тоа е еден од пропратните симптоми на оваа наша' другарка анксиозност"како шт се и тахикардии,бодежи во пределот кај срцето,испотени дланки,вртоглавици,гушење во сон те како да тонам ми се има случено,кнедла во грлото,печење на јазикот и непцето горе,неможност да испуштиш воздух т.е да се издишиш и како што рече чувство како да си во сон како да не си присутен кај мене беше така а верувам и кај другите
ANGEL01 STO SI SE UPLASIL TOLKU APCE KO APCE AKO TI E DOBRO STO TI E GAJLE KOLKU SE PIELE DALI STVARELE ZAVISNOST AJDE NE MU JA MISLI PISIGI AKO SI DOBAR SO NIV SE INDIVUDUALNO DEMEK AD NE PRAVAT ZAVISNOS PROCITAJ NEKOJ PIELE PA VEKE NE A NEKOJ PAK MORA DA PIJAT SE E INDIVIDUALNO STO TI E GAJLE AKO TI E DOBRO PISI GI
немам време да пишувам во моментов сврти неколку страни јас сум една од постарите членки и имам пишувано доста а симптомите ги игнорирам нормално и си повторувам дека се ед ок и така некако си ветив сама на себе и пу пу да не се урочам арно е поз ај ке пишам пак правам вечера ке изгори
јас го немам тој проблем со печење на јазикот...јас имам чувство значи откако знам за анксиозноста кај мене дека ми е како здрвен јазикот и како да не можам убаво да голтам...и кога ке се изнервирам уште толку ми е појачано чуството...бљак...а вртоглавици и сите "болести" тоа за срека ги поминав...од време на време се навракам ама ги игнорирам некако и кога ке излезам абе имам некое чудно чуство како од марс да сум паднала
така е секој различно може да ти каже...не можеш секој да го послушаш...како што ти рекол докторот така прави си не за џабе постојат...секој има различно искуство и не е кај секој исто
Што е тоа анксиозност? имам читано дека е некој вид преголема срамежливост или сл.. ама ве читам и, зарем има потреба од апчиња и такви работи...? позз
срамежливост??? не би рекла .... тоа ти е повеке страв од нешто и со тек на времето почнува стерав од се ...
Anksioznost e neopravdan strav,custvo t.e sostojba koja predizvikuva nemir,voznemirenost ,negativni misli koi uste poveke ti ja vlosuvaat situacijata,strav od bolest,stav koj so tekot na vremeto te paralizira da gi ispolnuvas sekojdnevnite obvrski.NE e bolest,zosto bolesta ja nema ,no ne ti dozvoluva normalno da funkcioniras..pa za da se vratis na patot ponekogas e potrebna pomos i od farmacijata.dobro e sto ja ima.mozebi im sme cudni so nasive komentari na onie kako tebe koi za sreka ne znaat sto znaci toa,no bidi sigurna deka i vo krugot kade se druzis postoi nekoj kako nas,nie ponekogas sme dobri glumci ne ni pisuva na celoto kakva bitka vodime vo nas.
dali vi se slucilo koga ke se pozalite i ke vi recat lele veke se tebe nesto tie lugevo ne razbiraat aj kazete mi kako da odam za grcija koga uste ne sum kako treba ako pocne na granica da cekam i da mi se losi sto ke prava i da vi kazam neznam i mojana doktorka prvo zapira 4 nedeli i nisto sega 3 nedela asentra nendeka sum aksiozna jas izlagam od doma ama zatoa sto moram sum napnata i mnogu mi se vrti i onaka kako mrtov kon sum neznam do koga dok torkata vika ke bide ke pomine e koga ajde vozam tocak izlagam ke odam vo prodavnica i ke pocne da mi se vrti i kako izgubena ke pomislat lugeno kradam brzo da izlezam ili ajde ke se setam odam i ke mi se zavrti i mora da sednam i toa setane e sakam da imam sila da pocustvuvam sreka na odmor ne mi se ide od sto mi e vaka a lani 3 pati bev sto da pravam koga ke pomine od apcinava ne vikam deka mi e najloso no onaka nekoe glupo custvo vrtoglavica odvratno a najmnogu vrtoglavicata me nervira
познато ми е тоа за во продавница поточно се ми е познато како се осекаш...можеби си слабокрвна?имаш направено крвна слика?ако не етоа тогаш ти е на психичка база...ај пробај да не мислиш на тоа дека ке ти биде лошо на граница...едноставно мисли си дека се ке биде ок а верувај кога ке стигнеш таму ке те опушти самата промена на средина,друга клима сепак е море и мислам дека ке ти биде супер...а што и да ти се врти или недај боже било што да е во краен случај има секаде доктори нели ама сигурно нема да ти биде ништо од самата мисла е...да си одиш на одмор и уживај нема да биде ништо од тоа што мислиш верувај
avtomobil,nemoj da se sekiras,eve mene rabotata mi e na 5 min od doma,odamm pes,no koga ke stignam na prvata raskrsnica nemozam da izdisam i me faka panika a od tuka imam uste 200 metri do rab.i toa mi se slucuva sekoj den na isto mesto ,duri i koga ke trgnam od doma na toa pomisluvam i mi se slucuva,ako smenam ulica ili nekoj mi zvoni na tel,e togas se e ok.bez problem stignuvam,aj reci deka ne od umot
http://www.youtube.com/watch?v=ihqjVwAVtx8 ne znam dali hipnoza e reseenie ama nekako coekeov e vo pravo vie so mislite ....
Sama,po nekogas znam po nekoj heleks od 0,25 da se napijam.go piev helex 2 mes .redovno mi bese poarno ne velam ne ,ama postepeno gi namaliv.i sega nekogas navecer,ke se napijam,nekogas porucek ,po nekogas ako sum bobra nema da se napijam,se na svoja raka .
така е Ивана,но за жал и секој доктор не заслужено ја носи титулата..така да мора прво да се информирате каков глас го бие докторот, како што е и за секоја друга работа...за да знаеш дали треба целосна доверба да му имаш, или да го менуваш..јас колку што знам лорсиланот е најефективен за смирување...но тоа нели ви значи нешто друго ...значи и најак...моја парола е секогаш да се почнува со послаби лекови и во помали дози, па ако нема никаков ефект тогаш се оди кон појаки...кога ми беше мала керкичката бевме на гости во друг град и таа се разболе...ја однесов приватно и докторката и препиша сируп од кој веднаш се повлекоа симптомите...во комшии имам фармацевт, и му кажав колку добра др. сме нашле...тој кога виде, само рече- овој сируп е за 12 g. (мојата имаше 2.5) нормално ќе и помине, а да те прашам, нареден пат кога ќе се разболи што ќе и даваш? значи и лорсиланот е исто така, видете по форумот, вообичаено дават деметрин, хелекс, диазепам...ретко лорсилан...а сите тие се од иста група лекови...по мене лорсиланот треба многу кратко време да се употребува...
Viki se slozuvam,no psihijatrite i toa onie sto gi bie dobar glas prvo pocnuvaat so najjak za da gi presecat ,,korenjata,,pa postepeno gi odviknuvaat neznam sto e poefikasno.
Kaj ste bre luge,mozebi 20 pati se ukluciv a vas ve nema,daj Boze da ste dobri site ,da nemate problem,ama sepak pisete barem deka ste poarni.
нема кај да бегаме ова е единствено место да си ги искажеме маките а јас со менструација прв ден можеш да замислиш како сум дома си седам абе очи истерав во лаптопот...ууфффф нигде не сум мрднала...а не извини бев во продавница и тоа е нешто...