Da ti kazam iskreno Nina na rabota sum poveke od super.rabotam vo prodav.i nemislam na glupostite,ama doma posebno navecer e strasno.koga ke pocnam da izdisuvam,mazmi mi veli dosta pumpas,ostaj vozduh i za nas.
Кога ке фати напад на анкс(чувал Господ се поретко ги имам)излегувам надвор,внатре,се мијам со ладна вода и правам влези излези диши длабоко и си викам ништо не ми е,ништо не ми е,јас можам јас сум силна...така еден вид на психотерапија мораш да веруваш дека ке бидеш добро..мојата работа е со постојан контакт на луѓе и некогаш тоа ми олеснува ке ми го оттргни некој вниманието од анкс,а кога ми иде да го треснам тој до мене отстапувам се на колешката и ме снемува на кратко ајде бидете силни,верувајте во себе и верувајте дека ако мислите позитивно само убави работи ке ви се случуваат.
на работа многу ретко иам симптоми поготово ако имаме турбо работа заборавам и хелекс да се напијам цело врееме си натака навака забораваш цел ден ти е организиран немаш време да помислиш дека имаш анк, сега еве останавв без работа хаос невиден цел ден си имам сипмтомии болести и ред други глупости ,факт е дека за анк е спас цел ден да имаш обврски немаш време ни да помислиш..
а заборавив кога ке ме фатело на работа одма излагав надвор воздух да ме фати или ке идам кај некој од колегите мубает да праам колку да ми поминее да ги отргнам лошите мисли
Леле стварно...И мене ми фали работата премногу...Работев во бутик и нонстоп бев со луѓе,шали смеа и премногу муштерии и немав и јас така време ни хелекс да се напијам а и не ми ни текнуваше...Ама од ко останав без работа по цел ден дома извесен период ми беше ок онака си одморив ама после то пак почнаја црните мисли...Ајде да стегаме палци дека ке најдиме работа негде во нашата државичка
Многу ми е жал низ сето тоа што си поминала, колку побргу сфатиме дека животот не е бајка подобро за нас. Едноставно некои работи се случуваат против наша волја, и тоа остава траги и на нас. Си поминала низ големи стресови , тешко е знам, ама сега си го имаш најубавото ангелче на цел свет, ќеркичката твоја , обиди се поради неа да ја надминеш состојбата затоа што и таа ќе сака да ја гледа мама насмеана и ведра . Ти посакувам се најубаво
И јас имам проблем со зевањето...Не можам да се прозевнам да ми олесни и после нешто како да ме гуши цело време...Ама то е...Ке трпиме ќе трајме,се дошло и си ошло така и ова
Zdravo kakov problem so zevanjeto? Jas koga ke me fatat crnite misli nemozam da se izdisam,t.e ke probam i nemozam vozduhot da go ispustam sto ke vdisam i pocnuvam ko da ke se ugusam
е тоа тешка работа ако ме фати одам во веце ке се затворам ке поседам и излгам или до надвор да купам нешто чоколтче или сл обично немам напади пошто со луѓе нон стоп.ама јас си патам и од опсесии кон предмети и тоа лошо е тоа нми прави проблем поради опсесиити наместо еднаш можам и до 3 пати едн тикен да пуштам пошто во кладилница работам и после ке се изнервирам и анксиозност ке ме фати и мки !
ух,на маки сме човече,ама дошло и ке си тегнеме.Дали имаш рема пред да одиш на работа. Мене пред рабоа најмногу ме фака паника,одам по њц сто пати,глава ме заболува ми се врти ....поздрав
Па така на пример ке се прозевниш еднаш и после то ќе сакаш пак а неможиш..т.е белите дробови не ти се полнат со воздух колку што ти си ЗАМИСЛИЛА дека треба да ти се наполнат...И така цело време...И зато е тешко... А тебе ненушка кога ке осетиш дека ти идат тие црните мисли седни и прај вежби за релаксација и контролирај го дишењето,преку нос вдиши а преку уста испушти и ќе ти се смири работат на срцето и ќе можиш полесно да дишиш
Nina сакам да сум 24 часа на работа зошто овде се пронаогам целосно и сум опуштена и релаксирана Иако понекогаш неможам глава да дигнам од работа но имам енергија и воља Овде сум со странки,колешки ти се растеруват лошите мисли и ретко имаш време да мислиш на анксот Мислам дека срекна ме прави само работата и децата а срека многу ми фали зошто се замени со депресија која најповеке ме фака во вечерните часови Поздрав
candygirl пиши на форумот дали ја доби личната порака зошто нон стоп ми стои во СЕ ИСПРАКА Се допишуваме утре пак Чао
Ubavo objasni Bo_yn_se.,bas takvo e cuvstvoto,ama grozno,na moment ti se cini deka ke eksplodiras kako balon.a fe faka togas panika.?sto vi ide da pravite?
nisto togas treba samo mirna da bides i stalozena mislite da gi nasocis samo pozitivno i na ubavi raboti da mislis inaace poveke i poveke ke se ugusis ))))
da me fakalo panika iako uste gradska mi ostana sega da ja polagam i moram da ja dadam do avgust mesec a sto e rabota so tvojata voznja ?
kakva e vasata anksioznost na nina doki i candy za sto se raboti kaj vas koi simptomi najmnogu gi osekate ?
Ме фаќа паника ама ништо...Ќе издржам дишам длабоко и ке фатам ќе буричкам во телефонот или било што колку да сменам мисли...Мене то ми помага...