1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. iHeartVintage

iHeartVintage Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2012
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    149
    Се надевам нема да биде проблем да ти одговорам и jас. Имав пишано и порано на темата, и сеуште стоjам зад тоа. Во наjголем броj случаи лековите не лечат, туку ги прикриваат симптомите, па личи дека состоjбата се подобрила. Лек е само соочуванjе со стравот, веруваjте еднаш два пати ке ви биде страв, нема да успеете,но потоа нема ништо да ве плаши, ке знаете дека еднаш сте го надминале и готово. Се плашиме само од непознатото.
    Слободно лп!

Се извинувам за делови од текстов, тастатурата не ми поддржува некои букви

На Andrina и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  2. interistka

interistka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2011
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    15
    Лековите не ни се најдобро решение но помагаат јас успеав дури и најтешкиот односно последниот испит да го положам онака без страв да влезам на усно и да се порасправам со професорот ... извинете јас сум нова што ви е АД читав ама не рабрав ?... поззз

3. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    кои лекови ги пиеш?? бидејки велиш помагаат...а прашуваш што се АД, секој што имал потреба од АД знае што е скратеницата....(антидепресанти)

а за лековите, точно можеби не се вистинското решение на долг рок...но за да ти помогне да излезнеш од кругот во кој се моткаш на почетокот итекако помагаат...па потоа од тебе зависи натаму...и плус секој случај си е посебен и на сите симптомите се различни...кај некој е само анкисозн...кај други мешано...јас читам по форумот има луге што пијат подолго време АД и пак им е лошо...и тогаш се разочарувам...но случајно сретнав луге кои пателе исто така од немир,вознемиреност, депресија и терапија примале само 3 месеци..или 6.....и сега се добри...така да се е индивидуално...само секој треба да знае дека мора и покрај се сам да работи на себе...како и кај секој успех што треба да се постигне потребно е многу труд...така и за излегување од оваа состојба...а пред се ВЕРУВАЈТЕ ВО СЕБЕ....

4. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Е да ви кажам дека некој ден ако ми дојдат преку глава овие АД вканта ке завршат,пошто денес пак ми се врати депресијата ми излегваа некој нус појави како на почетокот нејасен вид како што ми се случуваше на почетокот и како во сон да бев све некако недопирливо ми беше тоа траеше едно 15 минути, денес ми се случи ,и пак ке кажам оти не вервам овие хемиите нешто да помагаат

5. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Elisabeta и јас се помалку верувам во овие хемикалии зошто долго ги употребувам но ми се чини дека тоа е предолго и си велам каде е крајот ,но ми е страв да ги оставам за да не се вратам во првичната состојба Можеби лекот е во нас но како да излезе на површина и како без апчиња да испливаме

6. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Како што гледам и со нив и безнив исто е ,па ке даваме напор како досега итака тие не помагаат

7. Kim87

Kim87 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    8
    Јас исто така земам Mg веке неколку дена ама и јас се чувствувам променливо . Вториот ден откако ги почнав скоро цел ден бев многу вознемирена и нервозна , ( а тоа одамна ми се нема случено), ама пак стравот почна некако да го снемува. Откако почнав да го пијам магнезиумов ми се изгуби и апетитот и еве денеска ми се гади, имам некоја тежина на желудникот. Прочитав во упатството ама нема наведено какви нус појави предизвикува.
    Бидејќи јас се определив да не користам никакви антидепресиви туку со цврста волја и совети медитација да застанам пак на нозе, сакам да ви препорачам и еден сајт со многу корисни совети за справување и лечење на анксиозноста и тоа без употреба на лекови. http://www.anksioznost.net/saveti/najbitniji-saveti

На RainGirl92 и gagic им се допаѓа ова.
  8. ELSHADAI

ELSHADAI Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    29
    da se sledi duhot treba da se novorodi inaku e mrtov :( epa ajde predajte mu go zivotot na bog i da go sledime toj duh na rados samokontorla znaci da imas kontrola nad rabotite :rofl:

9. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Ке победи оној кој верува дека ке победи!

10. ennaa

ennaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    6
    Девојкиии дај ве молам ако имате да ми предлозите некој психолог во Скопје,однапред фала :)

11. gagic

gagic Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    62
    абе и мене нешо почна пак да ме маваат некои луди глупости у главава де ми е лошо де глава ме боли и само некои црни мисли низ глава дека јас умирамм...леле хаос не верувам дека е од магнезумов.. деновиве излагав шетав дури на водно идев имав напади ама за инает нивни отидов хехе ке се мрднам веке излеа времево се менја па на психа ме мава ...факт е дека треба почесто да излагаме да не седиме домаа ете излегов ме фати и ме пушти ништо не ми може :D

12. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.368
    Допаѓања:
    126.291
    Јас пијам магнезиум веќе подолго време,тој е минерал значи неможи од него да ви биде лошо,тоа е сигурно.Инаку и на мене овие неколку дена ми се гади,ми се темни,ме фаќаат некои темни мисли и чувства,па што,ќе поминат како и тие досега.

На doki55 и elisabeta им се допаѓа ова.
  13. interistka

interistka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2011
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    15
    кои лекови ги пиеш?? бидејки велиш помагаат...а прашуваш што се АД, секој што имал потреба од АД знае што е скратеницата...
    Јас пијам Ансилан тие ми ги даде докторот и тоа интернист не бев кај психијатар зосто јас мислев таа состојба м ие од срцето но тоа м ие сосема ок ..поззз

14. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.483

Да, пијам елицеа, и променливо е. Многу често имам панични напади и чувствувам огромен страв. Исто така осеќам и печење по кожата... но сепак е подобро со терапија, отколку без... ти?

15. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Јас порано имав печенје на кожата како да ми жежат рацете и нозете ,а сега рацете на сабајле ме болат а откако ке станам од кревет немам болки :?:

16. crvec

crvec Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    13
    Зошто те разочараа АД Елисабета?

17. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Зошто? Па исто се чуствувам и со нив и без нив сама ако не си помогнам ни АД ке ми помогнат ни ништо ,ми се враќа депресијата ,ама цврсто верувам во бога дека ке ме изведе на прав пат.

На milena-76 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. crvec

crvec Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    13
    ух,зар е можно у бестрага.А ние толку нада во нив.Со господ напред..поздрав

На mays и elisabeta им се допаѓа ова.
  19. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Не црвец мораш да веруваш оти ке ти помогнат верувај во нив ,кај мене може не делуваат како што треба,да не те обесхрабрувам ама и трудисе сама да се извлечеш ,прави тоа што не ти се прави само контра ,ке биде тешко од првин но после не, верувај јас така правам.

На crvec му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Драги мои се пробуваме ад седативи витамини вежби книги читаме уфффф уште што не а мене ништо не ми помага сега дури и запаѓам во депресија што знам дека години сум под терапија а пак сум истата:(
    И друго најбитно сакам да забременам па сега и тоа не ми оди од рака:(