1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. RainGirl92

RainGirl92 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    53
    Исто и јас :( Мислам дека порано бев појака сега ми е ептен страв да излезам од дома дури ме тера на повраќање од што ми се дразни желудникот кога сум под стрес и нервоза...единствено навечер убаво си спијам сега за сега... дај боже и така да остане, оти ми е низок притисокот и стално ме тера на спиење. Се надевам дека ќе ни помине и пак ќе бидеме исти како порано.

На gagic му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Andrina

Andrina Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    55
    ^ Епа така е, кога се нема други обврски, тогаш целото внимание и тоа цело време е на состојбава, па како тие е, па што ако прашања, и само со тоа окупирање. И јас така се зезнав, цело внимание само на паники и што ако сценарија, и со тоа уствари го храниш, кога толку го мислиш и му даваш внимание. Затоа, по мене, надобро е да не му се мисли толку, да се губи стравот од симптомите постепено и што е можно повеќе обврски да се наоѓаат.
    И, треба да се пази каква емоција се "закачува" кога, пример се мота некоја мисла, или се осеќа некој симптом. Ако не му се даде емоционална реакција, пример, на страв, загриженост и сл, да може да се остане рамнодушен, онака да речеш баш ми е гајле и да не ставиш емоција, да, мислата може да стои и пак да се јавува, ама се помалку ќе се уклучуваат физичките симптоми.
    Но, треба вежбање на ова, постепено да се менуваат реакциите, не може преку ноќ, треба многу пазење. Самата анксиозност,по мене, е научено однесување, и нормално ќе треба време да се научи нов начин на реагирање, но не може да се очекува да се реши оваа состојба, а да се понашаме по старо, онака како и што сме се довеле до овој проблем. Мора промена на начинот на размислување, реагирање на стварите, гледање на проблемите и сл, анксиозноста е показател дека мора да се мењаме, некој вид на лекција е, секој треба да си открие сам што треба да научи од оваа состојба, и да се промени.

На gagic, genijalci и r.......p им се допаѓа ова.
  3. mackice

mackice Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    12
    и јас многу сум избувлива,многу се нервирам за сешто и не можам да трпам воопшто ,не можам да се контролирам често и се плашам да не добијам мозочен удар од нервирање, се плашам да не го изгубам семејството се тоа ми е во глава...Имам низок притискок многу често ме боли глава дури и ми се поврача.
    Напната сум многу и со факултетов ,се нешто се нервирам побрзо да завршам,сум под стрест за време на испитите не спијам,ме фача грозница и студ ..ужас
    ПОМОШ КАКО ДА СЕ СМИРАМ - нешто да се смирам,некогаш ми се чини дека ќе полудам...
    од мала растев се под стрес со викање дома,и станав многу нервозна а се трудам да се контролирам ...некогаш и не ми успева //
    Дали да пијам бедоксин ,за дијазепам не сакам зошто сум многу млада :sweat:

Многу се плашам ако нешто и не важно се случи кога ќе ми дојде наодеднаш,се потресувам,срцево ми застанува,почнувам да се потам помислувам дека ќе умрам во тој момент.ПОМОШ

4. ELSHADAI

ELSHADAI Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    29
    здраво девојки не знам дали се секавате на мене пред некое време кажав како се ослободив од анкс.Веке година време бес неа бес тие напади ,оваа е узасна состојба исто како да не живееш минат деновите бес цел и надеш како да се вртиш во круг.Незнам дали човек може сам да си помогне во ова бидејки зад мене стои некој кој е непобедлв тоа е БОГ сега имам надеш имам смисла да живеам се посветив и на мојот дом животот ми донесе нови радости. Со оваа состојба се мачев со години како некој обрач над главт и никао не се тргаше увереноста во Исус целосно ме ослободи.Јас кажав и пред тоа ви стојам на располагање сакам секој да се ослободи од тој обач и да живее во слобода бидејки и за тоа сме создадени да уживаме еден е животот овде на светот не дозволувате да помине залудно :envy: :inlove: СО ВАС СУМ :*

На gagic, elisabeta и Lale3 им се допаѓа ова.
  5. Lale3

Lale3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    17
    feminki moi kako ste mi jas sum si istata i ponatamu si prodolzuva moeto prokleto gusenje ama ke go sredAM kade i da e :)))))))0

На vitomir му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.424
    Допаѓања:
    6.952
    Лале,знам дека си поискусна повозрасна и сите тие работи...Ама еден совет од мене онака...Јас ти велам за то гушењето ич да не му ја мислиш,посвети му се на дечињата,на мажот ти,имаш ти повредни работи за да му ја мислиш и да се секираш од анксиозноста...Пробај фокуисирај се на нив...Децата сакаат да видат среќна мамичка,верувај дека ако се двете поголемки и ако разбираат ова ќе му влијае понатаму во животот...Си знам по мене...

На Lale3 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. gagic

gagic Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    62
    и јас имам гушенје па се надевам дека ке пројде чудна работа значи како на периоди еден период ми се вртеше пројде друг период ми се кочеа раце нозе пројде, главата ме болеше и тоа пројде, сега еве го гушенјетоо и еден куп болести што секој ден си ги пронаогјам аман веекее што е следно :devil:

8. slucajna

slucajna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    84
    imam i jas slusnato za tie sentic bile isti kako neuroforte koi se dobri za akcioznosta no neuroforte se 740den a ovie centis dali gi imas pieno i dali davaat rezultati za persenot na nekoi da no ne se tolku dobri kako sto kazuvaat doktorite da znaete persen ne pomagaat pisi za ovie sentis dali pomagaat

9. gagic

gagic Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    62
  10. Lale3

Lale3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    17
    zlato moe fala ti na ubavite soveti za toa si vo pravo ke se potrudam taka da bide i ke si go pravam zivotot da mi bide poubav so ubavi misli za da mozam da uzivam so familijata : :hai:

11. Lale3

Lale3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    17
    sigurno se dobri a sto vikate ?

12. Lale3

Lale3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    17
    ubotreba sigurno ima vo upastvoto po 1 do dve kapsuli najverojatno :))))

13. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Јас ги имам пиено, како Б6 се, не се воопшто јаки. Повеке се како витамин.

14. RainGirl92

RainGirl92 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    53
    Штом се на природна база не е лошо да ги пробаме или уште подобро чај од валеријана...

15. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    мене ми препиша докторот 2*1 на ден а на нив пишува 3*1 на ден

16. gagic

gagic Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    62
    ева а тебе како ти делуваа сентисот мислам имаат ли некаков ефект , прочитав горе во постовите дека има и неко апчинја ,, neuroforte,, некој да не ги има користено ја нешто читав на нет за нив ама ете незз сакам некои да купам ама сакам да се осигурам дали се ефикасни и дали мозат да се пијат со хелекс ,затоа што ја сеуште зиам хелекс ,па пишете ако нешто знате :* :)

17. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.424
    Допаѓања:
    6.952
    Така е лаленце моја...Ти си имаш за што да се грижиш,остави не нас што сме без работа да не ѓњави ова глупово :D

18. genijalci

genijalci Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    5
    samo mislam deka nisto ne treba da se zema na svoja raka , bez konsultacija od doktor. leleeee be vise aaaman od ovie simptomistaaa!!!! mi se smaci veke.....toa pa toa, vrtenje vo krug. i seuste neznam zosto se ova se slucuva???? pa ne drugite bre neli im e vaka???mene stravovi samo nekoi mi se javuvaat....

19. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.424
    Допаѓања:
    6.952
    Генијалци,на сите им е така...Сите низ тоа поминуваме буквално секојдневно...Така да не се секирај,не си единствена...Сите имаме некои стравови,и секој ден се бориме со нив...Мене од ништо паники ме фаќат цело то е на психичка база,сите сакаме да го победиме то,јас сакам ама сеуште не сум толку психички закрепната...Ама ќе биди се во ред...

20. Lale3

Lale3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    17
    kade ste prijatelki moi ?kako ste mi denes na ovoj dozdliv den tmurno ili veselo ?