1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. nina55

nina55 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    8

навистина е така ,само некој што го поминува ова може да не разбере.поздрав

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  2. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Bile примам терапија демитрин и повремено еглонил и сега откако се вратив од болница за упрзаниот пулс на срцето ми дадоа диокоран и кардиопирин зошто константно веке еден месес пулсот ми е над 100 и од тоа уште повеке ме фака анксот зошто ми прави проблеми и тешкотии при дишењето и работењето Се надевам дека ке ми помине зошто ваков проблем досега не сум имала а анксот го имам подолго време Но тоа е тоа што и писав и на Елисабета дека и срцето има свои граници на издржливост Подолг период може да ја оштети срцевата мембрана од стресови стегање на мускулатурата што кај мене почесто така се манифестира стресот Ми правеа ЕКГ и 24 часа бев на апарати за набљудување но околината и болните околу мене толку многу негативно ми делуваа што неможев да издржам ме стегаше грлото и само си плачев и мси излегов доброволно Е сега како ке оди понатаму незнам Решив што ми даде господ до каке ке оди нека оди Се изморив Поздрав и ти благодарам на постот

3. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    doki55 грешка си со тоа дека срцето ке ослаби ,од панични напади срцето не ослабува тоа сите да го знаете и не кревајте паника јас имам многу книги читано за ова ,а спортистите ко ке трчаат и нив забрзано му чука срцето и сега не значи дека ке му ослаби ,значи свати дека нема последици од паничните напади,кој ти даде до знаење дека ке ти ослаби срцето?а знаеш ти со тие мисли колку си ја зголемуваш несвесно анскиозноста?Тоа што ти е тешко при дишењето тоа е од анксиозноста не од срцето дека ти цука брзо , знаат ли докторите да ти објаснат за ова поубаво да не се влачкаш по болници и згора на тоа да си задаваш пострашни мисли таму ,верувај дека ова што ти го кажувам за твое добро

4. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Благодарам Елизабета на охрабрувачките зборови но ова е нов момент кај мене досега не сум имала такви проблеми Бев на преглед и кај лекар од Филип 2 и ниту тој не ми кажа дека е нормално Точно кај спортистите е дури пренизок пулсот но мене не ми се нормализира веке 1 месец и кога ми е добро Ме примија во болница на набљудување 24 часа испреплетана со апарати физиолошки и триста глупости а мене поак ми е исто Поздрав

5. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    e па и мене истото ми се случуваше и тоа со години не со месеци ,и што ако те набљудуваа ти кажаа ли нешто ти дадоа ли одговор ?се пазбира не ,ич да не се плашиш од анксиозноста е сето тоа гладај мисли нешто друго не само на оваа проклета состојба ,не ја храни анксиозноста со страв не и давај власт над себе ,за се има рашение верувај па и за ова

6. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Elizabeta знаев дека си оптимистичка личност и многу си позитивна се надевам дека и ова ке помине и дај боже да е така како што велиш иако во последно време оптимизамот ме напушта и цел ден су со апаратот за мерење Што е и пострашни и притисокот почна да ми се качува а знаеш лекарите многу не зборат само пишуват рецепти и ставват инекции за секоја терапија што ми ја даваа ги прашував што е тоа а нивниот одговор беше ти лежи си и не се секирај ние знаеме Комуникација никаква и затоа ги избегнувам и лекарите и болниците но некогаш неможам да издржам и мислам дека кај нив ке го најдам лекот По се изгледа нема таму лек Ке се потрудам сама да успеам во оваа глупава борба која нема крај Многу ти благодарам на твојот оптимизам и ме смири колку толку Голем поздрав

На elisabeta му/ѝ се допаѓа ова.
  7. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.369
    Допаѓања:
    1.448
    Многу добро знам низ све што поминуваш.Јас на почетокот ги направив сите анализи сакав целосно да направам томографска снимка, но мојот психијатар што е многу добор во својата работа ми рече убеди се дека ти немаш никаква болест.Единствено кај тебе е проблемот што ти имаш страв дека можеш да се разболиш и од смрта.И навистина така е, мене и еден обичен грип да ме фати јас веднаш фантазирам дека имам некоја посериозна работа.Јас би ти советувал не мери го притисокот ич овие денови, остави све тие препарати.Пиј само твоите лекови за смирување и излези надвор да прошеташ.
    Знам дека јас не сум адекватна личност да те учам тебе таа што секој ден се жали од анксиозата но верувај ми нема ништо лошо да ти се случи убедена сум во тоа.
    Ти посакувам да се опоравиш што побрзо од ова чуство ;)

На doki55 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Во последно време имам еден проблем.Кога и да треба да одам некаде ме фаќа страв,нервозна сум,срцето забрзано ми чука,се потам,ми се појавуваат црвени дамки на вратот (најверојатно од нервозата) и за сето тоа време мислам дека ќе се онесвестам. Страв ми е дури и на факултет да појдам.Само што ќе влезам на предавање ми се случува ова и заради тоа најчесто го напуштам предавањето, а веднаш по излегувањето од предавање ми е подобро.Најчесто правам нешто за да не мислам на тоа,но залудно е.
    Друга работа...одам во дискотека и само што ќе влезам се случува истото.Во последно време дури и во автобус да влезам ми се случува истото. Не можам да замислам што би било кога би требало да одам на некој важен настан.Сигурно срцето би ми откажало. Од време на време пијам само б комплекс,бидејќи не сакам да земам појаки лекови,но залудно е.
    Сето ова ми се случува психички. Но никако не можам да ги отргнам мислите.Каде и да одам помислувам дека ми е лошо,па веднаш започнуваат нападите на страв,нервоза и сл.
    Што да направам за да не мислам повеќе вака и да можам нормално да живеам?

9. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.424
    Допаѓања:
    6.952
    Психијатар...Колку поќе шо чекаш толку полошо е за тебе...Ке ти дат соодветна терапија и ќе се избориш со то позз :hai:

На elisabeta му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Некое друго решение освен ова?Страв ме фаќа од самата помисла на психијатар.

11. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.424
    Допаѓања:
    6.952

На Barbie20 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bile-v

bile-v Активен член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    13

Доки55 ако ти дале терапија за тахикардијата земај си ја редовно,па потоа на контролите ќе ти кажат како понатаму,ќе видиш подобрување. Кога ќе се смири организмот сигурно и анксот ќе се намали. Јас познавам жена што си пие редовно терапија за тахикардија и нормално функционира,оди редовно на контрола. И кај мене додека бев со терапија асентра телото се смири немав симптоми како предходно, но кога прекинав со терапијата после некое време се враќаат,е сега тука е важно да не попушташ и да се избориш тој период за да небидеш постојано со терапија(ова како совет ми беше од мојот доктор за пиењето АД).

13. vesnaplazma

vesnaplazma Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    110
    Feminki,ajdete barem denes da zboruvame za ubavi nesta,denes e nasiot praznik.Da pomislime na zivotot,ubavinata,cveketo,na prolet,na ljubov.. :inlove: .dajte barem denes da ne se zalime na anksioznosta,da ja ostavime zad nas.i da ne im davame znacenje na nejzinite sintomi.bidete denes :) 8) VI go cestitam na site femiki 8mi MART

На candygirl и Viki693 им се допаѓа ова.
  14. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Благогодарам bile-v најдобрата терапија сте ми вие на форумот Ви благодарам Поздрав

15. vesnaplazma

vesnaplazma Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    110
    doki55,dali znaes deka sintomite na anksioznosta gi zbunile i vrvni doktori,ne samo kaj nas tuku i posiroko.Normalno e deka ako mu se pozalis na maticniot deka "te stega srceto"toj ke te pusti na internist,tebe od strav dan ti e nesto sto te pusta tamu ke ti se krene pritisokot,ke ti se zabarza pulsot i ete ti problem.koga ke stignes kaj internistot toj navistina "gleda "problem.zatoa ne panici,prekini go toj krug,vo toj moment seti se na prethodniot pregled deka ne ti bilo nisto ,deka si zdrava.i deka seto toa e od ank.(strav).Kkoga ednas ke go pobedis toa,sekogas ke si pobednik.

16. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Vesnaplazma во право си за тоа а и јас сум свесна дека кога идам на лекар уште додека чекам да влезам јас су се полошо и полошо Симптомите ми се по изразени и срцето ми слупа а целата се тресам дури и незнам што да кажам на лекарот што ми е Знам многу сум свесна за тој проблем но некогаш навистина многу ми е лошо до тој степен што тонам и имам чувство дека ке се онествестам Дома ги успананичам и тие одма викаат лекар А што да правам Веке не сум свесна Трпам додека можам да не ме забележат но тие симптоми тешко да се скријат Си досадив сама на себе Депресијата ме истошти а борбата ја губам Знам како да правам ве следам сите на форумот што пишувате на на дело ништо неможам да спроведам Премногу сум осетлива и ситни работи ме прават раздразлива и нервозна Каде ке ми биде крајот незнам ФЕМИНКИ ОД МОИТЕ ПРОБЛЕМИ заборавив да ви честитам 8-МИ МАРТ Да сте срекни здрави и насмеани Поздрав

17. candygirl

candygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2010
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    99
    еве јас во моментов чуствувам гушење и треперење ама на работа сум и си чутам си читам вас феминки и ми е малку полесно

18. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.369
    Допаѓања:
    1.448
    Честитки за сите вас и немојте никако денеска да мислите на анксот молим вас само денеска не денеска е наш ден.

Прикачени фајлови:

• 8_mart (1).jpg
      8_mart (1).jpg
      Големина на фајлот:
      28,1 KB
      Прегледи:
      187
    На milena-76, elisabeta, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    :* :* :*

Прикачени фајлови:

На SparkyAngel и nina55 им се допаѓа ова.
  20. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    На milena-76, elisabeta и SparkyAngel им се допаѓа ова.