ве поздравам и малце да ве карам значи несакам да се правам паметна да не ме сватите погрешно само сакам да ви дадам еден совет ... имам неколку пати напишано и јас и уште неколку феминки дека не е убаво цело време да пишувате што ви се случува со анксот,ок кажете еднаш,ама немојте секој ден зашто сите знаеме што ни се случува ,сите поминуваме низ истото...кога треба да се олесните,пишувајте ок сите сме тука за мегусебно да си помагаме,ама немојте секој ден лелеее денес нов симптом ,денес вака ми е ,и тн... и за вас самите не е убаво, а и за другите значи доволно е некој да прочита нов симптом и одма ке го фати паника... мислам дека и многу луге не не читаат веке баш од таа причина ајдеее малце пишувајте позитивни работи не е се така црно како што ни изгледа...еве на пример ајде пишувајте ке одите ли негде на одмор ,каде?,па напишете некоја убава радосна работа што ви се случила периодов ајдеее знам дека има и убави работи за нас и уште нешто,многу се нервирам кога некој ке напише никако лекови немојте,ова она,значи ако ти несакаш да пиеш не убедувај некој друг да не пие...(ова не е напишано конкретно за некој ,повеке мислења такви прочитав).не еништострашно и да се посети психијатар или психолог, па и да се пијат апчиња ако треба,ако мислите дека не сте доволно цврсти сами да се борите ,одете на лекар,попијте некое време апчиња,но не е се ни до апчињата ,они ке ви помогнат некој процент другото е до нас самите јас се чудам за некој што сте напишале 5-6 години сум анксиозен/а многу ми е тешко,ама никако апчиња па колку толку сигурно ако е погодена терапијата ке ти биде подобро,ако ништо друго барем во периодот кога ги пиеш. стварно несакам некој да навредам или повредам,ова го пишувам зашто и јас спаѓам во анкси клубчето и знам како се чувсвуваме сите,но стварно ми е мноогу подобро...тие што не сте ги прочитале мислењата од самиот почеток ,од дуња па натака прочитајте ги има многу поучни работи пишувано...ајде сега добра нок, се надевам не ми се лутите мора да бидеме храбри и оптимисти...запамтете дека се ни е во главите,како ке си умислиме така ке ни биде ...ве бакнувам сите....
Ne sakam da se karam ama sekoj ima pravo da pisi i da se zali na forumov kolku sak mozi na nekoj taka mu e polesno ,malce doma nikoj ne ne razbira pa i tuka da ne se zalime a kade da se zalime vo vnatresni !!!!
Би сакала да ве посоветувам да посетите биоенергетичар... јас бев кај Филев и искрено многу ми помогна,дава мн позитивна енергија,јас бев за НИКАДЕ,ни јадев,ни спијана раат и тоа 4 месеци можда...се ми беше измешано,не знаев на кај терам уште за жал се осеќам како изгубена,лошо е што се затворив во себеси и само во депресии запаѓам,расположение-НЕМА! Сега ОК ми е..спијам самхау..ова ви кажувам ека бев лани...сега сакам пак да одам..Поздрав до сите
Еве сум и јас како вас,ама сега нема да зборувам за моите проблеми само да ви кажам дека мене ми препорачаа јога па почнав активно да вежбам па би ви преопорачала да пробате
да секој има право да пишува колку saka ,ама тоа за вас е полошо, колку постојано се збори за тоа толку ке ви биде полошо,незнам можда грешам јас од искуство зборам, се осекам супер сега ,па затоа пишав мислев дека можам да помогнам со некoе советче како и да е ви се извинувам на сите што ве погоди мојот пост ,веке нема да се мешам.поздрав
Dali nekoj ima iskustvo so depresija ?kako da se spravam so nea od anksioznosta zapadnav vo depresija ama za nisto nemam volja custuvam praznina i taga,pisete pozdrav.
Моја формула е терапија со антидепресиви во комбинација со седатив ( некое време,потоа без седативи), посета на психијатар еднаш неделно на психотерапија неколку месеци,потоа од време на време. (ова е од лично искуство)
Има решение за анксиозност и самодоверба. особено успешно доколку соработуваат алтернативната и официјалната медицина.Поздрав
Одамна страдам од анксиозност, и сум поминала многу различни симптоми, но во последно време ми се случува нешто што ми се нема случено до сега. Почнува како некое печење меѓу градите и се крева нагоре се до грлото и јазикот, и како да ми трне јазикот. Истото печење го чувствувам и од позади на грбот на таа висина. Трае можеби 5 минути, па попушта и се смирува сосема. Ми се случува на саат-два, или преку еден ден...нема правило... Ве молам кажете ми дали може да е од нервоза и паника? Срцето го проверив пред неполн месец, и се беше уредно.
Da od anksioznosta e mene mi se gadese dolgo vreme ,anksioznosta depresijata se povrzani pozzz[/quo Toa gadenje kako od grloto da doaga a ne od stomakot ne e strasno samo treba na ne mislis na toa i ke ti pomini