1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Па се појавува со помал интензитет ама јас сум посилна од него сега тоа се плаши од мене а не јас од стравот :rofl: :rofl: и запамети страв со страв се храни додека ти го храниш нема да излезеш од состојбата затоа не го радувај стравот

На Viki693 и nina55 им се допаѓа ова.
  2. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    Од како почнав да ги пијам Б6 *3 на ден и 1 на ден магнезиум се чуствувам подобро секој изминат ден се помалку и помалку чуствувам гушење туку се плашам да не е многу по 3 пати на ден по едно Б6 апче

3. ennaa

ennaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    6
    па скоро месец ги пијам со хелекс о,25 навечер и магнезиум од 300 еднаш на ден обавезно и да ти кажам убаво се чувствувам ми ги снема кризите со тоа што понекогаш по малку може да се појави ама брзо поминува :)

4. srna1234

srna1234 Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    2
    дали валеријана капките се добри или не за оваа анксии .....бидејки нејкам да пијам ништо по јако сакам на поприроден начин да си помогнам а мислам дека и вие сакате истот ве молам за мислење ПОЗЗЗ

5. Lale3

Lale3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    17

6. Lale3

Lale3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    17
    ena zemi pij caj od gumbir malku luti no ke ti go namali gadenjeto 100 %

7. nina55

nina55 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    8
    dali na nekoj mu se trese teloto?

8. aleksandrazoki

aleksandrazoki Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Vi davam sovet na site deka nema potreba da piete lekovi,oti i jas piev se i sesto i mi pominuvase samo momentalno,sto znaci deka celo vreme treba da si pod terapija a taa terapija moze da trae mnogu vreme. Sega vo posledno se trudam da si objasnam sama na sebe i vidov deka nema potreba od apce,nie si mislime deka vo toj napnat i tezok moment ako se napieme apce ke pomini se,no ne e taka,samata pomisla deka apceto ke ti pomogne e misla deka GOTOVO NISTO NE MI E,SE POMINA,ama vo toj slucaj ako pocnes nesto da se zanimavas ili da zamines negde za 1 min odma pametot ti e drug.Samo taka so tgnuvanje na mislite na drugo mesto mozete da go sprecite toa cuvstvo na panika,a isto se soglasuvam so poseta na psihoterapija ili samo cisto taka na razgovor nekolku dena vo mesecot.Zamislete mene mi velat treba da rodam uste edno dete za da mi isceznat site stravovi i napadi,po poroduvanjeto ke bilo se normalno kako porano...........e sega jas sakam i neznam kako ke ja pominam bremenosta so anksioznost no ke bidam hrabra i ke si recam "STO SAKA NEKA BIDE ,JAS KE ZABREMENAM"........periodot duri da se resam za bremenost ke mi bide tezok ama sto se mora mora se....:(
    pozdravce do site i se najubavo

9. nina55

nina55 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    8

A kako da se spraveme so fizickitte simptomi...glavobolki,resenje,nemir,nervoza bez apcinja?

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lale3

Lale3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    17
    nemas nisto ......... toa ti e od glavata samo i od mislite .......... se ti e vo red

11. candygirl

candygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2010
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    99
    јас се вртив пак на депрзол леле не да ми е лошо од нив а ми помоггнаа бајги сеа неможам да ги пијам незнам што ке првам паника ме факја :( ;( :(

12. s.r.n.a

s.r.n.a Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    zdravo jas sum nova na forumot,veke nekoloku dena se obiduvam da go najdam odgovorot na mojot ako moze da se kaze problem(cukanje na crceto zabrzeno,trema,duri i zborovite nekogas gi mesam)no jas ne sum takva porano ne bev voopsto bev premnogu opustena a sega dali mi veruvate se cudam samata na sebe kako toa da ne sum jas ama veke nekolku vreme sum takva a neme pricina za toa se ubeduvam samata a gledam tuka i citam deka ne sum samo jas takva i sega otkako pomaku napisav nesto mlku mi olesna bidejki pred nikoj ne su go kazala ova zosto ke mi se izacudat bidejki znat deka ne sum takva no jas znam deka ima nekoj problem so mene i moram da go otrgnam od mene se trudam ama nesto tesko mi ide

13. nina55

nina55 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    8
    kolku vreme gi piese porano? sega koga pocna da gi pies i pies li nesto drugo so niv?

14. RainGirl92

RainGirl92 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    53

И јас долго време си мислев дека имам некаква болест дека нешто не е во ред со моето здравје.Чувствував разни симптоми и сеуште имам некои. Како на пример прерипнување на срцето и губење воздух. Чувството е ептен гадно како прединфарктна состојба...Бев и на кардиолог сите можни испитувања ги направив и се е во ред. Немам никаква болест нити недостаток. Тоа е анксиозноста во исто време не прави и хипохондрични, а се е резултат на некоја претходна случка која имала негативно влијание врз нашите емоции(губиток на блиска личност, посматрање некоја лоша случка и сл.) Јас од сето тоа заклучив дека ние анксиозните сме премногу чувствителни луѓе и се си ставаме на душа. Со тек на време се ќе помине. Само во скоро време гледај да си најдеш некоја занимација што ќе ти ги оттргне мислите.

На vesnaplazma и s.r.n.a им се допаѓа ова.
  15. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    конечно ден поминат без гушењееееее јееееееееееее :D :D
    туку не добив одговор па пак ке си прашам пијам Б6 3*1 на ден да не е многу ?

На vesnaplazma му/ѝ се допаѓа ова.
  16. s.r.n.a

s.r.n.a Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    se trudam i toa mnogu moram da smenam da si bidam starata jas i ovaa glupava aksioznost da si ja otrgnam od mene na nikoj ne sum kazala kako mi e samo tuka sto sto pisav i deneska za prvpat i nekako mi olesna na dusata toa tresenje i treperenje na glasot moram da go otrgnam od sebe i se mislam koj sto misli za mene koj sto ke kaze a dlaboko vo sebe i nesto mi kazuva da ne mislam na takvi gluposti no ete tie cuvstva me nadvladuvaat.imam dve zlatni kerkicki ednata 5 god drugata 6 meseci ne odam na rabota poveketo vreme sme doma i se posvetuvam celosno na niv i gi ucam da imaat cvrst karakter a ne da bidat slabi i placki kako mene fala ti RainGirl92 sto si procitala i si mi vozvratila jas mislev deka samo jas sum takva no koga se zacitav gleda deka ne sum sama samata si davam nadez deka ke go nadminav ova istoto vi go posakuvam i na vas site treba da ja zajakneme samodoverbata poveke da bideme sigurni samite vo sebe da mislime pozitivno jas kaj mene gi gledam samo negativnite raboti gledam sto ne e dobro ubavo tie tugi mislenjaa toa tresenje seto toa e glupavo i zbunuvacko nejasno custvo

17. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584

Eva ovie malite b-komleks sto gi davat na brojkicki si se pijat 3*1 nemaj gajle, a ima drugi vo sisenca e tie se pijat 1 do 2 *1 no si pisuva na sisenceto, mg e dobar, no pazi i so nego da ne preterash posto stvara kamenja...ima edni isto vo sisence se zvakaat kako bonbonki maksim. po 4*1

18. nina55

nina55 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    8
    дали некому му се случило да има заматен вид?

19. s.r.n.a

s.r.n.a Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    na mene ponekogas,a dali vi se ima sluceno koga da treba dojde nekoj kaj vas srceto silno da mu cuka i glasot da vi treperi(mozebi nekoj i ke mi se smee :tmi: ) od deneska ke pocnam da praktikuvam joga doma nekako ke se trudam da gi pravam vezvite belki ke mi uspee probajte i vie citav deka jogata mn pomagala za opustane na umot i na celoto telo.nema da se predavame ke go nadmineme ova barem jas se trudam maksimalno

На nina55 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    s.r.n.a да мене ми се има случено потоа се опуштам по некое време ,ама во тој момент кога ке дојде и готово срцето триста на саат се потев па дури и некогаш и вртоглавици ме фаќаа