pa i jas osekam pritisok vo usite i ko da mi smetat zvuci dali od muzika ili ko ke pram muabet na mob i iskreno nervirat moram da kazam ,nemam praeno pregled na usno ama kolku so znam imat nervi i vo usite taka da bi napral detalen pregled a i se nadevam sekoj den deka ke se vratam vo normaala ama koga ne znam
леле денес замислете излегов од дома бев дури на плоштад како во чикаго да отидов...ама преживеав сепак подобро е отколку да дремеш дома сигурно напредувам чекор по чекор
SIROTI NIE LUGEVO NA ALPITE SE KACIJA NIE ZA DO PRODAVNICA STO SME OTISLE SE RADUVAME ZA GREOTA SME NO SAMO NAPRED CEKOR PO CEKOR I SITE KE STIGNEME DO USPEHOT PRIMER MENE KOGA STOJAM ILI ODAM MI SE VRTI A SEKOJA VECER VOZAM TOCAK PO 3 KM I NE MI SE VRTI A NEMOZAM PESKI DA ODAM CUDNA RABOTA NEZNAM PIJAM ASENTRA I CEKAM DA MI E USTE PODOBRO SEGA IZLAGAM NE SE PLASAM AMA IMAM VRTOGLAVICI MOZEBI I MI SE OD APCINATAZNAETA STO ODVAJ CEKAM DA SE KACAM NAJGORE VO SITY MOL TOA KE BIDE USPEH
хаха да дефинитивно а ти возиш точак а пешки не можеш да идеш?оф леле...абе јас мислам ако се качам на точак ке се лупнам во првата бандера
Денеска јас сум со катастрофално расположение, се разбудив со болка во забот на кој му ставаа пломба и непцата ми се воспалија .. значи моево е комплицирано веќе незнам што ми е... заби ли е проблемот , анксиозност ли е... а јас кога си ѓи видов непцата црвени ко жар и натечени уште толку паника и плачки (лелее што ми е , што ми е ) аман веќе си велам ако е до забиве ке земам сите до еден ке ѓи извадам ..
Ах оваа анксиозност ке ме збудали ... веќе цела годнина како се справувам со ова нешто , спрема што бев на почетокот сега сум премија. Девојки но пак ми се јавува проблем во сабота ке заминувам на одмор и се нешто ме заболува паничам леле ако ми е нешто ако ми се случи нешто што кога ке појдам на одмор ако ми се случи таму :/ сега кога станав ме болеше левата града горе лелел си викам уште ова ми фалеше ...што ако е срцето и ако ми имаат кажано дека тука ме боли мускулот ...и сето ова ме омалаксува и во некои моменти си викам поарно да неодам на одмор да си останам дома ...кажете некој совет како да се справам со ова оти неможам да издржам посилно е од мене. за момент ке си речам немам ништо тоа се само мисли здрава-права се имам проверено па како е пишано така покрај овие мисли ке ми помини но само малку и потоа повторно ... :'( ;'( :'(
Ти благодарам ивана..се надевам дека ке успеам..и дека нема да ме фатаат тие пусти паники..всушност јас не се затварам,дома шетам,искачам...ама ете ме факаат..сепак ти балгодарам за советот и подршката
Дружино моја анксиозна, сум решила да одам на јога, морам нешто да превземам.Или јас или стравот.Абе ќе одам на одмор па што сака нека биде.Ќе си земам апчиња, ако ме фати паника ќе си се напијам и ќе си свиркам.Така пред неколку години ми помина.Сто пати ќе ви кажам, се е во нашите глави.Ќе ви предложам да си земате витамин Б, Е и магнезиум.Ако треба и лекарства.Мојот психијатар вели не треба да се плашиш од лековите, тие само ќе те поттикнат да бидеш подобро.Само храбро и поздрав
zdravo na site me interesira za lorezopam tableti ja pijam 3x1 od 1mg dali nekoj ima pieno i kolku vreme treba za da se stane zavisen na ovie tableti bidejki razbrav a toa i me ispanici deka od lorezopam se stanuva najbrzo zavisen i mnolgu e tesko da se prekine se piejneto ako nekoj gi piel ili znae posle kolku vreme koristejne pocnuvaat da stanuvaat zavisni na niv fala
никој не може да ти каже после колку време се станува зависен, секој различно ги поднесува таблетите, но јас знам дека доктор. го препорачуват најмногу 2 недели да се пие како би се избегнало стварање на зависност...а ти ако ти помогнале малку сега разговарај си со др. да си преминеш на друг седативен лек...и другите лекови ствараат зависност но кај лорезопамот е карактерично што за кратко време се ствара и за разлика од другите лекови потешко оди одвикнувањето...
toa i me plasi vejke deset dena gi pijam po 3x1 i deneska bev na kotrola istata terapija ne mi gi namali mi rece za dve nedeli da se vidime taka da uste 14 dena treba da gi pijmam a neznam kaj kogo da se obratam da mi kaze dali doktorov me leci pravilno nesakam da si stavam uste eden proglem da se lecam od tabletive
ангел01 штом доктор ти ја има препишано терапијата, не треба да се плашиш.Сега стравот ти се префрлил на тоа дека ќе станеш зависен.Земај ја терапијата и посвети се на други работи.Ако осетиш некои тегоби, ги пишува во упатството на лекот, тогаш кажи му на лекарот.
Симона верувај дека истото го преживувам.Но решив ќе одам на одмор и крај.Земи си ја терапијата, и оди.Само храбро.
Jas imav iskustvo so toj lek..podaleku...ti kazuvam od srce...dosta ti se 10 dena...Jas edna godina gi piev i posledici imav,so vrtoglavici na infuzii zavrshiv..naiefikasen lek e no,najtezok...od dve nedeli neso poveke...posle smeniv drug psihijater,se cudese kako mozel ovoj drugiov tolku vreme da mi gi dava....sega fala bogu ne sum zavisna od tie lekovi..ako pijam neso na tri meseci gi menjam..poslusaj me te molam..loso pominav jas...pozz
kako da gi smenam na svoja rak jas mu kazav deka imam razbrano deka se zavisni no doktorov mi vika deka i drugte lekovi stvarrat zavis sega mi gi dade uste dve nedeli da gi pijam po 3x1 mislam dali sa tolku kratok period se stanuva zavisen no ti si gi piela edna god
Ангел точно дека и од други лекови може да се стане зависен, но тоа не значи дека не се одвикнува, не се оптеретувај толку, еве Индијана ти кажува она што таа пропатила со најдобри намери, имај си го тоа на ум и терај како што ти рекол докторот уште две недели...потоа намалувај ги пополека до скроз..а ако лекарот инсистира уште да ги пиеш, прашај го за некои други дали може...сите тие се седативи и можеш да ги менуваш и на своја рака... со АД е друга приказна со нив мораш повнимателно...понекогаш лекарите даваат појаки лекарства како процесот на оздравување би се забрзал а пациентот да биде задоволен без многу да мислат на последиците...затоа не џабе е кажано.."секој сам на себе си е најдобар доктор" ...
Браво бе Вики убаво си кажа секој сам на себе најдобар лекар според мене не сме ние луѓе што треба да пиеме лекови па не сме бре болни дај ставете си ја таа мисла во глава пијте б6 некој чај на пр валеријана и др има ептен по потреба јас например кога сум во таква фаза на глупи мисли си пијам димитрин по половина,незнам можеби сум ви досадна за читање со тоа што ви повторувам но дај убедете се самите себе си дека сте здрави и прави и не го молете господ да биде поинаку, точно знам вртоглавици тахикардии печење јазик паник и сл замислете си дека ке помине се нели се плашиме да шетаме дека ке ни се слоши па тоа бре мили мои не се предвидува зар они луѓе недај боже што умираат од несреки го мислат тоа што е судено и до кога е судено ке си дојде попусто е седативи или сл ајде позитивност ве молам секој човек има некој проблем на никому животот не му е розев јас се водам со мислата дека има и побетер и полошо и му благодарам на бога за се што имам а тие што ме читале од почеток ја знаат мојата животна приказна тоа е само напред .... поздрав имајте си убав викенд