1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Па веројатно штом ги препорачува... :wasntme:

2. alex488

alex488 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    dobro jas samo sakav da prasamm,zaso znaess veke so ne sum proball taka da koj pita ne skitaa neli :D

3. mila23

mila23 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    31
    Сакам да знам што откако ќе престанам да ја пијам асентрата? ќе се вратат ли симптомите, или ќе се излечи? несакам цел живот да пијам апчиња :(

4. lileee

lileee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    13
    kaј секој е индивидуално.јас на пример пробав три пати и пак се вракам повторно на нив .првата пауза ми беше 3 месеци,втората 2,а третата само 1 месец и најтешка пауза до сега и сеуште неможам да се вратам како онаа што бев порано.се надевам дека ќе имам само до трета мајка :)

5. mila23

mila23 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    31
    Денес се напив асентра за прв пат и некако ми е лошо...имам некое гадење, и ме боли глава...незнам дали е од апчето ама докторот рече дека може да ми биде малце лошо додека се навикнам...позз

6. LANE

LANE Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    15
    epa da ti kazam jas gi koristam eden mesec i ima efekt jas toa go osetiv eve deneska mi stignaa uste tri kutii se koristat nekolku meseci za traen konecen efekt pozz pa so srekka na site nas

7. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.709
    Страв ми е да спијам...ми се тресат колениците,стапалта ми се ладни...мислам секој момент може нешто лошо да ми се случи.ми идат секакви и безвезни мисли,бидејќи сонувам лошо .се разбудувам на секои 2 саати,секоја вечер си викам леле пак нема да заспијам,пак нешто лошо ќе сонувам.не можам да мислам на иднината..поминувам многу тежок период...нз дали е Анксиозност...еве веќе месец и нешто неможам да спијам :(

8. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515

Првите 4 дена ќе ти бидат лоши. Тоа е нормално. Братучетка ми зема боловање од работа првите денови. Ама неа и делуваа брутално, како да беше наркоман во криза. Ама не прекина да ги пие, и после една седмица ќе ги навикне организмот. Првите ефекти се забележуваат дури после еден месец.

Стегни заби, и издржи ги првиве денови! После тоа ќе се гордееш со себе и ќе се радуваш како дете!!! :* :*

ЕДИТ:

@ GirlInLove
    Дефинитивно се работи за симптоми на Анксиозност, нормално е во тие години да ја почувствуваш, но никако не се обидувај да ја игнорираш или поттиснуваш. Може да земе само поголем замав и да прејде во бихејвиорална депресија, па и полошо.
    Затоа стегни се, и најди метод за да се справиш со Анкост. Има многу. И како и да е, под итно на психијатар, ако треба отиди и сама. Денес има многу психијатри кои работат приватно со плави картони а обезбедуваат целосна дискреција.
    И не им дозволувај на анксиозните мисли да ти се задржуваат во глава штом ти дојдат.
    Напиј се пола Хелекс, пушти си весела музика, или комедиичка, трчај на кеј, вежбај јога и мнооогу фантазирај и визуелизирај убави работи.
    Избегнувај да гледаш хорори, или да бидеш под стресни околности. Овој период едноставно бегај од се што е негативно или ти влева страв!!!
    Работи на себе и знај дека не си сама во овој миг. Милиони девојќи сочувствуваат со тебе.
    Но запомни, еден ден ова ќе биде минато... :* :* :*

На dunja и GirlLove им се допаѓа ова.
  9. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Анксиозноста мислам дека не се јавува тукутака.треба да доживееш нешто што ќе те следи цел живот.јас откако го изгубив татко ми 3години се борам.кај мене не е толку изразена анксозноста, се трудам да се борам со неа...бев и на психијатар но мислам дека не ти помага многу,тој ќе ти каже сето она што веќе и ти го знаеш и си свесна-ЖИВОТОТ ПРОДОЖУВА ПОНАТАМУ И МОРА ДА СЕ ПРОНАЈДЕ ПРИЧИНА ДА ЖИВЕЕШ...затоа се е во твојата глава мора да се бориш со самиот себе.така и јас се борам да не паднам во некоја поголема депресија...се трудам колку можам...инаку цело време се плашам,откако го изгубив тато ,ненадејно,во несреќа,се плашам да не изгубам некој мој близок или да не ми се случи нешто мене да не им нанесам болка на блиските...дури и не отидов на апсолвентска екскурзија заради тоа...си доагам секој викенд дома а работам во друг град,за да поминам време со моите,а кога беше жив татко ми си доаѓав еднаш месечно и ми е криво што не си доаѓав почесто за да си поседам со него ;( зошто тој ми беше огромна подршка во животот...малку забегав од темава,сакав да кажам дека ако доживееш загуба на близок неможе а да не анксиозен тоа доага само по себе,и мораш да се бориш сам зошто ако продолжиш со црни мисли нема враќање ...многу е тешко премногу,но сакаш нејќеш животот продолжува....

10. majuska1979

majuska1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    девојки здраво!прво морам да ви кажам една работа никогаш не очекувајте дадената медикаментна терапија одеднаш да ви ги избриш симтомите и од една таблета да ви биде подобро,кога се работи за седатив да тој веднаш смирува али само толку ништо не избришал по неколку сати пак исто,ад за разлика од седативите ништо не прават првиот ден или саат потребно одредено време за да се осети ефект.асентрата е анти депресив и да ја препишуваат и за анксиозност особено тогаш кога паничните напади се чести,но тогаш обавезно напоредно со асентрата се дава и седатив.се случува и одбивност на организмот на тој лек но тоа мозеш да го знаеш тек после еден месец кога ке видиш дека сеуште ти е лошо и состојбата не се подобрува дури тогаш треба да се бара промена на терапија.гадењето од првото испиено апче незначи ништо треба да се издржи барем еден месец и потоа да се заклучи дали ти е подобро или тој ад воопшто не ти помогнал(а се случува и тоа)и тогаш после разговор со лекар ја променуваш терапијата.

11. bubi26

bubi26 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    23
    Helloooo koj vika me snema tuka sum samo nemam vreme od setanje i od zivotov da ve druzam :))))) da vi kazam jas sum super luge setam vozam kola i se po red na fax mi ostana uste eden ispit i za toj cekam rezultati ako polozam ve castam site za diplomata :))) e koga sme tuka minatata sesija na sred ispit op slab napad i jas izlegov od ispit i celo vreme si vikam so bev tolku budala da izlezam i sega za inaet bev i ic ne mi bese gajle dali pak ke mi se slosi ili ne pred dve nedeli u sred diskoteka tahikardija 170 bev do bolnica mi pomina i pak se vrativ i prodolziv da igram :))))) ma ne mi moze nisto nikoj posilna sum od se vo nekoe drugo vreme vednas ke se povlecev posle vakvi desavki i ke pocnev so mislenje so stravovi i ete gi napadite znaci se sama sum si pravela sega ne mu ja mislam za nisto mi se desilo se desilo ama pomina taka i vie samo napred hrabro abe ne se sekirajte za nisto nisto ne vie samo momentalna sostojba i zapomnete nisto ne vecno znaci anksioznosta ne e vecna ajde samo HRABRO !!! ;) eve jas sum ziv primer deka ke vi pomine kako na mene daj boze :*

На biljance2, dunja и angelce1 им се допаѓа ова.
  12. mila23

mila23 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    31
    Малце надвор од темева- најдов едно кученце старо е 3ипол месеци, женско е, го однесов на ветеринар го прочистија од болви и глисти но бидејќи јас веќе дома чувам кученце неможам да го задржам па сега се обидувам да му најдам топол дом, некој кој стварно ќе се грижи за него..преслатко е и препаметно..слика можам да ставам на профилот на фб...доколку некој сака да вдоми кученце нека ми пише....а за анксиозноста еве веќе скоро една недела пијам асентра во комбинација со уште едни таблети и некако се осекам подобро иако е рано да се збори..поздрав

13. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Мила, подобро пиши за кученцето тука dom/ посоодветно е. И огласи го на pazar3 ако можеш. Стави го и на FB на профилите на здруженијата за заштита на животни.

14. mila23

mila23 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    31
    пишав сегде, и на фб и сегде...

15. Jarec22

Jarec22 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    22
    Zdravo na site..Me interesira kolku od vas imat pieno asentra i dali nekoj posle toa se otkazal od lekot otkako mu pominale napadite...Dali stvara golema zavisnost...POzzz do site :inlove: :inlove: :* :*

[mod-kirilica:3tgp71vf][/mod-kirilica:3tgp71vf]

16. LANE

LANE Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    15
    samo ke vi kazam deka site ovie lekovi stvarat zavisnost najdobro e covek sam da se bori so ovaa ne mozam da kazam deka e bolest i da si najde nesto sto ke mu go odzema vnimanieto na pocetokot se mnogu jaki napadite podocna se naviknuvas na kraj mene mi isceznaa na celo i godina ipol jas bev super podocna pak se vrati edna nedela bev ne daj boze ama pominuva ne znam kako ke bide ponatamu kako sto vi kazav koristam flasteri i osekam deka mi e podobro da ne ve predomislam no ovde vo mojot grad koga se sobraa :Doktorite "i se ispokaraa megu sebe zatoa sto xeleks ne smeat da go davat poveke od eden mesec a se dava isto kako bedoksin za asentrata i site tie lekovi ne smeat da se pijat poveke od nekolku meseci za na kraj da se soglasat so psihijatarot od skopje koj im kaza "kolegi jas samo e informirav deka ke dojde den koga pacientite ke vi dojdat na vrata so advokat i ke ve prasat sto mi napravivte vie"e sega ne znam za kade sme nie mnogu citam i gi pratam ovie raboti i atoa znam magicno apce ne postoi se e vo glavata

На kumanovcanka, Dalloway, dunja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. mila23

mila23 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    31
    Јас ќе ви кажам мене што ми кажа мојот лекар...ми даде да пијам асентра и ми кажа дека лекувањето со асентра трае од 6 месеци до година, и нормално после тоа треба да се престане со пиење на лековите...асентрата го покачува нивото на серотонин во мозокот односно хормонот за среќа што лично кај мене беше намален...јас пиев хелекс поголго време но лекарот ми рече дека терапијата ми била погрешна бидејќи хелексот не се пиел по шема и не се пиел толку време...како и да е, сеа пијам асентра и ќе видиме како ќе биде...поздрав до сите :inlove:

18. Jarec22

Jarec22 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    22
    Dobro sakam da znam oti jas pijam heleks i bev prestanala i nemav nikakvi napadi sega pred 2 nedeli povtorno mi se vratija i sega sakam da idam na psihijatar i da se konsultiram so nego, pa vikam mos ek mi dade asentra i sakam da znam dali posle nekoe vreme koristenje posle ke mozat da se otkazat,a i sakam da znam dali gi ima tie flasteri vo makedonija i kade i kolku pari se? fala na informacijata odnapred... :inlove: :inlove: :* :*

[mod-kirilica:1zkj9u2t][/mod-kirilica:1zkj9u2t]

19. LANE

LANE Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    15
    flasterite gi nema vo makedonija gi ma samo vo srbija mozete da poglednete na stranata sto vi ja kazav eve za tie sto ne videle http://www.flasteri.com ne znam sto da kazam za apcinjata ne sum pametna ni so niv ni bez niv samo znam deka se mnogu stetni i ne znam do koga ke se vraka toj strav kako sto kazav i jas bev dobra dve godini i posle pak se vrati navistina ne sum pametna sto da kazam jas posle otkazuvanjeto na xeleksot pocnav da osekam slabost vo muskulite i mi kazaa deka e samo od apcinjata i antidepresivite e aj sega bidi pameten i kazete sto da se pravi sega sum so tie flasteri cenata e 22 evra doktorot e prekrasen sekoja vecer kontaktira so mene i se bori i toj zaedno so mene da mi pomogne na sekoj mozen nacin samo ne so tableti.

[mod-kirilica:ub5z2ith][/mod-kirilica:ub5z2ith]

20. Lizbet

Lizbet Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2010
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    2
    Zdravo na site,

Pocnav a pijam seroksat. Dali nekoj ima iskustvo so toj lek, dali stvara zavisnot? Pozdrav!