1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. gagic

gagic Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    62

да да ми олеснува ама ете цел ден се паничам да не ми се повтори страшно беше цел ден де рака ми се кочи де главата ме боли де неможам да дишам, се потсетувам како ми било и оп одма се ми е ...акн .сум веке 2 ипол години ама сум се препотувала страв ми било сум имала срцебиеенје и се ама вчера ептен мислев ке ми излета срцето мислев умирам дали бев преокупирана од тоа да не ми каже нешто кардиологот незнам потсвесно изгледа е вајда ке помине ке пијам сеа уште еден хелекс да ме опушти :(

2. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Мене најлошо ми било навечер, секогаш, и до денес сеуште.
    Навечер сме најранливи после долг и напорен ден, а уште полошо ако сме имале напорен ден, нервози или па не сме спиеле добро претходната ноќ.
    Целото гушење не ни постое всушност, од толку мислење, нормално дека ќе здрма :)
    Ладната пот иде одма од црните мисли, паниката и анксиозноста, а нормално со неа и тахикардијата, забрзаното биење на срцето.
    Мене матичниот ми препиша Верапанил, за тахикардијата, кога ќе ми чука така многу ми рече да се напијам едно, а ако ме смирува Демитрин уште поубаво.
    Само смирено, без паники, позитивност.

На gagic му/ѝ се допаѓа ова.
  3. vesnaplazma

vesnaplazma Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    110
    I jas go imam istiot prolem,non stop sakam dlaboko da izdisam ili prozevam,ako nemozam me faka panika kaj mene vaka e 4 god.ne e sekogas so ista sila.samo helxs pies?

На Lale3 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Јас тоа гушење го имам 8 години значи све е на нерна база,нас ни се чини како да немаме воздух тие се лажни симтоми тоа е само стегање на мускулите што ни се кај вратот ,и тоа гушење не остава никакви последици на организмот,само е грдо чуството ,едноставно како да немаш доволно воздух ,вдишуваш а не го осеќаш

На Lale3 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. gagic

gagic Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    62
    да сега само хелекс пиев депрозел кој сто ме крена на нозе го пиев 1 година скоро после ми го прекинаа сега веке 7 месеци не го зимам сега само на хелекс од 0.25 два до три пати го пијам

6. gagic

gagic Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    62

да да абе цела сум здрвена вратот незнаес колку ми е укочен се мачкав прееска со викс кремата таа малце ме опушти ама сега еве почна и главата абе хаос ...грдо чуство а ја башка голема паничарка што сум леле леле :D незанам уште што да се напијам сеа ке си сварам цај од кантарион да ме опушти малце :)

7. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    ако не пиеш АД може да пиеш чај од кантарион ,иначе не

8. gagic

gagic Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    62

а зосто не се мешаат ја пијам само хелекс не пијам друго несмеа да пијам сега чај?

9. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Со седативи мислам дека може да се пие како што се хелексот диазепамот и тн.а со АД не

10. gagic

gagic Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    62

ооо добро е ја само хелекс пијам значи можам да пијам чајце од кантарион ;)

11. vesnaplazma

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    110
    i jas ne go znaev ova,mozebi,AD imaat nesto sto mu smeta kantarionot.no porano lugeto samo so caevi se lecele,lekot e vo prirodata.

На RainGirl92, gagic и candygirl им се допаѓа ова.
  12. nina55

nina55 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    8
    еден ден добро,еден по старо...кај сите ли е така бре луѓе...аман веќе до кога...поздрав

13. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    nina55 кај мене е веке така скоро 20 години и некој ке ми рече поминува Ништо златна, тешко дека скроз ке помине Некогаш подобро а некогаш многу лошо Ужас невиден Јас неверувам дека скрос ке се ослободиме од канџите на оваа состојба но барем да успеваме да си олесниме Поздрав

На nina55 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. gagic

gagic Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    62

епа така е еден ден си супер друг ден ке те рчне будалото у тебе на сите ни е така ...сега башка и времево се менја уште толку на психа те мава ...

15. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Еве сум јас пак.Добро никој не ми одговори нема некоја феминка од Бт да ми пиши за Бошко Томовски невропсихијатар?Патем што правите кога сте надвор сами излезени и наеднаш ве фаќа паника почнувате да с препотувате и да се тресите и мислите наеднаш ќе падните во несвест?како тогаш се справувате со овие симптоми.Јас сега бев излезена и сета препотена се вратив срцево мислам ќе ми излета.

16. Andrina

Andrina Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    55
    Е, Костадинка и јас со тоа се окупирам, што да се прави и како да се справиш со паниката кога си негде надвор. Зезнат е моментот, праи голема несигурност и еве, и јас му се мислам што да се прави во таква ситуација. Мора да научиме сами да се смириме во таква ситуација. Посебно онаа нестабилност дур се движиш е многу зезната. Кој успева да се справи со овој момент, бујрум, нека каже некој совет.

17. nina55

nina55 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    8
    леле и мене таа нестабилност ме убива.јас пак постојано имам како капа на главата,обрач кој ме стега.кажете ми со тоа како се справувате.совет

18. gagic

gagic Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    62
    мене кога ке ме фати надвор кога сум одма си викам ништо не ми е ништо не ми е неколку пати си повторувам или вртам кај децко ми кај другарки само мислите да ми се отргнат :)

На elisabeta му/ѝ се допаѓа ова.
  19. vesnaplazma

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    110
    Procitav na nekoja str.na internet.deka so anks.ne treba da se vojuva,tuku da se stane sojuznik.da se pomirime so sintomite,pr:me boli glavata,da si recime:e ubo de neka me boli,ako lupa srceto:e ubo de ke se smiri,ako mislis deka ke padnes:e ubo de i da padnam nema gajle,i za se taka.za 6 meseci se ke pominelo.zosto da ne probame,nisto ne gubime otsem aneksot.Srekno

На genijalci, doki55, nenuska и 4 други им се допаѓа ова.
  20. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    :)

Прикачени фајлови:

На nenuska и slimy им се допаѓа ова.