1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. gagic

gagic Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    62
    дај боже да е од тоа затоа што ептен немам сила нити за ништо нити јадам нити спијам цел ден да можам ке лежам ме факја паника да не ми е нешто бидејки и ме мачи желудникот ме терана повракјанје мислам дека пропагјам ништо ли не ми е далии вие вака сте се осекале ? ;(

2. Pozitiven

Pozitiven Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    80
    Здраво феминки како сте? Помагаат ли тие сентис ,колку пари се и во која аптека можат да се најдат ?

3. RainGirl92

RainGirl92 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    53
    Пробав и еве сега да ви го пренесам моето искуство со валеријаната. Лошо многу лошо!!! Се напив една шолја ме опушти ептен и се осеќав како изгубена, како издрогирана па свртев на повраќање, ми се тресе цело тело и ете уште од сега ми се приспа. Изгледа е многу јако тоа растение па неможе мојот организам да го поднесе.

4. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Колку и да звучи клише, само физичка активност без овие чаеви и витамини на своја рака.
    Сентисот пишав погоре, исто е како да пиеш Б6 само џабе парите ке ги дадеш, околку 250 300 ден. не паметам точно. Ги имам пиено и буквално никаков ефект посебно не осетив. Најверојатно повеке како витамни се. Колку и да Ви е тешко сами намерно предизвикувајте си ја анксиозноста одејки надвор- знам дека не е лесно! Ама симптомите кога сте вознемирени ги осекате и дома. Пробајте предизвикувајте ја анксизоноста! Секој нареден пат пократки ке бидат нападите, и посамоуверено ке се осекате.

На gagic и elisabeta им се допаѓа ова.
  5. vesnaplazma

vesnaplazma Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    110
    a bre i jas taka g sovetuvam na stravot vo oci da se pogledne,arno ama vcera ne mozev do doma da si dodojdam a bev na 50m,a da mi se slucese nekade podaleku.samiot strav od toa ti predizvikuva nov strav,ova cuvstvo go imav pred mnogu god.neznam i sama kako go pobediv,a eve sega nanovo.i navistina treba da im se veruva na site sto go imaat toj problem,ama ne treba da potkleknime.i ovaa promenlivost na vremevo samo ja komplicira rabotata.

На gagic му/ѝ се допаѓа ова.
  6. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Знам дека самиот страв, предизвикува нов страв и дека од најбаналниа работи се плашиме. На пример мене сега да ми каже мојата најдобра другарка дека ке се мажи и старосватица дека сака да и бидам (тропам пример од секојдневно живеење) јас наместо да се радувам ке се притресувам и паника ке ме фака, како јас да ке правам свадба. Бидејки мразам да сум во центарот на вниманието.
    Не смееме да дозволиме ова шугава анксиозност да ги зголемува нашите стравови. Затоа пишав секојдневно соочување со паниките. Бидејки додека седиме дома, нас нови уште побанални стравови ни се јавуваат кога ќе треба да излеземе некаде- и никој неможе да не разбере од што се плашиме (бидејки нормалните работи станале надвор од нашата "комфорна зона.")

На anggell, Be-yO-nCe, gagic и 2 други им се допаѓа ова.
  7. vesnaplazma

vesnaplazma Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    110
    sekoj strav nosi svoi posledici se duri ne se nadmine ,ako kaj eden covek nesto predzvikuva strav,drug voopsto ne go ni zabelezuva.sekoj strav predizvkuva uste pogolem strav i go sozdava tokmu ona od sto se plasime.izgleda kon sekoj predizvik treba da prijdeme bez strav,treba da se borime so isto oruzje.samo taka ke imame kontrola nad sebe i nad stravot.samo hrabro

На gagic и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  8. genijalci

genijalci Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    5
    gagic...nekoj od doma znae li za tvojata sostojbe i sto ti vikaat?

На gagic му/ѝ се допаѓа ова.
  9. gagic

gagic Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    62
    знаат што да ми кажат не се паничи ништо не ти е :)

10. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    ★Во својот живот го привлекуваме она за што најмногу размислуваме, она во што најмногу веруваме, она што од тоа нешто го очекуваме. Размислувај позитивно и на тој начин ќе привлечеш убави нешта за посреќен живот.★

На danielahani1, Devojka20, vesnaplazma и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.424
    Допаѓања:
    6.952
    RainGirl92 Не знаев дека било толку лошо кај тебе?Колку време си така да не можиш од дома да излезиш?

12. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.483
    Јас немам излезено веке цела недела, и сакав преска да излезам, и се спремив, ама не можев. Почнав да се осеќам како изгубена, почнав да имам вртоглавици, да се потам, некое чувство како да ме снемува... пијам антидепресиви, ама некако во вакви случаи како џабе да е. Таман ќе пркнам на подобро, па ќе ме фати некоја депресија, страв, напади на паника, и одма се губам, мислам ќе се онесвестам. Понекогаш си мислам дека нема уште долго да издржам вака... онака пресилно е, не можам да го надминам...

13. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    351
    И мене ми се случи истото пред некој ден, се спремив да излезам и одеднаш ме стегна главата ко некој притисок, ми се сврте и ајде си ја уништив петочната вечер, останав дома. Тоа е анксиозноста, ќе те натера да се чувствуваш дека ти е подобро, дека си ја надминала и од никаде пак ќе ти се врати. Мојот психијатар ми рече, мораш да прифатиш дека симптомите ќе се враќаат и ќе си одат и не треба да се разочаруваш кога ќе се вратат, туку да ги прифатиш, да знаеш дека ти се од анкс а не некоја страшна болест и да не размислуваш многу на нив. Знам колку е тешко, еве ти викам мене главата ми е најголем проблем, што се не сум мислела дека имам, рак тумор, чуда... и на крај еве што испадна. Не се секирај, кога ќе ја прифатиш анксиозноста како дел од тебе, полека ќе почне да си оди... барем мојот психијатар така ми кажа.

На littleflower и vesnaplazma им се допаѓа ова.
  14. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    RaingGirl nemoj da si ja piela valerijanata so drugi apcinja od tipot AD ili sedativi zatoa sto taa ne se pie so niv vo kombinacija bidejki im go zgolemuva dejstvoto, ili mnogu koncentriran otprva cajot da si go napravila, pa taka ti deluval, bidejki jas pijam tableti valerijana, glog i menta 2*1 i mnogu dobro mi deluvaat (samo moram da kazam deka jas ne sum ank.) tuku bev voznemirena od drugi pricini moite prijatelki vo LP znaat..3-4 meseci piev heleks i mislam deka valerijanata podobro mi deluva i so pomosh na niv go trgnav heleksot inaku veke se bev navlekla na niv :)....

На RainGirl92 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. persula

persula Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    9
    Sakam da prasam bideki kaj nas anksioznite ni se pokacuva i pritisikot dali treba nesto i za nego ,bideki nekoi gi citam vikaat ne treba nisto toj sam se normalizira ,a drugi slusam zemaat i terapija za pritisok .Ve molam dali nekoj ima iskustvo ili dobil sovet od doktor?

16. Andrina

Andrina Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    55
    Значи работава, или се тера терапија со класични антидепресиви и слични таблети или само на природна база ствари, зарем толку не смее да се мешаат? Очигледно пред било што да се почне да се пие треба консултација барем со фармацевтите од аптеки за тоа што се може да се комбинира и пие во исто време.

17. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.424
    Допаѓања:
    6.952
    Леле колку само знам како ти ее...Јас овде не видов некој да го има мојот симптом како да сонуваш како да не си таму како во магла да ти е се...

На littleflower му/ѝ се допаѓа ова.
  18. r.......p

r.......p Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    11
    :envy: i jas pocnav so eglonil i demitrin gi piev tri dena ama poveke se cuvstvuvav zasematena namesto podobro da mi e mene ne mi deluvaa ubavo se cuvstvuvav kako isklucena od se i me fati inaet i gi ostaviv eve cela nedela ne pijam nisto , po potreba samo lexilium od 1,5 i se obiduvam da go trgnam od mene ovoj strav aman vise , ete vcera me vikna edna prijatelka na kafe i celo vreme se mislev lele kako ke odam ,... i me fati inaet i vikam ke odam poa sto bide neka bide , mene sekogas me faka panika koga treba da odam negde i da piam apce dzabe e koga ke trgnam pak me faka strav se tresam cela i srceto ke mi izleta ,no koga ke odam toa trae malku i posle se normaliziram , i nemozam da isedam do kraj odma mi se vrtat misli lele da ne mi se sluci nesto i sedam kako na trnje , neznam so ke se pravi vaka ova e mnogu loso da ti e strav decata da gi prosetas do nekade ,na sred pat ke me fati panika a od site tableti ova lexiliumot najmnogu mi pomaga ,od drugite poveke loso se osekam ....... :envy:

19. RainGirl92

RainGirl92 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    53
    Така сум последната недела. Бев добра речиси се бев вратила на нормалнот живот кога едно утро се разбудив со анксиозноста. Инаку со неа се справувам веќе 7 години, кога сум добра кога не, сега баш во овој период неможам од дома да излезам.

20. RainGirl92

RainGirl92 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    53

Не пијам јас никакви АД ниту седативи сама се справувам со анк. Незнам до што е изгледа многу беше концентриран чајот или пак едноставно мојот организам неможе да го поднесе.