Дали од анксиозноста е, од времево и јас ко отепана се чуствувам денес се ме боли глава врат грб половина само ми се спија не можам да се расонам
и јас мислам дека треба прво со разговор да се проба,а пото терапија ако е потребно,затоа и отидов на лекар,мегутоа он веднас ми даде терапија прво само хелекс а после и депрозел ,а искрено не се чувствував до толку анксиозна за терапија ама знаете како иде чим ти вика доктор дека треба и си викам ај да послушам
Прво од депресија има разлика, како што реков им депресија изразена преку нерасположеност, немање желба за ништо и тука може да помогне спортот и воопшто дружењето со другите луге. Додка кај потешките облици тоа може да биде контра преодуктивно, Прво ке треба психички да се стабилизира таа особа па тек тогаш како превентива да почне да спортува за да пофторно не западне во криза. Замисли некоја особа која со самото тоа што ке се одалечи од дома почнува да чувствува Срце биење, гушење во грлото, како да има кнедла и чувствува дека неможе да земе воздух и стави ја на лента за трчање и ке средиш работа ке ја оздравиш за половина час било кој спорт бара физички напор кој предизвикува забрзана работа на срцето кои ови луге го имаат и без тоа. Велиш мои блиски луге биле во депресја и се излечиле со спортување. Но дали тие биле од оние ои со години неизлегле од дома, кои неможат да влезат во кафич бидејки имаа чувство дека ќе се онесвестат како што имаме овде наведени примери од луге? Значи на овие луге треба да им се поогне на поинаков начин да се вратат колку толку во нормала па тек тогаш да се насочат кон спортот како превентива за да не дојде до пофторување на болеста а лекувањето од овие потешки облици на депресија може да трае со години и прашање е дали некогаш може да дојде до излекување успех и бил доколку се доведат овие лге во состојб да можат нормално да си ги извршуваат обврските.
Ок немора да спортувате немора да излегувате надвор ,само читајте што ви пишат форумџивкиве и ке ви помини
Koj сака да му пратам една многу поучна книга во имеил во врска со анксиозноста нека пиши во порака ,човекот кој ја пишел има излезено од ова и пиши да одиш против контра а не само да седиш дома да не излегваш и тоа да те надвладува ,колку и да е тешко ке излегваш да се соочиш со стравот само соочувањето ке ти помогне друго ништо ,и од искуство го кажувам ова.
без разлика дали се работи за анксиозност или анксиозност со депресивни симтоми (или обратно )како и да е најмалку е добро да се седи дома затворен и изолиран тоа никако.кога зборуваме за спортуванје не значи да се трча маратон доволно е да се излезе да се прошета или малку баскет ,мал фудбал ништо напаорно,и ако нема веке некои проблеми со срцето каква врска има ако се зголеми пулсот при спортот барем ке се знае од шо е ,луге навистина е форумов меч со две острици така ми велеше психијатарот од една страна се подржуваме и знаеме дека не сме сами во сево ова од друга страна лутаме во спротивен правец од правиот.вежбанјето и спортуванјето никако не можат да наштетат со берете храброст да почнете нешто да правите ,секогаш првиот чекор е најтежок.
Dali koga ste jako vozbudeni ve boli glavata vo tilot,i na celoto dali e toa od anksioznosta i kako vi pominuva,i dali koga ste vozbudeni vi trae podolgo,jas cel den na rabota sum kako napnata i pod pritisok i posle odma pocnuva glavata.pisete
иста сум и јас персула.Нокеска главата ке ми пукнеше едвај издржав.СЕ милсма дека ни е тоа од напнатоста и аксиозноста.Еве сега се спремам за работа и од самата помисла веке главата ме заболува.Нокеска се напив аналгин пошто не можев да издржам.поздрав
Е, ова е веќе ок и сосема точно. Бидејки седењето дома и самоизолацијата нема да помогне, бидејки не е ова грип па со лежење да помине. За надминување на ваквата состојба потребно е да се соочите со проблемот, секој ден по малку и не да бегате веднаш дома на најмалиот отпор кој што ке ви го пружи таквата состоја. Бидејки нормално е ако сте биле подолг период затворени дома уште при самата помисла дека треба да се одалечите од дома ќе ги почувствувате симптомите срце биење потење ..... но никако не смеете да се откажувате. И, само да им дадам еден совет на оние кои велат дека пијат лекови нон стоп им ги зголемуваат дозите а они се чувствуваат полошо. Несакам да ве советувам да ги баталите лековите но треба во консултација со лекарот да ги намалуате дозите и да после одредено време ги баталите бидејки која е целта пиете лекови кои ве тераат да спиете всушност вие не жиеете туку само вегетирате. Значи доколку немате болес за која се неопходни лекарства тие нема многу да ви помогнат за надминување на ваквата состојба туку само ве успиваат. Значи доколку тие дополнително ви отежнуваат ви предизвикуваат поспаност, малаксалост како тогаш ке се справите со веќе постоечките проблеми. И, за крај ниту еден лек нема да ви помогне без соочување со стравовите, можеби ке ви помогнат да се охрабрите психолошки да речете ете се напив лек и ќе ми биде подобро но тоа е само плацебо ефект.
jas minatata godina odev na rabota i mi bese mnogu poubavo otkolku doma.Sekoj den so lujge se druzev razgovarav opustena si bev i ic ne mislev ni na anksioznosta ni na panicnite napadi.No morav da napustam od drugi pricini i sega mi e poloso zatvorena doma nikade ne mi se odi pa ne ni sakam nekoj da mi dojdi
Црвец јас одам на раб. и тоа активна сум 8часа и постојан контакт со луѓе и мојата работа бара максимална концентрација.Пијам по 1 хелекс од 0.25 магнезиум и пивски квасец,и сум одлична во мојата раб.Многу желба треба за да се успее и позитивна енергија.
баш ми е драго малечка шо го слушам ова.Гледам дека не пиеш антидепресив.Дали некогаш си пиела?Ме интересира дали пиеш магнезиум таблети,какви се и од која фирма?
Па знаеш што,до пред некое време мислев дека хелекс се антидепресиви можи тоа ми помага да издржам,помислата дека ке ми биде подобро Пијам магнезиум од 300 мг.мислам се а точно која фирма се незнам ама можам до утре да се информирам и ке те известам,значи во таблета се не шумливи затоа што шумливите се повеќе вештачки а овие се чист магнезиум од аптека си ги земам по 5ден.една таблета,и пивски квасец си пијам се препорачува за средување на нервниот систем и психичка и физичка исцрпеност и ги има сите б витамини во него,искрено на сите ви препорачувам магнезиум,пивски квасец и ЈОГА
На сите што ми пишавте за книгата ви ја пратив во имеил проверетеси ,ако имате дополнително прешање пишете во ЛП.
lele luge pomagajte.Veke 2 dena imam proliv i povrakanje.Mozno li e da e od seroksatot.Celata sum malaksana nemozam od krevet da stanam.pisite ve molam
super toa i jas go zboruvam nema lek za strav ako te stav vo lift kaci se i ke pomine so ovoj strav mora da se borite doma ako sedete ke nemozete da izlezete od dvorot,kolku i da e tesko odete simptomite se laga ne im veruvajte a za lekovi sum protiv toa e za luge koj ne sakaat da dadat se od sebe tuku cekaat pomos od drug ako cekate pomos od drug pobarajte od Bog a ne od lekovi toa e sila samo taka napred.
nina55 ова време е на вируси баш кај нас дома сите не фати со овие симптомиа и повеке луге се жалат на тоа, затоа не мисли ништо лошо дека ти е или од апчињата .Пиј си ја терапијата полека почнува дејството на сероксатот и биди упорна