И јас сум ги употребувала Б комплекс анти стрес но ништо посебно Сега повеке од 1 година пијам Б-комплекс од д-р Волз и ми е подобро Можеби тоа е индивидуално но мене не ми помогнаа во никој поглед нити на нервниот систем нити на расположение или другите тегоби сто ги имав од анксот Поздрав
Оваа анксиозност ја мразам. Тој страв ме гуши.Имам некои проекти што треба да ги завршам,и оп одма проработува анксот и цела треперам,цело тело буквално ми се тресе од страв и нешто ми вели нема да успееш!Се присетив дека тоа и порано ми се случувало,еднаш додека зборував на телефон,сега скоро,буквално почнав да се тресам од страв,ни сама незнам каков страв,требаше да се видам со една личност и се тресам...Од сега почесто ќе пишувам на темава,полесно ми е.Патот е тежок сватив,ама имам надеж,несакам да се предадам!!
Истиот проблем е и кај мене Никако да се ослободам од стравот и лошите мисли Некогаш не чувствувам никакви физички болки а толку сум уморна и нерасположена што мислам дека имам 100 години Пред секоја сериозна обврска се плашам Се плашам и се возбудам кога видам болен или само кога ја видам амбулантната кола како свири, кога слушнам дека некој познат умрел и сл глупости како на пример кога децата ми отидат на одмор ги приморувам по цел ден да ми титкат на телефон и многу слични глупости Е за ова ниеде лек нема Несакам да сум таква но тоа е посилно од мене и ми влијае на расположението Но како што велиш Несакам да се предадам и се трудам да се сменам иако тешко оди Поздрав
какви анти стрес какви б6, кога не помагаат ни АД ,овие нема шанси да помогнат се ни е во главата ,иако некој си мисли дека од апчината му е подобро се лажи све имам пробано.
луѓееее,и јас се разочарувам.Ништо не ми помагаа.Што е работа?Еден ден добро еден заникаде..Аман векее.Што е проблемот со овие Ад зошто не помагаат?
Нина55 не помагаат, ние сами неможеме да си помогнеме и се потпираме само на лековите кој треба да се само испомош а не да чекаме да се случи чудо Тешко е и тоа трае со години Многу е тешко само неосетливи неемоционални луге ги заобиколува анксот а луге кои работат и живеат со чувства се почесто стресни и кај нив е тешко да се вклопат во ова лудило од живот Имај стрпление и верба иако сум сигурно дека дооооста време ке треба но ке помине Поздрав
дали некој ке ми кази од сто мози само некои лосли мисли ми врта во главав де ке умрам де срцето не ми работи де раце нозе ми се цине ми се потецени се таквинекој глупи мисли ми идат и ми се врте во главата одма и ми се гаде и само ми иде за длабоко издисуванје све некоја тезина цуствувам дека имам и трпки по левата нога и рака ми идат казетеми дали има лек или ке се умира на млади години
Тоа се типични симптоми на анксот што дури не прават и хипохондрични и чувствуваме болки од кои не сме болни Мозам само да ти кажам за тегобите гадењето да си пиеш еглонил а за трпнењето обавезно да употебуваш Магнезиум Јас тоа трбнење и болки на мускулатурата околу градите ја надминав само со магнезиумот кој го пиев цела година без прекин и не се секирај не се умира од тоа што го наброи Поздрав
Нина55 АД се само испомош на организамот а напорот кој треба за оздравување е наш Иако некој велат да не се употребува АД јас не се согласувам зошто во спротивно го измачуваме и оптеретуваме организамот кој има своја граница на издржливост зошто во спротивно може да дојде до ослабнување на срцето покачен шекер или притисок кои знаеме дека не се занемарливи болести Се разбира не треба да се претерува со АД колку можеш да издржиш употебувај ги во помала доза но луге понекогаш и без нив не се може Ако беше така лесно никој од нас не е луд да ги зема и ке тражевме билки травки и бајачки Поздрав
пред се сакам да ве поздравам сите се мислев дали да пишам , зашто знам дека ке ме нападнете одма, а и ветив еднаш дека нема да се мешам ,но неможам посилно е од мене значи вака, имам голема забелешка до некои ,значи секој си има различно мислење за AD ,или за витамини и тн... се изјаснивте веке еднаш дека не поминува од ад ,и немора цело време да пишувате како не сте задоволни ... во случајов ке ја спомнам елизабета ,мила, немој да ми се лутиш, но треба време да помине за да ти делуваат, колку време пиеш ад? а можеби и терапијата не ти е погодена ... цело време пишуваш како ништо не ти помага, и на некој луѓе толку им треба , ке се разочараат, нема да побараат никаква помош... еднаш колку што се секавам пишуваше како добро е да се пие нешто, сега па не е добро.... значи еве јас на пр. пиев ад и сум презадоволна, еве веке 5 месеци не ги пијам и супер сум...не бев некако спремна сама да се борам, а терапијата ми дојде како кец на десетка ... не викам дека сега не ме посетува на моменти,мегутоа знам да ја контролирам и тоа е најбитно и се осекам преубаво да, се е во главата, не треба да мислиме дека од нив ке ни помине се , треба и самите да се бориме,нормално, меѓутоа еднаш кажав , ако човек не се осеќа спремен сам да се бори против анксот, не е ништо страшно и да пие нешто , бидејки така полесно може да научи да ја контролира анксиозноста...( зборам за оние кој мислат дека сами нема да можат) не викам дека треба да се труете со лекарства , меѓутоа секој си знае по себе ако мисли дека нема да може сам да се бори, не е на одмет и да се пијат макар и витамини секоја чест за оние што не пијат ништо , само продолжете така мој совет до сите од искуство пред се одберете добар психијатар, може да почнете само со сеанси, мегутоа сигурна сум дека докторт ке знае што е најдобро за вас... така да не се плашете , и ако гледате дека не ви е добро од еден лек, кажете . ке ви препишат друга терапија ...главата горе друштво, не ми се лутете само мое мислење си кажав бидејки некако негативна стана темава , а тоа е најмалку што треба за анксиозност и не заборавајте и дека пред се самите треба да си помогнеме ве гушкам сите
знам дека е индивидуално ама можеш ли да ми кажеш после колку време ти делуваа АД и колку веме ги пиеше.поздав
мене ми помогнаа многу ад...да не беа тие ја мислам ке збуделав пред 2 години зборам но сеуште ги пијам
pijam samo demetrin i progastal kapki za zeludnikot zosto mi najdoja bakterija an zeludnik i to je sve so pijam sega za sega nina:/