jas upotrebuvam zepira ,demetrin, eglonil i spirulina za imunitet ama demetrin i eglonil samo po potreba.
Jas go ostaviv I cigarite I alkoholot od loshite misli da ne dojde do komplikacija I gluposti ama I poubavo e bez cigari : )
Pa odkoga doznav za mojata anks. sostojba gi ostaviv na 9 meseci cigarite megutoa podocna pocnav pak. Znam deka nemoze da imat nikakvo ubavo vlijanie megutoa mene mi pomognaa da bidam porazdvizena, poveke mi odea so kafe so muabet, se cuvstvuvam posamouverena ... ova sigurno e najlosiot sovet sto sum go dala Megutoa ednostavno taka mi vlijaeja mene
Дефинитивно и јас така се чуствувам..знам дека се лоши цигарите во секој поглед,не само за анкс...ама ете пробав ги оставив...и сега повторно сум со нив,и кафенцето...
Дефинитивно и јас така се чуствувам..знам дека се лоши цигарите во секој поглед,не само за анкс...ама ете пробав ги оставив...и сега повторно сум со нив,и кафенцето.. Dali koga imavte napadi na panika (ako ste imale?), go ostavivte kafeto i cigarite zaradi zabrzuvanjeto na srce i gushenje i drgi lazni simtomi, i pochnavte da jadete zdava hrana sdrav zivot da vodite i kolku tolku da sportuvate?
nesi.vanesa da jas imav panicni napadi, znaci na pocetokot (ova beshe pred 3 god koga mi pocnaa) bev opsednata so zdravata hrana, samo nesto barav po google koja hrana smiruva nervi, koja laci endorfin, od koja polesno da spijam itn, alkoholot go trgnav (se do den denes) ne pusev, kafe nikako smetav deka srceto ke mi izleta, stanuvav vo 8 sabajle, imav raspored sto da pravam po cel den i slicno (pravev se na sila sega koga ke mi tekne) ... Smetam deka na pocetokot ova "opsednuvanje" e nekako neophodno za samata da se uverish deka pravish se najdobro za svojot um i za tvoeto telo, megutoa so tek vreme pola od ovie raboti ke ti stanat ubava navika i ke gi pravish za samata sebe a ne radi nekoe glupavo cuvstvo
Јас тогаш ги откажав цигарите,не намерно,него ми се гадеше од се од вода а не пак од цигара....сеуште е присутно тоа чувство и после 7-8 год.дека ако запалам цигара ке се онесвестам ми се лоши се препотувам од помислата на цигара.
Dali moze da nastani ostetuvanje na srceto od cesti zabrzuvanja,preskoci i taka nataka,mene cesto mi se ljcuva da sum kako pod stres po cel den i osekam kako da me bocka vo levata grada,kako srceto da m i e nemirno,kako da mi treperi ,pa nekogas iprskoci od so sum stegnat i neopustna.dali nekoj go iima ova cuvstvo i dali znae kolku e opasno ?
mene me shtrecka od leva strana i pravev ekg, doktorkata mi reche proverivme da togash ne se sekiraj i toa pak me stava u misla da ne bide neshto da ne e ova da ne e ona da ne bide do tolku ne znam da ti kazam shto kako:/
Би сакала да ги прашам сите оние кои се на АД дали и покрај тоа што ги пијат сепак имаат лоши денови со сите симптоми на аксиозност?
Nina анксот лесно доага а тешко си оди Јас со него се дружам 20 години кога подобро кога многу лошо така да 6 месеци е многу краток период Не треба да мислиш дека само терапијата помага Тука е важен и характерот чувствителноста премногу осетливоста на личноста Ако ги поседуваш сите тие особини тешко ке помине Затоа покрај терапијата треба да направиме промени и кај себе Мене тоа тешко ми оди
нина и јас истото ке прашвев???денес на пример не е мој ден.незнам можеби премногу очекуваме од АД да направат и кога ке имаме лош ден се разочаруваме ,барем така е кај мене.
еве од вчера почнав да ги пијам Дијазепам едно од 2 мг и Депрозел од 20-што значи половина 10 и денес се потам, исто ко јас да не сум во своја кожа сум и малку ми се врти како ке издржам вака 7 дена незнам а и цуклус што треба да добијам тоа е плус
Денес е лош ден и за мене и никој и ништо неможе да ме орасположи а моралот на 0 и како сакате со такви чувства и неборбеност во себе да го отстраниме анксот Ние му постиламе црвен килим за тој да шето по нашето тело и ум Треба мноооогу сила и труд и никаако да не фака апатија и разочарување Но тоа е многу тешко и затоа и анксот си го носам толку долго Поздравче и белким до крајот на денот ке се подобриме
Денес јас се чувствувам прекрасно Едвај чекам малку дожд,ми недостига...Јас анкс го замислив како ѓавол можи звучи глупаво но така е.И си викам ама што ќе му дозволам него да ми го уништи животот кога јас верувам во Господ.Значи реално мене не ми е ништо,јас сум здрава права и со мене се е во ред.Многу помага тоа...се е во ред,се е во ред,се е во ред....Господ ме створил здрава,права и јас да си играм на болна зошто некој анкс(ѓавол)сакал така.Па не му го правам ќефот.Пријатен ви ден
Последно време ми се случува во спиење да се штрекнам ама онака како цело тело да ми е приклучено на струја и тоа во една секунда поминува како некој импулс,незнам како да објаснам. Некој пат нозете ќе ми рипнат,некогаш целото тело како на филмовите кога гледаме она кога се обидуваат некого да го реанимираат со дефибрилатор па телото отскокнува од место за секунда. Дали на некој му се случило такво нешто јас се си мислам дека е и тоа поврзано со анксиозноста,телото е напнато,не се опушта,под стрес сум,во главата триста негативни нереални мисли-ќе ми се случи ова,ќе ми се случи она,не ми е добро.....вероватно од мозокот доаѓаат тие празнења на импулси како што читав на нет. Кога ќе одам кај психијатарот ќе го прашам и за ова незнам од што може да ми се случува вака во сон толку штрекнување и немир малку ме фаќа страв и лани исто ми се случуваше повеќе пати, но бидејќи земав терапија асентра и хелекс набрзо престана,а сега пак истото. Навистина не е нормално човек да се чувствува толку напнато,стресено и панично да се плаши а да нема реална причина за тоа, затоа велат се е во нашите глави како ќе си зацрташ така ќе ти биде.
Zdravo bile isto i jas bev kako tebe ama ne ednash da se shtreknam tuku 100 pati i ne mi davashe mir toa i ne mozev da spijam od toa.. imav porano i jas vakvi simtomi ama ich ne im obrnuvav paznja i za 3 meseci mi projdoa, ama sega lelee neobjasnivo ludnica ovoj leto srekjna sum shto ne potpuniv mesto vo nekoja mentalna ustanova... ama prolazno e i jas taka si vikam se nadam i veruvam , vsushnost taka e : )