1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Lale3

Lale3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    17
    beyonce koga gi prakas por pisi ja temata kaj sto treba ankaioznost i ke ti se pratat :))))

2. Zahir

Zahir Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    Imam samo 18 godini i ushte od rana vozarast nekade kaj 15-16 godina dobiv znaci na anksioznost koi se povekje se naglaseni vo poslednive 3 meseci, pricina postoi sekako ne tolku seriozna za da me dovede do eden vakov stadium na depresivno odnesuvanje,malaksanost,melanhonija,taga,nemanje volja za zivot, od ogromna promos mi se roditelite,no sekoj den custvuvam deka tonam podlaboko i podlaboko vo nekoja teminina i razocaranost,a bashka go ziveam najubavito preiod od zivotot pred mene e matura, upis na fakulet i se toa, sama sum svesna deka se zavisi od mene,no ima momenti koga mi e tesko da disam i koa se mrazam i samata sebe i se okolku mene. Od neodamna posetuvam psihijatar, dr.Mira i mi dade asentra i po potreba heleks! Helkes smiruva pomaga da, a asentrata ja piam sekoj den na rucek. Sovet lugja za ovaa mlada dusha? :)

3. genijalci

genijalci Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    5
    luge, a kako se spravuvate so nervoza vo racete i nozete.....ima desetina dena kaj sto go imam toj problem....:(((((

4. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    genijalci pa poveke движисе или везбај во текот на денот не седи физичка активност само помага за тоа

5. genijalci

genijalci Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    5
    falaaaa elisabeta!!!!....ama znaes umov mi odi na druga stranaaaa:( hahaha

6. genijalci

genijalci Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    5
    falaaaa elisabeta!!!!....ama znaes umov mi odi na druga stranaaaa:( hahaha

7. vesnaplazma

vesnaplazma Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    110
    iDevojki denes mi se stori nesto strasno,okolu 3h,uste bev na rabota pocna silno da me boli glavata,pokraj toa mi bese i kako zanesena,non stop povtoruvav kako mi se vikaat decata,masmi gazdata,kolegite.neznam sto mi stana kako da se izgubiv.ova dosega ne m e sluceno,kak v son da,ama vakvo ogranicuvane vomozokot i svesta.dali mu se slucilo vakvo nesto na nekgo

8. vesnaplazma

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    110
    iDevojki denes mi se stori nesto strasno,okolu 3h,uste bev na rabota pocna silno da me boli glavata,pokraj toa mi bese i kako zanesena,non stop povtoruvav kako mi se vikaat decata,masmi gazdata,kolegite.neznam sto mi stana kako da se izgubiv.ova dosega ne m e sluceno,kak v son da,ama vakvo ogranicuvane vomozokot i svesta.dali mu se slucilo vakvo nesto na nekgo

9. nina55

nina55 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    8
    така ти се причинило од што те болела главата и си мислиш дека ти се блокирал мозокот.Мене еднаш не ми текнуваше едно име на една колешка и толку се испаничив што мислев дека се заборавив.Не се плаши,не е страшно.Поздрав

10. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.424
    Допаѓања:
    6.952
    Веснаплазма се осеќаше како во сон да си?!

11. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    На нас анксиозните и меморијата ни е послаба ,знаци ако земеме нешто да учиме ни треба повејке време

12. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    И мене денес денов колку тежок ми беше.Како занесена омалаксана и нозеве и рацеве ми се тресеа и хелекс се напив не ми помогна.Надвор излегов до продавница тоа ладно камен јас се препотувам.Ова моево крај нема.

13. nina55

nina55 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    8

освен хелексот,го пиеш ли редовно сероксатот Костадинка?

14. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Да нина редовно ги пијам ама ефект нема по се изгледа треба дозава да ми се зголеми,ама како имам фобија од апчиња ни сакам да зголемувам ни да менувам ни ништо.Та со нив та без нив исто ми е.Незнам дали да се напијам едно хелекс од 0.5мг страв ми е бидејќи ова од 0.25 ништо не ме смирува:(

15. Kim87

Kim87 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    8
    Врти сучи па така и пак така, само си тапкаме во место :) Кога арни кога не , работава испаѓа ко да нема лек за ова и ако си ја закачиш болкава со здравје да си ја носиш :( . Мене ме чуди најмногу тоа што психијатриве па и мојот матичен лекар се толку сигурни дека со овие антидепресививе ке се излечиме, а праксава т.е Вие докажувате нешто сосема спротивно од тоа. Излекување нема ни на повидок, многумина од вас викаат дека и со АД и без нив е исто. Ако подобро погледнеме наоколу ке видиме дека и луѓето што не се анксиозни имаат лоши и убави денови, и тие се кога расположени кога не, и нив ги боли нешто ,само разликата помеѓу нив и нас е тоа што тие на придаваат големо значење на тоа . Убавата работа е што барем сме здрави, а имаме само замислени болести.Иако мислиме дека не можеме многу да направиме ,можеме и многу повеке од сите други.Маана ни е што сме премногу сочувствителни и грижливи ама и тоа е на некој начин карактер или особина што ни е во гените.

На genijalci му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Јас да ви се пофалам, има веќе една недела и повеќе кај што сум добро,фала му на Бога.
    Ги насочувам мислите на убави работи , не мислам на анксиозноста, затоа што ако почнам да мислам веднаш започнувам да се тресам, да се потам итн итн.
    Значи, би ви препорачала на сите да не мислите на анксиозноста Заборавете ја. Насочете ги мислите на убави работи, пуштете го мозокот на пасење, погледнете наоколу и ќе видите дека и вие сте луѓе,како и сите други. Дека сите имаме добри и лоши денови и дека не треба да се оптеретуваме со вакви работи, туку треба да ја гледаме поубавата страна на животот и убавините кои тој ни ги нуди.
    Ве поздравувам сите :*

На genijalci му/ѝ се допаѓа ова.
  17. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    има некој пиено SENTIS на природна база се ????

18. vesnaplazma

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    110
    Be-yo-nce ,da mi bese kako vo son,no no sega kako da se izgubiv,mi bilo i dr.kako vo son porano ili mozebi zaborajv kako mi bese.vcera gi povtoruvam iminjata,se plasev da viknam po nekogo dan mu go zgresam imeto.neznam sto mi stana,mi bese strav dan se slogiram

19. vesnaplazma

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    110
    Eva 11 kakvi se tie sentis i koj ti gi dade

20. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.424
    Допаѓања:
    6.952
    Нема погрдо чувство...Те разбирам скроз како ти било...За да се шлогираш нема,млада сии ама ние со анк.нонстоп мислиме дека сите можни болести можат да не задесат...