da ti kazam sega koga se poragav na klinika so tretoto dete imase edna so mene sto piela cela bremenost jaki antidepresivi i bese kriticno malku poradi lrkovite ama se porodi carski pa i ona i bebeto bea dobri )))
za vreme na bremenost e najdobro da ne pies nikakvi lekovi, prvo trgni gi lekovite pa potoa planiraj bremenost , bidejki moze da mu nastetis na plodot , ednostavno opusti se i misli na ubavi raboti ,ako si pod stres kako ke go nosis 9 meseci ,treba da mislis da rodis zdravo dete ,a toa ke ti dade sila da gi trgnis losite misli ...
Дали некој има пиено персен читав дека е на придодна база и дека не ствара зависност сакам да го купам па ако знае некој нека пише
Јас имам пиено персен форте мада не помага многу со билки е на природна база е, пробај можеби тебе ќе ти олесни со симптомите.
Прво и основно што треба да знаете е дека АД можат да му наштетат на плодот и тоа ако не веднаш во текот на бременоста , можат да остават траги за понатаму во животот на детето, затоа не само што не треба да пиете антидепресиви за време на бременоста туку и откако сте пиеле пожелно е да има поминато барем 6 месеци по нивното прекинување од причини што овој лек се задржува долго во крвта на пациентот. Велам може но немора, но ако сакате да сте мирни и понатаму во животот би препорачала да не се пијат, пробајте сами да ја надминете состојбата со разговори со психотерапевти, така да да не се штрецате понатаму во животот кога и да е болно детете дека "ете затоа што јас пиев АД " а нормално дека секое дете ке се разболи некогаш. Верувам дека желбата за дете ке ти помогне да ја надминеш состојбата, мисли си само на убави работи ..
Ако веќе пиете апчиња, што не пробате со кантарион, читав дека тој е природен антидепресив. Еве, Реплек имаат кантарион во таблети, без рецепта иде, и се на билна база, значи не би требало да се штетни или да ствараат зависност, иако и за ова е добро со лекар или фармацевт да се консултира. Ама, може да се проба како замена за апчињата, еве ова: http://www.replek.com.mk/farm/detaliLek.asp?id=83. Може да е послабо дејството, ама па на природна база се.
Јас мислам дека може малку да си направи секој еден вид на истражување, да ги сврти аптекиве, продавниците за здрава храна, алтернативниве медицини и да најде некои ствари за пиење(во форма на чаеви, апчиња, капсули....) што не идат на рецепта, што се на природна база, од билки, тревки, витамини и сл., а кои се баш за вознемиреност, стрес, што делуваат како антидепресиви и сл. и со такви работи да се проба. Тие ствари не би требало да се штетни, нити да ствараат зависност, што се продаваат слободно, без рецепта. Ете, ем нешто да се пие, ем да е природно, а да не наштетува толку. Барајте алтернативи, прашувајте по аптекиве, сигурно и фармацевтите таму ќе ви препорачаат нешто што е за вознемиреност, анксиозност, а иде без рецепт. И видете дали ќе ви делува.
дада ем не се штетни ем не ствараат зависност а сигурно имаа некои апцинја капсули чаеви па нема ништо да не кошта ако пробаме
јас имам пиено Персен ,на почеток го пиев пред менструација ,после почнав редовно секој ден ,и не само што не ми помагаше си го матев умот туку од кога престанав да ги пијам имав такво трсење на раце нозе цело тело.јас долго време сум анксиозна и сум имала секакви симтоми ама никогас тресенје и вртоглавици,но кога престанав да пијам персен ненормално ми се тресеја рацете,памтам баш во тој период кога ги оставив бев во полиција за нов пасош луге немозев да се потпишам страм ме фати како некоја баба ,после некое време запре тоа ама јас немам некое добро искуство со персенот,но незначи дека и на друг тоа ке му се случи,сите сме различни.
Ne deka jas sum za da se pijat lekovi vo tekot na bremenosta ali se zavisi od sostojbata vo koja se naojgame.Јас пред некој месец испаничив да не сум останата бремена а пијам и ад и седативи и појдов потоа да се консултирам со гинеколог кој ми рече дека постојат и ад кои ги даваат за времен на бременост да не се преокупирам со тоа и да си работам на случајот.Е од тогас и да се пофалам паничните напади ми ги снема и не пијам повеќе ад сега си пијам само по едно лексилиумче од 1.5мг по потреба па се надевам за брзо ќе се израдуваме со мм.Поздрав до сите
Пијте чаеви од кантарион и камилица јас кога ги пиев се подобрив и извесно време ги прекинав и пак ми се појави анксиозноста. Сега пак почнав да ги пијам.
Едно надополнување имав читано погоре дека многу од вас сакат да останат бремени ама неможат. Читајќи еве на што наидов, незнам дали верувате во вакви работи... http://motika.com.mk/index.php?option=c ... &Itemid=15
има едни капсули меки желатински се зелена боја се викаат сентис и се на прородна база се продаваат без рецепт и коштаат 300 денари за 30 капсули се пијат3*1 на ден и се добро земете ги и пробајте
мене периодов ме мавна на гушенје цело време мислам дека ке се угушамм ке се онесвестам некако се затворив во себе порано по јака бев сега некако ме надвладеа сега ,значи пред да излезам од дома имам страв да не ми бидне нешто и чим излезам ме фака навецер неспијам многу ми е тешко како да не сум јас таа како некој друг да го владее моето тело ,сега башка останав и без работа ... дома сум цел ден ке ми пројде ли некогаш...