Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    На gagic му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Lale ne te pratev, no dali si ja proverila tiroidnata zlezda, denes bash edna prijatelka mi kazuvashe kako gi imala istite simptomi, gusenje, srce bienje, nervoza i piela diazepam, bedoksin i dr. i na kraj dodeka ne si ispitala tiroidna i utvrdile deka tiroksinot i e mnogu pokacen pa sega si pie lekarstva za tiroidnata i se custvuva podobro...

3. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584

На bllakce и chavenera им се допаѓа ова.
  4. genijalci

genijalci Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    5
    Kakva e taa relaksaciona terapija?

5. chavenera

chavenera Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4

НАјпрвин да ти заблагодарам за одговорот.

Ќе почнам од првото.

1.Не направив магнетна резонанца,а сакав и сеуште сакам!Др. Чепреганов ме упати таму но како што кажав и погоре требаше да се земе упат од неуролог.Отидов кај еден неуролог и таа ме препрати на разговор на психијатар.Иако и пред да отидев кај неурологот единствено сакав само заради упатот.Ама кога се запна таа,тоа нема врска,зрачење има вака така.Оди прво кај овој психијатар па после дојди пак кај мене.Така ми велеше.Не успеав да ја убедам да ми даде,али ќе одам утре задутре кај друг. и ќе закажам.Бев и до радиологија да закажам бидејќи на телефон никако не се јавуваат,ама имаше гужва,а немав ни упат па џабе ќе бев стоел во ред,без документи.Инаку и мене ми е тоа идеја да го направам

2.Навистина незнам каде би се испитало ова дебело црево.А и да сакам веројатно треба да даде потврда некој доктор пред да се испита.Веројатно би требало да е тоа др.Интернист па затоа и реков претходно дека сакам да посетам некој.Дали има некој Др.Интернист за препорака и дали се тие кои даваат потврда за овие тестови.Инаку столица ако е ова(не се најдени јајца на цревни паразити)имам испитано и испадна негативен.И
    Инаку болку не сум имал воопшто.Единствено имам кркорење и пукање во стомакот и грбот.Инаку тоа како што го викате слуз го имам веќе подолго време веројатно 1 година постојано.
    Се хранам прилично здраво.Немам алкохол и цигари никогаш пробано.Внимавам на исхраната и конзумирам прилично многу овошје и зеленчук.Од месо се хранев eдинствено со пилешко и тоа доста ретко,но од пред 6-7 месеци воопшто и не конзумирам месо.Реално и во овој период надевајќи се дека е до храна работава буквално сменив се друго што сум јадел од порано.

Од чоколади до леб.Се е различно ама пак исто.....

6. bllakce

bllakce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    28
    немој да се малтретирас со испитуванја .докторката те проценила и затоа ти вика да одис на психијатар.сме го поминале сите ние тие испитуванја посебно јас и нисто само ке се малтретирас се е тоа стрес и анксиозност.позз.

На chavenera му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.424
    Допаѓања:
    6.952
    Бллагче мора прво да се испита дали проблемот е физички,па потоа да се дојди до заклучок дали треба или не треба да биди под терапија...
    Да се вратам кај тебе сега...Јас не сум од скопје ама сигурно има некој интернист во приватните клиники кој ке ти ги направи потребните испитувања...Можеби ќе те кошта поскапо ама битно нема да се тргаш по болниците и да молиш за упат за на мр. итн.А инаку јас мислам дека столицата ти ја испитуваат за паразити пр.глисти,посериозните болести неможат да бидат откриени на таков начин во твојот случај...Али да не се праиме сите доктори ти завршиси ја твојата работа испитај си се што е во твоја можност па дајбоже се да биди во ред,после ќе му ја мислиш за психијатар...позз :hai:

8. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.369
    Допаѓања:
    1.448
    Здраво феминки,

Како сте вие дали има некој да се пофали дека е мноу добро?
    Еве јас се до вчера бев многу добро 4 дена живеав како никогаш да не сум имала анксиоза, ама од вчера почнаа нападите пак повратив се гушев плачев треперив абе сите симптоми.Си напив диазепам 2мг и бедоксин ама ништо еве уште денеска немам подобрување пак исто.Ниту можам да јадам ниту можам да се смирим.Кажете ми што да направам не знам више се уморив од ова борба што ја правам секој ден со себеси немам веќе сила ;( ;( ;(

9. indijana29

indijana29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    44
    Здраво на сите... Сакам да ве прашам едно прашње..Бидејки порано пиев лорсилам..и ме неаправија зависна...по две месецно отргнуванје на тие таблети..останав само на едно...се додека и тоа доктроката не ми го отргна..незнам колку сте запознаени со тој лек..добар е ама и мн зависен..од денес почнав со по пола димитрин на сабалје и навечер..е сега прашањето ми е... Сабалјево кога се напив ,димитрин ,таква омалаксеност ко да лебдам,мачнина осекам..дали се тие на почеток само синтоми??и дали некој имал искуство со демитринот?Ве молам за одговор...А иначе сеа повеке паничам сто ете више сум без лорселамот.ама и од друга страна сум срекана..позз се надевам ке добијам одговор!!!

10. Lale3

Lale3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    17
    zdravo na site ! da vi kazam nesto samo sto zavrsiv so cefaleksinot bidejki dojam i nemozam da pijam pojaki lekovi nadolu vo plukata si osetiv kako nekoe kvicenje dali imam seuste neiscisten slajm ili pak e nekoj drug problem nz ama poslednive dve g taka posle sekoja nastinka dobro fatena mene mi se slucuva ova so plukata a otkoga ke go iskaslam slajmot kako da se cisti i posle pak isto znam vesna sega brzo bese nastinata i pise acc a imase li slajm vesna nz ne mi teknuva cudno cuvstvo em gusenje em toa jas so toa gusenje ja rodiv i mojata treta kerka a sega na toa i red manogu dr dr raboti da j te nekoj sovet inace na ispituvanja imam odeno non stop pred da ostanam bremena i delumno se bilo vo red i tiroida i sum se snimala i stomak i se nz sto da kazam veke :((((((((

11. Lale3

Lale3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    17
    sum proverila nemav tiroida :)))))

12. chavenera

chavenera Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Па навистина незнам веќе какви испитувања.Како што кажав во мене настана едно бунило и тотално сум блокиран што и како да правам.
    Инаку имам испитано комплетна крвна слика и столица за јајца на цревни паразити.Крвната слика беше супер,а и на столицата беше успешен тестот.

физичката сум доста активен,џогирам,возам велосипед по 7-10км дневно сигурно.

А и ќе напоменам.Нема нешто што би ми влеало страв освен ова сега што ми се случува.Еве и вчера вечерта имав напади,па веќе ми е неиздржливо....

13. chavenera

chavenera Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Вака па незнам колку анализи би постоле за измет.Тогаш таа за цревни паразити ја направив.Мислам дека и нема друга,ако не се лажам.

14. chavenera

chavenera Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    И јас така си мислам!Инаку бев и по државни и по приватни доктори.Од приватните го посетив др. Чепреганов и тоа на своја желба.Реално и тој напомена дека кркорењето на стомакот нема врска со мрдањето и нападите.Не би знаел да се мешам,но сепак мислам дека греши,барем по симптомите кои ги имам.Сепак магнетната резонанца што ми ја предложи мислам дека е добро да се направи.Исто така и психијататарот откако со 300 упати отидов кај него.Таа па категорично тврдеше дека на сите им кркори стомакот. ;) и врска си нема едно со друго.Да пијам асентра две недели итн.Значи немам причина да не им верувам,но знам дека грешат особено психијатаров,и мислам дека не ми го утврдила воопшто проблемот,туку напротив одма да пијам лекови,кои читајќи низ интернетов видов дека воопшто не се обични туку напротив доста сериозно лекови.

Ќе ве замолам да ми препорачате некој др.психијатар,неуролог и интернист од кој сте задоволни.Кај Психијатарот и неурологот би одел само колку за упат и потврда за магнетна резонанца да ми издаде.А интернист би сакал обавезно да посетам,само незнам кој е така подобар.Па ако сте биле некогаш кај некој и сте задоволни од услугата ве молам да ми препорачате....Благодарам

На Lale3 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lale3

Lale3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    17
    odi vo topansko pole vo ae medika i baraj go doktor ali toj e internist i mnogu e dobar vidi sto ke napravis i kazi ni :)))))

На chavenera му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Првпат слушам АД да се пијат 2 недели, за толку кратко време не ни делуваат, така да дефинитивно мора да посетиш и друг доктор, засега нешто што сам можеш да пиеш е Б6 или б-комплекс, но тоа мрдањето очигледно е нерволошки но мора да се испиташ и правата причина да ја најдете, а не така асентра и ајде дома. Доколку и покрај се сите резултати се добри и те препраќаат на психијатар тогаш дефинитивно кај друг отиди.

МР не сакат да ти прават затоа што точно дека има зрачење и поготово доколку си млад обично доколку мислат дека е неопходно тогаш го прават. Значи најди прво добар интернист и нерволог да ти постават дијагноза и да те упатат што треба да испиташ па после ке ги вршиш снимањата, немој на своја рака.

На Lale3 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Леле бе кај се чуло АД да се пијат две недели :D ,тие се пијат најмалку една година ,под хитно барај друг психијатар ако воопшто си за на психијатар ,според ова што го пишуваш јас мислам дека не си за на психијатар .

18. Lale3

Lale3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    17
    moja vujna gi ima pieno samo dve nedeli i i imaat pomognato :asentra :)

19. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Сигурна си дека од Асентрата и поминало? :)

20. candygirl

candygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2010
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    99
    преку глава ми е од оваа чуство де расположена де не во рок од 5 мин ми се менува асположенито како во менопауза да сум леле доста е веќе сакам слободно да живееам