1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    Со ЕЕГ се мери и прати мозочната активност процедурата оди вака
    кеседниш на едно столче ке ти наместат на главата како капа на неа има како штипки и штипките се закачуваат врз косата не треба да имаш гел ставено и се прати мозочната активност нит е страшно нит боли инаку се прави на неврологија со упат без пари али ова го прават да сеу станови дали особата има епилептични напади од било кој тип

На elisabeta му/ѝ се допаѓа ова.
  2. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    jas se borev 3 godini so anksioznosta, mi se slucija eden kup losi raboti vo rok od 1 godina, smrt na bliska drugarka, po nekoe vreme se razvedov imam 24 godini kerka 4 godinki, pocnav da nemozam da ja cuvam so losi misli vo glavata, sekoj den mislev deka ke umram i deka ke si go ostavam deteto i uste trista raboti, odev po psihijatri i psihoterapevti, piev asentra 7 meseci, no se do denot koga moeto dete pocna da go primetuva toa, pocna da mi vika kako ne ja sakam i nesakam da ja cuvam, kako drugite majki setaat so svojte deca a jas nemozam ni do prodavnica da odam od strav deka nesto ke mi bide.Vo toj moment se potsetiv kolku bev hrabra pret toa i samata na sebe si rekov ako treba nesto da mi bide i da se plasam i da ne se plasam ke mi bide, gi ostaviv apcinjata i pocnav da si davam sekoj den se pogolema zelba za zivot, stanuvav so mislata kolku mi e deneska ubavo i dobro :) i eve skoro cela godina jas se osekam dobro duri i posle dve godini sama se kaciv vo avtobus no i toa pomina, nekogas koga epten ke se iznerviram znae nekoj simptom da se ponovi no vednas go ignoriram i prodolzuvam napret . Sega sum samo hrana majka no sum mnogu posilna i posrekna od prethodno pozz do site i srekno na site :* :* :*

На Viki693, problemi, doki55 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. indijana29

indijana29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    44
    јас правев ЕЕГ...Пред 3месеци...Ништо страшно..од 5 до 10 мин..ми траеше...и ете се е во ред ,немаше ништо...уште тоа ми остана за да целосно го отфрлам стравот дека не ми е ништо,и дека се што ми се случува е акси...поздрав4е :)

На littleflower му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nina55

nina55 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    8
    Зарем асентрата воопшо не ти помагаше?

5. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.396
    Девојки да ми препорачате некои таблети за смирување. Во последно време многу сум нервозна, ми се изнадесија многу грди работи и би сакала некои таблети што смируваат а да не ме заспиваат и да не се премногу јаки. Ама најважно ми е да не ме заспиваат :)

6. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    4.895
    ^^
    Јас би ти ги препорачала Бедоксин таблетите што се.Мене ми ги препорача доктор да ги пијам кога сум во ПМС. Тие се витамин Б6 но помагат и за смирување на нервозата.Не успиваат,добри се :) .

7. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    139
    Да, јавно се извинувам за мојот превид, токму така ЕЕГ е метода со која се мери мзочната активност, јас малку ги помешав поимите т.е кратенките Бидејки сите тие сум ги поминала по неколку пати од ЕКГ на срце па ЕХО, на срце, па Холтер тоа е апаратче во форма на вокмен кое ја снима работата на срцето во текот на 24 часа т.е во текот на целодневните твои активности. И секако ЕЕГ на глава кое се прави а начин како што објасни Ким87 јас имам првено 2 пати последен пат пред 5-6 години и не е ништо страшно.

8. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Дојде и тој златен ден кога и мене ми е убаво на душичкава ,па се надевам и во иднина вака ке ми биде, поминав многу тежок период летото и зимава.НеКа оди сето тоа во неповрат и нека идат вакви убави денови,е сега кога ми е убаво уште сега си правам планови за на плажа влето пошто оваа 2012 многу пропуштив и несакам никогаш да се сеќавам,животот оди напред и само напред ,и едноставниот и досадниот ден ме прави среќна затоа што знам какое да бидеш несреќен,кога ке доживееш несреќа току долго време и после тоа сето тоа искуство те тера животот да го живееш по квалитетно со помалку нервози за глупости и да се радуваш на најмалите работи што ти се случуваат.Сега сакам летово да си отидам на плажа со дечкоми да се шетаме по таа плажа ,да ме исполнуваат само убавини а другото што било како со гума го бришам .Колку е убаво кога духот ке ти се прероди тоа е најубавото чуство на целиот свет да ја видиш светлината после долготрајната темнина,ова е замене голем успех а и големо искуство ,сонував за овој ден не знам како да ја искажам оваа радост.Дечкоми ја запримети мојата промена и многу е среќен ,тој беше цело време покрај мене тие денови ми давше надеш и сила многу му благодарам од срце
    мислев дека ке ме остави,но тоа не се случи премногу ме сака и срекна сум што имам таков човек покрај мене.Плачев кога утрото ке дојдеше но сега со радос го цекам :rofl: ,плачев кога ке помислев дека нема излез ,но сега не мислам така ,во мене се роди духот на љубовта,среќата,храброста,а умре духот на стравот ,на негативностите и на се што е негативно ,ЈАС СУМ ДРУГА ЛИЧНОСТ. :*

На Anie93, atma, doki55 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. ELSHADAI

ELSHADAI Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    29
    :rofl: УЖИВАЈ ВО ЖИВОТОТ ВРЕДИ ДА СЕ РАДУВАШ :lol:

10. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    139
    Ама колку што знам ова не е тема за твоите желби што ти сакаш и што ќе правиш туку има конкретна тема. Инаку драго ми е што си ок ама си ја промашила темата и фалењето на дечкоти остави си го за приватен муабет помегу вас овде лугето имаат друга мака.

11. ennaa

ennaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    6
    Баш ми е мило Елисабета цел живот да ти биде така :) ,потребни се вакви позитивни коментари одма позитивно делуваат на сите :)

На Viki693 и elisabeta им се допаѓа ова.
  12. ELSHADAI

ELSHADAI Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    29
    ako ne gledas devojkata saka da se pofali so toa sto uspeala da ja nadmine anks ne so deckoto :D :D procitaj pogore i vidi mesto da se raduvate sto uspesno nekoj pominal vie sprotivno

13. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Дали си свесна колку негативно делуваш ,јас овде ја раскажав мојата приказна поврзана со анксиозноста и нормално кажувам кој ми пружел подршка што има лошо во тоа и не се мешај аман ти имам кажано за нешто без врска бараш игла во сено за да привлечеш внимание

14. ELSHADAI

ELSHADAI Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    29
    jas ne znam i sto vsusnost bara vo ovaa, deluvaa negativno na sekoj nie sme tuka da si dademe nades ne samo na neuspesi da pisuvame akompisuvame samo za nasite neuspesi kako ke znameme deka ima izles bi te zamolila poveke da ne komentiras na nasite statusi javno. Fala odnapred :rofl:

На RainGirl92, Viki693 и elisabeta им се допаѓа ова.
  15. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Mnogu sakam da citam pozitivni komentari...samo napred Elisabeta...bidi vtora Dunja Dunjicka <3 ...a posle neka se redat site so pozitivni iskustva...A ti Mihaela znam deka si imash problem, no nema da go reshis ako si kriticki nastroena, probi so pozitivni misli..so pozitivni komentari...davaj i pomagaj...sigurno ke dojdat pozitivni rezultati i kaj tebe....a posle toa ke zraci isto taka pozitivna energija i od tebe kako kaj Elisabeta...Vi posakuvam prijaten vikend na site...

На gagic и elisabeta им се допаѓа ова.
  16. RainGirl92

RainGirl92 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    53
    Добро во што е проблемот сега? Ако не е за фалби ова тема па ич не е за кавги.Ако не ти се допаѓа нечиј пост немораш да го читаш, немораш на секој да му враќаш што ќе напише нешто, тој што не го сакаш не го читај, продолжи си по твое и пишувај си ти за твојата состојба, а се што пишуваме тука и што имаме напишано апсолутно се' е поврзано со анксиозноста!

На gagic, LittleFairy, ELSHADAI и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. nina55

nina55 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    8
    дали на некој му се има случено и после 20 дена пиење АД да се има нагон за повраќање?

18. gagic

gagic Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    62

Напредд Елизабета само така продолжи мисли на убавоо што и да е ке поминее :*

да нина и мене така ми се дешаваше нишо страшно од АД е ...

Феминкии како сте како ви е деновиве ,ова времево не да мава на психа ама се гура некако ја да ви се пофалам излегов надвор на водно отидов добри 3 саати седев и замислете ништо не ми бидна хехе :D има надеж дека анкц.полека полека си заминува :)

19. RainGirl92

RainGirl92 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    53

Абе секојпат кога и да сме излегле ништо лошо не се случува нели така? :) Само треба да си го всадиме тоа во главата...иначе мило ми е и за тебе и за другите гледам има напредок кај некои од нас само така да даде Господ се на арно да оди да се спасиме сите. И јас почнав да излегувам по малку, ми се појавува анксиозноста пред да излезам после кога ќе се најдам со другарки, другари, дечко заборавам и ми поминува. И после се чувствувам многу подобро искрено да ви кажам.А така дома затворена монотоно ми станува се и полошо ми е. Излегувајте шетајте макар и на сила, макар и на 5 минути.Денес 5 минути утре ќе биде повеќе. Поздрав :*

На Anie93, elisabeta, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. nina55

nina55 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    8
    денеска после 21 ден на Ад јас се чувствувам грозно.Толку имам нагон за повракање,ми се тресе телото,на главата имам обрач.незнам зошто толку ми е лошо.Дали е можно трапијата да не ми делува или пак уште е рано.Помогнете со некој совет или ваше искуство.поздрав