Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. gagic

gagic Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    63
    како сте ми феминки :) како топлово ? се навикнувате ли :*

2. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    здраво на сите како сте ми како се справувате со анксиозностА јас немам многу времере писано на темава малце од малце испаднав од таа криза ама не засекогаш на моменти ме фаќа и тоа многу со страшни паники страв и други глупости сега само јазикот го чуствувам како стегнат дали на нбекој друг му се имма ова случено па пишете и не подлегнувајте на симптомите

3. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    Здраво дечки,како ми сте?!Јас веќе некој период не осеќав никакви симптоми супер си бев додека не ми се сврти вчера кога бев излезена и ете ме денес пак си се разбудив со анксиозноста...Али ме теши фактот што знам дека ке ми помини и пак ке бидам добро...Само еднаш сакам да се разбудам и да е замината засекогаш...УПМ!

4. Irena888

Irena888 Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    11
    Стани, земи го велосипедот или ролерите и оди да се издуваш малце сама!
    Ќе бидеш ок :) е и да НЕ ЧИТАЈ !!!

На kikkki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. semiha

semiha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    4
    zdravo elisabeta dali si tamu ne znam kako vie nasite dali ste podobri jas sum malce podobro ama nekogas me faka kako se plasam da se opustam srav mie,elisabeta sakav date prasam nesto jas bev kaj filip vtori pak napraviv analizi na srce mi izleze deka nemam nisto u srce ama ne znam zosto koga stanuvam i sednam mi cuka srcebienje kazi mi te molam nmi izleze deka imam problem so rbtot a potoa keja napravam endoskopija te molam kazi mi caoooo

6. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Немаш ништо не плашисе и ако имаш проблем со рбетот незначи дека од тоа срцето забрзано ти чука кога ке седнеш и кога ке станеш,тоа е паниченн напад и ништо повеќе ,ти го храниш со страв и повторно така ти се прави,пренасочиги мислите сега времето е убаво излези прошетај по сонцето кое ни го дава витаминот D а ни е потребен нас Анксиозните,верувај дека не е страшно тоа што ти се случува со срцебиењето само е страшно чуството и не го храни со страв .

7. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    здраво на сите како сте ми како се справувате со анксиозностА јас немам многу времере писано на темава малце од малце испаднав од таа криза ама не засекогаш на моменти ме фаќа и тоа многу со страшни паники страв и други глупости сега само јазикот го чуствувам како стегнат дали на нбекој друг му се имма ова случено па пишете и не подлегнувајте на симптомите ne mi odgovorivte

8. Irena888

Irena888 Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    11
    Ако си поминала цел ден мислејќи на јазикот не стегнат грч ти е :) ... Секојдневно поминувам во главата фокусирајќи се на одреден дел од телото знаеш она никој да не се налути. еднаш ме боли око еднаш нос еднаш колк еднаш колено. итн итн. у глобала сме здрави како дрен. Ајде пиши ти денес дали уште ти е стегнат :) Се надевам не :)

9. moon17

moon17 Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    :D здраво

10. moon17

moon17 Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
  11. moon17

moon17 Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    istotaka louise l hay e dobra ,taa zboruva za pozitivno razmisluvanje imate na youtube od nejze dosta klipovi i na isohunt,potoa kelly howel ima subliminal mp3,tie se zapreperuvanje na podsvesta so pozitivni misli preku theta branovi ....se nadevam ke vi pomogne =D

12. moon17

moon17 Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
  13. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Ги видов линковите погоре па решив да споделам нешто што ми го кажа психијатарот.
    Сите ние кои што имаме ваков проблем не треба да истражуваме многу околу анксот. На пример вакви видеа каде што некој објаснува како да си го намалиме стресот или слично. Исто така, колку се добри форумите толку и лошо ни создаваат. Ќе пише некој рандом човек некој симптом кој што ние го немаме и оп за неколку дена одеднаш и ние го чувствуваме истиот страв или имаме иста тегоба.
    Знам дека е речиси невозможно да се избегне барањето на информации и споделувањето искуства овде но барем да се сведе на минумум.
    Едноставно нашиот мозок апсорбира се што ќе прочитаме па потоа проблемот си го продлабочуваме, свесно или несвесно. Едно време решив да го послушам психијатрот, си викам ваљда знае повеќе од мене, и навистина додека не барав по форуми, по јутјуб за анксиозноста некако подобро ми беше и не ми се појавуваа некои нови стравови и мисли.
    Ама не издржав многу како што можете да видите, мислам дека нема такво нешто што е поврзано со анксот а јас да го немам видено или прочитано, и да ви кажам искрено ништо не ми помогна, само се чувствував полошо и ги имам сите можни стравови што некад сум прочитала дека се јавуваат кај анксиозните.

На eleni27 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. moon17

moon17 Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    se sto pogore prikaciv e svedeno od pozitivna strana, znaci bes kukanje i nametnuvanje na sostojbi ,nego naogjanje resenie.... kognitivnobihejviersticko resenie

На s.r.n.a му/ѝ се допаѓа ова.
  15. moon17

moon17 Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    dr.Thomas e mn dobar proveri =)

16. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Не мислев конкретно на твоите линкови, во ред е што постираш тука и што сакаш да ни помогнеш. Не кажав дека имаш лоши намери. Зборот ми беше да се избегне пребарувањето по интернет, јутјуб , форуми за сите можни облици на анксот затоа што лесно може да си создадеме поголем проблем и да ни се јават тегоби и стравови кои што пред тоа сме ги немале.

17. nina55

nina55 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    8
    Здраво на сите!! Би сакала да ве прашам тие што пиете АД се имате поправено и колку?

18. k.elena

k.elena Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки, ве читам подолго време на темава па еве решив и јас да ви се обратам за мојот проблем. Последнава година психички се осекам како преоптоварена, немам мир во мене и на моменти не можам да издржам повеке, пробувам понекогаш со апчиња да се смирам но ефектот е краток. Секакви емоции ми се измешани во главата, почнувајки од депресија, разни стравови и што ли уште не...Почнав нонстоп за се и сешто да размислувам негативно, ретко кога некоја позитивна мисла ке ми помине низ глава. Од друга страна станав премногу осетлива на се, си земам се при срце-кој што кажал за мене, зошто така кажал,па ако некој ми се налути ке се грижам и ке го тупам тоа цело време ,ке се нервирам , ке се разочарувам ... И така, постојано ми се плеткаат секакви мисли и проблеми во глава и сето ова ми прави голем немир во мене кој многу ми смета во секојдневните активности, особено во учење. Неможам ниту да се сконцентрирам ниту да седам мирна на едно место. Мора се да ми биде во ред, да немам ниту една грижа или проблем за добро да се осекам. Ги барав причините за ова мое однесување до кое дојдов , и дојдов до заклучок дека тоа е можеби поради тоа што немам некои работи во животот кои силно ги посакувам и од работи за кои сум се разочарала. Како прво,многу се нервирам што не можам да си фатам некој асален дечко, т.е. тоа што испуштив неколку многу добри шанси(особено една ) за кои сум јас крива и сега ми е многу мака што не ми се пружа можност да се поправам. Сватив што се сум изгубила и ова е нешто што најмногу ме мачи и нервира. Од др страна се осекам како да не сум омилена мегу лугето, доста ме избегнуваат. Не сум баш зборлеста, почесто си траам во себе. Ништо не ми се случува интересно. Само знам дека ме чекаат испити во јуни и дека мора да седнам и да учам асално.. А како да го направам тоа кога од др страна не сум срекна и исполнета во други работи во животот. Го немам тоа што сакам да го имам и мислам дека тоа ми го прави целиот немир и тие мисли и проблеми. . Кога би ги имала тие работи ке се подобрам. Мислам дека ова е решениетома а можеби и не, не знам ..така претпоставувам, но како да стигнам до него кога животот не ми го пружа тоа што сакам?? Во животот нешто кога не оди не оди, но лошо е кај мене што тоа многу ме врзува , неможам да се помирам и некои работи да ги прифатам такви какви што се. Како да го пронајдам мојот внатрешен мир и да се ослободам од овој мој проблем? Како да станам поотпорна и да уживам во животот?Би ви била благодарна ако одвоите време да ми дадете по некој совет. Поздрав

19. Ani.16

Ani.16 Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Да ви се придружи уште една анксиозна паничарка :tmi:

Симптомите сите ги знаете, се лекував со АД и деметрин се додека не останав трудна.
    Веднаш се прекина со терапија и тоа нагло прекинување воопсто не ми годеше.Придружено со симптомите на бременоста беше благ ( ова во наводници) ужас ;(
    Ама издржав се борев и се борам до ден денешен...Сега сум во 8 -ми месец од бременоста,и мислам дека оваа борба цел зивот ке не следи но научив да си го слушам телото да ги препознавам симтомите и да им се препуштам велејки си на себе дека јас сум нормална и здрава личност :$
    За тахикардијата морам да земам верапамил ради бременоста да не се створат компликации и диазепам по потреба и тоа е СЕ.
    Држете се девојки ова е наса борба и МОРАМЕ да ја добиеме!!!!!!!!!!! :clap:

На s.r.n.a и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  20. dimdim

dimdim Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    122
    i jas imam cesto pati simtomi na strav glem strav..no nikogas ne sum koristelalekovi nitu pak ke koristam bidejki kolku se dobri toklu se i stetni lekovite...preporacuvam caevi kamilica majcina dusica i b6 complex