ne e posilen od tebe!!! NEMA NISHTO POSILNO OD TEBE!!! od SAMATA TI!!! ne begaj od stravot..kolku povejke begash od nogo...toj "stanuva" se pogolem i pogolem od nas!!! A site znaeme deka NE E!!!
Леле луге..Како сшто овие 5 дена се осекам лошо никад..таман помислив дека се подобрувам..незнам што ке е ова..притисокот 140/90 ми се движи 5 дена,вртоглавици,главоболки..и пак страв...ее више незнам до кога оваа..сега од кај притисокот,пошо имам низок притисок..и мн ми се лоши..ви се качува ли на вас притисокот?
Indijana ajde kade otide pozitivnata energija, normalno e ako ti se pokaci pritisokot da ti e losho, nemoj da panicish...primeni sto ti pomaga za da ti se normalizira pritisokot...pij b-kompleks...znaci losho ti e od pritisokot sto ti e pokacen a ne od drugo..
Значи колку го мразам времевооо!! Те 19 степени, те 29, значи не можамм. Страшно многу ми влијае на расположение.. Метеопатиште сум тешко..пошто нели, не е интересно само анксиозност да имаш без уше некој "враг" ама ако ! Вртоглавици имам кога излегувам и се осеќам као шашава , ко изгубена у гужва,како детенце кога ќе си ја изгуби мајката на панаѓур, па онака со очињата збунето ја бара. А вчера имав совршен ден,супер расположение , опуштена ни п од паники, ни с од стрес.. а денес?се по старо.. Па згора на тоа само црни мисли во глава, животни прашања, самоанализи и прогнози ми се вртат во глава. Абе кога ќе се фатам за некоја банална работа и ја доведувам до степен на научен проект со анализиве мои мислам ќе си полудам онака поштено , без пардон..(а страшна глупост е во прашање во суштина а во моментот не го гледам тоа така). И си стварам проблеми таму каде што ги нема.. Во ништо не сум сигурна,за се се плашам, за се се сомневам и само се нервирааам! Леле што реков , како реков, да не ме сфатија погрешно , да не помислија нешто погрешно, па каква сум во очите на другите! Е аман веќе! АА-МАН! Па и луда нека сум,веќе не се оптеретувам! Се познавала анксиозноста или не ма баш ме заболе, одозгора па надоле !
Здраво, Како што гледам времето има влијание кај сите нас. Исто и кај мене никако да се составим. Абе од вчера катастрофа сум многу ми е лошо ме боли глава втроглавица, укочена уста, тресење шелудникот ме боли многу повраќање.И кога одиш кај докторот ништо не тие сосема си здрава ти кажува а мене веќе душа ме боли.Примам терапија деметрин и транкфил и бедоксин пијам чај од кантарион ама не ми помага ништо. Ај молим вас кажете нешто природно што можам да примам некој совет пукнав веќе. Ми се плаче се гушам, од 5 сабајле сум будна не можев ниту да спијам. Дали ќе има крај ова проклета анксиоза веќе?
Lale ,znaes deka i jas go imam istiot problem i jas se gusam i non stop izdisuvam .Izgleda sme opsednati so izdisvenjeto sakame da kontrolirame nesto sto ne mozeme .aj probaj da si cirnes malku vo sebe i ako ima nekoi raboti sto mozes da gi otstranis a te voznemiruvaat probaj da gi ostavis.pr mene mnogu me voznemiruvase odnosot na svekrvami opsednata bev so nejzinoto mislenje izdisuvav pri sekoja pomisla 'lele sto ke recit taa',sega se osloboduvam od toa ,mislam deka uspevam -taa e vir voda kolku poveke capam jas sum vodena.probaj i ti ako imas nekakov problem sto te voznemiruva
ako me slusas mene trgni gi tie tableti , i jas piev sekakvi raboti pa na kraj se isfrliv ,ne deka ne me faka po nekoj pak panika , ama koga ke me fati nauciv da se vozdrzuvam i da ne panicam i sega si pijam isceden limon koga ke osetam deka nesto ne mi e vo red zeludnikot koga me pecka soda so voda si pravam i pominuva , i analgin koga me boli glava drugo nisto ne pijam ,ako mislis deka treba od se da probas poloso ke ti bide ostavi gi site tableti , i misli pozitivno , znam kako e bidejki i jas pominav niz zeto toa , ama na kraj se pominuva samo treba da imas volja i ke uspees
епа ви се приклучувам во темава.Пред 6 години имав анксиозност ,тогаш не примав никакви таблети освен диазепами и сл за смирување.Мислев дека ќе полудам беше многу страшно,поминував низ тешки моменти.И еве сега после толку време пак се враќа,овој пат мислам дека е посилно,зашто буквално ми се сличува да ми се лоши од страв,добивам панични напади,лупање на срце,потење во раце и сл. Знам дека е многу тешко но премногу сум осетлива,имам закажано на психијатар следната недела,се надевам дека ќе ми даде добра терапија,зашто ова е неподносливо
a zestinava po celo telo , glavobolki, bolki vo ocite , celo i slepoocnica, zvezdicki ponekogas gledam isto od anks e ? a drugitre simptomi strav panika redovni se
Zdravo na site, odamna ne sum pisala na forumov iako od vreme na vreme dzirnuvam po malku, iskreno jas ja nadminav anksioznosta so isklucok na nekoi denovi mi se pojavuvaat simptomite no bidejki ne im psovetuvam vnimanie se mnogu blagi i seedno gi nema, recept od mene za iste onie sto sakaat da se izlecat i da se vratat vo normala, ''PRESTANETE DA SE ZANIMAVATE SO ANKSOT'' , so samite sebesi, da sedite vo edno mesto i da cekate da ve stegne raka, noga ili srce, znaci toa sto go mislis i go osekas, eve eden prost primer nasiot mozok funkcionira na toj nacin ako mislis deka ti se vrti i navistina ke ti se svrti, ako mislis deka ke padnes gotov si da padnes ili poprosto, zamislete si kako jadete limon , vednas ke pocnat ligi da vi tecat znaci se e vizija na mozokot, moj sovet bidejki site sto patat od anks prosto receno imat navika da se izoliruvat od javni mesta, od luge, od nekoi situacii kade sto imaat fobii, znaci koga ke otide kontra vasata fobija i se pocesto se stavate vo takvi situacii kade sto se plasete ke imate poveke sila i toa ke vi stane voobicaenost, sekojdnevie, navika znaci prosto kazano anksot e losa navika, i gledam dosta od Vas se placat vakvo bilo vremeto te denes promenlivo loso mi e i sl... vremeto e super nisto ne mu fali, znaci ako denes e promenlivo ne treba da sedite i da kukate aman od ova vreme svesto mi se vrti, trudete se da bidete sto poveke nadvor od doma i se poveke nadvor od vasite misli duri togas ke uspeete veruvajte, i moj drug sovet za site onie sto sakat da nadminat koga sedite na net iskoristete go vremeto da igrate nekoja igra, da gledate nekoj film, da procitate nekoj vic ili nesto sto ke ve nasmee, sedenjeto po vakvi forumi mene ne mi pomogna bas duri vo tie migovi podobro koga vi e loso namesto da sedite vamu i da citate ili pisete sto osejkate podobro ke vi bide dokolku se fatite za nekoja rabota sto ke bi gi prenasoci mislite ili izlezete na kafe iako anksot ke ve drma, ama za kratko vreme i ke go sovladate, probajte gi ovie metodi i ke vidite kolku se polezni bidejki na mene mi pomognaa, srekno na site
POTOPLNO SE SOGLASUVAM SO TEBE!!!! ANKSIOZNOSTA E (najverojatno...kako sto procitav nekade) SAMO NEPRIJATNO CUVSTVO...(za zal sekogash razlicno) I NISHTO POVEJKE OD TOA!!!
vaka seaa da pocnam...jas sum nova na forumov i moze da se kaze deka patam od anksioznost poveke godini nekade okolu 5 a sega imam 23 No sto e poentata na muabetot znaci anksioznosta se leci no se e do mozokot ete kako rece vitamin c ke si bapnam i me smiruva znaci sonce moe vitaminite ne se za momentalno da te smirat ama sepak koga ke se napies potsvesno mislis deka ke pomine...so moeto 5godisno iskustvo moze da me prasate sto sakate za anksioznost i nevroza i mozam da vi odgovoram bidejki se uste se lecam a ovie pet godini mi se katastrofa no ne treba da se gubi nadez vremeto leci se i sto e uste poohrabruvacki zaedno sme posilni i ke uspeeme
da sekako deka ima slicni na tebe...eve jas ti i uste mnogu drugi...ne gubi nadez misli pozitivno i veruvaj vo sebe...ednostavno kazi si mene mi e dobro jas sum zdrava licnost i sposobna,mozam da funkcioniram kako site normalni luge...povtoruvaj si go toa i zapamti ne si sama so ovaa grozna bi ja narekla cuma
kolku mi e polesno koga ke poglednam deka ne sum sama i deka nekoj moze da me razbere pa makar i vaka preku internet....super e forumov samo napred