Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. vesnaplazma

vesnaplazma Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    110
    Dragi prijatelki dali tie sto imaat paniki ,gi imaat sekoj den

2. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    значи не можам веке со ова грозно чувство да продолжам 5 години се борам со оваа анксиозност...ми бесе подобро пијам асентра ама еве пак почнува стравот да не полудам,да не изгубам контрола па да направам некоја глупост,па недај боже да гледам некои убиства готово...си викам леле и јас ако станам ваква да изгубам контрола па правам цел филм како у затвор ме затвараат...никогас не сум ги имала овие мисли...ве молам ако има некој искуство со ова нека писе не се издржува стварно...поздрав до сите нестрпливо ве чекам да пишете ;(

На Venera.13 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    во мојот случај паники се јавуваат кога сум во гужва или кога ке излезам сама...мислам дека не се јавуваат секој ден ;)

На Venera.13 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.180
    Допаѓања:
    16.413
  5. ELSHADAI

ELSHADAI Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    29
    Здраво девојки по полг обид си го открив конечно пасс.. со вас сум редовно ве читав во овие месеци.Анкс нај грознааа состојба дај боже сите да излезете од таа состојба во животот ;)
    Јас стојам зад мојот статус на исцеление од оваа состојба, веке 1 и пол сум супер научив да уживам во животот и да го сакам секој ден :rofl: ви стојам на располагање повторно :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

На elisabeta му/ѝ се допаѓа ова.
  6. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    taka e ELSHADAI благодарение на тебе што ми ги отвори очите и јас научив да уживам во животот да веруваме во бог само тој може да помогне поздрав :*

На ELSHADAI и mal.ecka им се допаѓа ова.
  7. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.106
    Допаѓања:
    11.872
    Еве некој вежби кои ќе ни бидат од корист
    http://www.kafepauza.mk/zivot/6-joga-ve ... d-stresot/ , срам да ми е, заборавив на јогата кога ми дојде зор само тогаш :fubar: . Веќе неколку месеци сум без обврски ама баш никакви и можете да замислите од досада што се ми се мота низ глава :lol: , и одма тааапп еве ја бабарогата, каде досадно па таа уште подосадна ама ај ништо не ми може де :envy: ]:) .
    Воедно да ви ја препорачам книгата Тајна од Ронда Бирн, книгата е одлична, многу поучна и многу ќе ни користи само да се потрудиме и ние самите :!: , Костадинка посебно тебе ти ја препорачувам ти си сега во најубавата состојба носиш прексрасно ангелче во тебе, обавезно да ја прочиташ, ќе ти помогне да ги пренасочуваш мислите. Често прашуваш има ли некој со паники кој ја истерал бременоста, како нема, има и тоа многууу, само мораш и ти сама да се трудиш, да не додаваш масло на огнот, мисли на она што е во тебе, мисли на убави работи, мисли на насмевката на твоето сонце која ќе ја гледаш секој ден за некој месец. Мене кога ми се јавува паника сега почесто почна оти стварно нема што да правам за гревче сум :lol: , верувале или не гледам бебиња, е ај како да не ти украдат насмевка, телефонот и компијутерот ми е полн со бебиња, а пак да имам во стомак такво ангелче ехее насмевка од шестка до шестка ќе имам. Немој да се плашиш ќе видиш се ќе помине во најдобар ред, само мисли си на бебушот сега вие со него сте си најважни а другото може на игнор. Мене паниката најпрво од стрес ми се појави, па после неколку години ми се изгуби, и сега како да сака пак да замара ама верувам дека ќе најдам работа па пак ќе си замине. Додуша јас и не познавам некој кој не е поминал низ ова сра*е, ама ќе помине и тоа како јаки сме ние - ЖИВОТОТ Е УБАВ, НАЈУБАВ , ПРЕКРАСЕН, смејте се почесто колку што можете, негативните мисли веднаш на делит и одма со убава мисла. Тешко е да се применува ама на почеток ќе се трудиме, за по некој месец да видиме подобрување, се поминува па и ова ќе помине :rock: !!!!

На SparkyAngel и kostadinka24 им се допаѓа ова.
  8. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    мислам дека темава анксиозност е една од најпосетуваните теми и на некој начин ми е жал затоа што многу луге се борат со оваа состојба...од друга страна мило ми е сто има со кого да ги споделам моите проблеми...фала што постоите :* :* :*

На kostadinka24 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.106
    Допаѓања:
    11.872
    Да жално е што секој втор се соочува со ова, еднаш ако доживееш паничен напад после самата помисла на тоа ти ствара низа панични напади. Многу е важно да научиме да ги контролираме мислите не се рекло за џабе какви ти се мислите таков ти е животот. На пример мене кога ми се деси прв пат јас воопшто не знаев како да го објаснам најпрво мислев дека памет губам и тоа од многу стрес ми се деси, е сега немам стрес ама како што кажав многу ми истекнуват црни мисли и ме доведува до паника, ја незнам како ми истекнат само, главен режисер на црни мисли би требало да ме стават во слободно време како хоби :rofl: . Знам дека од тоа ми се јавуват сега, ми треба занимација а каде да ја најдам :doh: , работам и по дома ама не е тоа тоа . Јас додека одев на факултет многу ретко имав паники само во ПМС на пример еднаш годишно или ниеднаш. А сега ми се зачестија и тоа навечер само, абе досадија жива. Ама наутро сум жива сила ништо не ме руши :rock: , ама навечер не секоја ама се јавува. Ме интересира по колку време ви трае паничниот напад ? И колку често ви се јавува. Јас сакам да посетам стручно лице ама без клукање со лекови но во мојата околина нема добар психолог така да си разговарам сама со себе и со фемина :D

На SparkyAngel и ivana.0909 им се допаѓа ова.
  10. persula

persula Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    9
    Dali nekoj ima koristeno nesto od bilna apteka MATIJA i dali ima nekakvo iskustvo,zosto citam ima preparati za anksioznost,strav,stres i dr i vika deka se na prirodna baza?Ako znae nekoj nesto ve molam da pisi zosto sakam nma naracam.pozz do site

11. angel01

angel01 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    zdravo do site inace sum masko pa bolesta nebira masko ili sensko
    sak ma mi kaze neko bidejki imamam aksiozno depresiven sindrom a mnolgu tesko go podnesuvam nemozam da izdrazam povise imam terapija escitalopram 1 navecer lorezepam 3po1 i propranolol dvapati po edna cetrtina bi sakal nekoj da mi kaze za lorezopamot bidejki slisnav deka odnego se stanuva zavien ili nekoj koj nasol dobar doktor kad e so se lecel vi blagodaram

12. persula

persula Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    9

13. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228

14. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    да сум слушнала дека имаат такви производи но не сум ги пробала ми имаат кажано дека се добри...се надевам ке пише некој шо ги пробал :)

15. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Angel koj beshe toj doktor sto ti prepisha vednash lorezapam?? tocno e deka se mnogu dobri, no tocno e i deka stvaraat zavisnost, niv gi prepisuvat najmnogu 2 nedeli bash od tie pricini, a mi se cini i deka premnogu ti rekle da gi piesh 3*1...ecsitalopramot pocnuva da deluva posle nekolku nedeli i poradi toa prepisuvaat vo kombinacija so drugi sedativi...dokolku gi piesh lorezapamot probi prvo so pomali dozi posto tie se da te smirat i NIKAKO poveke od 1-2 nedeli ako sakash posle da ne piesh apcinja za otkazuvanje od niv,

obicno site doktori davaat prvo heleks, demetrin, i dr.

16. angel01

angel01 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    a kaj mozam da se obratam kaj koj doktor koj bas poznavanje so aksiozno depresiven sindrom a lorozepamov me pravi ko robot ako poznavate nekoj ve molam da mi go preporacate blagodaram

17. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    angel01 од каде си ти? Иначе нормално секој лек ствара зависност ако го пиеш подолго и аналгин да пиеш повејке време и однего ке станеш зависен ,јас повеке сум да си ги смениш мислите да не потпаѓаш само на лекови неможе да бидеме реални од оваа состојба да се излезе на крај само со лекови ,не сум јас против лековите ама дај малце вложи и ти труд не барајго спасот само во лековите,а спасот е во тебе

На angel01 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. angel01

angel01 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    znam deka i jas treba da napravam trud ama kako koga nemam motiv za nisto me unistuva ovaa sostojba ete vlezeno mi e vo glavata deka nemozam da se spasam od ova i deka vecno ke bidam vakov prosto toa me poluduva a i nemozam da im kazam na prijatelite sto mi e bidejki i nenzaat nistoo za ovaa bolest prku den nekako se butkam ama koga ke se stemni nema so kogo da ispadnam i me ubivaat crni misli i aj kazimi sa kava samo pomos se raboti so treba da pravam inace sum od veles fala

19. angel01

angel01 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    znam deka i jas treba da napravam trud ama kako koga nemam motiv za nisto me unistuva ovaa sostojba ete vlezeno mi e vo glavata deka nemozam da se spasam od ova i deka vecno ke bidam vakov prosto toa me poluduva a i nemozam da im kazam na prijatelite sto mi e bidejki i nenzaat nistoo za ovaa bolest prku den nekako se butkam ama koga ke se stemni nema so kogo da ispadnam i me ubivaat crni misli i aj kazimi sa kava samo pomos se raboti so treba da pravam inace sum od veles fala

20. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Ке ти пишам во ЛП