Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. zivotubav

zivotubav Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Vaka lady ...ti preporacuvam helex ...zatoa sto helexot e spored mene najefikasniot lek za anksioznost i panicni napad...ja sum vekje 3 meseca anksiozen...a helex pijam veke 30 dena...premnogu e efikasen i premnogu mi pomogna ..sega se custvuvam prekrasno i takvi misli povekje ne me obzemaat...pokraj drugoto,resenie za problemot so anksioznosta lezi vo samata mentalna aktivnost..so samoto toa shto moras da go nasocis tvoeto vnimanie kon ubavi raboti .pozitivni...gledaj povekje vreme da si aktivna i fizicki i mentalno...isplaniraj si go vremeto do maksimum....najdi si nekoe hobi koe sto ke ti gi disocira tie negativni misli i ke gi pretvori vo pozitivni,a so samoto toa, zadovolstvoto i samodoverbata ti preminuvaat na edno povisoko nivo...i pij povekje tecnosti..osobeno caj po moznost (zelen caj,caj od kamilica i kafe(obavezno) zatoa sto kafeto se smeta za eden od najdelotvornite preparati vo borbata so anksioznosta i depresijata...gledaj pogolem del da si vo drustvo ..smej se ,uzivaj,nasoci gi mislite na ubavi raboti.veruvaj vo sebe..i sekako odvoi del od denot za molitva kon boga...citaj knigi,gledaj TV,ednostavno kako da ti kazam ispolni si go vremeto ...i ona sto najmnogu ti e interesno,primenuvaj go...dokolku imas milenice na primer (kucence),1-2 prosetaj go ...na toj nacin i samata ti,pesacis vdisuvas cist vozduh...se osloboduvas od stresot...itn...itn...i sekako da ne zaboravam da naglasam deka isto taka klucen faktor za namaluvanje na panicni napadi i stresni situacii vrsi meditacijata ..koja vekje ja primenuvam 2 nedeli i imam dosta golem napredok vo borbata so anksioznosta...I da ne dolzam mnogu mnogu Najvaznoto nesto e da imas golema samodoverba...i da si kazes sebesi deka si posilna od sive ovie raboti koi ti se slucuvaat i da imas pozitivni misli vo odnos na toa deka ke uspees da gi nadmines svoite problemi so anksioznosta i deka na krajot ke izlezes kako pobednik na Sevo ova...veruvaj vo sebe deka ke uspees...i gledaj da jades povekje blago,osobeno cokolado ,zatoa sto cokoladoto go zgolemuva hormonot poznat kako SEROTONIN koj sto e glaven hormon za Volja,srekja,i zelba za zivot...SREKJNO !!! :D :D !

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kleopatra11

kleopatra11 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    34
    Kazi mi posle kolku vreme pocna da ti deluva heleksot,posto jas pijam edna nedela i ima nekakov efekt ama sepak seuste custvuvam strav i anksioznost.pozdrav

3. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Se vazi, samo neznam zosto ti gi menuvale za edna nedela toa e mnogu kratok period???

Vo megu vreme pij caevi, kamilica, nane, matocina, majcina dusica...i probi da se prenasocish..a ne da cekas i da broish koga ke pominat tie denovi koga treba da se vidi efektot od apcinjata...znam deka e lesno da se kaze no teshko da se napravi..no morash da dadesh se od sebe...pozdravce

4. bile-v

bile-v Активен член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    13
    На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sim0na

sim0na Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    10
    Девојки ми требаат ваши совети .... неколку дена со ред како ме боли главата од левата страна одма нас вратот тоа е некоја тапа болка и кога шетам имам мала вртоглавица многу ме фаќа страв дали вака ви се случува, дали некој се соочил со овај проблем ...се напив аналгин хелекс и слично и не ми поминува нз повеќе а пред 8 месеци ја снимав главата бев на магнетна резонанца ми кажаја дека немам ништо. но сеуште се плашам ме фаќа страв се си мислам дека има нешто ...што да правам ве молам помогнете ми :/ :(

6. gagic

gagic Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    63
    Здравоо феминкии како сте мене ме немаше некој период еве ме пак ... повторноо денес бев пак на психијатар ми ја даде зепира од 5мг повторно се вратив на ад... :( дали некој ја има пиеноо и дали има ефект нус појавии далии барем смируваа пишете мии ...поздравче :* :)

7. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    здраво , јас лани бев во ваква состојба пиев доста лекови, асентра, хелексто не го сакав затоа што ме тераше на спиенје а сум со мало дете, ги пиев асентата седум месеци,потоа повеке несакав да ги пијам, сега непијам ништо се цуствувам супер, мислеб дека никогаш нема да се спасам но ете поминува, сега некогаш чѕствувам страв да не се поврати но брзо го игнорирам, затоа наогајте си во секој дел од денот занимација не обракајте внимание на секој симптом, друзете се со позитивни луге и тоа само од себе ке си изчезне поззз

На Meckicja, dunja и Viki693 им се допаѓа ова.
  8. Danchi

Danchi Активен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    12
    Здраво екипо.

Ве читам овој пиел ова,оној пиел она.. доста веќе со тие работи кога и сами сте свесни дека само ве залажуваат во периодот додека сте под дејство, а реално проблемот сеуште си постои во позадина. Треба да се смениме себе си и со многу работење на себе да направиме стравот да не ни го уништува секојдневието, наместо да се фаќаме за сламки (диазепами,хелекси и сл). Долгорочно нема ништо да смените ако испиете седатив.. па секако сте свесни дека тоа е само чувство, а секое чувство е минливо,пуштете го нека си замине самото.. Вака само си правиме замајување на свеста на краток рок.. Реално наркомански делува.. демек криза имам, па дај седатив да можам да ја истрпам. Не така ! :!:

ајде бидете сите малку појаки и помалце аналитични и паничари.. што треба да се случи ќе се случи!

Убав ден ! :*

На elisabeta, anggell, Andrina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. bojananana

bojananana Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    Година ипол ме боли главата позади баш над вратот... :)
    Ништо не е, не се сеќирај, или ти е од вратот и грбот ако многу седиш во една положба или од самата анксиозност, зошто такви чудни болки во главата се едни од најчестите физички симптоми.

10. estela123

estela123 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    јас ги пијам зепирата веќе 3 месеци и моментално сум супер.Имав подобрување после првиот месец, па натака се подобро и подобро се чувствував.Најголемо подобрување осетив после 2 и пол месеци, така да треба трпеливост и многу движење и се ке биде во ред :)

11. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Девојки ајде помагајте,кажувајте што да правам.Имам нестаток на воздух кога земам воздух неможам целосно да земам како стегање во градите имам и гушење.Иначе нагло ги откажав апчињата може да ми е од тоа?поз

На Lale3 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    Костадинка...оваа е подсвесен страв од тоа што си ги оставила таблетките.Обиди се постепено да ги намалуваш и стави во глава дека ништо нема да ти стане зошто и досега ништо не ти станало, нели?Обиди се да дишеш нормално и до го игнорираш нападот на гушење...тој сам од себе ке си помине, испробано.
    Пешачи најмалку 40 мин . дневно и пиј чај о камилица, мајчина душица.Оваа е единствен лек биди силна и упорна ти ветувам (ако срцето и плуќата се добри) ништо нем ада ти стане.
    Поздрав

На Andrina и Viki693 им се допаѓа ова.
  13. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    60
    a od kolku pies zapira od kolku miligrami

14. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Да знам дека е на психичка база но со оглед на тоа што открив дека сум бремена 5 недели сега незнам што од што ми се случува дали од анксот или бременоста.Сета сум плус во паника и имам тахикардии

На Viki693 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. estela123

estela123 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    od 10 miligrami

16. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Cestitki za bremenosta, panikata ti e zatoa sto naglo si gi ostavila tabletkite no za kratko vreme ke pomine, samo bidi pribrana i raduvaj se na bremenosta..... :*

На kostadinka24 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mila34

mila34 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    82
    Вики веке некое време те пратам со одговорите.. БРАВО!!! Секоја чест што им помагаш со своите совети на лугето што ги имаат овие проблеми...Биди благословена :*

На kostadinka24 и Viki693 им се допаѓа ова.
  18. afrodita94

afrodita94 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    531
    Девојки,а јас сеуште имам проблем кога зборувам..како да ми се стега грлото и неможам да продолжам,си викав ајде од школово,стрес ама еве завршив и повторно продолжува. ;(

19. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Дали диазепам оди само со лекарски рецепт или?

20. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    женски помагајте...пред некое време гледав глупости некои на интернет убиства самоубиства и такви некои работи и сега пред да легнам мислам дека мене може тоа да ми се слуци...не знам шо ми стана отсекогас сум гледала такви ствари не ми било ништо сега еден страв во мене не мозам да описам како да ке изгубам контрола над себе и ке направам некоја глупост...хеллллллппппппппп :worried: