1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
  2. crvec

crvec Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    13
    ме интересира колку денови му треба на огранизмот да се прилагоди на АД (да ги снема гадењата,да се врати апетитот) поздрав

3. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    crvec некаде докај две недели е потребно да се навикне организмот на АД.

4. crvec

crvec Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    13
    Елисабеа,дали од почетокот на терапијата 2 недели или откако ке ја зголемиш дозата?

5. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584

Kostadinka neli e toa dolg period na terapija a pak imas problemi?? nemoj da treba da menuvash nesto? ovde na forumot ima mnogu korisni soveti, ignoriraj gi stravovite, zacekori oslobodena od site stravovi, nemoze nisto da ti se sluci, ne misli na niv...

6. candygirl

candygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2010
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    99
    женски да ви кжам јас го трганав лошто чуство на анксиозноста правјчи уште полошо стварајчи некопја си сигурност не ме фаќаат паники и сл ама ми стаана опсесија на пример прифраќањето лежење не пофаќање ништо демек лошо да не ми е сеа уште полошо ми стна!деновиве пак ке одам на психијатар да ми смени терипија

7. alehandro

alehandro Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    65
    и јас сум на депрозел од 20 мг,сега веке на 10 мг.на почеток ми беше тешко да ја поднесам терапијата зошто немав ништо до тогаш пиено,посебно ми беше потешко кога почнав по цела таблетка да пијам.имав нагони за повраќање а неможев да повраќам апетит никаков и стравот мислам дека тогаш ми беше нај јак.аме сето тоа се среди за една мислам недела потоа почнав да чуствувам подобрување.и еден ден тие работи ги снема се вратив во нормала.инаку кај мене беше нај изразен оној страв дека ке полудам ама не било така тоа беа само мисли и ништо друго.исто така покрај депрозелот пиев хелекс и ден денес пијам понекогаш и многу ми помогна психотерапијата.ми рекоја дека имам слаба анксиозност или полесен облик а мене искрено не ми беше сватливо кој е тежок облик зошто јас се чуствував за нигде.сега сум добро но да не ве лажам има и понеубави денови кога стравот ке исплива пак на површина но сега толку и не естрашен сега некако поинаку реагирам на него.незнам можда терапијата времето и искуството си го прават своето.зато ви велам дајте му шанса на вашиот лекар и терапијата и трудесете да правите нешто корисно за вас и никако не слушајтеги тие ваши деструктивни мисли ,тие се мисли и ништо друго ама ако му даваме големо значење мозат да бидат многу гадни и деструктивни.позззз

8. crvec

crvec Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    13
    mozno li e od seroksatot tolku mnogu da mi se spie.Ima li nekoj takvo iskustvo...pozdrav

9. persula

persula Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    9
    Dali nekoj se izlekuval bez terapija i kako?

10. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    crvec и кога ке се зголеми терапијата нус појавите траат некаде две недели и на поцетокот а на некој и помалце зависи од организмот

11. crvec

crvec Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    13
    imase li glavobolki elisabeta ?

12. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Да имав

13. nina55

nina55 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    8
    ве читам веке подолго време.јас ги чувсвувам скоро сите ваши симптоми
    -гадење
    -чести главоболки
    -тресење на телото
    -немир

Дали е тоа аксиозност. пијам само деметрин.помогнете ми

14. kostadinka24

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    не да е долг предолг е за мене општо не само со оваа терапија туку со сите терапии.Што да сменам сменив и психијатри и пак ништо.Одев 3 години кај Чадловски за да на крај кога ми беше многу лошо му се јавив(иначе сум од прилеп)ми вика ништо не можам по телефон морам да те видам а секое гледање беше еве ти 10 еве ти 20 еве ти 30мг сероксат итн.Така појдов потоа во Прилеп на психијатар и тој ми вели супер терапија имаш продожи да си ја земаш.И не можам се трудам излегувам ама кога одам ми е страв дека ке ми се слоши и дека ќе се онесвестам и брзам дома да се вратам.

15. nina55

nina55 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    8
    здраво Костадинка24 дали кога си дома чуствуваш нешто,дали тогаш ти се лоши?

16. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    kostadinka24 стравот не се лекува со лекови, лековите се за да ги спречат нападите а не дека ние ке го изгубиме стравот и ке ни биде све едно ,стравот мора да постои во човекот замисли да немаме страв што ке се случи :) ,знаци ние тој страв што го имаме дека ке паднеме дека ке ни се слоши тој воопшто не се лекува со лекови туку со нашата прсиха ни треба душевна храна и разбиранње а не хемии лекови

17. nina55

nina55 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    8
    а што помагаат лековите елисабета зошто ги пиеме?

18. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    лековите ги намалуваат паничните напади и повејке а не го бришат стравот во нас.

19. kostadinka24

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    да некогаш не често и кога сум дома.

20. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.483
    Искрено, не сум баш задоволна. Темпераментна е и избувлива, некако не бира зборови. Се мислам да појдам кај друг психијатар, но не знам баш кого да одберам...