Nesi jas denes odkako stanav,stanuvam taka so vrtoglavica ama se e proizvod na anks i na antidepresivive koi delimicno ni go namaluvaat pritisokot pri spienje a anksot ni gi grci muskulite na grbot i vratot koga sme napnati eve jas cel den me bolat i koga se ke sublimirame imame vrtoglavici...pokraj drugoto se trudam da ne im davam znacenje iako e tesko i se pomalku da meram pritisok zatoa sto znam deka samo poloso si prajme ...se vozbuduvame,a sto e najzaebano vo vakov moment nekojpat i seksualno ako se vozbudime malce odpojke i odma glaavta ,pritisokot vrtoglavici lele sto nie a drug pat ne sme gi prepoznavale tie raboti....taka da probaj i ti nesto od ova sto ti kazav poZdrav
Isto duri jas ne izleguvav nigde si mislev ke padnam negde zaradi tie vrtoglvici, mene mi e strav nekogas mi se desavat kako da sum odsutna cudno cuvstvo.
какви ли се више тие синтоми..ајде познато е вртоглавица...ама ко стара баба наеднаш додека пијам нешто ми се затресува главата,и неможам да голтам...ама се плашам што веке DVAPATI ми се случува тресење на главата...да не зачести,или да остане така...сте го имале ли тој SINTOM...мн е страшен лугеее
eve me i mene ,ne sum pisala moze celo leto , no kako sto citam simptomite na site ni se isti , jas imam bolki vo vratot ,i vrtoglavici ,i toj strav povtorno mi se javuva koga treba nekade da se odi , vednas me faka panika nozete mi se tresat , srce bienje ... no nekako se kontroliram ne mi e prv pat da mi se slucuva veke se naviknav na toa ama me nervira toa sto nemozam da se opustam kade i da odam se mislam da ne mi se slosi da ne mi e ova ona .....veke cela god se boram so ovaa i se plasam dali ke mozam ovoj strav da go otrgnam od mene ....ako nekoj kaze deka ne mu e dobro ili zboruvat za nekoi bolesti , mene vednas me faka panika....celo vreme se osekam kako pod nekoj vnatresen nemir a bez pricina kako da puknam , aman vise pozdrav
Ај и јас да се јавам истите симптоми и кај мене болки во грбот во вратот,немир кога треба да излезам (додуша не сум излезена надвор веќе 4 месеци освен на контрола за бременоста),тахикардија,па сега и не пијам лекарства уште позасилени се и паничните напади и анксиозноста.Ама луѓе туркам некако не се предавам ако треба цело време ќе седам дома се само да родам едно здраво право бебенце.Ве поздравувам сите и само храбро.
малку доцна ти одговарам, извини ама не сум видела за негативни дејства можно е да има-зависи кој лек ти го препишале затоа пред да почнеш да ја пиеш препорачаната терапија прочитај го упатството-секако и контрола на доктор на недела-две колку е потребно лично, психијатарот го доживувам како пријател на кој што можам да му кажам се-дури и твоите најинтимни тајни не дека на другарка/другар што ти се поблиски не можеш да им кажеш ти препорачува да не се затвараш дома-дружи се, излегувај, прави нешто што тебе те прави срекна-изучување јазици, јога, пилатес, или ако си креативна како мене изразија својата креативност-нешто во што ти се пронаогаш себе си мислев дека можам ама очигледно дека не можам сама без терапија-вчера баш се случи мегу луге кога бев плунка да ми се насобира во грлото-голтај голтај не се голта од напнатост, нервоза, се кочам и се блокирам-пуст страв да не згрешам нешто а типично за анксиозноста е да се затвораш во себе и да избегнуваш комуникација-кај мене е обратно-почесто сум мегу луге, дружба, смеа ама не е тоа тоа ке морам да ги купам лековите
Ерол читам дека мака мачиш со анксиозноста и симптомиве ама барем обиди се да отидеш на плажа можеби и ке успееш
da,da jas imav kako nekoja opsednatost. bev svesna za sekoja sekunda koga go pravev toa. posle duri pocna da me zamara psihicki..neznam kako pominala, vajda nesto novo sum smislila ) a toa sum go batalila..ne se nerviraj ke pomine..pozz
erol ... jas ne piev apchinja za smiruvanje : ) i golkite vo glavta i vrtoglavici, i odma zimam zdravo za gotovo ke mi se desi neshto ne znam shto, ne znam shto... imam bolki na vratot grbot i vo gradite ne znam dali imash ti? I se me plashat a ne znam porano bea pochesti i pojaki panikite i stravovite a sega se po namaleni i sakam da znam dali taka e pred krajot, shto treba da se prebrodi ovaa?
lele ja sum se zatvorila, im kazav shto mi e kako mi e deka chudno neshto se deshava so mene i moite doma ama nikoj ne znae shto mi se deshava, nemir nemozam da spijam, da jadam (7kg za pola mesec oslabev) mi doagjaat loshi mislda i chudni osekjai chudna slika na ochi ne znam da opisham :/ a ima li kraj ovaaa ??
Најдобронамерно ти препорачувам да посетиш психијатар што е можно побрзо. Незнам колку време си анксиозна но доколку не е поминато многу време од паничните напади ти препорачувам што поскоро да побараш помош затоа што анксот најбрзо и најлесно се лечи во почетната фаза. Верувај ми дека колку повеќе време поминува толку повеќе ќе се соживееш со него и после оздравувањето оди многу потешко. Побарај стручна помош, ќе ти дадат апчиња кои што ќе те смират и преку разговор со психијатрот ќе успееш да си ја вратиш самодовербата и црните мисли полека ќе исчезнат. Ретко кој сам без ничија помош успеал да го преброди ова, пак ќе ти кажам - што поскоро побараш чаре толку полесно ќе го пребродиш анксот.
bev na psihijatar, i mi dade antidepresivi, ama jas pochnav da pijam demetrin.. a napadi na panika imam okolo mesec i neshto :/ ama koi paniki imav i prezivuvav porano sega se svedeni na i retki se ama pak prisutni :/ a vchera se potresov neshto i pak mi se vrati takvoto glupo chuvstvo a pred toa bev vo normalna faza i denes za prv pat ispiv polovina demetrin i ima promena, ama sakam bez apchinja so soveti da nadminam znam deka e mn teshko ama sekogash biram najteshkiot pat za da naucham ama ako e neophodno ke se pijam :/ i ete zabeleziv deka napadite mi se javuvaat koga ke doziveam nekoj stres nadvor od anksot :/
Slucajno naletav na temata barajki mislenja za stress menagement apcinjata, pa ako mozete da mi kazete dali se dobri i dali vlijaat za podobruvanje na raspolozenie i smiruvanje ? Inaku panicni napadi dobiv pred 3 godini (od koga izgubiv drugarka vo soobrakajka), i eve vo poslednata godina recisi nemam mi se sluci samo 2 pati po 5 minuti i toa deka jas bev kriva i mislev na toa megutoa posle toj shok za mene si zapadnav malku vo depresija i sega toj mi e pogolemiut problem Za tie sto prv pat dozivuvaat takvi raboti mojot sovet osven druzenjeto i opkoluvanjeto so familija i prijateli e vezbanje joga, MNOGU VODA, bananite isto vlijaat NAJpozitivno na mozokot, kakao, temno cokolado, caj od lipa, bademi.... Знам колку ви е тешко на почетокот и дека цело време мислете зошто мене ми се случува ова, леле пак ли ми доаѓа лошото и слично, но морате полека да се отргнувате од тие прашања и да се окупирате со нешто во тие моменти... добра книга, смешни клипчиња, и сеа она во што порано сте уживале... Верувајте поминува и пак ке бидете старите среќни вие
срцки мои јас сметам дека нема човек на оваа наша планета што не е постојано под стрес ,некој помалку некој повеке на некој одеднаш ке му се случи некоја огромна животна загуба што тешко ке ја поднесе и секако сето тоа не прави да имаме истенчени нерви и но и да запагаме во вакви состојби на Анксиозност....секако секој човек треба да ја прифати оваа состојба и да си најде свој и едниствен начин да напочеток да ја намали, а подоцна и целосно да ја надмине ...јас во целост се согласувам со нашата феминка ВИКИ 693 која неуморно се труди да ви помогне давајки ви совети од огромна важност за сите,НО Јас сметам дека со оваа состоја на умот Што не сомнено е состојба на УМОТ можеме самО ние самите и никој друг да ни помогне да ја надминеме...земајте антидепресиви ке ви помогнат верувајте дека тоа само од себе не минувај и што е НАЈВАЖНО верувајте дека сето тоа еден ден ке заврши !!!! Како што еве заврши и кај мене!!! ви посакувам срекја и само верба
феминки да ве прашам дали може да пушам или па тоа поише ја зголемува анк, и дали некој има употребувано аклонил мене ми ги препиша психијатар заедно со зепирата.
Дефинитивно знам иако и јас пушам дека цигарето воопшто не е смирувачки и го раздразнува нервниот систем иако ние си мислиме дека ни смирува