da si mi zivi i zdravi.. najubavo beshe kd me fakjashe stra od pauci i bubachki.. a ovaa ludovo me vadi od takt nekogash mislam deka sum vonzemjanin ralichna od normalnoto :AAAA ... a dali i vie ste vonzemjani ko ja? pa mislu projde javi se kako da se nadmine ovoj, valjda nema zasekogash da me muchi? OO
ne si edina veruvaj.. 7 kg za pola mesec, apetit i zelba za zivot 0 :/ ama se tesham KAKO DOSHLO TAKO PROSHLO! i ke prodjee samo da se trudime malku da se uverime deka nsihto ne e stashno : )
да поминува тоа ми е многу јасно бидејки ја имав за другарка пред 3 години и помина. сега пак дојде сака да ме дружи веројатно многу и недостигав .
Uzivaj vo Najubavite Denovi i Godini Shto Doagaat.. Veruvaj vo Sebe, Zoshto Imash Pricina! Cuvaj se i Raduvaj se na Malite Raboti, zoshto Golemite ke si Dojdat vo Vistinskoto Vreme!!!
леле доки 20 год..а кажи ми..со терапија си нонстоп..или со прекини..па кога ке ти се повтори повтроно си на терапија..или вопшто не користиш????
Indijana Јас не сум на некоја јака терапија освен демитрин непијам никаков друг седатив и нормално Б-комплекс и магнезиум Но сум пиела и поголеми дози и помали ефектот е ист само што големите дози ти ја одземат енергијата и силата Затоа сега пијам по пола наутро и навечер и обавезно еглонил кој навистина ми помага зишто прв на удар при стресот е желудникот и ми го смирува И јас еден период од 2-3 години ништо не пиев кога мислев дека сум се збогувала со ово крлеж од анкс но после тоа ми дојде со поголема сила како да со времето на отсуството се наоружувал за да појако ме нападне Сега сум секојдневно на деметрин и еглонил и се тркавалкам ко полжавче но посакувам никогаш да не ми се вратат нападите Е сега е проблем што премногу сум раздразлива и нервозна Ме нервира и кутрето пудлица што го има син ми кога ке залае и галамата и премногу тишина ме плаши Воедно да и одговорам и на Viki да и кажам дека јас сум го прифатила анксот како составен дел од мене свесна сум дека е присутен но сепак кога велам се борам мислам дека се трудам да не се шири како рак да ме докусурува А дефинитивно анксот остава трага кај секој Не прави по осетливи и чувствителни што не прави послаби А знајте анксот не доага затоа што ние го викаме секој од нас има причина дали некогаш одамна во детство во пубертет во младост или додека е женет во семејство Животот е борба во која некои битки се губат а некој добиват но затоа анксот се насадува и пушта корени си оди понекогаш но и се врака
Доки, Еглонилот е антипсихотик..со препорака на лекар ли го пиеш? Секојдневно ли го пиеш? или по потреба? бидејки јас прашав др. за Еглонил да се пие по потреба, ми одговори дека не го препорачуват, туку така треба да се пијат седативи.. поздравче..
Viki еглонилот го пијам само по потреба кога осетам дека почнува повеке да ми се лоши особено после секое јадење ме тресе Значи штом внесам храна во желудникот веднаш ми се лоши а недај боже да се прејадам никогаш Инаку пијам само Демитрин Инаку го пијам по препорака на лекар
јас колку шт знам елонилот не треба да се пие повеке од 7дена колку е добср толку е и лош поубаво писи нешто за желудник
i jas eglonil pijam po potreba i demetrin po potreba. a sega pijam i zepira sekoja vecer po 5 mg. i za imunitetot Spirulina.
Mal.ecka демитринот веке и јас заборавив колку долго го пијам ама со прекини скоро 20 години Секако сега во помала доза отколку во почетокот
Ех постојано ми се дешаваше тоа порано, сега поретко. Јас решив да не се жалам веќе, затоа мудро ќе премолчам како се осеќав вчера и завчера и че ви кажам денес сум ДОБРО !!!
Еве две недели како ми беше супер, ни лекови ни панични напади.Сега еден ден пред одморм немир, несоница.Се трудам да ја игнорирам, да не мислам на глупости ама тешко.и така си живееме анксиозноста и јас заедно, а како што гледам ќе ја водам и на одмор.
Толку напнати ми се сите нерви што повеќе незнам како да си помогнам. Силна се правам предолго. Навечер ми е претешко. Ретко кога навечер се чувствувам смирено. Не се одлучувам за никакви лекарства. Ете не ги сакам. Сакам да престанат овие исцрпувачки мисли. Загрижена сум за сите мои луѓе. Вознемирена сум за нив. Изморена сум од сите овие стравови. Ми иде да побегнам далеку од сите кои ги сакам. Мислам дека само така нема да се секирам за нив. Мислам дека далечината ќе ми помогне. Изморена сум.
Lale3 мислам дека во л.п.ти пишав но сигурно не си ја добила и затоа сега ке ти кажам дека тоа е еден од симптомите на анксот и не се секирај толку зошто гледам дека често го поставуваш тоа прашање Кога ке се најдеш во таква ситуација прво речи си ништо не ми е ке ми помине и сконцентрирај се на ритмичко дишење така што со нос вдиши броејки до 3 и издиши преку уста броејки до 4 Така вниманието ти го одвлекува броењето и со дишењето полека ке ти се отпушти дишењето Можно е при дишењето да ти залупа малку повеке срцето или да ти се затнат ушите но немој тис и од тоа да се исплашиш тоа е нормално кога ке престанеш ке се нормализира
Karenin изморена си од исцрпувачките мисли Јас најдобро го знам тоа чувство Велиш дека несакаш лекови но организмот има граници до каде може да се изборува и дава сила и отпр Земи си нешто на природна база или Б-Комплекс за да се смириш Да знаеш пак јас колку паничам и се плашам за сите околу мене тоа е ненормална работа Но се премолчувам и се трудам да мислам позитивно секако со димитрин кој можеби тебе не ти е потребен но пробај со некоја витаминска терапија и научи се да го гледаш розово светот Несреката никогаш не се најавува а што треба да се случи ке се случи независно од нас дали ние мислиме или се секираме за некој или за нешто Живеј по опуштено и едно научи ПРЕД СЕ ТРЕБА ДА СЕ САКАШ СЕБА ПА ПОТОА ОСТАНАТИТЕ Поздрав
Ми иде да побегнам далеку од сите кои ги сакам. Мислам дека само така нема да се секирам за нив. Мислам дека далечината ќе ми помогне. Изморена сум.[/quote] Точно дека пред се мораш самата себе да си помогнеш, прво да мислиш малку позитивно и самата да се убедиш дека нема причина да се секираш за сите...живеј го животот во денешницата, а утре ако дојде до некој проблем тогаш ќе го решавате, впрочем како што прават и сите луѓе... А тоа да си далеку од сите???? зар не си помислила дека и за тебе се секира некој???? значи можеш само ако си во состојба да направиш излет до некаде на неколку денови, малку да промениш, дали на гости или на одмор сама ќе си одлучиш...но немој да мислиш да бегаш од нештата..мора во костец да се фатиш со нив..само така ќе се ослободиш од обрачот што те стега.... Биди ми поздравена