Zdravo jas sum nova vo femina iako cesto go citam forumot za zdravje.Imam problem so anksioznost mi mislam deka sum premnogu mlada za da go imam toj problem.Sum bila na doktor i site ispituvajna se vo red.Vo posledno vreme me izmacuvaat mnogu losi misli,zabrzano cukajne na srceto na momenti panicejne i mnogu sum nervozna Daj pomognetemi nekako da baram nekoe resenie.
дали ти е воспоставена таа дијагноза?Ако ти е примаш ли нешто лекови?Ако не правец на докор на разговор...поздрав
нина...јас имав искуство со лорамот...еден од најефикасните но и најзависните лекови...Кога ги пиев,кај со идев на тој психијатер не ми каза колку е тој само зависен...сега го отфрлувам,откако сменив лекар и пијам само наутро со тоа сто ,за еден месец ни тоа не треба да го пијм...ти препорацувам..ако не си поцнала да пиесх иц не ги ни запоцнувај од искуство...извини за писуванјето тасатаурата несо ме зеза..позз
Нина освен лорамот ти дадоа ли уште некои таблети ...? ресение прво иди на психијатар ,нека ти одреди дијагнозаа па после ке ти објасни подетално и нели тука сме ние ке ти каземе мисленје ке ти помогнеме
да јаки се...од првото имаа такви реакци..но после една недела ке биде ок..сакам да казам еден од најефикасни за страв,распоозение..за побрзо надминуванје на сосотојбата...незнам јас сум против тие..иако ете ме дигнаа брзо...сега со мака ги исфрлам...
zalno sto kaj nas vo Mk doktorite(psihjatrite i psiholozite)osven da vi dadat antidepresivi ne znaat nisto drugo vo Srbija na primer ima edna grupa na psihjatri koi svoite pacienti koi patat od anksioznost ,depresija gi svikuvaat na zaednicki sostanok i razgovaraat otvoreno za svoitre problemi im davaat da citat knigi,setaat vo priroda ..i sl.Resenie ne e apceto toa pomaga vo momentot no ne leci za zal anksioznosta se leci so razgovor so vlevanje na samodoverba .kazete mi kolku cesto razgovarate so svojot psihjatar i sto vi kazuva toj? Spored mene ako go pustate mozokot na pasanje normalno deka mislite ke vi odat na losi raboti,pocnete pravite nesto kolku i da vi e loso.na primer vezbajte sekoe utro citajte psiholoski knigi ke vi ja preporacam od OG Mandino -Najgolemiot trgovec na svetot i 17 pravila za podobar zivot,dve izvondredni knigi.I mene mi se slucuva ponekogas da me fatat nekoi losi misli i zemam odma pravam nesto,slusam muzika se opustam i mislite gi nasocuvam na ubavi raboti i odma pominuva pozdrav
Знам дека е индивидуално но сепак Ве молам да ми ги кажете искуствата со АД?Колку време чувствувавте мачнина(нагон за повраќање).
zdravo na site...gledam deka ne sum samo jas so ovoj problem,i sakam i jas da spodelam nesto so site vas...... go imam istiot problem i se pocna pred 4 godini,koga ja rodiv mojata kerkicka.Prv pat pocuvstvuvav nekakvi panicni napadi uste vo bremenosta no ne obrnav vnimanie sto e kako e ,no posle poroduvanjeto pocna intenzivno da mi se javuva nekoj strav koj strav pokasno predizvika strav od se.Prvo pocna da mi bide strav od temnica,pa od patuvanje i se taka edno za edno.Sega vo posledno vreme me voznemiruva sekoja promena,sakam da bide se kako sto e,mala promena mene me voznemiruva i odma imam napad so potenje,mornici po teloto........ i mislam deka ke se onesvestam.Vo momentot najtesko mi e i najstrasno da imam drugo bebe.Samata pomisla na toa deka ke bidam so stomak mene me voznemiruva i nikako nemozam da se resam kako do vtoro bebe....... zatoa ve zamoluvam da mi pisite nesto so ke me ohrabrite za da mozam da ostanam bremena go razbiram seto toa vase macenje i ve molam za pomos ako nekoj ima odgovor na moeto prasanje p.s bidete hrabri pozdrav
кај мене од депрозелот недела-две така ми беше,со тоа што потоа полека полека ти се враќа апетит дури приметувам повеќе јадам од порано,како и да е како што си кажа индивидуално е
здраво феминки!!!! зарем нема веке кој да сподели некое мислење,некое искуство, да си ја поделиме маката.да се консулираме кој што пиеме како делува да си помагаме???????????????
Се ни се дешава во главата само се црни мисли ништо не ти е ама најпрвин иди на психијатар чисто онака на разговор ке ти пообјасни деталноо ...поздрав и се најубавоо
кај мене од депрозелот недела-две така ми беше,со тоа што потоа полека полека ти се враќа апетит дури приметувам повеќе јадам од порано,како и да е како што си кажа индивидуално е [/quot колку време си на депрозел и како се чувствуваш сега?пиеш ли нешто плус?поздрав
Да Во последно време сите сме пасивни овде на форумов. Никој ништо не пишува ни арно ни лошо. Да се надеваме дека сите се зафатени со шетање,излегување па затоа немат време да пишуват тука. Ете и јас цел ден бев излезена, шеткав. Врнеше дожд ама ако убаво ми дојде. Ти како си Нина како ти минуваат деновите?
Тука сум јас и убаво се чуствувам ,и секогаш ме има на темава за разговор ,па затоа сме да си помогнеме зашто само ние можеме да ја сватиме состојбата кој ја имаме доживеано поздрав драги мои
баш ми е мило .дај боже секој ден се поубаво да се чувствуваш.Се ли е ок или повремено знае пак да се појави нешто