Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584

А ти Ивана така да гледаш малку смешки и вицеви на интернет нема да е лошо :) :) :)

На kostadinka24 и ivana.0909 им се допаѓа ова.
  2. Lale3

Lale3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    17
    ista sum i jas kostadinka se gusam so nedostatok na vozduh i golemo gusenje povremeno pijam diazepam inace cela bremenost bev so gusenje so gusenje se porodiv i sega i ponatamu me gusi :) pozdravvvv :))) :hai:

3. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    па и тоа гледам нормално ама зосто негативните работими влијаат а позитивните не?

4. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    инаку вики многу циничен ти беше коментарот фала многу ми помогна

5. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    А ти Ивана така да гледаш малку смешки и вицеви на интернет нема да е лошо :) :) :)[/quote]
    па и тоа гледам нормално ама зосто негативните работими влијаат а позитивните не?[/quote]
    инаку вики многу циничен ти беше коментарот фала многу ми помогна[/quote]

Е Ивана воопшто не сакав така да го сватиш коментарот, долго време дури мој жарн беа таквите филмови, се киневме од смешки на морбидните вицеви...но пред некое време веке не поднесувам такви работи и не гледам, не се смеам на морбидни вицеви, дури ме вознемируват...и веке сето тоа го избегнувам..и повеке си пуштам К-15 и смешни скриени камери...сето тоа позитивно ми влијае...намерата ми беше најдобронамерна... :*

п.с. веке еднаш пишав, не ми е случајно ставена оваа слика на профилот...ја одбрав после низа ставени тажни слики...ја сменив кога ми беше најтешко....ми дава сила....

6. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.057
    Diaazepam ne odi na recept, okolu 30den e

На girl1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    па и тоа гледам нормално ама зосто негативните работими влијаат а позитивните не?[/quote]
    инаку вики многу циничен ти беше коментарот фала многу ми помогна[/quote]

Е Ивана воопшто не сакав така да го сватиш коментарот, долго време дури мој жарн беа таквите филмови, се киневме од смешки на морбидните вицеви...но пред некое време веке не поднесувам такви работи и не гледам, не се смеам на морбидни вицеви, дури ме вознемируват...и веке сето тоа го избегнувам..и повеке си пуштам К-15 и смешни скриени камери...сето тоа позитивно ми влијае...намерата ми беше најдобронамерна... :*

п.с. веке еднаш пишав, не ми е случајно ставена оваа слика на профилот...ја одбрав после низа ставени тажни слики...ја сменив кога ми беше најтешко....ми дава сила....
    ок вики мене така ми делуваше нема проблем во секој случај фала убаво е да знаес дека не си" изрод" ;)

8. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    60
    luge jas pijam zapira 3 nedela i ovie dva dena imam vrtoglavici 0d vremeto ili od apcinata

9. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Јас првпат слушам за тие апчиња. Јас имам пиено сероксат ама искрено мислам дека се чувствував исто и со и без нив, а тоа го гледам сега откако повторно не ги пијам, а тогаш потсвесно мислев дека ако пијам АД одма ќе почне серотонинот да ми рипа и да станувам малку по ок. Воглавно сакав и друго нешто да констатирам. Јас одев порано пред повеќе од 2г кај др Миодраг Милутиновиќ кој воедно и го препорачав тука на форумов во неколку наврати. Но, веројатно заслепена од фактот што бев прв пат кај стручно медицинско лице за оваа проблематика и некој кој ете собрав храброст да му искажам некои поинтимни делови од мојата психа, направи да мислам дека е одличен, ама сега всушност мислам дека не е. После 2г поминати од мојата последна посета кај него а и терапија од сероксат која ја прекинав веднаш штом дознав дека сум бремена видов дека анксиозноста и депресијата е сеуште тука. Нормално, побарав да имам повторна средба а сега и како малку позрела, поискусна и веќе мајка и дефинитивно со малку изменети гледишта јас сум разочарана малку. Како прво, од еден час колку треба да трае терминот, повеќе од половина час се губи во регулирање со книшката и упатот, му звони телефонот едно сто пати бидејќи нема своја секретарка, па закажува, проверува термини, се консултира со пациенти и пријатели и домашните. Значи телефонот буквално звони на секои 2мин и нема никаква сврзаност во она што сакаш да го искажеш и што треба тој да ти го каже. И така, таман ќе те праша и ти да почнеш душа да отвараш едвај си чекал да ти дојде терминот и да се олесниш и имаш наплив на емоции па дури и солзи, ЗРННН ете го пак телефонот. Катастрофа. Потоа, ќе ти даде совет, кој и ти самиот го знаеш и може да ти го каже и мајка и пријателка. Значи ништо специјално! На пример, имам проблем со концентрација, утре полагам, епа седни веднаш дома да учиш и се ќе биде во ред. Епа нема да биде.. (ова беше само пример). Искрено барам совет за подобар невропсихијатар. Гледам го фалите др Марцетиќ, работи ли со сини картони? Искрено без сини картони е поприлично скапо за наш стандард. На пример, кај др Милутиновиќ без сини картони е 1800ден и замислете ако закажете приватно термин се добива за неколку дена а ако одите со упат термин за месец дена и тоа кога тој ќе ви каже. На пример, мене ме викна во 11 сабајле а тоа е баш работно време а инаку работи и попладне ама џабе. Со сини картони мислам дека поинаку не третира.

10. bojananana

bojananana Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    И јас го имам истово искуство со др.Милутиновиќ. Многу се пронаоѓам во тој делот со телефоните кога му ѕвонат, па документи, чуда... Тој еден час ми се претвараше во дваесетина минути. Морам да признаам дека многу ме опушти во врска со некои работи, ама колку што бев 5-6 пати само истото ми го повторуваше...

11. jasBia

jasBia Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    342
    Се е во главата.. Ако не можете да го контролирате сами побарајте помош од доктор.. Толку е едноставно!

На Snowbell, elisabeta, Lale3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    јас одам кај др.павлов веке пет год.ама во последно време не сум задоволна се истите муабети ми ги врти демек на пола саат идам едвај 10 мин.седам и ми вика толку за денеска а цената е иста...тоа не ми се допаѓа и само за секс некои прашанја демек сексот бил најважен...размислувам да го сменам ама ептен дека ми ја знае ситуацијата од самиот старт се двоумам...абе за пари гзот ке си го продадат... само а добро е ке ја зголемиме терапијата ке ја намалиме терапијата а муабетот го нема нигде ...чекај си ти апчињата да те опраат :devil:

13. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Ме нема одамна, ќе признаам не ве следев, се изолирав буквално од се :(
    Ништо не е подобро, добро можеби малку, ама не е сјајно. Имам нова работа со кратко работно време и повеќе слободно време, но не ми помогна многу оваа промена, можеби ме дотолчи.
    Од таблетите не видов аир и ги прекинав по инструкции на мојот доктор.
    Мислите дека сум сериозно болна, дека ќе ги разочарам сите околу мене сеуште се тука, но сега научив како да се борам со нив.
    Бидете силни, јас одлучив да се борам без терапија, се надевам ќе успеам !!!
    :hai: Ве поздравувам !!!

На ivana.0909, dunja и Viki693 им се допаѓа ова.
  14. kleopatra11

kleopatra11 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    34
    Јас одам кај др Марцикиќ и многу сум задоволна,работи со упат и наплатува околу 150 денари.Човекот ќе те ислуша во пријатна и приватна атмосфера,си има секретарка и не се замара со телефони.Најбитно од се е дека ќе те ислуша и ќе ти објасни зошто така се чуствуваш и како да го надминеш.И најбитно ти кажу работи за кои не си бил свесен дека кај тебе се можни извори на анкс и депресија и нагласува дека со лекови само се смируваат симптомите а неопходна е работа на себе за да се искорени причината.Јас искрено ти го препорачувам

На girl1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Колку време се чека за термин...? Јас кај Милутиновиќ чекав по месец дена и сега се каам!

16. kleopatra11

kleopatra11 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    34
    Мислам дека тие со упат ги прима на почетокот на месецот ама последниот пат ми закажа за 2 дена не ме ни прашаа дали со упат или приватно

17. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Дали би можела да ми дадеш во лп телефон за контакт и ќе може ли да ми кажеш колку време како одиш кај него и како одприлика изгледа еден разговор кај него.. Благодарам.

18. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    каде се наога др.марцикич?или ако може да ми оставите тел.за контакт...поздрав :)

19. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    60
    luge daj kazete strav me faka ja zavrsuvam i tretata nedela od zapira od 10 mg i nisto ne sum podobra do lekot li e ili rano e

20. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Др. Марцикиќ се наоѓа на улица Водњанска некаде карши клинички центар му доаѓа. Телефонче ќе ти препратам во лп.