http://www.reglek.com.mk/dokumenti/upatstva/116_1.pdf eve ti link pa procitaj, spored mene osven nesto sekojdnevno blago sedativno apce na svoja raka ne treba nisto da piesh, konsultiraj se so lekar, a ako sakash da probash bez da odish na lekar ako ne ti pomaga demetrinot probi so heleks, diazepam ako ne te uspiva, samo site tie apcinja se so momentalni dejstva i se pijat kratko vreme, vo situacii koi se momentalni i znaesh deka nemash nekoj seriozen problem, za se drugo razgovor so psihijatar i toa odberen ne sekoj..mozebi ke ti pomogne so razgovor da go nadminesh problemot..verojatno si imala nekoj stres povrzano so deteto i zatoa ne smees so nego da izleguvash, no pred da izlezesh pomisli si kolku ubavo ke se zabavuvate setajki se, misli na ubavi raboti, prenasocuvaj gi mislite, kazi si "kolku sum glupava sto mislam na loshi raboti" i izleguvaj setaj si se so deteto toa se najubavite momenti za dvete...
Девојки ве молаааам помогнете ми.Ми доцни 5 дена.Сета сум преплашена и како оди од ден на ден се повеќе сум убедена дека сум бремена и сега се затворив дома а почнав подобро да се чуствувам и сега сум за никаде сета сум во паника се ми се отпревртува во стомаков од страв сета се препотувам готово незнам што да правам.Страв ми е да земам и тест за бременост.Ве молам помагајте
Kostadinka pa sto e problemot, neli sakashe da zabremenish, raduvaj se toa e blagoslov...ako piesh AD ke se konsultirash so doktorot i se ke bide vo red, nemaj gajle pod lekarski nadzor se ke bide vo red...
Kakov strav odma odi kupi si test daj boze da se dve crtki i da pocnes da razmisluvas na bremenosta a ne na glupata anksioznos.Sigurno nisto nema da te napravi posrecna od toa da vidis dve crtki.SO SREKA
вики693 сакав,сакам,и доколку не сум ќе сакам да бидам бремена нели е тоа што секоја жена би го посакала.Но не станува збор за тоа туку за паниките и анксиозноста значи и за терапијата која земам.Илјада прашања ми се вртат во главата црни мисли.што ќе биде како ќе биде што ако му наштетам на плодот со мојава глупава терапија,како ќе го носам со паники и анксиозност,што ако нешто тргне на лошо....... Милица30 чекам уште 5 дена и потоа купувам тест се надевам доколку сум бремена тоа можеби и ќе ме смени така и повеќето ми велат-забремени ќе видиш се ќе ти помини.Ви благодарам на поддршката.
Тоа што го мислиш тоа и ке ти се случи затоа мисли позитивно,а не дека ке му наштетиш на плодот не наштетувајси со мислите ,само позитивна мисла имај и верувај ке те доведи во ред поздрав4е
Костадинка сите стискаме палци да си бремена а лошите мисли тргај настрана, поубаво чувство од да се биде жена е да се биде мајка, одговорно но исполнето со блажени чувства. А за терапијатаза да се смириш оди си веднаш кај психијатарот и разговарај си...колку што те пратев ти беше на крај со неа...чекаме добри вести
костадинка...па нема од тоа поубаво..верувај..и јас си мислам кога би имала дете,све ке се смени...бидејки повеке ке си концентрирана на бебето,ке немаш,време да помислиш на анск...дај боже да си бремена...убавини..бебче...храбро и само напред
девојки кажете ми зошто поракиве што сакам да ги испратам како лп ми стојат во Се испраќаат а не во испратени еве една порака што ми е напишана од пред 5 дена се усте не е во испратени????? Viki 693 тебе ти испратив лп па ако ти стаса пиши ми да знам
затоа што другата страна се уште не јапрочитала пораката и си стојат во се испракаат ког аке ја прочита другата страна ке одат во испратени еве јас да си кажам за мене после една недела помината без гушење синока успеаав да се изнервирам и пак се гушев по што заклучив дека при стрес и нервоза или возбуда мене гушењево ми се врака чареее???
Ma kako uste pet dena odi vednas kupi i vidi ako e pozitiven vednas na lekar i namaluvaj terapija za a imas povise vreme jas neznam sto pies ama ne e preporaclivo sega vo pocetok da zemas.Nema crni misli dete ke se rodi zivo i zdravo kazuvaat site anksiozni sto bile trudni deka vo trudnoca se mnogu pojaki duri velat podolgo a im trae trudnocata ke se ojacas ke mislis na bebeto pa ke doznaes pol pa kakva ke bide sobata pa koja boja zidovite ajde malku poveselo razmisluvanje utre pak ti mene ke me tesis i ke mi kazuvas kako jas da pravam.POZDRAV I ODMA VO APTEKA i da e negativno nema razocaruvanje [mod-kirilica:16s61x6n][/mod-kirilica:16s61x6n]
Да, дефиниците што може да се прочитаат низ интернетов за агорафобијата, точно така, ја дефинираат како страв од отворен простор, но тоа не е баш најпрецизен опис. Тоа е онаа фобија, или оној момент кога се плашиш да излезеш надвор од страв дека може да се деси анксиозност, паника, да се уклучат симптомите на паника, и кога не знаеш што ќе праиш у таква ситуација, посебно ако си негде надвор. Или најпросто, страв од напад на паника дур си надвор од дома, во таа смисла повеќе мислам на агорафобија. Кога не ти се искача баш да идеш негде од страв да не почнеш да се осеќаш панично, и страв како ќе се снајдеш во тој момент. Сигурно ви се десило на некој од вас овде да ве задеси паника негде надвор, и ако побегнеш дома ради тоа, и така почнеш да праиш се почесто, ете рецепт за агорафобија. На тоа мислев поконкретно.
Па јас би кажала дека на повеќето од нас овде им се има случувано или уште им се случува тоа. Мене ми се случуваше и се затварав дома. Ги избегнував местата каде што треба да одам, ги откажував со некој смислен изговор. Сега ми е подобро излегувам и ја победувам анксиозноста. А зошто прашуваш и ти го имаш тој проблем?