Сум била на лекар, ми проверија крв, и замисли крвта беше и повеќе од одлична, имав само хеликобактерија, ама еве сега ја немам и пак бев на лекар, ме испитаа- дијагноза - брз метаболизам. Ми рече докторот - таков ти е метаболизмот, конструкцијата, таква си, бегај не ти е ништо. Што друго да испитам?
Да ако имаш брз метаболизам колку и да јадеш неможеш да се поправиш , а тие што имаат бавен метаболизам па тие не можат така лесно да ослабнат од тоа е се и малце ке не мачи несто како анксиозноста и достае за да бидеме слаби
Фала елени27 малце ме расположи да ти кажам..(ако паднеш ќе станеш,па тоа е животот.) Иначе да се надоврзам на другите постови и јас сум доста ''слабечок'' а јадам нон стоп ( од страв јадам не од нешто друго ) Многу ми имаат речено дека сум ослабен и јас со трчање на вага одма гледам нормална тежина како што бев порано изгледа она ''салото'' се стопи на мене и сега сум само мускули хехе.. Сето ова шо слабејме според мене е поради забрзаниот метаболизам заради анксиозноста и негативното мислење многу не истрошува.. Поздрав
Слабоста не е болест истерај си го тоа од глава за да не се искомолексираш.Земај наутро пивски квасец тој поправа и е здрав за нервниот систем а можеш и почесто да си пиеш пиво Уживкај си не мари кој што рекол па да е и мајка ти Секој е држава за себе и тој е сопствен лидер Носи се со проблемите исправено А Б-комплексот верувај помага но треба редовно да го пиеш барем 2-3 години
Супер,се само позитивни личности и мисли мораме освен саможалување и кукање да мислиме и да бидеме позитивни и да не дозволиме еден анкс да не победи.Поздрав до сите и да ви кажам јас се борам 8 год.ама не сим седнала воопшто дома а речиси секој ден ми се врти,одам по пат почнува да ми е магла и ми се тресат нозе и одам лево лево и почнувам:сега ке паднам после ке паднам веќе и смешно мие.И веднаш автосугестија,па како ке паднам,зошто да паднам јас сум здрава,позитивна,нема да паднам нема да паднам и така ке си се вратам дома среќна Излегувам се дружам па и во сон да ми помини се,тоа е убав сон Да не дозволиме никој и ништо а посебно самите ние да си наштетиме да се бориме и ке успееме,само позитивна мисла.Поздрав и поддршка до сите
Deneses mi bese los den imav nekolku starsni simptomi, usinjata mi bucea, imav grcevi vo predelot kaj polovinata, bev na granicata da dobijam napadi no nekako gi spreciv. Imam prasenje, kako mozam da se spravam so visokiot pritisok, bidejki imam fobija od visok pritosok, i sekogas koga ke si go meram pritisokot mi e mnogu visok i mislam deka kraj, umiram, dobivam napadi. pozz na site redovno ve pratam i mnogu ste mi od posmos!!!
Mene skoro cel den mi e losh t.e nekoj moment bef taka dobar I jas se plasev taka kako i sega sho se plasam od niskiot pritisok,inache jas so visokiot pritisok se spravuvav, sho mislev deka i dokolku bi imal ''visok'' pritisok togas bi se aktiviral nosot t.e bi pocnal da mi teci krv eden vid kako osigurac da me zastiti i to do negde mi pomozvase i probav gomiti da go snizam so pravilnoto disenje to e to Inache sega cel sum stresen i race i noce mi se slabo ne mi mrdaat nemam ic energija vo stomakot mi e losho i shto ne ushte ne...ama to e :/
Jas imam problem so disenjeto se custvuvam ko da nemam vozduh sve sum ispitan i se si e vo red a jas imam problem pri odenje mora da zastanam da zemam vozduh pa da prodolzam i pri odmaranje vo krevet vistina neznam sto da pravam ovaj problem go imam 15 god. [mod-kirilica:1a23i29z][/mod-kirilica:1a23i29z]
Па и кај мене е тоа, брз метаболизам. Ми советуваа само повеке течности и повеке витамини, а за поправање тешко и се помирив со тоа, веке не се замарам со муабети од типот леле колку си слаба јадеш ли воопшто. Штом си здрава ич не се секирај, ти е гајле што мислат другите. Тие што ти зборат како совршени ли се?
еллекала и мојот коментар ке започне вчера ми беше многу лош ден а и денес не е ништо подобар,но се трудам да работам и да не мислам Истиот проблем со притисокот го имам и јас но само кога ги добивам нападите и сите останати симптоми со него Притисокот ме плаши и мене бидејки го закачиш еднаш и нема ослободување од него и тогаш терапијата е до крај Но проблем е што секогаш немам притисок и не сум сигурна дали треба терапијата да се пие секој ден или само тогаш кога ми се слоши Денес ми е лош ден не сум оптимист и затоа ке ти препорачам лекар зошто со притисокот нема шали тој знае многу убаво да изненади Ти посакувам поубав ден од овој што денес јас го имам полн со вртоглавици тешко дишење и солзи во очите
ДАли нерасположеност,ненаспаност,сонување психички,како нешто да ви фали во главата се симптоми? Едноставно ич не и се зборува..нз дали пак ад се вратам на апчињата Сероксат ми беше подобро од нив а не сакам да го навикнам организнмот да не станам зависна
Да, тоа се симптоми за кои навреме треба да си преземеш нешто јас ја направив таа грешка затоа ти советувам да не се плашиш од апчињата, кога ке осетиш дека немаш потреба од нив ке заборавиш и да ги пиеш Не дозволувај тоа да навлезе длабоко во тебе зошто тешко се искоренува Ова го кажувам од искуство и затоа денес сум ваква како што сум без воња,без акција немам желба за ништо неможам да се израдувам на убави нешта иако се случуваат,плачката ми стои во грлото,несакам многу гужва и разговори. Затоа мој совет додека е време преземи нешто
Јас сум преплашена. Почнав да сонувам и сите сонови имаат значење - болест. Луѓе ова потсвест ли е, или што е? Зарем е можно потсвесно да сонувам вакви работи? Се плашам
И јас се плашев од апчина ама се решив сега почнав со асентра инаку не се издржуваше таа тага таа депресија сеуште нема резултати на подобрување ама за еден месец ке има докторот ке казе за терапијата до кога да ја пијам ,три месеци се борев без лекови ама не успеав се полошо и полошо беше и затоа се одлучив за терапија ,па и тие апчина се измислени да помогнат ,инаку асентрата колку и да ја пиеш не ствара зависност,поздрав
Здраво дечки последниве постови што ги прочитав и почнав некако да се чуствувам глупаво... ајде малку позитивни мисли јас од сабајле пиев диазапам од 2мг и добро е сеа за сеа ма да чуствувам од тие глупи симптоми ама ајде правете нешто слушајте музика размислувајте позитивно знам дека е тешко но мора да се трудиме ќе помине ве поздравувам сите
lele sega uste tolku mi e strav, jas nemam nikakvi simptomi, ne me boli ni glava ni pak imam vrtoglavici, no odednas panicam i mi se kacuva pritisokot i togas nemozam da stojam na noze, odam na lekar i pritisokot mnogu mi e visok, i tuka nastanuva haus, mi se javuvaat teski misli itn...(moze da pretpostavite kakvi misli ) iako lekarot me sovetuva deka toj pristisok e vozbudna i deka nemam nekavko ogransko zaboluvanje za da mi se kace pritisokot tuku taka, deka toa e samo vozbuda! nezz so da pravam, sekoj den sum vozbudena, srceto brzo mi cuka i mislam deka pritosokot mi e kacen ako prodolzam taka ke poludam...
НЕ СЕ СЕКИРАЈ ЗА ПРИТИСОКОТ ЗНАЧИ СЕ Е ОД ТАА ПРОКЛЕТА ПАНИКА ПРОБАЈ ДА СЕ ОПУШТИШ НАПИСЕ ВОДА ЛАДНА МИСЛИ НА НЕШТО УБАВО ЌЕ ПОМИНЕ НЕ ДОЗВОЛУВАЈ ДА ТЕ СОВЛАДА ЦЕЛОСНО И МЕНЕ ИСТОТО МИ СЕ СЛУЧУВАШЕ ЈАС ТАКА ПРАВЕВ И МИ БЕШЕ ПОДОБРО НЕ МУ ДОЗВОЛУВАЈ НА ОРГАНИЗМОТ ДА ПРАВИ ШТО САКА ПРЕВЗЕМИ СИ ЈА КОНТРОЛАТА ВО СВОИ РАЦЕ И ЕДНОСТАВНО ПОВТОРУВАЈ НИШТО НЕМИЕ ЌЕ ПОМИНЕ НАПИСЕ НЕШТО ЗА ОПУШТАЊЕ ЗЕМИ хелехс ,диазапам .деметрин ЗЕМИ НЕШТО БИДЕЕЌИ ОРГАНИЗМОТ Е ТАКА НАУЧЕН САМО КОГА Е НАКЛУКАН СО АПЧИЊА ОДНОСНО КОГА НАШИОТ МОЗОК ЗНАЕ ДЕКА ИМА ТЕРАПИЈА ТОГАШ Е МАЛКУ ПОЛАБАВО МЕНЕ ТАКА МИ ЗБОРУВАШЕ ПСИХИЈАТАРОТ И НАВИСТИНА Е ТАКА ТЕ ПОЗДРАВУВАМ
Хаос ми ево главата,ми се мешаат настани,личности...денеска за прв пат САМА појдов на факс..и како натажена сум,ми се осеќа по гласот,разочараност не можам да докријам леел КАТАСТРОФА,едвај името си го каажав и презимето...како чудно ми е во главава,цело време стојам како задумана...и да сакам во автобус да дремнам не можам,мислите ми работат,со никој не ми се зборува,се насила-спијам,јадам,читам списание..и ми се гади,ме фаќа стомакот наеднаш,желудникот нз и насекое мислам дека ке полудам или веќе сум полудена се изнаседив дома цели месеци,сега излегувам да речам ама пак така ми е чудно како прв пат да излегувам,како прв пат да шетам низ градов ГОСПОДЕ БОЖЕ! Како прв пат да си ги гледам колешкиве..ллееле Немам панични напади ТЕНКС ГАД,аама ете така ни на оценка не се радувам на нишш..се што ке направм изгледа глупаво и такако ккоа да се понашам,нз да се исконторолитам во ситуацијата во која се наоѓам исклучена сум постојано...дали се ова симптоми или не? Инаку пред 2 години бев на следнава терапија (тешка,според мене) 20 мг Серкосат,пола Заласта од( 5мг пола значи) и 2 по 1 лексилиум од 1, 5 За 1 месец без заласта со истите погоре После 1 месец Серкосат од 20 мг после бев на контрола за 3 месеци ( рековме прекинувам ама не бев сигурна) Бедоксин Хелекс ( сега го пијам не помага)
Тоа сакав да го кажам дека притисокот некогаш немора да се манифестира со надворешни симптоми или симптоми кои се занемарувачки но затоа мора секојдневно да се контролира Ако не е предизвикан од некоја болест констатирано од лекар тој може да се покачи и на нервна база Кај мене е таков случајот зошто константно немам притисок Но кога ме “фати“ не само притисокот да ми се качи туку и шекерот и отчукувањето на срцето е над 100 а нормала е 72 Тоа можеби трае 1-2 часа но потоа се чувствуваш како утепана Ако е на нервна база мора да се користи антидепресив за да не предизвика други оштетувања