леле дечки ајде ве молам со овие ваквите теорииииии ЕПА ДО НЕКАДЕ И САМИТЕ СМЕ СИ КРИВИ НАМЕСТО ДА ОТВОРИШ НЕКОЈА СМЕШНА СТРАНА ДА ПРОЧИТАШ ДА СЕ НАСМЕЕШ НА ГУГЛ ШИЗОФРЕНИЈА СВЕСНИ СМЕ ДЕКА ПАТИМЕ ОД ОВААА ГЛУПАВА ПРОКЛЕТА БОЛЕСТ И УШТЕ ОД ОЗГОРА ДОДАВАМЕ МАСЛО ЗОШТО НЕМА ПОТРЕБА МЕНЕ ОВОЈ ФОРУМ МИЕ ИСКРЕНО ОД МНОГУ ГОЛЕМА ПОМОШ И ПРЕСТАНЕТЕ СО ОВИЕ ВАКВИ СТВАРИ ЗНАЕТЕ ДЕКА НИ ТРЕБА БУКВАЛНО МАЛА ИСКРА НА НЕРВОЗА И ГОТОВИ СМЕ АЈДЕ МАЛКУ ПОЗИТИВА ДАЈТЕ ДА СЕ НАСМЕЕМЕ ДА СИ ДАДЕМЕ ПОДРШКА ВАКВИ СТВАРИ НИКАКО АКО САМИТЕ НА СЕБЕ НЕ СИ ПОМОГНЕМЕ КОЈ КЕ НИ ПОМОГНЕ ВЕ ГУШКАМ СИТЕ И БИДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ ШТО ПИШУВАТЕ ИМАЈТЕ НА УМ ДЕКА ПАМАТИМЕ ОД НАШАТА ПРЕ ОСЕТЛИВОСТ И ПРЕМНОГУ ЕМОТИВНОСТ
Izvinete so pisuvam Na latinica od mob sum uklucena.. Znaci Ne znam so se zapalivte tolku,samo prasav kakvo mislenje imate vo vrska so toa, Ne rekov deka site anks luge se sizofrenicari!! Jas toa go pomisliv za Mene blagodarenie Na toa sto sum hipohondrik..ovde sekoj kazuva deka se plasi da Ne poludi,da Ne dobie infarct it'd it'd pa do sea Ne izreAgiravte volku burno.. Ova e forum I sekoj moze da gi kaze svoite stravovi I somnezi. Druga Rabota..Na forumov sum odamna, nekoe vreme Ne sum anti Na Ali ajde Na tie sto ste novi da vi kazam..jas bev najanksiozniot covek Na svetot mislam AMA so Pomosh Na prekrasni lugje od forumov,si go najdov nacinot da se podobram I da se ubedam sebesi deka samo jas mozam da si pomognam!ni Psihijatar,ni apcinja!gi sovladav panicnite napadi sama,Ne se plasam poveke da izleguvam od Doma..Ne mozam da kazam deka nema periodi koga mi se vrakjaat tie cuvstva,AMA znam deka sum podobro.Ne mi bese celta da ve ispanicam so prethodniot post,tuku da cujam mislenje zatoa sto se poistovetiv so nekoi simptomi vo momentot. Pozdrav
vo pravo se koga velat deka vremeto lekuva se, dozvoli toa da go stori istoto a vo meguvreme potrudi se da go zivees zivotot, ostavi gi na strana crnite misli, tie samo ke ti go zgolemat pekolot(znam deka znaes deka ne e dlaboko pod zemja) se pominuva, i jas gi pominav site pi***rii i znam kako ti e.Dozvoli im na dobrite luge da bidat vo tvojot zivot, pronajdi nacin da mu se vratis na nego, bitno e da zivees a ne da se plasis. Bez razlika na pricinite koi te dovele do sostojbava ubedi se deka greskite se slucuvaat, bez razlika dali gi barame ili sami ne strefuvaat, pronajdi hobi koe ke te osvoi, okupiraj go mozokot so dejnosti koi ke te ispolnuvaat, nikogas ne polzuvaj go blagodetot da si osamena i prepustena na sebe si toa e = na samounistuvanje, mene slagalicite mi pomognaa tebe ne te poznavam no veruvam deka ima nesto sto ke te ispolni i ke napravi da zaboravis na se sto bilo, ke ti ponudi sreka, VERUVAJ SE POMINUVA, potseti se sebe si deka i tie sto idealno go prezivuvaat zivotot namerno si podmetnuvaat kamce vo kondurite da se setat deka sekogas postojat losi migovi, i deka treba so dvete race da go zgrapcat zivotot, napravi go i ti toa i on ke ti vozvrati, kee dojde den koga ke se raduvas so celoto srce na nego i koga ke si presrekna, dozvoli mu na optimizmot da zavladee so tebe, se ke si dojde na mesto, samo bidi silna, kolku i da e bolno so tek na vreme se otapuva, veruvaj znam niz sto pominuvas, a stom mozev jas sekako deka ke mozes i ti.... [mod-kirilica:1hwzqni4][/mod-kirilica:1hwzqni4]
Денес се чустувам подобро ,решив да не го замарам мозокот со анксиозноста и депресијата дали со АД ке живеам или не сепак животот е убав и треба некако да се проживеее годините не се враќаа една е младоста во животот сакам квалитено ја проживеам спремна сум без никаков страв се да прифатам после се што поминав ,се заколнав на самата себе дека јас можам јас сум јака личност стом толку птретрпив не ме плаши нисто повејке ке се кренам на нозе и ке почнам да живеам ,ке се нашминкам ке се дотерам главата горе и само напред ,да се искористи секој момент во животот ,не се знае нисто сто ке биде некој цел живот ке го помини со антидепресиви а некој здрав може кола да го згази и завршено е со него,затоа не е важно дали пиеме АД само нас убаво да ни е ЖИВОТОТ Е ЕДЕН НЕ И ГО ДАВАМ НА АНКСИОЗНОСТА
Always look on the bright side of life Се ова се болести на модерното време. Поминувајте повеќе време со луѓето кои што ви значат , дружете се почесто, излегувајте и ке немате гајле.
Ние анксиозните сме многу модерни со нашата состојба јас ја викам а не болест ,ова е многу модерно многу дури да ти здосади оваа мода omg
Од модава коса ми се крева, посакувам да живеев два века претходно, или повеќе.... Модава мене ќе ме докрајчи, а и сега не ме чуди што ме фати баш мене ова, секогаш сум следела мода, Туку, дечки јас одам на тема депресија по малку, зашто и тоа го имам, односно си имам јас се!!!
Јас веќе одамна сум за на таа тема ама за инает не одам 8 год.анкс после силните напади следува мојата депресија(таков е случајот кај мене не мора да значи за сите,несакам да плашам некого)и точно Елисабета ова е состојба,не болест и јас тврдоглаво си верувам во тоа,и дека секој пат кога се враќа ке си ја надминам.И поздрав до тебе,го чекав денот кога ке те убедам да се нашминкаш и да излезиш,животот е еден.
И јас 8 години патам од ова чудо и мене после току време и сите тие напади паднав во депресија на форумов ме немаше зато што не знаев дека има ваква тема а со оваа глупава анксиозност се борам 8 години што и требаше и депресијата да ме нападне
Чудо е како успеваме да се избориме со анкс се од себе даваме,без никакви лекарства,а на депресијата и се предаваме
Тоа е мене депресијата голема тескотија ми задава за разлика од анкс.за анксиозноста не примав никакви терапии незнаев за апцина а сега кога ме зафати депресијата немав друг избор освен терапија тоа само напред нема назат
Здраво Јас сум Дуња..добро позната за старите и ,,онаа која ја отвори темата АНКСИОЗНОСТ ЗА НОВИТЕ. Иакоодамна Ви немам пишано ама одвреме-навреме ке ве прочитам и знает...сега добив желба пак да ви пишам. Јас сум сосема ДОБРО , верувале или не од мојот анкс кој со години ме мачеше нема ни трага...и знам сега сите ке скокнете и ке прашувате Ккао Дуња?Од што Дуња??..... Завчера погледнав воЛП и избројав точно 543 пораки и на сите сум одгоорила ама многу се изморив од компјутеров(не ,не од вас)така седејќи на него и пишувајќи заработив дископатија хехехехехе и сега немоѓам на ,,онаа работа да си седнам од болки ама верувам дека на многумина сум помогнала и тоа ми е утехата. Рецепт 1.Посетете психијатар и не ја игнорирајте терапијата (зависници не моќе да станете ако сте под контрола на психијатар-јас (секоја чест на психолозите ама не ги преферирав0 2.Бидете уверени дека оваа е некоја состојба на умот од која само сами моќете да излезете , атоа ќе го направите ако ги прифатите симптомите и не се борите со нив , но пуштете ги едноставно да се тука и да си заминат 3.Нема да полудите хехеехе ,а колкупати досега полудевте??(Јас полудував 344445556666669999909патихехехехехе)и уште сум многу умна ако ,,не и најумна,,еххехе 4.Дајте си време анксиозноста доаѓа од пренатрупани стресови и треба време да исшезне 5.Зафатете се со работа....ми дојдоа гости утре продолжуваме Ве сака Дуња
Здраво и од мене,пресрекна сум што ни пиша како мајка на темава,така те чувствувам Ке ти ги послушаме советите(сите и ги применувам)еднаш ја надминав оваа состоја и сигурна сум дека повторно ке биде така,и уште посигурна сум сега кога ти ни пиша,бидеќи сега и верувам дека може да исчезни и никогаш повеќе да не се врати(како што е твојот случај)пиши ни пак,многу ме расположи и почувствував некоја позитивна енергија,сакам позитивни луѓе.Поззз
zdravo dragi moi....i jas isto se soocuvam so ovoj problem ....se se sluci pred 3 meseci koga se onesvestiv vo edna diskoteka,od togas pocna da me faka panika.. gi imam istite simptomi sto gi poseduvate i site vie...prvo pocnav so detalni pregledi na krv ,snimanje na glavata itn....no koga vidov deka se e vo red pocnav da istrazuvam na internet zatoa sto nikogas dotogas ne sum slusnala za anksioznosta....koga gi procitav simptomite mi bese jasno...inace uste od koga se pojavi anksioznosta kaj mene nikogas ne sedev doma,prvo na nikoj ne kazuvav dlaboko vo sebe se macev i se spravuvav...sega veke znaat najbliskite od mojot krug....samo imam edno prasanje...dali na nekoj za vreme na napad na panika mu se slucilo da se onesvesti?eve mene dosega fala bogu mi se nema sluceno nisto si pominuva i pak si doaga ama ne mi pretstavuva teskotija zatoa sto sekoj den mi e se polesno i polesno....jas nema sansi da se otkazam,razmisluvam pozitivno,slusam relaksiracka muzika,sega ke pocnam i na fitnes ,gi otkazav cigarite i mi e mnogu mnogu polesno....razmisluvam i da posetam psihijatar no cisto samo za razgovor i davanje nekoi instrukcii za kako polesno da se oslobodam od stravot,no apcinja nikako...pozdrav do site i samo napred ne e nisto strasno ....VE BAKNUVAM!!!! [mod-kirilica:mcbdfkwp][/mod-kirilica:mcbdfkwp]
Чувај Боже до сега се сум поминала ама не сум се онесвестила на пример јас при секој напад чувствував голема омалаксаност,веднаш легнував(барем на почетокот)немав воопшто сила неможев на нозе да застанам.После веќе се беше полесно(се додека не паднав во депресија)јас не излегував се затворив,но ти не,мило ми е.Немој да се затвораш,ете и сама си знаеш тоа е најважно,дружење,комуникација,позитивна мисла.А најдобро е да си посетиш психолог,малку разговор ке те опушти и ке бидеш посилна и посигурна во самата себе.Мене ми препорачаа па еве сега и јас тебе да вежбаш јога и медитација.Те позз се најдобро
Не може да се онесвестиш од анкс.тоа е чуство како пред онесвестување а да се онесвестиш нема шанси поздрав
Здраво на сите кај мене има малку подобрување ама денес пак она глупаво и сташно чуство тргнав да излезам да се прошетам онака самичка го правев тоа овие денови ама на пола пат ни ваму ни таму нозете ми се пресекоа и почнааа мислите ГОТОВО ПАЃАШ КЕ УМРЕШ телефон не носев со себе сум го оставила дома на полњач леле мајко кога влегов во филм ке паднам нема кој да ми пружи помош мажми го нема абе ужассссссссссс го пишувам ова и плачам као луда едвај дојдов дома мажми кога ме виде аман до кога шо тие дај средисе ништо нетие едвај си дојдов при себе цел ден сум кома транс леле до кога вака немате престава колку се трудам колку давам се од себе мајка сум на 2 златни дечиња неможам веќе сакам да ме немааааааа несакам да живеам на сите сум им на товар кога дојдов денес легнав прозорецот отворен и она свекрвиштено го слушам му вика на мажми ништо неие се заебава со тебе како мачка со глушец кога се изнервирав кога почна срцево да ми бие леле луге полудувам ли