Ivana, Dunja odamna ja nadmina anks. i taa e edna isklucitelna pozitivna licnost, mnogu treba da ucat od nea...
[/quote] milo mi e sekako na najgolemiot neprijatel ne bi mu ja posakala taa sostojba[/quote] Samo sakav da ti kazam deka najverojatno si procitala od pocetok na forumot za Dunja, no taa e ziv primer deka se moze da se nadmine i rabotite da se gledaat optimisticki...mnogu ubavi i srekni denovi ima posakuvam na site forumxiki...
dali vi se slucuva srceto nekogas da vi pravi kako preskoci.kako da vi zatreperuva na momenti,jas ako sum napnata taka mi se slucuva odnaednas kako da mi preripnuva pa prestanuva.pozz
Ваквите прескокнувања на срцето се резултат на напнатоста Персула и Лале.Безопасни се секако доколку имате добри резултати на ЕКГ и ЕХО на срцето.....затоа потрудете се да го смирите нервниот систем и прескокнувањата со сигурност ќе престанат.Ќе престанат и вртоглавиците, и стегањето во градите , и прободите во телото особено во градниот кош. Ќе престане и несоницата и стравот од умирање, и стравот дек аче се случи нешто со вас,,,,СЕ. Морате да ја празните ,,преполнетата чаша,, за која имам пишувано во моите постови.Најдете начин..секој индивидуално.Ја сна пр.најдов добар психијатар на кој секој ден скоро му се расплакував во ординацијата...значи тука најдов ,, вентил,, потоа пиев некои АД под негова контрола и почнав да го сметам анксот за невидлив, за нечуен, го пуштав да ме обзема и нему се бранев.Така тој виде дека не го негувам во моите мисли и ме ,,ослободи,, ме ,,напушти,, Сега сум сосема мирна..само понекогаш кога и како сите луѓе ке наиде некој стрес ќе се напијам некој седтаив за да го надминам ... Вежбајте мили мои ,,игноррррр,,тоа елекот, пешачеете колку е можно или јога спортувајте...и кренет ја глават горе зашто најголем другар на анксот е ниското ниво на самодоверба.сакајте се себе и угодувајте си!!! Обидувајте секој пат наново и не губете надеж!!!! Јас ја победив ансиозноста , ќе ја победите и ВИЕ!!! Поздрав Дуња
a nekoj imat praeno slika na glavata ko magnetna rezonanca i slicno sprema ovie simptomi so gi osekame ? ?
Хм зошто ти е магнетна резонанца, анксиозноста нема никаква врска со тоа, таа е психичка болест....јас пред да дозаам дека имам анксиозност правев секакви испитувања, мислев дека кизне шо ми е, дека сум болна од некаква болет неизлечива и дека нема надеж за мене...тие вртоглавици нон стоп, тресење на раце, стегање во градите, тахикардија ми измачуваа нон стоп и мислев готово пред умирање сум.....кај не појдов се и сешто да проверам и немаше ништо...а сигурна бев дека не е во ред со мене нешто дека прават некоја грешка, а тоа да ти биди нешто сосема друго на психичка база.....нема потреба да правиш магнетна резонанца за анксиозност.
Јас имам напраено и имам микроаденом на хипофизата шо помешано со ова ми дава катастрофална комбинација, ама кај појчето нема ништо, е сега треба време и трпение за да се надмини сето то шо ја предизвикува анксиозноста ама јас на пример не можам имам големи комплекси за изгледот шо не можам да ги надминам и знам дека пред се то ми ја предизвикува, едно време ми беше поарно ама пак ми се врати сега истото..
jјас имам одено на магнетна резонанса и ништо се е под конторла,само си набивам некој комплекси дека нешто не е во ред со мене дека имам некоја боест и слично ,пуста психа уште на што нема да те наведе,слушнам некој бил болен од рак или тумор или било што или пак умрел ,ајдеее одма те и на мене тоа ке ми се десе само мисли и ништо друго
јас еве пред малку едно 20 минути дома пред огледало како ненормална играв на гласна музика и убаво се осетив барем енергијата да ја насчам кон тоа ,иако веќе втор ден како ми е стварно лошо пишав и во темата за панични напади
Zadutre kerkami e polumaturanka,i jas po doma rascistena i naednas misla"sega vaka si cistam ziva ama za golemata matura kojznaE DAL KE SUM ZIVA"i naednas loso custvo,se prepotiv,se gusam,racete mi se ukocija nemozev da gi svitkam,izdisuvam,srceto mi cuka vo usta,strasea panika.,mesto ne me faka,mi ide da begam a neznam kade.se napiv eden heleks od 0,25 sednav i si rekov:VESNA TI SI ZDRAVA,NISTO NE TIE,OVA E SAMO GLUPAVATA PANIKA,nekoja luda misla mi veli;dan umiram.povtorno strav,voznemirenost,gusenje...NE OVA E SAMO PANIKA I JAS NEMA DA I SE SPROTISTAVUVAM,KE CEKAM SAMA DA SI ODI,I SI OTIDE.JAS NORMALNO SI VDISAV I DLABOKO SI IZDISAV I SEGA SE ANALIZIRAM .Kolku samo edna negativna misla moze da ti go smene zivotot za sekunda.Ne jas sum kriva,zosto ne pomisliv nesto pozitivno tuku i dadov znacenje na takvata misla.NE vrzuvajte se so mislite ostavete gi da pominat onaka kako sto doagaat.Se nadevam deka ke gi pobedime denes mojot rezultat bese 1;0 za mene.probajte i vie bidete pobednici
Kо приказна, сонцето се раѓа а јас од сонот се будам во кој гулабица сонував в таа куќа чиешто минато само со завеста на заборавот го покрив и додека во еден прозорец нејзин се будам се подигна таа птица од мене и низ блесокот на утринското сонце од очите, на градиве мои - бела, пребела, застанува… Долго во куќава ме чекала таа - со сните мои од сон да ја пробудам, и од мене да се подигне - бела од чекање долго и од сите утра мои, што во кругот на светлината ги дочекував сама – се роди и почна тогаш се в собата да се злати а еден женски глас во завесата на забораввот сплетен, со нас заедно утрото го чека, а јас надежта своја в жива светлина ја претворив и во кругот на сонцето се родив. И така, првата трага своја во утрото ново ја втиснав и в тој прозорец - слободна гулабицата ја видов како лета, пее и семенца клука со уште една птица - исто толку – од чекање долго бела и исто толку жива во огледалото на судбата моја.
Весне, само позитивни мисли повеќе и ќе ги снема негативните, тоа не оди преку ноќ, но сепак делува...заборави го прашањето "ДАЛ...." секогаш мисли на сегашноста и само на сегашноста....верувам дека твојата ќеркичка сега лебди, првпат и се случува нешто од светот на повозрасните...уживај со нејзината среќа и ти...поздравче
Поздрав мили мои...надвор сум од темава денска ама ако има некој од вас од Прилеп сакам да ми каже не што за Благоја човекот кој сите го фалат заради болкиве во кичмава...пишете ве молам (може и воЛП)ајде помошшшш Ваша Дуња
да ве прашам дали може хелекс од 0,25 да ги пијам барем по две на ден пошто ми е подобро од нив.Мислам дали е многу две и дали се штетни?
Дунја нешто поконкретно презиме, доктор, прекар, јас сум од прилеп али имево само како име ништо не ми значи.
Za od kicma ima eden Turcinot od Skopje go vikaat (ama gi ima izgleda dvajca edniot go falat) ama mora da imash slika za da vidi dali e za kaj nego, ke ti prasam i ke ti pisam kaj se naoga tocno..