Автомобилче, баш затоа треба да пиеш демитрин бидејќи си напната, а асентрата во почетокот го зголемува тоа чуство..зошто се мачиш и ти и тие околу тебе, сигурно на домашните им е многу тешко кога те гледаат вака...после извесно време сама ке си осетиш дека не треба веќе демитрин или хелекс не е важно што тебе ти делува подобро, и ќе ги намалиш и отфрлиш...а за на одмор немој да се грижиш, всушност одморот ќе ти ги наполни батериите, вака си затворена во еден круг...а одморот може да ти биде излегување од него...почни да мислиш позитивно на него, и да уживаш во него...премногу напнато го очекуваш денот кога ке ти биде подобро...опушти се и ќе бидеш изненадена...
Автомобилче пијам по две таблетки депрозел и едно хелекс од 0.25 мг.наутро.Оваа терапија ја примам скоро еден месец.Депрозелот побавно ги покажува ефектите и затоа може да се прима подолго време.Хелексот постепено ќе го откажувам.Знам дека си исплашена, но мораш да примаш терапија за да ти се намали напнатоста а потоа и самата ќе видиш дека ќе ти биде подобро.Па ќе почнеш да си мислиш на други работи и така пополека ќе се ослободиш од стравот.Оди на психијатар ако не си била досега и поразговарајте.Имај доверба во докторот и верба во себе.Не се плаши.Животот е убав и не дозволувај стравот да управува со него.Кога ти се плаче, исплачи се.ЕЕЕ ти мислиш само ти си таква.Колку луѓе јас што ги познавам пијат апчиња за смирување.Сите имаат проблеми, ајде сега пополека прво терапија, пиј си витамин Б, повремено јади темно чоколадо го поттикнува лачењето на серотонин (хормон на среќата) и ќе ти биде подобро.
na mars da zivev mozit poubo ke mi bese ama aj so da se prajt, gi pauzairav helexot a eliceata veke nekoj mesec ne ja piev i po potreba samo helex ama ok mi bese pa eve imat nekolku dena osekam gusejne bolka vo vratpv potocno pod vilicava zestina vo stomakov abe osekam ko vmesto da ne mozam da stojam mi se cinit dek ke izlezam od koza ponekogas i ko da iam obrac vo glava nekako a super si bev nekoe vreme a sea nikako c c c :/ imat nekoj samo so piet helex samo helex po potreba ili redovno i so simptomi imat ... pozdrav ve sakam site
не знам денес што ми е мислам дека готово дојде крајот за мене...толку лоши мисли...неубаво чувство и немир...мислам дека ке се мрднам...не знам одамна вака не ми било многу ама многу лошо се осекам
Ivana,na site gledas ni doaga na momenti po nekoj bran na nesigurnost,strav,voznemirenost,zacineto so crni misli i togas mislime deka gotovo e se.Nisto ne ti e.,ne dozvoluvaj da te fati panika i ovaa sostojba da ti go unisti denot.se nadevam deka denes si poarna pogledni niz prozorec nov den raduvaj mu se ,i uzivaj.poz
Јас ги пиев асентрата можеби 6-7 месеци ама сега сум како нов. Имав тежок степен на анкциозност, неможев залче храна да ставам во уста, за 10 дена ослабев можеби 10-12 кила на психичка база. Асентра, првиот месец хелекс 0.25 и одење на биоенергија ме оправија. Да чукнам бо дрво веќе 2 години сум супер, стариот јас. Подршка од мене и издржете со лекарствата, не ги прекинувајте на своја рака.
Oд скоро пијам б12 (2 дневно) , немам проблем со анксиозност но ми пријаат за PMS и општо се осеќам подобро умствено кога ги пијам. НО бидејќи читам дека добар дел од тука исто така ги пијат, а и претходно гуглав малце за витаминов (дефицит од б12 предизвикува депресија додека доволни количини и од суплементација спречува срцеви заболувања, подобрува расположение итн) , имам прашање.. - Сега кога почнав редовно да го пијам осеќам дека сум поосетлива на стресни ситуации, многу повеќе осеќам негативни вибрации од страна и послаб ми е тој одбранбен став што го имам кога има тензија дома и сеопфатно, делувам меко на околината а тоа не ми се свиѓа зашто не сакам да бидам ранлива. Ова не ми се случува кога не го пијам б-комплексот. Знам дека влијае на нервниот систем, ама сепак не ми се свиѓа во глобала како ми делува а сепак ми треба во исхраната. Па да читнам мислења, да продолжам со пиење или не ?
ако мислиш дека ти е подобро без нив или ако немаш потреба да ги пиеш не мора да продолжиш...незнам само витамин е јас знам дека и на деца го препорачуваат...а можеби не ти е од б6 тоа што се осекаш ранлива можеби е само период сепак прашај си и на доктор
zosto se macis zosto ne pies nekoj antidepresiv jas vaka kako tebe poslata godina se macev probaj nekogas kolku i da sakame nemozeme sami si pomogneme ni treba potpora
па пијам 4 години и џабе пак ми е сега тешко многу си одам и на психијатар еве баш денес закажав па да видиме што ке каже...се надевам на подобри денови искрено сакам веке да уживам во животот и да го сакам а не како сега да мразам што постојам еве барем имам плаво цветче ако ништо друго
NE SE SEKIRAJ NE TI E SAMO TEBE IZGLEDA VREMEVO E TESKO I SPARNO A NAS TOLKU NI FALI JAS SINOKA VO 4 SE RAZBUDIV DA MI SE VRTI MAGLO DA MI SE GLEDA DA SE PREPOTUVAM GOTOVO MISLAM UMIRAV A SEGA KAKO DA ME TEPAL NEKOJ SAMO MI SE SPIE I MI E TESKO I MENE LELE ZA 5 DENE NA ODMOR TRBA DA ODAM LELE KAKO KE ODAM LUGE NESMEAM DA NEODAM ZAL MI E ZA DETEVO ZA MENE DA NE ODI NA ODMOR KOGA IMAM PARI KOLA A NEMAM ZDRAVJE CABE E SE I TOA MI PRAVI DAMI E POTESKO NEKOJ KE MI RECE ODI TAMU DOBRO KE TI BIDI KAKO NE
I jas ke ti go recam istoto a ista sum kako tebe.lani i mene mi bese taka ,se zalev sebesi a gi zalev i decata sto imaat vakva majka kako mene(za nikade)i na kraj mu rekov na soprugot ako mi e loso se vrakame odma.trgnavme ,se smestivme ,na plaza ,vamu tamu,a mene srceto lesnik i si rekov budala,nekoi se bi dale da otidat na more,a jas tuka sum i neznam da mu se raduvam.moram da priznam deka poslednata vecer me fati panika se napiv togas leksilium od 1,5 i mi pomina.koga se vrativ od tamu se osekav so pogolema samodoverba kako da imav napraveno nekoja golema rabota ama toa ti e,mora da ima nekoj i kako nas.ne opteretuvaj se ,ke si pomines super
денес ми е за никаде ...како да не сум свесна како во сон ми е се...бев на гости абе како да сум отишла да ме тепаат...едвај се вратив дома...само ми се спие а и плус имам некоја алергија дали е можно тоа да ме тера на спиење?не сум имала до сега затоа не знам...се околу мене ми е чудно како од марс да сум паднала...дали на некого му е вака или само на мене?
Еве не сте сами и јас да се јавам.Мене ми е ептен лосо паники имам невидени мислам ќе умрам најстрасното е сто сум бремена ми е страв за бебето
Јас друштво утре одам на одмор една недела со дечкоми и не размислувам многу ми за паники ни за ништо ,лани ова време ко ке ми текни неможев од кревет да станам од таа анксиозност и жалам за времето пропуштено затворена во четири ѕидови затоа сега колку што можам ке гледам да ми биде убаво и да не го пустам туку така животот на оваа анксиозност зашто животот е еден не и го давам на анксиозноста поздрав драги