ne sum zadovolna piev dosta vreme mada se e individualno nekoi se dosta zadovolni najzadovolna sum od heleks
ZDR POZZ DO SITE JAS KE VI KAZAM VAKA DA NE SE POVTORUVAM SIMPTOMITE SE KAZI RECI ISTI SAKAM DA VI KAZAM DEKA JAS OTKAKO GO RODIV PRVOTO DETE ME FATI OVAA GAVOLSKA RABOTA PIEV XELEKS OKOLU 4 GODINI I OD TOLKU SO MI BESE SKISNATO VEKE DA NE VI KAZUVAM ZA BOLNICI ISPITUVANJA I SITE TIE RABOTI KOI ZNAM DEKA SITE STE GI POMINALE RESIV DEKA OVA E KRAJ DOSTA E A VO MEGUVREME RODIV USTE EDNO DETE A VO BREMENOSTA NEMAM NIKAKVA POTREBA OD LEKARSTVA NEMAM ANKSIOZNOST NISTO I TAKA DA SE VRATAM RESIV DEKA E DOSTA I DEKA JAS SUM ZDRAVA PRAVA I PREKINAV SO LEKARSTVA MENE CELA GODINA IPOL MI BESE PREKRASNA SETAV SE DRUZEV STO LI NE PRAVEV LUGE ZIVEEEVVVVV BESE PREKRASNO NO ETEEE STO SE SLUCI POSLE TOA GAVOLSKATA RABOTA SE VRATI POCNAV SO ANTIDEPRESIVI MA KOI LI NE GI PROBAV I SITE MI PRAVEA MUSKULNA SLABOST I MI ZABRANIJA POVEKE NIKAKVI NE SMEAM DA ZEMAM SEGA SE ZALAZUVAM SO POLA TABLETA OD 0,25 XELEKS ZNAETE STO MI E MAKA STO NE ZNAM KAKO DA SE VRATAM POVTORNO VO NORMALA A KOLKU MI BESE UBAVO SAMO DA ZNAETE A OD APCINJA NEMA EFEKT EDEN HRVATSKI PSIHOLOG VELI VAKA TABLETATA E ZA VO TASNA ILI GEB A NE ZA VO STOMAHOT E AJDE DE KAKO DA SE SPRAVAM POVTORNO A EDNAS SE SPRAVIV IMAM PREKRASNI DECINJA PREKRASEN SOPRUG KOJ NE ZNAE KAKO DA MI POMOGNE OHH I NA KRAJ DA VE NASMEAM MOJOT SOPRUG VELI VAKA TI DUSO SAMO BREMENA TREBA DA SI I NISTO NE TI E EEE A IMAM SAMO 28 GODINI I 7 PROPADNATI GODINI ZAD SEBE NE MOZEV DA IM SE NARADUVAM NA DECATA VE POZZ SITE PA PISETE [mod-kirilicam41c193][/mod-kirilicam41c193] [mod-tekstm41c193][/mod-tekstm41c193]
pozdrav do site jas super pominav na svadba sega eve odmaram imav mnogu losi misli od tipot lele sega ke e onesvestam na red svadba pa da vi kazam ispiv edna rakija poveke pa posle ic niso ne mislev )) a deprozelot ne mi odgovaa mi se losese od niv i sega mi e kako podobro od paroxetinot tie se na belupo od 20mg malce se poskapi od drugire ama se nadevam deka ke mi pomine od niv i dunja fala na podrkata treba da se gordeat tvoite najbliski so tebe posto stvarno si mnogu pozitivna ))
Тинче моите и се гордеат со мене....никој не веруваше дека од мене ке стане ваква жена,,,мислам сите мислеа декаке завршам на нервно хахаха дури и ме прогласија за забегана...арно ама јас решив да станам и да започнам повторно да живеам.Мене сега ми се живее и жалам за изгубените години , години проведени во страв и напнатост,Сега знам и научив дека се е во мојата глава и дека јас сум онаа во што верувам дека сум.Тблетките за кои пишувате ке ви помогнат само ако верувате во нивната помош инаку ништо од било која...јас барем се напив еден тон од сите видови за да накрај поверував во силата на мојата мисла и се потпрев на самата себе....ПРЕСТАНАВ ДА ЗБОРУВАМ ЗА СТРАВОТ И ДА ГО ТРЕТИРАМДЕКА ПОСТОИ. Игнооор на се што ви стои н апатот памакар биле и најблискит....освенмојот син сите ги избркав од мојот живот...мислам сите оние кои ми носеа проблеми и сите оние кои ми набиваа негативна енергија.Немој да мислиш дека сум самобендисана и гад..НЕ јас имам мноу пријатели ама вистински.Свртев нов лист и го испишувам без страв,Стравот кога ке види дека е победен сам си заминува. Поздрав и се најубаво.ве сакам
имам проблем - треба да полагам приправнички испит, и уште од сега ме фаќа страв да не ми се случи нешто, да не ми се слоши? незнам што ќе правам ми иде да не се пријавам да го одложам испитот, ама пак тоа ме чека кога и да е....дуња ќе ме сфати
Мила !!!!1 Да не си се осмелила да го одложиш испитот!!!!!Никако!!!!!Ллееее ке те убијам ха само ако се откажеш.Воопшто нема да ти се слоши.какво слошување....ајд пииши на ФБ имаше профилче??? Те молам не мисли вака види колку си вложила труд да стасашдо тука.Ајд полагај па ке се честиме.Многу ми е драго за тебе што и покрај се ти туркаш напред..заборави ја глупавата мисла. Поздрав posting.php?mode=reply&f=22&t=580&sid=92f97c7292829aa52dd6581528e9771a#
Здраво на сите, Јас сум нова на форумов и сакам да го соделам со вас моето искуство.Во Јули месец оваа година добив паничен напад и за прв пат во животот мислев дека ке умрам и доживеав таков страв и стрес што не јадев 20-тина дена, не знаев што ми се случува, лошо спиев.повраќав. се будев испотена и во страв.Ги направив сите потребни испитувања, ми требаше еден месец да се уверам дека не сум болна (иако кога ги добивав паничните напади мислев дека ке умрам). Ми препишаа хелекс кој не ми делуваше.Не излагав од дома (страв ми беше и во кола да се возам) само спиев и воопшто не знев што се случува со мене, главата ми беше празна. бев и на психијатар кој ми одреди дијагноза анаксиозност.После еден месец решив сама да ги контролирам нападите и да мислам позитивно, да не мислам на болести и на смрт (бидејќи две години пред паничниот напад имав смртен случај. за кој немаше ден а да не помислам). Не одам на психијатар и престанав да ги пијам апчињата.Почнав да излагам (но никогаш сама) секогаш со прдружба.Поминаа три месеци од тогаш, многу подобро се чуствувам немам панични напади, неколку пати дури и патував .Многу ми помогна книгата на Charles Linden http://www.nebojse.si/ForumArhiv/ind...5.0;attach=67. Сега имам само мали главоболки, хипохондрича сум и избегнувам теми кои се депресивни.Се трудам нормално да функционирам и ретко мислам на оној "кошмар" од летото. Не е лесно, но само храбро, јас сеуште се борам сама да излегувам и да се возам со автобус.Нормално работам. одам на состаноци но јавниот превоз ми е проблем, стравот да не ми се слоши, да не се посрамотам....Панични напади немам и стравот полека ми исченува.Се плашам од болести и смрт па избегнувам такви теми. Поздрав и само храбро
те читав внимателно и како јас да се цитам скоро во моите потрошени и загубени 7 години ,сега полека се борам ,секој ден но тоа цувство мислам дека НИКОГАСХ ма баш НИКОГАШнема да ме напушти,сепак тоа е дел од таа анксиозност и понекогаш ми се слуцува да ми се појави страв ,само страв од тој страв ке умрам ...исто така и се восхитувам и на ДУНЈА се надевам дека ке го постигнам тоа ве сакам сите
Анита те молам!!!! Си тргнала и само напред.Мораш да се справиш со мислите за смртта.Глупости.....дај направи нешто од типу хеххехе нова фризура, нов имиџ, нови навики ...незнам што работиш ама јас ке ти кажам за мене..и незнаеш колку убаво се чувствувам кога ке си отидам на фризеер, па на козметичар па успат ке си купам нештоо од гардеробата..несум богата ама си заштедам ...па си одам сама на шетњи од бутик до битик... Е сега знам што ке кажете ...дека ве фаќаааа паника на сите овие места.И мене порано ....лелле еднаш на фризер таман ми ја нафарбаа косата и кога почна срцето ...си реков ајде де нека умрам еднаш и крај па оваа до кога ...се свртев и зазјапав низ салонот...ги разгледував жените..им наоѓав мани и се споредував(немој да мислите дека сум гад)ама тоа ме освести многуте од нив беа фуууј ама беа среќни.... смирени, а јас?????се прашав што ми фали??Сакав дасе истепам самата себе. И додека така размислував срцето престана да игра со мене...добив сила Јас сум здрава жена сосила се правам болна..не нема да се предадам.И така стана, се оздравев самата себе.Сега уживам!! Понекогаш ме фаќа некоја нервоза но успешно ја контролирам иканализирам. Обиди се ...пошни нешто ново, понакво да работиш.Појди и кај некој психијатар...прави нешто..бори се ...Јас успеав ке успеете и вие. Поздрав Ве сакам Најди ме на ФБ Дунја Илиевска Дунјицка ке се дружиме Направи си невидлив профил
Иако ми е тешко кога излегувам надвор, доста ми помага шетањето во природа. Тешко ми е додека излезам но полека се навикнувам. Сватив дека што повеќе излегувам повеќе заборавам на негативните и депресивни мисли.Убаво е да се посети психолог или психијатар, некој што разбира што ни се случува.Јас лично сама си одредувам некои тртмани со позитивни мисли, си наоѓам некои занимации, тешко ми е но се трудам да си го одвлечем вниманието од "црните" мисли. Дали некој од вас користел антидепресиви и каков е нивниот ефект??? Јас лично сум против лекарства. се плашам да не станам зависна но ве молам ако имате позитивни искуства да ми пишете.
Здраво на сите, редовно ве читам...Гледам има нови членови и кога ги читам како јас да сум...(т.е. бев) Дуња нека ни пишува редовно и нема зашто да одиме на психијатар,,,тука не се наплаќа хаха ( немој да ми замериш).Јас и во претходен пост ја имам поздравено нејзината позитивност како и на БуБи (незнам кај ја снема неа, не напушти) така да во целост се согласувам со неа. Клучот е игнор на лоши мисли и целосна позитивност. Е сега јас немав можност да посетам психијатар и така се борев сама со себе две години(мн сум против лекарства) и додека еден ден не ми светна во глава дека ништо не ми фали... Е сега некогаш имам мн мала самодоверба и тоа ме страшно нервира ( сега читам книги за тоа), а исто и некогаш така кога ке сум во друштво знаат и рацете да ми се затресат, али не до тој степен од порано, почнувам да се контролирам.Значи девојки...работете на вашата самодоверба....на нас анксиозните стварно ни е потребна..... Поздрав до сите и целосно ве подржувам... P. S. ова со невидлив профил на фб стварно не ми е јасно....!! Модератор: Не испраќајте две мислења едно по друго. Наместо тоа, користете ја опцијата Редактирај.
Анксиозноста кога е во почетен стадиум не се третира со седативи,па дури и покасно.Нормално дека најдобро е кога човек си дава сам кураж и ја управува својата психа.Бидејќи во семејството имавме ваков проблем си земав за право да искоментирам иако лично не сум доживеала такви напади.Јас дури и не знаејќи дека има ваква тема отворив во Психологија зашто тоа е и таков проблем,проблем кој се решава со психијатар ако веќе сами не можете да го победите. Добро да скратам,да не попувам ќе ви кажам само дека сите кои се во можност нека посетуваат Гештал терапија ,знам со сигурност во Скопје дека има докторка која работи со таква метода,за другите градови не знам.Тоа е терапија која не третирта клукање со седативи,туку преку разговор и посебна програма се решава проблемот.
Читав, читав. читав и се пронајдов во многу од муабетите. Симптомите на анксиозност како забрзано чукање на срцето, вртоглавица, нервоза, нестрпливост без никаква причина, страв дека ке паднам во несвест и нешто лошо ке ми се случи се чести кај мене особено кога ке излезам од дома, а посебно во автобус кога ми снемува воздух На моменти сама се трудам да ги одбегнам сите тие работи, со позитивни мисли, или позитивен разговор со некој кој знам дека ке ме орасположи. Не знам само до кога вака.... Повекето зборуваат за самодоверба..па ке се потрудам да поработам на неа, се надевам дека ке помогне и ке успеам! Дуња you are the best!!
здраво!моето прашање дали некоја од вас се борела со оваја состојба а била бремена ,веке пишував за ова на психологија но таму не добив некој совет,ако некој го има тоа поминато секој совет и подршка е добредојдена.поздрав
zdr sanjasanjuska da ti kazam jas mnogu vreme koristev xeleks i sega od nego imam mnogu problemi vo dvete bremenosti jas nemav nikakva potreba od nisto duri vo bremenosta i isceznuvase anksioznosta sega koristam flasteri eve ti go linkot se e na prirodna baza i ima efekt jas gi koristam konsultiraj se toj covek e lekar ke ti objasni se pozz eve ti go linkot www.flasteri.com ovaa sekako e i za site ostanati
Јас денес конечно отидов на лекар после толку долго време и докторот ми препиша асентра во комбинација со уште едни апчиња незнам како се викаа...и ми рече дека тоа што сум пиела хелекс толку време по некоја шема не било исправно..како и да е, времето поминало, можеби терапијата била погрешна ама овојпат решена сум ако треба ќе пијам апчиња ама ќе се отарасам од чудово еднаш засекогаш....поздрав
Паметно! Јас после 4 месеци со Асентрата очајно жалам што не сум почнала да ги пијам порано. Мене ми препишаа Асентра со Миртазепин (навечер), миртазепинот скоро да немам потреба повеќе да ги пијам, а Асентрата немам намера да ја откажам додека не каже докторот. Незнам од кога не сум пишала на темава, но тоа само потврдува дека повеќе немам никаква потреба. Сеуште сум на 100мг. дневно, и се чувствувам форматирано =) Како психата да ми се врати во состојба од пред да знам што значи анксиозност. Како и да е, мој совет: Јака волја, редовни психијатриски третмани, и редовна примена на терапијата...воопшто не е тешко.