vo sustina mislam deka sme mnogu smotani....barem jas taka se cuvstvuvam....eve i vcera i denes...sedam , cmaam doma i bas nisto ne pravam....dosada ziva...i samo mislam na ova, na ona, na guposti...a, od druga strana pa si vikam sto da pravam....nisto posebno ne me interesira....i samo si se prasuvam kako drute luge ne se cuvstvuvaat kako mene????stvarno, tolku godini se macam da otkrijam sto mi "fali". i nekako ne mi odi od raka da doznaam. znam deka loso se cuvstvuvame koga pravime nekoja nepravda kon sebe....ama kakva nepravda? pr.pravime nesto sto ne sakame....kako sum zelna ete taka da si sedam , da si se opustam na nisto da ne mislam, nisto da ne pravam i EDNOSTAVNO DA MI E UBAVOOO!!!!!!
Има луѓе што се осеќаат како тебе...Испишано на 740 страници...Така даа немој да се осеќаш виновно ако се осеќаш така,сите имаме такви периоди...Некогаш траат денови,некогаш недели некогаш месеци...То е...
eva11 jaс малце погрешно го прочитав тоа зборче подречам ,јас па прочитав :Ај да не ви се педерчам умрев од смеа на сета мака се изнасмеав
е сега елисабета и мене да знаеш како си ме насмеала во 1 по полнок да се смеам ко луда хехехех ами може и така сега демек подобро ми е па ке се педерчам малку јас
Oколу Еглонилот,се препорачува да се пие затоа што анксиозноста и паничните напади ствараат дуење на стомакот,тешкотии во желудникот,гасови итн. А одлична варијанта,наместо апче е јогурт
Еглонилот е навистина добар Го пиев редовно а сега по потреба При напади или тешкотии од анксот прв и најосетлив е желудникот (како што ми рече народски докторот “имаш нервозен желудник“)Мене секогаш кога ми е лошо покрај демитринот обавезно пијам и еглонил и ми помага Затоа пробајте ако докторот ви го препишал не го чувајте во ташна Јас повеке години го употребувам и немам нус појави Можеби е индивидуално но затоа треба да се проба и да се почувствува ефектот Поздрав
za eglonilot ke vi kazam ,deka jas piev pred 6 god koga prv pat mi se pojavi toj strav i panicnite napadi piev eglonil cinedil i demitrin vo kombinacija , i gi piev samo 2 meseci i posle toa nemav nikakov problem ,e sega posle 6 god pak mi se pojavuvaat simptomite veke ima edna godina ama uste ne sum odena na psihijatar ,piam samo leksilium 1,5 po edno na den ,ama moram da odam na psihijatar i da se resi veke ova bidejki ne se izdrzuva , stanuvam sabajle pola saat ne mi e nisto i posle ajde losi misli se nekoi gluposti mi se vrtat vo glavata i nikade ne odam od doma ,ke se napijam leksiliumce i ke odam nekade , demek poarno mi e zivi gluposti svesna sum deka e se od psihata ama ajde de nesvesno doaga toa odvnatre pozdrav
Здраво еве ме и мене!Се надевам и на машки совет давате!Вака ја читам темава веќе подолго време но симптомите кои ги имам баш и не ме упатуваат целосно на анксиозност. Ќе објаснам на кратко!Имам повремени кркорења-пукања во стомакот и грбот.Би го опишал најдобро како балон да пука внатре.По ова започнува како мрдање по телото.И тоа доста силно мрдање.Од пета па до глава.Но не одеднаш туку прво од пета,па потоа во колено,грб па глава.Ова проблем веќе го имам подолго време.но одејќи по лекари што се вика заглавив во лавиринти.Порано беа ретки нападиве,но од брзо време станаа секојдневни.Во меѓувреме оваа недела еве се повеќе изразени.Кркорење во стомакот си продолжува,само сега почесто и погласно,исто и мрдањето (не би го нарекол лазење бидејќи не се случува истовремено).Како што кажав веќе една недела Буквално ова се случува секој ден и тоа во различни периоди од денот. Е сега она што ме буни,и поради тоа што барам совет е што сум во бунило.Имам веќе долго време т.е околу 1 година од кога ја имам приметено некои чудни појави во столица веќе долго долго време т.е како некоја мрежа на површина на столицата(веројатно си има и некое стручно име али незнам како да го кажам и опишам)Постојано гледам дека со тек на времето се зголемува но и распаѓа. Значи бев и по лекари,особено кај матичен бев едно 10 пати сигурно.Му здосадив веќе на човекот. Значи отогаш бев кај неколку доктори и вртејќи на крај за да заглавам во Лавиринт.Кај еден приватен неуролог ми препорачаа да направам МНР на мозок и после ќе ми дал дијагноза,а симптомите во стомакот биле сосема друга работа и за тоа да посетам друг доктор. Во меѓувреме пиев по препорака на општиот лекар пролајф пастили.но подобрување некое и нема барем не во поглед на мрдањето.Е сега бидејќи таа резонанца беше скапа,морав повторно да одам на општ за да добијам упат,па тој да ме препрати кај неуролог бидејќи немал право да издаде,па таа кај психијатар и на крај докторката психијатар откако малку ми се изнавика бидејќи на секого му кркореле цревата денеска и тоа немало врска,т.е не било ништо страшно .ми даде да пијам асентра па да одам по 2 недели на контрола.Ќе ме смиреле малку.Читајќи сега некако не се пронаоѓам во оваа болест и се прашувам,дали воопшто да ги земам овие апчиња сега.Не верувам дека ќе ми помогнат бидејчи сметам дека ова нешто потекнува од стомакот.Е сега ваш совет. Инаку најчудно ми е што општиот доктор ми вели дека се ова ми е бидејќи нешто ме мачи одвнатре т.е на нервна база па затоа и бев праќан по неуролози итн.И таму кога ќе одам истото ме прашуваат но неверувам дека такво нешто иам за што се нервирам или сеќирам или пак за нешто да се јадам во себе.Е тука ми настанува бунилото.Дали воопшто јас го имам овој проблем со анексионзност или проблемот потекнува од проблемите со стомакот.Психијатрите како доктори знаеме што велат кој и да отиде и никогаш тие нема шанси да признаат дека од друго место потекнува проблемот.Мора да е до мозокот или на нервна база.Друго реално и незнаат. Е сега прашањата би биле 1.Дали воопшто јас сум за овие лекови асентра. 2.дали би било добро да посетам некој интернист или некој друг доктор и кој друг доктор е стручен за вакви работи т.е за кркорења во стомакот. 3.Дали воопшто сум јас за психијатар и за овие лекови 4.Дали да се направи Магнетна резонанца(еден приватен доктор ја препорача,но другите доктори каде што бев за упат рекоа дека немало потреба воопшто) Навистина сум во дилема и поим немам што да правам....
Вака сеа...Како прво дали напрај магнетна резонанца? Ако нема ништо значи во ред е... Второ,зошто не одиш да си испиташ столица и дебело црево?Дали имаш некои крварења во столицата?Болки во левата страна од стомакот?Ова се што објасна со слузот на столицата итн.можи да претскажува сериозна болест т.е рак на дебелото црево..Значи одма да испиташ.. Кркорењето во цревата можи ти се јавило од промена на метаболизам,си променил нешто во исхрана ова она?!Пошто ништо чудно е метаболизмот да ти се забрзал... Зато провери си ги СИТЕ работи кои погоре си ги наведил,од крв,столица,м.р итн. Мораш да направиш м.р поради нападите низ телото што велиш дека ги имаш...Е кога веќе се ќе излези негативно,т.е немаш никаква болест е тогаш си за психијатар и за комбинирана терапија...Се надевам дека помогнав,позз
Очигледно дека кај тебе проблемот е физички а не психички и треба да ја испиташ работата до крај со сите можни анализи на измет, крв и снимки а тоа што ти одговорат дека ти е на психичка база им е најлесно и мислам дека нетреба да пиеш антидепресиви Единствено што е и нормално си вознемирен и успаничен како резултат на проблемите што ги имаш На оваа тема за анксот сигурно си читал какви се проблемите и како се манифестираат кои сигурно не ги пронаогаш кај тебе Биди упорен нашите лекари не се за некоја пофалба но тис имаш голема потреба да испиташ се до крај независно колку ке бидеш досаден Мајка ми така ми ја запустија препишувајки и се на нервна база ја клукаа со апчинја за да не забележат дека всушност и откажуваат бубрезите и пукам од мака што никако неможев да и помогнам а лекарството е само влези пиши рецепт и излези Затоа немој да мислиш кому си му досаден или не истерај ја сета работа до крај сепак се работи за твоето здравје и нека докажат дека ти е на нервна база и сл, и нека не те клукат со се и сешто Биди упрен Поздрав
chavenera чим крвната слика ти е добра и све си физичи во ред значи на нерна база е тоа ,испитајси прво све ,ако се во ред резултатите знчи на нерна база е трето нема,а за асентрата јас мислам дена нема потреба да ја пиеш ,ова не е некој страсен проблем па да се препишат одма АД.А за тоа дека мислиш оти ништо не те мачи,и ние анксиозните мислиме дека ништо не не мачи ниту имаме некој трауми ,ама симтомите постојат иако не го знаеме проблемот што не мачи,ако знаеме што не довело до анкзиозноста побрзо би го решиле проблемот,има мал исклучок на личности кои ја знаат причината за анксиозност.Симптомите на анксиозност кај секого можат да бидат различни ,што значи можно е да си анксиозна.Јас би те советувала да ја зголемиш физичката активност и да посетуваш психолог кој ке ти помогне со разговор ,не кревај паника не плашисе зашто уште повеке ке ги имаш тие симтоми.Не го барај решението во лековите потрудисе сама поздрав.
zdravo feminki kako ste mi jas sum pri kraj so nastinkata ali gusenjeto i ponatamu prodolzuva kolku e pojako od mene toa cudo e sto da se pravi kako da se stavi kraj na ovaa situacija jas neznam kazete nesto zaedno sme posilni ))))
Lale3 ти реков дека настинката ке ти помине но ова другото тешко.Иако и јас го имам истиот проблем со дишењето но повекето во периодот кога имам напад се справувам со контролирано дишење така што вдиши со нос длабоко да ти се наполнат градите броејки до 7 и полека издишувај со уста броејки до 10 така да сиот воздух дури и од стомак да го издишеш при тоа немој да се секираш ако дојде до мало затнување на ушите или забрзано биење на срцето Кога ке престанеш тоа сето се нормализира И мене ми е многу проблем дишењето и секогаш дишам длабоко Толку ми помина тоа во рутина дури и еве сега по пат додека се вракам од работа дома така дишам,да ме забележи некој недај боже може ке ме направи луда но мене ми е многу подобро кога така дишам Сето тоа е израз на нашиот анкс и депресијата Не е лошо да попиеш малку и магнезиум Тој е добар за нервниот систем и мускулатурата Јас кобјаги се оправив па делам совет но што да правам каде видам трошка надеж и подобрување сакам со вас да ја споделам Поздрав
Прави релаксациона терапија,ако знајш како...Пример јас ги стегам сите мускули од телото по 10 пати...помага...