1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. nina55

nina55 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    8
    моите симптоми се: нестабилност, немир,вознемиреност, главоболка во вид на обрач на главата и вртоглавица

2. vesnaplazma

vesnaplazma Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    110
    Nina,mozes so zborovi da ja opises voznemirenosta,nemirot.dali si samo nervoza ili ti doaga da begas,trcas nekade.poznavam drugarka sto mi se zalese i na toa

3. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.417
    Допаѓања:
    126.991
    Јас го имав тоа гнасно чувство,да трчам да бегам некаде..незнам неможам да го опишам...

4. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    Лале3 незнам зошто не ти стигат пораките нонстоп ми седат во испраќање пробав неколку пати :@

На Lale3 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. gagic

gagic Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    63
    ако те фати кога идеш негде леле леле брзам ко кој знае што ми се случува срцето 200 на саат ти чука се препотувам и одма барам некој по тел вртам кај ми стигне аа ако му се јавам на дечко ми сирот на него највише му се лигавам му викам готово умирам ,и ке ми рече ништо не ти е аман 2 години умираш веке :D и после се средувам со мисли проага ама ај да ми влезе веке еднаш дека ништо не ми е у ова моја пуста глава :devil:

6. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    И јас така ко тебе дирек телефонот и да сменам мисли малку...Ама јас прам друг муабет некам да се секират :doh:

7. gagic

gagic Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    63
    заборавив сакав да ве прашам ,дали си наогате некави болести на себе ако нешто ве заболи дали го преувеличувате ..јас било со да ме заболи одма на нет барам дали и јас ја имам болеста ако видам некој симптом готово уште толку ми е лошо..

8. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Тоа чуство на немир е многу гнасно како да ти врие нешто внатре под кожа и место да не те држи ,мене со голем интензитет ми се случи тоа и буквално како некој зависник се чуствував од некој дроги никаде не ме собираше од кожата ми идеше да си излезам не се опишува со зборови тоа гадно чуство ,јас незнаев тогаш што ми се случува и усте повеќе паника кренав

9. gagic

gagic Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    63

ама ај на другарки другари окејј кога ке им се јавам не се жалам ама слабост имам према мајка ми е дечко ми они као демек ме сожалуваат , а брат ми и татко ми не ме регистрираат уште толку од такт ме вадат некат ни да ме сослушаат :D

10. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    правев денес ехо на тироидна и ок е замислете и сега што????анкциозност само со симтом на гушење зар постои без пропратен страв вртоглавици или било што???????

11. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    Мене то со наоѓањето болести ми е уште од мала...Дека сум растена со сите возрасни околу мене и сите кажват болести ова она и имаше еден период 2 3 одд.бев памтам дека некев ништо да фатам и одма трчав да се измијам раце за рак да не добијам :tmi: :D
    Имав фобија од болести еднаш чичко ми кажваше дека му влегло стршлен во вратот па незнам шо праел ако навлези во телото па не јадев ни пиев да не случајно има стршлен во јадењето |(

На gagic му/ѝ се допаѓа ова.
  12. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    да јас со години имав само гушење друго ништо ,после поцнаа вртоглавици па тахихардии све и свашта ,ама не значи дека и тебе истото ке ти се случи

13. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    Да...И зато дури е посовреме реши си го то за да не дојдиш во ваква состојба како нас...Вервај тешко е ко ке почнат паниките :(

14. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    абе нека иде у пм ова некаде година е вака крвна слика ок, екг ок ,тироидна ок ,а јас не ок ми препишаа капсули дражеи некои на природнабаза биле неги земав денес ке ги земам утре паке видам како ке биде со нив
    како да си средам посовреме нема ни лекар стручен во мојов град за ова а не пак да се лечиш у пм дај некој приватен у скопје да одам на преглед

15. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    :)

Прикачени фајлови:

На Be-yO-nCe и gagic им се допаѓа ова.
  16. vesnaplazma

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    110
    Eva11 ti rekov deka i tiroidata ke bide ok.abe se e od anek.bdw.koi drazei ti gi dadoja?

17. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.377
    Допаѓања:
    1.450
    Здраво феминки,

Еве и јас да се жалам за моите симптомиЧкога ме фаќа анкс се гушам не можам да дишам, почнувам да плачам, се тресам многу ми е ладно, нон стоп одам у вц и имам пролив и повраќам.
    После тоа не можам ниту да јадам ништо со денови, ќе плачам со часови и само кукам и се жалам.Уште полошо ми е ако имам некој покрај себе.Повеќе од 3 години се борам со ова состојба и да ви кажам, не е лесна борба многу тешко е но јас сум убедена и верувам дека некој ден ќе му дојде крајот и дека и јас како и сите други нормални луѓе ќе живеам.Зашто вака не можам никако да сум во средина каде има луѓе, најтешко ми е кога треба да одам на гости или на некоја свадба веридба такви работи, имам многу стрес и гушење.
    Мене со термин ме фаќа анкс речиси секогаш во исто време кога ќе излегувам од работа после 16 до 20 часот ми е најтешко во текот на целиот ден.
    Се надевам дека сите еден ден ќе го надминеме ова ;)

Поздрав ;)

18. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226

19. nenuska

nenuska Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    462
    Здраво дружино еве ме пак мене :hai:
    Ова анксиознва состојба веке секој втор човек ко да ја има ко да ни е до воздухот што го дишиме :lol:
    Е само кога ке се сетам од каква позитивна личност во што се претворив ми доага да си пукнам од мака :@ Погоре во еден пост имаше пишано дали си пронаогате болести ? Кај мене се почна така т.е прво беше разочарувањето кое го доживеав кога тргнав во потрага по биолошката мајка (знаете дека сум посвоена )и кога ми кажаа дека давале информации недај боже само во случај на болест камо срека да не отидев и така да не ми кажаа. И одма си замислив па што ако имам некоја болест,прво беше само психа но за кратко време почнав да чуствувам вртоглавици,тахикардии,киселина,рацете ми се потеа со ладна пот и тресеа ама на лекар не ни помислував бидејки ми беше м ногу страв е сега обично анксиозните трчаат по лекар одма кај мене не е така јас си седев дома затворена бидејки штом ке излезев почнуваше хаосот во глава,напуштив работа бидејки и таму беше ептен напнато ,и си чекав како да ми беа броени деновиве не мислев на иднина дури кога ке се спомнеше за една недела во идно време јас некако се губев си викав јас до тогаш ке умрам,деновите ми беа пекол само на диазепами живеев.Едно време т.е после агонијата што ми траеше 2 месеци се решива да одам на лекер т.е матичен ми зема крвна слика,ми даде упати за тироидна,хеликобактери,интернист,на мое барање и резултатите од се беа супер и ми рече на психијатар да си појдам ама ете таму не отидов несакав да се трујам со хелекси и сл а и станав подобра откако немаше ништо лошо во резултатите.Се оправував некако почнав да работам имав периодични напади кои некако ги контролирав,не бев веке депресивна,почнав да се борам сама со психата.И мислев дека се помина бев Ок неколку месеци баш и тука ви пишав,ама ете пре некое време пак почнаа некои чудесии само сега не мислам на ништо т.е не сум во белести навлезена или бар така си мислам може длабоко во психата е тоа пак само сега од ништо почнувам да губам воздух т.е ке вдишам а неможа да се издишам, почна срцето да ме стега значи штом малку ке се изнервирам почнува тахикардии, ме пече јазикот,и немам воздух,и сега тоа ми се случува на мнигу банални ствари за кои не треба да се нервирам т.е да си ставам при срце пр. кога поминвам на бит пазар и кога ке ги видам бабичките како се мрзнат да продадат нешто што направиле е срце ми се кине и ме факаат напади знам дека не треба и слични случаеви.Е сега после 2 год сим некеко решена да појдам на психијатар и да земам нешто за смирување пошто станав и многу нервозна.Ај кажете ми некој добар што работи со картони,и кои апчиња се најслаби и не ствараат многу зависност пошто не сакам долг период да ги пијам а и впрочем некои од кои нема да се здебелам т.е надувам.
    Поздравче и бидете силни и храбри во борбава со ова чудо ве сака ваша Ненушка :*

На chavenera му/ѝ се допаѓа ова.
  20. vesnaplazma

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    110
    nenuska,so najdobra misla ti sovetuvam da se opametis,zal mi e za toa so posvoenosta,no ne taguvaj roditel e i onoj koj te odgledal.za psih.vo sk.sigurno ima mnogu.mozebi i treba da posetis,no otsem AD neznaat nisto dr.aj probaj eglonil od 50,kapsuli 3 x 1,i nasabajle pola demet.,ako ne spies navece,zemi pola i navec.

На nenuska му/ѝ се допаѓа ова.