Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. nina55

nina55 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    8
    и јас овие 2-3 дена не сум баш како што треба.Некој страв,нервоза и блага вртоглавица.Се тешам дека е од тмурното време.Нема крај ова оде и за крако пак се враќа.Ух

На s.r.n.a му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.416
    Допаѓања:
    126.983
    -Јас сум силна,моќна ,хармонична,вредна за љубов,среќна и совршена-
    Нека секој ден ви започнува и завршува со оваа мисла :*

На slimy и vesnaplazma им се допаѓа ова.
  3. vesnaplazma

vesnaplazma Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    110
    Mnogu grozno se osekam,strav,panika,gusenje,a zosto poradi toa sto srceto mi ima 55 otkucai,me fati strav zosto tolku malku.nikako ne ni se pogoduva,zosto se mnogu a sega zosto se malku.

4. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    Абре весна,богами ништо не ни се погодва...Јас така арна ке сум и ке си речам еј абе оти не ме факат паники или ова она срцебиења и другиот ден пак ке си станам со анксиозноста...Потсвесно си ја викаме наместо да ја бркаме...Ама тоа е...

5. vesnaplazma

vesnaplazma Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    110
    Pa normalno deka sami ja vikame,vo toa i e problemot ne rekle popusto deka mozes da se sminkas,da se dotervas i da izgledas gospoga,no samo ako mi kazes sto mislis ke te vidam kakva gospoga si.a nasite misli se za nikade,bes pari da gi nudis nikoj ne ti gi zema.ha_ha

6. genijalci

genijalci Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    5
    kakvi stravovi? realni ili nerealni? :)

7. r.......p

r.......p Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    11
    eve denes , e mnogu depresivno ova vreme , jas trgnav so maz mi da zavrsam edna rabota vo banka i se vrativ od sred pat od toj strav kako mozokot da mi se blokira nekoj strav nekoja panika bez vrska i nemozam da mislam nisto i se vrativ doma ne zavrsiv nisto rabota maz mi vikase takva si onakva si svasta mi iznakaza i nemoze nikoj da me svati neznam so ke se pravi so ova samo nekoj sto pominal niz ova ke me razbere vi se slucuvalo li takvo nesto od sred pat da se vratite i da se cuvstvuvate kako se da vi e blokirano samo stravot da funkcionira , ponekogas koga me faka strav si vikam sama vo sebe nisto ne e ke pomine , ama sega nemozev da se kontroliram i se vrativ od sred pat .Sto pomaga za ovaa panika bre luge sram mi e veke od maz mi sto sum vakva ama so da pravam neznam

На s.r.n.a и Lale3 им се допаѓа ова.
  8. ELSHADAI

ELSHADAI Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    29
    of znam kako e toj mislam mi bese najteskiot period ednaska taka mi se desi dodeka bev sama doma kako luda setav nis ulicata od strav dodeka ne si dojdese mazot mi moras da imas podrska od najbliskite inaku zaludno se obvinuvas sto misli za tebe glavata gore isto kako da igras ako denes ne uspea nemoj da se zatvoras doma utre izlezi pak 8)

9. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    Абе така ее,ама лесно е да се кажи а тешко да се направи...Сега јас мислам да си седиш дома и да се стабилизираш оти стравот дека ке ти се повтори паничниот напад е поголем(барем кај мене)неколку дена и потоа се повеќе бледее...Затоа релаксирај се и објасни му го на мажот ти проблемот,мора да те сфати...Во добро и зло нели?!

10. r.......p

r.......p Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    11
    neznam dali da pocnam da pijam nesto , mi e strav kako ke deluva site imaat razlicno iskustvo od AD osven lexilium od 1,5 mg ne pijam nisto dajte nekoj sovet koi se najdobri AD a i od vremeto uste poloso se osekam koga e ubavo soncevo nadvor nemam gajle ne me fakaat paniki kade i da odam nekako se spravuvam ama koga e tmurno mislam deka ke puknam ne mi se izleguva od doma .......;.

11. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    Јас примам асентра...Кај секој различно делуваат АД така да ако се осеќаш така оди си на лекар итака АД не ги даваат без рецепта и потврда од психолог или невролог...Но јас мислам да не се впушташ во тоа,времето на сите со акнс ни делува катастрофа врз психата ама наскоро ке биди убаво,топло и на сите ке ни се поврати расположението...

12. Lale3

Lale3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    17
    zdravo decki mnogu mi e bezveze decava mi se bolni i mene mi e haossss me trese me grebe grlo ............

13. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    Јас лале станав здрава и по 2 сати почна да ми се врти мајка ми ми измери притисок мнооогу низок и многу близок...Ми се повраќаше што не ми се правеше...Сега се подсредив ама уште вртоглавицата не ми е престаната :(

На Lale3 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lale3

Lale3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    17
    jas mislam deka vremevo site ne zaprepasti od utre so mnogu visoki temeraturi sto sakate od toa

15. persula

persula Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    9
    Jas pak ne mozam da izmeram pritisok odma me faka kako panika i vozbuda i momentalno si go krevam pritisokot i taka se macam nemozam opustena da go meram ne znam so me fati vakov strav ,dali i na vas vi se slucuv ova nekogas?

На r.......p му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.299
    Допаѓања:
    181.918
    Додека сите со нетрпение ги чекаат високите температури... мене ми се кошмар...
    Кога времето е тмурно се осеќам ок....ама кога е топло се гушам..... анксиозноста зема замав...
    Од сеа психички се спремам за утре.... како така некако се справував со тоа сеа за сеа... ама кога е топло.... а лето иде.... нејќам да мислам на тоа...

17. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    Јас па одвај го чекам...Јас во тмурно време и променливо ич не сум арна...Онака за ништо немам воља...
    А те свакам ептен и јас сум имала неколку панични напади во лето и многу е потешко од зимата,нема кај да се скриеш од жешкото..

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  18. candygirl

candygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2010
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    99
    дали на некоја од вас ви се има случено да ви доцни циклусот од ад?

19. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Кога ке бидат високи температурите ке си велиме дека од тоа е ,а сега си мислиме дека е од времето а верувајте до нас е времето не ни е криво ,и никако нема да ни се погоди ,наместо да земеме да вежбаме ние времето го кривиме за ова ,е нема времето да ни помогне да се опоравиме тоа е сигурно :)

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  20. indijana29

indijana29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    44
    Незнам луге..Ама од вчера пак таа паника страв..И времето ми влијае..Ете и трчав ,вежбав,музика слушам...два дена не ме пуштаат лошите мисли..и додека се стабилизира времето...онака лето да дојде па после жеското,па гушење..шо ке се прави више незнанм..ама баш незнам...ке пукнам..што ке беше тоа..лоши мисли цел ден да те држаат..и паника цел ден...ееее