1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. r.......p

r.......p Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    11
    jas prv pat vi pisuvam ama problemot go imam isto kako vas , pred 6 god prv pat mi se javi toj strav vo mene se sto mozev se ispitav snimanje glava , srce tiroidna rengen na rbet sto li uste ne i se bese dobro ama toj strav bese prisuten vo mene , piev eglonil cinedil i demitrin , moze okolu mesec dva i samata potoa gi ostaviv ,ednostavno pocnav dobro da funkcioniram , no eve sega od avgust pa navaka povtorno mi se javuva toj strav , ednostavno strav mi e sama da otidam nekade me faka panika srceto mi cuka cela se rastresuvam , i nemozam nikade da odam , so mislata deka toa ke mi se sluci pijam lexilium 1,5 mg ponekogas ama nisto i koga gi pijam povtorno ako treba da odam nekade isto mi se slucuva , neznam kako da izlezam od ova dali povtorno da pocnam so eglonilot stvarno neznam a ne sakam da pijam mnogu lekovi ama i bez niv ne biva ,pak se nadevam deka ke pomognat barem malku

2. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Здраво другарчиња, како сте со овој мартовски снег?Јас супер сум да се пофалам нека врне нека вее мене расположение не ми менува :rofl:

На gagic и Viki693 им се допаѓа ова.
  3. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.424
    Допаѓања:
    6.952
    Пак ке се повторам јас со муабетот дека не требаше да ги оставиш апчињата пошто терапијата што ти ја препишале не смеј туку така да се остави...Сигурно твојот психијатар ти има речено дека апчињата ке ги намалувате полека полека...Ништо сега си повторно си на почеток и то е твоја грешка,оди кај докторот и објасни му шо ти се случува...Секое добро,поздрав :hai:

4. r.......p

r.......p Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    11
    duso jas taa terapija ja piev pred 6 godini i samo dva meseci ama togas toa brzo mi pomina 6 godini nemav nikakov problem i nemav potreba da pijam nisto , no sega posle 6 god povtorno se vraka istiot problem ,zatoa citajki ovde se najdov sebe si i zatoa sakav da spodelam so vas ,nekako se boram da ne mislam na toj strav i da ne pocnam so lekarstva ama nekako tesko odi ,toa e cudno custvo ,samo vie koj go imate istiot problem mozete da razberete ,no mora pozitivno da mislime i nekako da se izborime , otkako pocnav da citam na forumov nekako mi olesna deka ne sum sama i koga citam nekoi koi uspevaat da izlezat od ovoj strav popoleka mi olesnuva i ne mislam nisto loso ,naprotiv dobivam pozitivni misli pozdravce pa se citame

5. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    сенсис се некои зелени капсули на природна база од корен од валеријана ми ги даде интернистот
    некој да ги има пиено???????

6. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.424
    Допаѓања:
    6.952
    Ахаам..Не сме се разбрале сории :P ...А инаку тука сме ние за да си поможиме и јас мислев дека сум едниствена со ваков проблем ама колку грдо и да звучи ми олеснува дека имам со некој да ја споделам маката и да ме свати навистина како ми е,некој што се бори секој ден со истото...

7. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Здраво дружино како сте? :) Јас сакам само да Ве поздравам, и да Ви постирам интересен линк кој има време нека го прочита, мислам дека ќе Ви помогне! ;)

http://www.kafepauza.mk/zivot/mokjta-na ... e-povekje/

поздрав! ;)

На nenuska, anggell и elisabeta им се допаѓа ова.
  8. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
  9. vesnaplazma

vesnaplazma Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    110
    Elizabeta,treba da isprobam,vo lecenjeto najbitno e trpenieto.pesnite od sekogas lecele,bilo ljubavni problemi,porano na niva so pesna...

На Lellla и elisabeta им се допаѓа ова.
  10. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.424
    Допаѓања:
    6.952
    Еве дечки да ви се "пофалам" јас...Дремам дома,не можам да заспијам,ми се вртат само некој мисли во глата дека утре пак ке биди истото дека нема никогаш подруго да се осеќам и многу ми е грдо и тешко ми иди само да си плачам а и капаче на тоо треба да ми дојдии а и ова времето веќе аман!Кога ќе дојди то летото да смениме малку мисли да се расположиме и ние еднаш ко луѓе...Смачено ми е веќе да се борам против ова само таму ми се мислите упм..Ко ќе ми текни само дека луѓето спокојно си спијат пр,мојте дома а само јас вака ко некоја будала се замарам за се и сешто...И нема ни на кој да му кажам,неќам да ги будамм да ги секирам никојј а ми фали муабет,ми фали да сменам мисли а моментално само вас ве имам тука за да си се олеснам... ;( :doh: :(

На bllakce му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Конечно некој денес пиша.Јас цел ден седам пред компјутер и сум за никаде дали и мене од времево ми е или пак се се враќа незнам ама од ден на ден се повеќе ми се зголемуваат паничниве напади.Дома седам и се препотувам сета се тресам мисли црни поцрни неможи да биди.Најстрашно е што сум преокупирана со тоа како бе девојки ќе останам бремена како ќе раѓам како ќе носам јас бебе??????уффффф катастрофа

12. vesnaplazma

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    110
    kostadinke,ne dumaj se ,raboti na slucajot.kolku poveke razmisluvas tolku pomalku mislis.se ke si bide ok.znam deka9 mesci izgledaat mnogu no vednas ke pominat,togas ke nemas vreme da sedis na forumov i da cekas nekoj da kaze nesto.bidi silna.a nie ke te bodrime sekoj den.sekoe dobro.

13. Lale3

Lale3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    17
    zdravo na site kako ste jas sum malku bolna nastinata sum bajagi :((((

14. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Lale3 настинката сите ја поминавме ништо страшно но со другите симптоми и депресијата тешко да излеземе на крај Тоа не бира ниту лето ниту зима ја има во секоја годишна доба ДА ПУКНЕ Поздрав

На Lale3 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. r.......p

r.......p Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    11
    dali nekoj ima pieno asentra i kako deluva , zboruvav slucajno so edna licnost koja isto taka imala pamicni napadi , i mi rece deka piela asentra , neznam samo kolku vreme ja piela i sega mi vika bila ok odi na rabota i funkcionira super ,normalno posetuvala psihijatar ,i mi vika najmnogu pomaga razgovor ,i fizicka aktivnost ,ama jas se uste ne sum bila na psihijatar , vo plan mi e da odam ,pa da vidime so ke bide , aman vise od ovoj strav ,a i vremeto koga e vakvo kako denes ic ne go podnesuvam , pozzz

16. nenuska

nenuska Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    461
    На doki55, elisabeta, SparkyAngel и 2 други им се допаѓа ова.
  17. gagic

gagic Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    62
    како сте ми феминкии арни ли сте :) јас денес како претепана сум цел ден мис е спие мерев притисок низок додуше стандарт ми е низок али гурам некако ... сакав да ве прашам читав на еден српски форум за анк. дека на многу луге им помогнало од еглонил ,јас имам дома еднаш кога бев ми го препишаа ама не сум ги ни отворила кој знае зашто ми ги дале . дали некој од вас ги има пиено ? ;)

18. genijalci

genijalci Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    5
    gagic, eglonil za sto se ustvari????

19. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.424
    Допаѓања:
    6.952
    Јас примам асентра веќе 2 години...Прво пиев 1 цело еднаш во денот па ми ја намалија дозата на половина...Ама сепак ке речам се е до психата и до активноста на чоекот...

На genijalci му/ѝ се допаѓа ова.
  20. vesnaplazma

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    110
    eglonilot go davaat i za zeludnik,go davaat za vrtoglavica i za psihosomatski zaboluvanja,zamisleni naviki,odnesuvanja i da znaete deka pomaga,

На gagic му/ѝ се допаѓа ова.