Па да има и такви денови ,сепак не чекај само на терапијата оваа состојба не бара седење во место и чекање да се биде подобро,оваа состојба бара активност и позитивност тоа е се
jas piev edna godina i mi bese super prestanav 5 meseci i pak mi se vratija simtomite i eve sega pak pijam no pogolema doza
piev heleex od 1 mg i ecitolopram-elica od 1 mg ama sea pijam samo helex po potreba vo edna nedela barem ednas dva pati ama mn iam glavobolki osekam ko da mi se kocit glava vratov , i nekako ko osetlive da mi se ocive na svetlina pA mozno da e od anks imat nekoj vakvi simptomi i imat nekoj koristeno vakva terapija kakvi rezultati imal ... pozz na site
јас имам забележано дека ми смета дневна светлина и тоа многу ама сепак мислам дека тоа не е од анксиозноста...затоа си носам наочарки а и глава знае да ме боли многу често...не мора да значи дека се е од анксиозноста ама ние што сме паничари тоа е друго
Здраво на сите , јас сум нова но одамна ве читам.... Јас сум многу нервозна и панична личност, во мојот живот од кога знам за мене нема ситница за која не сум плачела и не сум се нервирала, значи имало и моменти кога ме ме има фаќано такви напди на хистерија и моменти кога сум се самоповредувала психички значи незна колку стрес се нама поминато преку мојава глава и тоа кога сега ќе размислам за глупости и ситници, ама таков бил мојот став кон животот... да се потресувам за глупости, кога сега ке размислам подобро... ама некако успевав да се пробивам.. Мојот проблем што го имам настана пред 2, 3 месеци ми се јави печење во грлото и градите и во устата и некој притисок во ушите а некогаш и под ушите, бев на лекар правев контрола на крф и хормони и се беше во ред, пиев и антибиотици, користев и спрејови за уста и грло секакви ама ништо не помага, докторот ми вика од стрес ама не ми дава никаква терапија за стрес, занчи не ми е дијагностицирал анксиозност..... ама јас знам како се чуствувам и многу ми е тешко што мојево не поминува значи особено навечер по интензивно ѓи имам тие симптоми на печење во уста , грло и понекогаш јазик а насабајле притисок во ушитее кога ќе станам. Иуште полошо цело време си правам филмови во глава да не енешто сериозно како канцер пу пу.. ама докторите значи за ништо да не ги бивало, па вие драги луѓе кои се кои сте се бореле со состојба на анксиозност дали мислите дека моите проблеми се предизвикани токму од тоа??
И мене ми смета дневна светлина дома кога сум ролетните ми се скроз спустени,ми се чини дека ми се врти имам неубаво чувство да ми свети сонцето.Ама ајде и јас Ќе речам не мора се да е од анксот.
Немојте да се криете од сонцето, освен кога е најжешко и има УВ зрачење, сонцето те полни со енергија, а и докажано е дека позитивно влијае на анкс-те, наутро или приквечер кога сонцето не е толку јако посбено при изгревот и залезот најубаво е да се шета во природа....пробајте ќе видите колку ги полни батериите...
прво да ти посакам добре ни дојде во нашево ни друштво,ова што го прочитав ко јас да сум го пишала те разбирам потполно и мене вее 2 год ме пече јазик ама ај си виав од грло пошто крајниците ми се лом ама не бре и на забар брв мислев некоја инфекција ама ни тоа и веке си се навикнав од време на време користам бетадине и жалфија чисто онака и не му давам значење ке запече и ке помине поз не му се секирај
Истите симптоми со печење на устата и јазикот ги имам и јас, постојано, едно време ми се изгубија, ама сега пак ме нападнаа. И јас постојано филмови - ракови, незнам некои нови болести, само на нет гледам слики, чуда и се така, ама тука една девојка ми кажа дека се е тоа од анксот и дека не сум единствена што и се случува ова во устата. Сега се трудам да не му придавам значење на ова.
Значи што моше да ти направи таа нервоза да се чудиш, бев на два специјалисти за уво , нос и грло и нема ништо , никакво воспаление, а јас цело време бев убедена дека тоа мора да доаѓа од нешто некаква физичка причина неможев да поверувам дека сето тоа да ти биде од психичка база... сега почнав да одам и на забар викам ај и забите да ги средам па да и таа причина да ја одстранам, али заболекарката вика не е можно тоа од забите да тие..
ништо нема исто и јас бев само позитивни мисли работи што те исполнуваат и во главата стави си дека се е ок а можеш и по пола димитринче пред спиење јас така почнав со препорака од матичната и сега сум поарна оваа ситуација не е болест мора тоа да го сватиме само и мора да знаеме и од што настанала мора на тоа да обрнеме внимание и тоа прво да го прифатиме или совладаме
Таа моја психа... цело време си викам зошто баш сега ми се јавија тие ужасни симптоми... кога треба да се спремам за свадба за неколку месеци наместо , наместо фустани да гледам по интернет јас читам за болести е стварно сум за ќотек ама што да правам тие симптоми ме излудуваат ... еве од денеска си ветувам ќе ги игнорирам ич не ми е гајле
Здраво И јас го имам проблемот со ушите, истото и на мене ми викаат, дека ми е од стрес моментален. Дека осекам притисок во ушите, од нагла промена на притисокот од нисок во висок. Кога ке се испаничам нешто во моментот ми се покачува притисокот. За срека тоа е моментално, и ни е од анксиозноста. Нема некој посебен лек со терапија, а нервози секогаш има. Треба по опуштено да гледаш на работите, и да научиш да живееш со тоа. Во меѓувреме гледај колку што можеш повеке да внесуваш течности да пиеш вода. Водата го регулира притисокот. И диши длабоко. За 10 мин највеке поминува. Исто така прибај да избегнуваш храна што содржи мн сол и кафе. Јас да сум на твое место ке се опседнам со разгледување штикли, фустани Па така мозокот ке го преокопираш со други позитивно "заморни" работи. Другите како сте ми? Само да Ве поздравам и да ви пишам дека сум добро. За некој ден одам на одмор да наполнам батерии. Позз и Ве гушкам!
Mac. Mac, go otkrivme tvojot problem...vozbudena si poradi svadbata i verojatno mnogu se opteretuvash okolu toa, kako? sto? pa namesto da uzivash vo spremanjeto na tvojot najubav den ti se gubish po baranje bolesti po internet...eve vaka malku da gledash na rabotite...bolesta nemoj da ja barash...koga taa doaga ne se najavuva...nema covek sto ne se razbolel poveke pati vo zivotot, ama i na toa ima lek...znaci ti sega nemash nikakva pricina za zagrizenost sto se odnesuva vo vrska so bolesti...ako nekogash dojde togash kako i site drugi ke si barash cajre...a sega uzivaj...gledaj fustani, gledaj dekoracii za svadba,...dogovaraj so tvoite drugarki kako ke bide...samo ne si go troshi najubavoto vreme na glusposti..bidi poveke vo drushtvo... pozdravce
Фала ви душички Viki693, nenuska, SparkyAngel на подршката и на преубавите совети.. за момент се почуствував со војла и енергија кога ве читам... секогаш се добродојдени добрите совети и разговори , значи форумот е супер за вакви работи , сега знам дека направив убава работа што се зачленив.. Во последно време имам таква потреба само да разговарам со луѓе и да не бидам сама ...најмногу ја малтретирам сестра ми она ми вика: ма не ти е ништо, проблемот е во твојата луда глава.. И така си е...Живи суштества, доаѓа се во животот .... АМА и нека поминува.... Гушки за сите
И мене истото почна да ми се случува кога почнав да се спремам за свадба, и една докторка ми рече дека тогаш човек почнува да се истражува себе си и дека се се случува заради стресот. А јас, како да се спасам, мене ми гори устата и јазикот во еден дел од левата страна како да држам лута, ама ептен лута пиперка внатре Не се издржува, еве веќе скоро две години се мачам со ова и не научив како да си помогнам
епа луѓе мои ајде да бидеме реални колку сме оптимисти и колку се бориме за подобар живот ? Значи и јас бев до пред некој ден ко вас ама сватив конечно некако дека никој друг неможе да ми го среди животот освен самата јас ајде ке се решите ли ке дојдете со мене или ке си стоите во тој круг ?
Здраво девојки...ево мене опет ...Бев добра со лекарствата се подобрував...Сега пак тој силен страв,вртоглавици и ред други синтоми ми се повратија....Сега ,кога имам и дечко и залјубена сум ,јас тонам...тој бидејки не работи во мк,се врака на 7 август...се плашам ,како ке биде,ако ме фати пред него паника,тој страв..незнам више ништо најискрено..
убаво е што си заљубена и не се секирај нема зошто да те фати паника пред него сигурно ке поминете убави моменти и нема да имаш време да мислиш на тоа...тешко е малку ама секојдневното позитивно размислување навистина помага...пробај и ке видиш...немој да мислиш дека ке те фати паника пробај да ги пренасочиш мислите дека се ке биде ок и повторувај си така секој ден...