1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    eci.sk Јас да ти кажам 5 месеци ги пијам АД и вистина е дека не помагаат не се лажи зашто и јас така се лажев како тебе дека помагаат ,јас инаку почнав да вежбам со цел напор секој ден и подобро ми е и читам многу позитивни и убави книги ,јас не ги плашам форумџивките ,тику наговарам сами да се потрудат да дадат све од себе зошто јас бев во краен степен на анксиозноста и сама се изборив до сега ,а психијатрите се бајачи со диплома ,тие ке ти го откријат проблемот ама нема да ти го решат ,и свесен си после тоа дека преотанува сам да се бориш ,значи после сите помагала АД психолози разни други чуда кога ке поминеш и на крајаот кога ке видиш дека све е узалуд ,пак и пак излегва дека ти сами от ти си решение за овој проблем ,и ке речиш како ке се борам кога не сум способен сам?Е па како ке ти влезе друг во твојот ум па да те излечи да управува со тебе кажими.И doki 55 по стоти пат кажувам на форумов оти неможи срцето да се оштети ни шејкерот да се покачи од анксиозноста сватете дека нема трајни последици ,уствари нема никакви последици ,ако ја имате читано книгата PANIK AWAY ке знаете некој работи кој навистина ке ве израдуваат и дека нема потреба да си задавате некои последици ,поздрав драги мои :*
    И да појазнам јас не кажувам негативни работи ,туку вистинити ,а вистинитите можат да звучатат негативно за нас анксиозните затоа што чекаме само од лекови да ни помине .

На RainGirl92 и gagic им се допаѓа ова.
  2. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.368
    Допаѓања:
    126.291
    Живеам со анкс 8 или повеќе години,веќе и не ги бројам :) без АД.Потребни се нерви трпение,позитивна енергија,дружење,некој кој ке не разбере и ке не поткрепи.Од вашите зборови,на некои им помагаат ад на некои не,секој со својата борба и верување.Неможеме само да чекаме да помине само од себе,мора да бидеме силни да одиме кога ни се врти,да дишеме кога немаме повеќе воздух....и да,мене ми се покачува шеќерот и притисокот од анкс :!: значи елисабета точно е ;) Мене доста ми помагаат книгите Моќта на позитивното размислување и Моќта на потсвеста.Боретесе и бидете силни.

3. RainGirl92

RainGirl92 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    53
    Точно е дека секоја индивудуа е сама за себе и се разликува од останатите. Ние сме овде да споделиме што ни помогнало, а што не, да си дадеме волја....Секој има право на свое мислење, секој има право да се изјасни и да сподели свое искуство. Едно нешто кај некој може да делува, кај друг не. Да бидеме оптимисти да си помагаме едни со други, бидејќи патиме од исти проблем.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nina55

nina55 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    8
    се согласувам со тебе.Тука сме да си споделиме искуство и да си помогнеме едни на други.Секако дека кај секој е индивидуално меѓутоа секој совет,секое искуство секој добар збор добро ке ни дојде...поздрав

5. nina55

nina55 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    8
    ацебитола како ги пиеш деметринот колку пати и од колку мг?

6. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    mal.ecka нормално дека се покачува притисокот, ама пак се нормализира не може да ти ослаби срцето како што вели doki55 тоа не е можно а за шекерот ми се нема покачено сиве овие 8 години од анксиозноста , не давајте слика дека анксиозноста дава последици зашто имам читано од книги и доктори што кажваат дека не остава последици само краен степен е дека можеш во депресија голема да паднеш а други физички оштетувања нема

7. nina55

nina55 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    8
    со кои симптоми на анксиозност се соочуваш Елизабета?

8. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    ке ти пишам во ЛП

9. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    од симптоми имам само гушење односно се осекам како без возух иако нормално дишам друго немам ништо од тоа што некои го имаат напишано за себе не сум била на лекар пошто незнам точно и кај да се обратам ама се зедов б6 витамин 3*1 и магнезиум од 300 мг
    доволно е ова? треба да ги пијам повеке време за да осетам подобрување
    од денес почнав

На Lale3 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. nina55

nina55 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    8
    доволно е.срекно

На eva11 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Elisabeta досега во сите твои постови сум наогала оптимизам и добри совети,но јас моето мислење го искажав како индивидуално,незначи дека секому му се случува како на мене Со години анксиозноста не е добра за организамот тие стресови и тегоби оставаат последици Сега морам да напишам за да објаснам Кога сум добивала напади притисокот ми бил 190/100 а шекетот 9 oтчукувањето на срцето 120 тоа е веке знак на тахикардија која ако често се повторува незнам дали не би оставила последици на таков терет на организамот-дај боже да си во право) и веднаш ме пракале во болница со тоа што секој ден ми земат крв за шекер и го следат притисокот Точно е тоа што велиш дека тој се нормализира после нападот но за време на нападот какви проблеми може да направи зошто тоа не се случило еднаш годишно туку еднаш неделно и тој стрес што мислиш како делува на организамот и зошто пиеме АД Ако е само за болката или тој пола саат кога ми е лошо знам ке помине и после се е во ред Можеби ти повеке си читала теорија но мене лично од искуство ми прави проблеми и ги осекам и затоа велам дека треба да се пие АД иако понекогаш запагам во разочарување и мислам дека нема крај со пиењето но сепак Златце стресот е страшна работа барем за мене и тешко го доживувам Дај боже да си тис во право ни влеваш доверба и сила Ги ценам многу твоите искажувања и редовно те следам и ке ти верувам дека ништо неможе да ни се случи Но сепак подобро е да спречиш одколку да лечиш Заборавив да спомнам и дека секаде сум прочитала дека чоколадото е добар антидепресив а јас ако изедам едно чоколадо веднаш се стресувам што значи се е индивидуално Те поздравувам

12. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    15.597
    Луѓе,кажете ми дали ова ми е од анкс или имам некпја сериозна психичка болест.Тооолку сум се затворила во себе што ни самата не се препознавам.Пред 2 години бев кај Чадловски и ми препиша терапија ми помогна ..самиот се зачуди лкако не сум се здебелила -пиев Сероксат од 20,заласта и лекСилиум и постепѓно намалуваше. Иза 6 мозда месеци бев ок ама ми се чинеше дека ми треба уште малку х-за да ме накркенат но не му кажа,онфака отсеќав полно во главата.Рече ке бидеш добро само спорт.А и додека ги пиев одев аеробик осеќав дека главата ми е одлетана,празнина осеќав,намуртена фаца,како мене ова да не ми се случува како некоја др да е.Е сега,2013 падната сум во депРесија имам само 22 години,мѓвикаат зана кафе машки а јас не,еден ме сакау и сака да излезиме,а мене ми ешто не можам да се контролирам во зборувањето,од што тседев дома го изгубив речнилкот и страв ми е лко ке ми зборни некој да не њне можам да го сфатам,да не се испонашам глупаво,да неизгубам контрола над ситуацијата,да не навредам,ПРЕчувствителна сум,кога се смеамкако со сила,како др да се смее,кога сум в кафиќ ракно да лебеам,летнат ми е мозокот,не ги слушам друштвово штозборуваат.Пијам хелекс и постојањо потсвесно сонувам ,нервознасум,лудило ме. Фаќа,менувам расположенија,немам концентрација,не знам кај терам,не ги дослушувам луѓево,реакциите ми асе чудни,секундарно заборавам што сум рекла или направила.Се извинувам за долгиов пост.

13. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Златна па ти си премлада за така да се чувствуваш Смали ја дозата на АД можное да се чувствуваш така од преголема доза Постепено навикнувај се на нив Дружи се фати си дечко и смени ги мислите и занемарувај некои проблеми Еве Елисабета рече дека не остава ништо Анксот последици и еве ке и верувам иако сум скептична Затоа пи си ги АД во умерена колицина и по потреба и земај си магнезиум.Затоа напишав во еден мој претходен пост дека анксот владее само кај емотивните и преосетливи особи Пробај да бидешмалку себична и да си посветеш внимание само на себе Поздрав

14. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    15.597
    Ne pijam AD samo heleks ama ne odi mene nikoj ne me razbjhra,ni mhg se uci ni nis

15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    15.597
    I pijam od a do z vitamini

16. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Б-комплекс да си пиеш редовно

17. crvec

crvec Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    13
    како сте денес пријатели ???? незнам дали е од серокасатот или деметринот неможам од сон да се разбудам.Дали ви се случува наутро кога се будите како мравки да ви лазат по нозе и раце, а дланкитте на рацете да не си ги осекате.Ух,ама е грозно.Ако некому му се случува ова да ми каже како се справува .поздрав

18. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Биди стрплива неможе одеднаш да има ефект за тоа треба месеци па и години Само биди упрна и не се предавај На форумот пишувај се што ти е тешко да ти олесни и ке ти дојде како терапија барем мене ме опушта Не очајувај не е се толку црно Магнезиумот мене ми помогна дури откако го пиев цела година Поздравче и биди храбра

Да димитринот додека се навикнеш ствара такви непријатности Јас додека се навикнав гледав но мозокот не ми функционираше Намали ја дозата и пробај како ке функционираш Јас на сите го препорачувам магнезиумот за остататите проблеми па така и тебе Кај мене имаше голем ефект за таквите проблеми кој ги наведуваш Поздрав

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  19. nina55

nina55 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    8
    Луѓе помогнете ми како да ја смирам оваа нервоза која ми го разорува телото.Пијам деметрин пак не бива

20. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Нина смири се не паничи тоа уште повеке ти ствара проблеми Дај му време и на организамот да се навикне на АД Биди храбра па има луге што се борат со поголеми проблеми од нашите Речи си дека ке помине пишувај ни на форумот разговарај шеткај се За се има крај Што дојде мора и да пројде Сите сме поминале слично нешто или полошо од твоето но еве функционираме Поздрав И биди посилна за инает на анксот