за оваа глупава анкциозност лекот е само физичка активност еве почнав да вежбам во теретана секој ден по 2 саата и толку е убаво чуството ем си слабееш ем му реков па -па на гушењето
Нема поубо од физичка активност...Јас во викенд ко ќе правам пауза не се препознавам себеси,а вака секој ден си ја вадам негативната енергија во теретана...
Dali imate vozbudi skoro sekoj den dali i na banalni raboti vi se rastreperuva dusata i odma pulsot se zabrzuva i srceto vi zabrzuva mene cesto mi slucuva osobeno na rab sekoj den i neznam so da pravam ,mislam deka ke mi se osteti srceto.molam za sovet
здраво друштво јас сакам само да ве поздравам ми текна нешто, па сакам да ве прашам: дали додека сте анксиозни сте летале со авион?
Нема лек...Работата е да бидиш што повеќе зафатен,да си физички активен,повеќе прошетки,воздух,ете сега полека полека ке ни дојди сонцето па ќе си се фалиме тука Доста беше од споделување на негативност
пишав погоре лекот е физичка активност чуството кога ке се испотиш кога ке се изтушираш и си мртов уморен и во рок од 3 секунди кога ја допираш перницата си успан мене многу ми помогна вежбањето во теретана се изпразнувам и ми е полесно поготово дисенјето иако ми препиша лекарот сентис не г пијам оти немам никакво гушење еве веке 10 ден асе надевам искрено дек авака ке биде секогаш
Дајбоже ева да биди така...И јас одам во теретана веќе 4-5 месеци и таму сум фокусирана на вежбањето,вежбам со големи тежини и ко ке си дојдам дома ко ке се искапам е исто ко тебе сакам само кревет да видам ...Дефинитивно многу помага..Еден ден да направам пауза тој ден не ми е убо..
nisto strasno ne se plasi nisto ne ke ti se sluci od iskustvo ti go pisuvam ova lele na mene kolku pati niz ovie 2/3 godini nema lek neka si kuca ti ignoriraj i taka jas sum imala i simtomi vo sekunda od vozbuda cela koza da mie nabrasnata i kosata na glavata mislam podignata srce lupa 300na sat noze se tresata cela treperam i toa pominalo taka da nema lek duso mine samo od sebe koga ke pomine i samata ke si se cudis na pojavata kako bilo toa i sega go nema cudna e ovaa akcioznost nasa ..ke mine moras hrabro..
dobro e vie sto odite vo teretana no jas nemozam da se resam da izlezam sama nekade , se mislam kako ke odam da ne mi se sluci nesto strav mi e sama da trgnam nekade neznam kako ke go nadminam ovaa sovet
zdravo feminki kako ste mi jas ne sum ic dobra celo vreme se gusam toa pa toa istite raboti istoto macno gusenje dajte nekoj sovet pomognete ve molam sto da se pravi ((((
ne mu pridavaj vaznost koga ke ti dojde! znaes deka NNNNNEEEEEMMMMMAAAAA da se ugusis!!!!! ima li pricina poradi koja se cuvstvuvas taka? naednas li ti doaga gusenjeto?
Никој не ја знае што е причината ко ке се гуши ,и тоа е еден вид паничен напад кој може да трае со денови и недели јас 8 години го имам тоа гушење некогаш помалце некогаш повеќе и никако неможам да го искоренам неможам да му го најдам коренот ама ке го најдам
znaci toa mi se slucuva eden dobar izvesen period skoro cela g gledav na intern za nasata anksioznost koi se simptomite i jas odednas si vikam pa mene ne me gusi jas nemam gusenje i mislam deka od toj den nemozan glava da krenam pa posle mi se desavaa i nekoi dr raboti kako koga ke se razbolam so nastinka t e grlo i otkoga ke gi ispijam lekovite mi udira na pluka so slajmovi i kvicenja najseriozno nz sto da pravam a vikaat onie koi imaat dlaboka venska tromboza imaat takvo oteznato disenje jas so tretata bremenost vo bremenosta primav inekcii za takvi raboti bidejki vo bremenosta ti se zgolemuva volumenot na krvta i da ne dojde do tromboza na postelkata toa se sea nekoi najnovi metodi i taka jas cela g si go nosev deteto go gusenje i se porodiv so gusenje ali bese se vo red ,pravev nekoi alergo testovi i tie bea vo red samo koga pravev eden drug test so nekoi hemikal;ii na duvanje malku se namaluvase aparatot pokazuvase nekoe neznacitelno namaluvanje sto mislam deka bese na nekoj stres ili pak nekoja umorenost nz ni jas veke sto da kazam togas mi rekoa deka astma nemam ali pak mi dadaoa onaa pumpica za vo grlo i d toa ne pominuvase sve frliv i ostaviv taka sto ke bide ponatamu nz ke se borime nekako ke vidime a inace maticnata moja e zapoznaena so sekoj moj problem i sekogas mi veli deka ne mi e nisto tuku deka se mi e na nekoj stres ili psiha od porano
Здраво феминки Да се надоврзам со претходиве постови, дали некој од вас пиел и кој антидепресиви пред и за време на бременоста. Јас сега пијам Refluksentin i demetrin дали можам да останм бремена и дали е безбедно за плодот ,навистина сум збунета и секогаш си ја одлозувам мојата бременост за понатаму може ке бидам подобра. А матичнта ми вели "ти си здрава фрли лековите и остсни си бремена не ти треба ништо не се оптеретувај сама себи си правис лошо", ама како да ги оставма лековите кога имам потреба од нив Анксиозноста е болест не е заблуда. Дај помагајте дајте совет. Инаку за утеха јас првото дете го износив со Дизепам од 2mg поради покачен притисок ма сега тоа не ме смирува. Имате ли искуство или знаење за овој проблем
Прво ќе ти кажам дека анксиозноста не е болест! Ние не сме болни, си замислуваме дека сме. Не го одложувај времето да останеш бремена, бидејќи ако чекаш погодно време секогаш ќе го одложуваш. Добро ти кажала матичната...јас немам вакво искуство, но имам читано дека ад можеле да му наштетат на плодот...па ако можеш постепено пробај да ги откажеш ад и да си останеш бремена.