Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. martina98

martina98 Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    10
    Лале3 и Елисабета И Вики693 ви благодарам за одговорот.Јас порано бев во тешка анкциозна состојба ми беше многу лошо сега малку потпомина ама сепак постојано сум под стрес од работата.Уште еднаш благодарам за одговорите сега ми е полесно :)

2. vlatkonexus4

vlatkonexus4 Активен член

Се зачлени на:
    13 мај 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    7
    Anksioznost ili stres

Zdravo na site ovde,kako sekoj normalen covek pa taka i jas se pronaogam tuka i ne sum siguren za svojot problem,tuka sum da go spodelam so vas i da si se olesnam
    Imam taze 28 godini,od Gostivar sum,sekako sakamo mesto kade sto bese premnogu napnato i premnogu pritisok od gazdite sefovite i vrabotenite,pri edna guzva mi se desi da se isplasam od luge od guzva od navala i pocna da mi doaga maka od zeludnik,da imam golema voznemirenost i da se zatvoram vo sebesi,napustiv od rabota bidejki samo pomislata od toa mesto me voznemiruvase i srceto mi lupase silno,nemozev sam da izleguvam nikade,mi bese strav sam da se dvizam,pa sedev doma,i nikako nemozev so mnogu luge,posle eden period pocnav da izleguvam poleka,ama mi se slosuvase od nisto bez vrska,se zamoruvav premnogu,nemozev raat da spijam,edvaj edvaj,veke posle dva meseci toest sega za prvpat sobrav hrabrost da pobaram strucna pomos toest kaj maticniot mu gi kazav site maki sto gi imam i mi dade uput za psiholog,moite momentalni simptomi se se plasam od se,mislam i najmalo nesto da me zdopecka jas vo glavat si go pravam golemo,bev vcera na brza pomos mi dadoa nesto za smiruvanje inekcija vo but i vo vena(bedoxin,dijazepam i neznam nesto za visok krven pritisok),se vrativ doma i se bese super,mi prepisaa sanval apcinja koi bile za spienje,vcera ispiv samo polovina i zaspav vednas sekako,ama posle toa koga stanav odma mi se kaci pritisokot 160/100 i se namali za 5 min na 125 75,se toa e na nervna baza,a neznam ni sam zasto se nerviram,sega sto i da se desi najmala sitnica mene me iritira i se mislam negativno,od sanvalot reakciite od posle se uzasni,imas nekoi paniki napadi cel den si mamuren,mislis ke se onesvestis sekoj moment,ama barem pospav posle 3 dena nespienje
    Utre konecno odam na psihijatar,a vecer ke probam bez apce da zaspijam ama ako tesko mi odi ke se napijam,mada znam utre kakov ke bidam

3. interistkadva

interistkadva Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    1
    ме заинтересира тоа што вики го пиша за женшенот ама никаде по аптекиве нема освен ампули а тие се по 45 денари една некако ми е многу ... се распраша ли некој .ги најде ли ?

4. YoungGirl

YoungGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Anksioznost ili stres

Dragi lugje, ve molam za pomosh!
    Pred skoro godina se borev so anksioznosta i taman mislev mi pomina eve ja, povtorno se vrati. Lugje dobivam panichni napadi i ne mozam da se kontroliram... :( Eve sega ne mozam da spijam, isplasena sum, ne sakam da gi razbudam i drugite poradi mojot strav. Student sum, zadutre polagam, a jas panicham, nemam koncentracija za uchenje i sl. Postojano se analiziram shto chuvstvuvam... Kako da se izboram so ova? Znam deka ako prodolzam taka, nema da postignam nishto vo zivotot, se plasham!!! Chuvstvuvam vrtoglavica, mi se povrakja, se tresam itn...
    Vi blagodaram mnogu! Pozdrav.

5. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584

Jas sto gi pijam se kapsuli i gi kupiv od bugarija gi ima tamu vo recisi sekoja apteka no vo zavisnost od proizvoditelot razlicna cena se od 250-600 denari za 60 kapsuli. Vo Skopje mislam deka imashe vo Ramstor edna bilna apteka i tamu gi ima no mislam deka bea okolu 1200 denari neznam sega dali postoi taa bilna apteka uste, ne sum od Skopje . Isto taka bi vi preporacala da razgledate i na Green master ima dosta tableti na prirodna baza, e sega kolku se dobri neznam nikogash ne sum koristela no ke se rasprasham, vo sekoj slucaj ona sto e na prirodna baza ako ne pomogne nemoze da nasteti :)

6. vlatkonexus4

vlatkonexus4 Активен член

Се зачлени на:
    13 мај 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    7
    Anksioznost ili stres

Bev na psihijatar malku si porazgovaravme,sega imam antidepresivna terapija od tri nedeli,heleks 0.25mg tripati na den so razlika pomegu 8 casa,deprezol 20mg prvite dva dena po polovina apce,pa sega ke vidime kako ke reagiraat,vozbuden sum sega i od toa,imam jaka zelba da bidam podobro,optimizam ostanal vo mene sepak i ke se izboram so ovaa teska situacija,sega svakam deka coveckoto telo bilo dosta izdrzlivo,pozz do site,i dajte malku da si vlevame optimizam i pozitivna energija,ke bide se a i se zavisi od samite sebesi prvo

I uste eden fakt za mene jas sum gay,ne se sramam da si go kazam toa voopsto,mada vo grad kako sto e Gostivar(premnogu prosta i nepismena,multietnicka raja)ima dosta gay luge sto gi znam vo Gv i posiroko koi pravat ogromna greska,go potisnuvaat toa sto se,se zenat so sila,osnovaat semejstvo a i samite znaat deka toa e farsa,dodeka se so svojata zena i deca se prepravaat deka e se ok,megutoa koga ne se so niv baraat partner za sex,zatoa sto tie sakaat sex so mazi a nikako ne si priznavaat toa sto se,jas mislam deka sekoj treba prvo da se saka samiot sebesu,da se

Otidov predaleku od temata,sega sakam da kazam mojot psihijatar znae za mene i kazav,malo olesnuvanje,megutoa od doma neznaat mada se somnevaat mislam,ama neznam dali ke mi se podobri mojata situacija dokolku ima kazam ili ke mi se vlosi,ve molam za mislenje sto da pravam

[mod-kirilica:486zm1on][/mod-kirilica:486zm1on]

На indijana29 и Viki693 им се допаѓа ова.
  7. zuzu82

zuzu82 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    109
    ....procitav se od a do s.... golem pozdrav do site i OGROMNA poddrska....mnogu slucajno pred nekolku dena otkriv sto vsusnost mi se slucuva na mene i moet telo veke 10-15 godini. tresenje na racete,tesko disenje,groznica,pa prepotuvanje,zabrzano cukanje na srceto,strav od nesto,a neznam tocno od sto i strasna zelba da bidam doma so najbliskite. za ovoj problem nemam razgovarano so nikoj,eve sega prv pat se otvaram pred nekoj....prv pat ova koga mi se sluci bev na odmor.mislev deka e od vozbuda ili promene na klima,vsusnost ova i mi se slucuvase sekogas pred da trgnam na pat ili prvite dva tri dena koga sum nekade na podolg prestoj,no toa bese taka pred 15 god.pred nekolku godini pocina majka mi....celiot svet mi se prevrte....ona sto mi se slucuvase nekogas samo koga odev na pat pocna da se slucuva i po zagubata na majka mi. sega sum so svoi 31god i za nekolku nedeli se mazam,no....ete go problemot pak i pak i pak....strav od zaminuvanje od doma,strav za toa koj ke se grizi za tatko mi,strav od toa dali brakot ke mi uspee,strav od toa da imam bebe....i uste mnogu,mnogu....koga ke kazam na nekoj deka nesakam bebe site me pravat luda i nenormalna,a vprocem ne go razbiraat mojot strav....ne e deka jas voopsto nesakam,sakam i toa premnogu,pa ljuge bozji toa e najubavata rabota,no nemozam da go nadminam stravot....i si placam i placam postojano,emotivec sum golem i se si stavam pri srce.znam retko da se napijam dijazepam od 2mg,no navistina retko zosto znam deka i toa ne e resenie.vo plan sum posle svadbata da posetam nekoj psiholog,psihijatar ili sto i da e i da mi dade tocna dijagnoza....pozdrav do site.... :hai:

На Lale3 и dharma03 им се допаѓа ова.
  8. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584

9. indijana29

indijana29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    44
    луге ви влијае времето...или ми се чини :).. Поздрав до сите..п.с Голема борба во нас само нека стои,да не ја губиме :)

На zuzu82 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. interistkadva

Се зачлени на:
    2 април 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    1
    Не да влијае времето мислам во мене се менува ко едното да се крева а другото да се спушта ...ужас .Сузи82 со среќа нека ти е знам апчињата не се решение но тие денови пи си ги редовно полесно ке поднесеш и ке бидеш по опуштена а после тоа побарај си помош и тогаш без апчиња сега најдобро е да си опуштена а ние со овој проблем и стресните ситуации сме лоша комбинација :)

11. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    vlatkonexus4"] не се секирај читав и како да ме опишуваше мене Се пронајдов во твојот пост Јас се научив да живеам со таквиот проблем некогаш подобро некогаш полошо но избор нема Пиев се и сешто и сега овие два месеци се заинатив се баталив освен демитринот и повремено еглонил по потреба и да ти кажам дека ми е исто како што сум пиела претходно се и сешто барем не се тровам од лекови Некои ситуации треба да се прифатат и да се смени размислувањето и да не паничиш За се треба време и голема самодоверба за да се надвладее стравот Поздрав

12. persula

persula Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    9
    Denes me fati nekoja tapa bolka na sredina na gradite pa mi se sirese kon dvete gradi ,pa se namaluvase i pak se pojavuvase i taka mozi pola cas pa piev heleh pa malku mi popusti pa zaspav,ama epten se uplasiv mislev samo na infarkt i eve i sega kako da me peci po malku.Dali nekoj ima doziveano vakvo nesto?se mislam da odam na lekar

13. interistkadva

Се зачлени на:
    2 април 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    1
    Не е лошо да одиш на лекар иако може да е од анксиозноста ама направи си крвна слика и екг и ехо да си на чисто ...поззз

14. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.405
    Ќе повторам уште еднаш,проверете си го магнезиумот-можно е да и од тоа...јас имав на најниска граница и буквално не знаев на кај терав....не е лошо и железото и калциумот.
    Позз и се најубаво

15. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Јас да се јавам и да кажам дека пак се вратив на лекарствата стари.Паника ,анксиозност мислам дека ќе полудам дека ќе завршам на психијатрија.Сето се случи откако ми кажаа дека мајка ми треба да се оперира и тоа е тоа пак истото.Уште сега ме фаќа паника кога ќе помислам на болница и дека треба секој ден да бидам таму се замислувам како ми се слошува и се онесвестувам.поздрав до сите

16. nenuska

nenuska Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    462
    Здраво да ве поздравам сите и да си се олеснам малку таму каде што ме разбираат
    Значи ова нашево патешествије не поминува и јас мислам како да си помогнам и да бидам ок се полошо си правам демек нема да мислм на болести на лоши работи не бре тоа е посилно и пак и пак ми е во глава, срцево бие како лудо де бодежи де тахикардии,устата и јазиков ме пецат немем сила буквално сум ко старица од 80 год се нешто ми е,лошо а од што незнам ни сама веке неможам сама себе си да си се поднесам и сум удрила на јадење и што сега уште поголема нервоза имам 10 кила вишок. :@ и некеко губам желба да се борам а азнам дека несмеам ама буквално од се ми е преку глава сакам преку нок да се смени да си бидам онаа старата јас полна со живот и оптимизам ама упм ..............
    поздрав

17. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    Костадинкаа!!!Не си ја полни главата со мисли дека ке завршиш на психијатрија!!Знаеш дека е се минливо и знаеш дека еден ден ке се разбудиш и ке бидиш во ред,користи ги тие денови најмногу што можиш,радувај се на животот тие денови биди срекна,верувај дека ке ти дај надеж и полесно ке можиш да ги поминиш деновите кога ништо не е како што треба...Јас колку пати си имам помислено дека ке завршам на психијатрија,секој има стравови секој еден се справува со истата состојба само не и придава толкава важност како ние!Мора да се навикниме да живееме во овај наш кошмар,некогаш лугето не можат да сватат,но затоа сме ние тука!Ти посакувам утре да се разбудиш полна со живот и да го зграпчиш денот и сите убавини што животот ни ги нуди! :*

На kostadinka24 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Nenushka a da udrish na fizicka aktivnost, malku sport pa ke imash dvojna korist i za visokot kilaza i ke se osekash psihicki podobra...:)

На zuzu82 и nenuska им се допаѓа ова.
  19. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Мила моја ти благодарам за убавите зборови.Колку е само тешко со овие панични напади и анксиозност.Камо да постоеше лек да се излекува ама нема сите овие седативи и ад се само маска.Посакувам сите кои сме оваа ситуација еден ден да почниме да функционираме како што сме функционирале некогаш,а не само да вегетираме.Поздравче големо до тебе и само храбро напред!

20. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    Ех...Само ние си знаеме како ни е...Само позитивни мисли,се ќе биди во ред еден ден :)